Duben
ohodnotit

Falco

Falco - Verdammt, wir leben noch!

Rok:
2008
Délka:
109 minut
Premiéra v ČR:
13.11.2008
„Der Kommissar is coming home!“

Komentáře k filmu Falco

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 15
collen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.11.2022
Všechna pochvalná slova a   reakce na tento skvělý   snímek už tady najdeme v   komentářích. Falco zůstal   v mých vzpomínkách   fenoménem své doby, stejně   jako jeho Jeanny.
Dokonalé filmové   zpracování a můj dík všem   tvůrcům!
corea
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.3.2019
Povedený životopisný   snímek z hudební branže,   kterým jsem si udělal radost   po plytké Bohemian Rhapsody.   Falca jsem přitom nikdy moc   nebral krom pár hitů, které   se jeho zbylé tvorbě spíše   vymykaly. Nezpochybnitelně   byl talentovaný a   představoval osobnost,   jakých na evropském   kontinentu moc nebylo. Filmu   se podařilo ji postihnout   docela široce, včetně   obtížných vztahů,   uměleckých obav, koloběhu   nabuzování a otupování   prášky a alkoholem, ale i   touhy dělat muziku a dělat   ji po svém. Rubey v roli   Falca předvedl dokonalý   výkon a film nastartoval jeho   hereckou kariéru. To, že   jako zpěvák dokázal   nazpívat jeho písně, bych   očekával, ale i jako herec   působí po celou dobu   uvěřitelně a lidsky   čitelně. Za celým filmem je   vidět poctivá precizní   práce a snaha ukázat   člověka s tím, co dokázal,   i v čem selhal (opět   propastný rozdíl proti   Boh.R.)...
Karius
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.8.2012
Moc dobře si pamatuju,jak   jsem v devadesátých letech   procházel vietnamským   tržištěm a u každýho   stánku s hudbou hrál jeho   největší hit Out Of The   Dark a krom toho,do něj byla   bezmezně zamilovaná mamka   mýho nejlepšího   kámoše...Falco si jel   opravdu slušný   parády(ženy,chlast,drogy) a   těch několik let slávy si   užíval a to jakože na 110%.   Jeho krajané se ujali   filmového žvotopisu a   ukázali nám,jak to s nim   vlastně bylo...prase,smažka   a psychopat, zároveň však   nadějný zpěvák,chvílema   sympaťák s velmi dobrým   tahem na branku...kluci   sousedští to natočili bez   servítek a to se mi   líbilo--->80%
Hakamiah
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.3.2012
Neříkám, že se mi film   nelíbil, nebo že byl   natočený špatně, ale   někdo by se měl zamyslet,   jak moc přínosné je točit   životopisné filmy o   rockových hvězdách.   Protože pokud jste viděli   jeden, viděli jste je   všechny. Sex, drogy,   rocknroll, chování se jako   magor, egoismus, ztráta   blízkých... vše je tam,   jako vždy.
lucy.v
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.8.2011
Falca jsem poznala přes tv   jako náctiletá chvíli   předtím, než spáchal   sebevraždu.
Když jsem   objevila film o něm, měla   jsem hroznou radost a doufala   jsem, že třeba díky tomu   pochopím, proč k tomu všemu   došlo. Byl to velmi osobitý   a zvláštně charismatický   člověk a myslím si, že se   jim ho opravdu podařilo   ztvárnit luxusně a on si to   zaslouží.
Opravdu   stojí za to vidět. Jen je ho   škoda, že se nedokázal dát   do kupy a skončil takhle.
callaghan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.10.2010
V rámci evropských   měřítek je tenhle snímek   určitě nadprůměr. Rubey   hraje srdcem a servíruje nám   úplné Falcovo dvojče, i s   tou jeho echt wienerisch,   která je místy naprosto   nesrozumitelná. Film jako   celek je rozhodně působivý,   hezky hudebně podladěný a   nezdá se že by Falca moc   glorifikoval (i když do   jisté míry samozřejmě jo).   Jen by mě zajímalo, co   všechno je založené na   faktech a co je poupravené...   Ale ať už byl Hölzel   jakýkoli, určitě si zápis   do světové kinematografie   zaslouží.
rankinfitch
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.6.2009
Mam moc rád Falca, na tenhle   film jsem se vážně moc   těšil a je úžasnej.   Herecký výkon Manuela   Rubeyho nemá chybu.   Ztvárnění Falcových   pohybů, grimas, napodobení   jeho videoklipů, zpěv...fakt   PECKA!!!!! :-)
Agostino
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.6.2009
Nakrútenie tohto   autobiografického hudobného   filmu o spevákovi Falcovi bol   celkom dobrý nápad. Dej   tohto filmu podrobné a   detailné opisuje celý Falcov   život až do jeho posledných   chvíľ.
safulik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.6.2009
Nejlepšíííííííí
Já si myslím že režisér   vybral správně. Manuel Rubey   uměl zahrát opravdového   Falca, jak pohyby tak vším.   Když jsem uviděla ten film   hned jsem se do Falca   zamilovala a teď ho   poslouchám každý den. Když   teď srovnám obrázky Falca a   obrazky Manuela Rubeya   nevidím v tom žádný   rozdíl. Předtím než jsem   ten film uviděla jsem ani   nevěděla kdo to Falco byl.   Teď už to vím a jsem velice   ráda že jsem ho viděla.

Prostě jednou   větou: ,, Falco byl   nejlepší, bude nejlepší a   je nejlepší,,.Jen je veliká   škoda že zemřel, a to   ještě tak daleko od domova   .... Chtěla bych se podívat   na jeho hrob ale asi se tam   nikdy nedostanu kdyby náhodou   někdy třebaza 10 let nebo   tak vám určitě napíšu..   Falco jsi nejlepší a ty   Manuely Rubey jsi taky   nejlepší... Všechny jeho   kroky a vše co dělal Falco   jsi napodobil skvěle MTSMR   :-* A ještě obdivuji Manuela   Rubeya za ato že jeho   všechny písničky   přezpíval ....
Verik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.1.2009
O Falcově životě jsem   vlastně nic nevěděla, ale   jeho písničky sem tam   poslouchám, takže jsem se   chtěla podívat na film a   něco víc se o něm   dozvědět. No řeknu tedy,   že není co dodat. Připadalo   mi jakobych se dívala na   samotného Falca. Manuel snad   dokázal přesně napodobit   jeho pohyby a to jak mluvil. I   když němčinu vůbec nemám   ráda, tak u tohoto filmu by   to bez ní nebylo ono.   Pokaždé když Falco zpíval   jsem měla doslova husí   kůži. Bylo i zajímavé   vidět, jak byl Falco   proměnlivý, jednou se choval   nevinně, jindy by se mu měl   člověk raději vyhnout. Jen   je mi líto, že bylo v kině   na tento, podle mě skvost,   tak málo lidí.
Petra.Barbie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.12.2008
Film, který uchvátí a fascinuje....
...pročítám zdejší   komentáře a musím se   připojit. Falco je skutečně   podívaná naprosto   strhující. Stejně jako   Mlapiska, i já jsem   obdivovatelem této osobnosti.   Její soukromí mi však   přesto zůstávalo poněkud   zakryto, spíše jsem se   soustředila na jeho hudbu.   Proniknout do nitra tohoto   člověka, jenž byl   osobností vskutku   zvláštní, avšak   jedinečnou, se filmařům   podařilo vskutku dokonale.   Potvrzuji názor, že   představitel hlavního hrdiny   opravdu nenechal nic náhodě.   Jeho zosobnění Falca je   pojato takřka geniálně.   Máte pocit, že na Vás z   plátna shlíží Falco sám!   Vím, že může být jeho   chování některými lidmi   odsuzováno, zejména pak jeho   mírně násilnický vztah k   jeho přítelkyni a určitá   majetnickost (promiňte mi ten   krkolomný výraz), nicméně   on je natolik sugestivní   osobnost, že mu i jeho zvraty   a výkyvy v chování   odpouštíte. Jste na jeho   straně, když vyjde najevo,   že není biologickým otcem   milované dcerky, dojímá   Vás fakt, že i přesto pro   ni zůstává stále otcem.   Jste šťastni spolu s ním,   když stoupá na vrchol, spolu   s ním prožíváte strach z   propadu z jeho slávy, když k   tomu nakonec dojde, jste   rozčarováni a nechcete se s   tím smířit. Po celý film   pak žijete ve stresovém   napětí, když jsou do   hlavního děje prolínány   vsuvky z osudového Falcova   čekání v automobilu v   Dominikánské republice.   Víte, že pravda je hrozná,   že tento geniální zpěvák   zde tragicky zahynul, ale   stále do poslední minuty   podvědomě doufáte, že snad   bude vše jinak...z kina   odcházíte konsternováni, v   uších Vám zní nesmrtelná   píseň Jeanny a prožíváte   hlubokou lítost nad   předčasně ukončeným   nadějným životem...Nejste   totiž divák, jste   součástí Falcova života, v   tom tkví ojedinělost a   dokonalost filmového   příběhu o této významné   rakouské pěvecké osobnosti.
andriy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.12.2008
Jsem úplně nadšenej z toho   filmu, teda možná spíš z   jeho života. Génius a   egoistický bastard v jedné   osobě, utápějící se sám   v sobě. Hluboce se před ním   klaním a smekám.
Petr1984
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.12.2008
Rozhodně dobrej film.   Myslím, že se maximálně   povedl a ukázal světu   postavu rakouského zpěváka   takového, jakým opravdu byl.   Ač byl asi člověk dost   psychicky nevyrovnanej, že v   oblasti hudby byl naprostý   génius, to není pochyb. Moc   se mi líbilo, jak herec, co   ho představoval, hodně   pečlivě nastudoval jeho   gesta, mimiku, hlas a i   písně jsou nazpívané znovu   k nerozeznání od originálu.   Vlastně, kdybych si   nepřečetl, že písně jeho   představitel taky znovu   nazpíval, myslel bych si, že   je to originální Falcův   hlas. Film je výborná pocta   jeho nesmrtelné legendě a   jeden z nejlepších filmů   letošního roku vůbec.
Mlapiska
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.11.2008
Falco kdysi patřil k mým   velkým oblíbencům (jeho   hudbu obdivuju pořád). Na   filmový životopis této   osobnosti jsem proto byla   docela zvědavá, ovšem   zůstal trochu za mým   očekáváním. Manuel Rubey   odvedl skvělou práci a je   poznat, že Falcova typická   gesta a chování studoval   velmi pečlivě. Přesto je to   docela běžný životopisný   film, kterému ale něco   podstatně chybí. Sblížení   s postavou, jak je u filmů   tohoto ražení zvykem se zde   moc neděje – těm, co Falca   neznají, film nic nedá a   těm, co ho mají rádi, se   pravděpodobně bude líbit   pouze z principu.
kamicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.11.2008
Film jsem viděla už   několikrát, díky němu jsem   se taky stala Falcovou velkou   fanynkou, ale film mě v   některých věcech dostal.   Už třeba i v tom, že Falco   byl před svým koncertem na   Donauinselfestu zfetovaný   tak, že k němu museli volat   doktora, to mi nejde vůbec   dohromady, jelikož kdyby byl   tak zfetovaný, jak ukazují   ve filmu, nikdy by nepodal   takový výkon, jako podal   právě na tomto legendárním   koncertu.. Thomas Roth to   celkem dobře natočil, jen   udělal z falco trošku to co   není.. Nebo spíš se mu moc   nepovedlo obsadit toho   správného do této role a to   byl největší kámen úrazu,   v některým případech   vypadá Manuel jako Falco, ale   spíše mi připadá jako   Johnny Depp. A další kámen   úrazu, všechny věci co byli   společné s Falcem: koncerty,   novinové články, desky   apod. Všechno bylo kompletně   nahrazeno a natočeno s   Manuelem.. To mě dosti   dostalo, jelikož když chtěl   Thomas Roth vzdát Falcovi   úctu měl to udělat i s   něčím, kde by byl Falco.   Každopádně měl Falco -   Verdammt, wir leben noch!   úspěch hlavně v Rakousku,   kde tento slavný   austropopový zpěvák   strávil většinu života a   mě nezbývá nic než   souhlasit! Film by na pár   maličkostí, které se tu   objevili by mě tento film   víc vzal... :-)

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih21029minih21029Tichý nepřítel (1997) 
The Devil's Own n
minih83125minih83125Bídníci (2012) 
Les Misérables n
minih45764minih45764Rambo: Do pekla a zpět (2008) 
Rambo n
minih25866minih25866Žoldák: Legie zkázy (1998) 
Soldier n
minih138136minih138136Hlas pro římského krále (2016) [TV film] 
n
minih78313minih78313Halloween (2018) 
Halloween n
minih8401minih8401Hodný, zlý a ošklivý (1966) 
The Good, The Bad And The Ugly n
minih47289minih47289Určitě, možná (2008) 
Definitely, Maybe n
minih14377minih14377Noc oživlých mrtvol (1968) 
Night Of The Living Dead n
minih46555minih46555Holka jako já – příběh Gwen Araujo (2006) [TV film] 
A Girl Like Me: The Gwen Araujo Story n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Úsměvy (1996) [TV pořad]

15:20 - 16:05

29 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

ČT2 - Výborná SHOW

15:30 - 16:15

19 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

19 minut již uběhlo
68 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:35 - 16:40

14 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178212

Poslední komentáře

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann