ohodnotit

Fandy, ó Fandy

Žánr:
Rok:
1983
Délka:
87 minut
Premiéra v ČR:
1.12.1983
„Komedie Karla Kachyni o neohroženém smolaři všedních i nevšedních situací.“

Komentáře k filmu Fandy, ó Fandy

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 7
hvezdyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.3.2006
Film ze současnosti   (počátku osmdesátých let).   Je to příspěvek do   kinematografie, kdy je   vyprávěn jeden z mnoha   příběhu o mladých lidech   vstupujících do života   spojeného s pracovnmím   procesem. Musí se učit   odpovědnosti a spolehlivosti.   Karel Kachyňa sem přivedl   svůj způsob vyprávění.   Jen pln poetiky a ukazuje   reálné lidičky.
Fandy jes kutečnou   superstár. Tak se zpívá v   ústření písni o hlavním   hrdinovi. Bohumil Starý zde   předvedl skvělý herecký   výkon. Jeho postava Fandyho,   čerstvý maturant. Zoufá si,   že potrvá 42 let, než   přijde důchod.
Dnešní maturanti si   nějakých těch deset let   musejí přidat.

--------------------------   ------------------------
--------------------------   ------------------------

Komentář   napsaný v roce 2006 :

Skvěle natočený   film režisérem Karlem   Kachyňou. Opět nezklamal. Ve   snímku nechybí humor,   realita i poetika doby.
Hortensie
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.8.2009
Svým způsobem zajímavý   film, jako ostatně většina   snímků od Karla Kachyni.   Pohled do života mladého   člověka v době socialismu,   určité tápání, snad i   touha po tom, jít vlastní   cestou...v hlavní roli   nepochybně zaujme nepříliš   známý herec Bohumil Starý.   Kromě skutečnosti, že se   jedná o určitý dokument   své doby, oceňuji film také   proto, že zde poslední svoji   roli vytvořila významná   česká herečka Dana   Medřická v roli starostlivé   maminky.
georginaa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.5.2009
Přesná realita doby,   "hlavně že chodíš do   práce, nezáleží co tam   děláš". Plno   pracovních míst, které byly   zbytečné, práce   nepodstatná, hlavně že se   člověk zařadil do davu.
Omnibus
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.2.2013
Už tenkrát jsem z toho   příběhu ze života byl   spíš smutný. A jestli bych   se u toho dnes spíš smál se   mi raději ani nechce   zkoušet. Ale přece jen si   pamatuju něco, co mě docela   pobavilo: nezbytná sexuální   pomůcka, velký hrnec s   velkýma ušima! Kdo film   viděl, ví... To budu muset   někdy zkusit (s nějakou   žirafou :-).
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.2.2018
Průměrný film s   průměrným vším. Vážku   vah si naklání výše   občasnými žertíky a   postavičkami. Joooo byl to   krásný věk.
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.7.2014
Jak to bylo za socialismu,   někteří to zkusili takhle   "makat" i v   kapitalismu a ono to kupodivu   jde nebo ne? Jenom se o   takových pracantech netočí   filmy renomovanými   režiséry. Ani není potřeba   přibrzdit, prostě je to   klasický produkt tehdejší   kinematografie, ani film moc   neurazí, ani moc neuškodí.   Takový film není nic extra,   vzhledem k obsazení   (D.Medřická, J.Menzel,   P.Zedníček, B.Navrátil)   jsem čekal víc. Hlavního   představitele jsem v jiné   roli už neviděl.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.5.2017
Za komančů jsme na tom asi   2x byli v kině. Přece jen tu   není hlavní hrdina   stachanovec, ale flink co se   mu dělat nechce a nic neumí.   Hlavní hrdinka je bohužel   děsná pipina.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih16311minih16311Policejní akademie (1984) 
Police Academy n
minih41719minih41719Záchranáři (2006) 
The Guardian n
minih46840minih46840Frightmare (1983) 
Frightmare: Legenda hororů n
minih116869minih116869Bony a klid 2 (2014) [2k digital] 
Bony a klid 2 n
minih31975minih31975Plán 9 (1958) 
Plan 9 from Outer Space n
minih7567minih7567Fany (1995) 
Fany n
minih5053minih5053Cesta ke štěstí (1951) 
n
minih43847minih43847Schůzka (1985) 
Rendez-vouz n
minih24553minih24553Za volantem nepřítel (1974) 
Za volantem nepřítel n
minih17469minih17469Připoutejte se, prosím! 2 (1982) 
Airplane II: The Sequel n

Hodnocení:n12345678910

Hodnocení filmu

65.3 % (80)
9   - curil
6   - jarda53
6   - Pitryx
7   - green-tea
8   - Hortensie
9   - hvezdyn
6   - Frolíček
7   - pataamat
8   - ajaajena
8   - georginaa
6   - LenC2
5   - ignac1
4   - PORTER
7   - Bara.40
6   - Serpentina
6   - thejduk
7   - Omnibus
6   - REKBRIT
8   - melakara
6   - catamount
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 157589
Osobností: 648106
Fotografií: 603871
Plakátů: 288410
Obsahů a biografií: 144552

Poslední komentáře

Švadlenka (1936)

Švadlenka
L.Bárová s V.Farbasovou jako   švadlenky a spolubydlící a   H.Hass jako vtipný   francouzský návrhář,která   komolí francoštinu s   češtinou,příjemná,   průměrná trochu romantická   komedie.

Autor: PORTER | Hodnocení: 6 / 10

Byl jednou jeden dům (1974) [TV ...

Byl jednou jeden dům
Z dětství pamatuju jiný   konec. Nešel by udělat jako   7. paralelní díl? Sice jsem   slyšel, že je dost   prorežimní, ale je to   originál, ne nastavovaná   kaše.

Autor: New | Hodnocení: 9 / 10

Beze stop (2018)

Beze stop
Za mě nic moc ,otec s dcerou   kteří žíjí kdesi v   lese,pak je policie dostane   chytí a nutí je žít v   normálním domě ,dceři se   to počase více >

Autor: PORTER

Syn temnoty (2019)

Syn temnoty
Takoví slabý sci-fi   horor,vraždící kluk který   spadne z nebe v kosmické lodi   ujme se ho rodina kterou pak   zabije,vypadá jako by měl   více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 5 / 10

Pán prstenů: Společenstvo prsten...

Pán prstenů: Společenstvo prstenu
Je to vyborny fantasy film na   motivy romanu od   Tolkiena,ktery mel velky   uspech.Gandalf zde zapasi s   moci zla a Prsten moci zde   ovlada sveho majitele hobita   Froda Pytlika,cim dal vic...

Autor: 100000052556420 | Hodnocení: 8 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2019, HyperMedia, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.125/0.09