Duben
ohodnotit

Escobar

Loving Pablo

Další název:
Pablo Escobar: Nenávidený a milovaný
Žánr:
Rok:
2017
Délka:
121 minut
Premiéra v ČR:
14.6.2018
„Stříbro nebo olovo.“
Popis / Obsah / Info k filmu Escobar



Pablo Escobar. Jméno, které jste slyšeli. Myslíte ale, že už o něm víte všechno? V novém thrilleru Escobar se jako legendární narkobaron představí Oscarový a charismatický Javier Bardem. Zfilmovaný příběh jednoho z největších zločinců všech dob má překvapivého vypravěče. Novinářku a televizní celebritu, která s Escobarem prožila žhavý milenecký vztah a kterou ve filmu hraje Penélope Cruz.

Escobar, brutální zločinec, bezohledný vrah, narkobaron a vládce kokainového impéria, ve své době jeden z nejbohatších lidí planety. A jeden z nejnebezpečnějších. Pablo, táta, ochránce chudých, manžel a také pozorný milenec. Jednoho musíte nenávidět, druhého můžete milovat. Dohromady Pablo Escobar, kterému jeho rozporuplnou tvář propůjčil Javier Bardem.

Novinářka Virginia Vallejo poznala nejdříve Pabla, muže, jenž staví domy pro chudinu, umí být zapálený pro věc i galantní. Když objevila Escobara, nelítostného kriminálníka, bylo pozdě. Pablovo kriminální kokainové království stále roste, má miliony dolarů, vlastní malou armádu, drogy prodává v tunách. Chce ale víc a jedno mu stále chybí – respekt. Rozhodne se, že si ho vyslouží zabíjením. Vytoužený respekt mu má přinést krev a co nejvyšší částka na mezinárodním zatykači. Jeho jméno najednou znamená strach, země se zmítá ve válce a teroru, do hrobů putují malí gauneři i vysocí politici. Krvavý pohár ale přeteče a Escobar se stane důležitým cílem pro americké tajné služby.

Filmu dominuje oscarový pár Bardem – Cruz. Javier Bardem získal Oscara za roli zabijáka ve filmu Tahle země není pro starý, další démonickou postavu předvedl jako protivník Jamese Bonda ve Skyfall. U aktuálního snímku Escobar figuruje i jako jeden z producentů a do svého portrétu Pabla Escobara vložil brutální syrovou živočišnost. Životní partnerka a manželka Javiera Bardema Penélope Cruz má doma Cenu akademie za jejich předchozí společný film Vicky Cristina Barcelona.

Zdroj: Bontonfilm


Popis / Obsah / Info k filmu Escobar



Pablo Escobar. Meno, ktoré ste už určite počuli. Myslíte si ale, že už o ňom viete všetko? V novom trileri Pablo Escobar: Nenávidený a milovaný sa v úlohe legendárneho narkobaróna predstaví oscarový a charizmatický Javier Bardem. Sfilmovaný príbeh jedného z najväčších zločincov všetkých čias má prekvapivého rozprávača. Novinárku a televíznu celebritu, ktorá s Escobarom prežila vášnivý milenecký vzťah, hrá vo filme Bardemova životná partnerka, Penélope Cruz.

Escobar, brutálny zločinec, bezohľadný vrah, narkobarón, vládca kokaínového impéria, a zároveň jeden z najbohatších a najnebezpečnejších ľudí planéty tej doby. Pablo, otec, záchranca chudobných, manžel a tiež pozorný milenec. Jednoho musíte nenávidieť, druhého môžete milovať. Dohromady Pablo Escobar, ktorému jeho rozporuplnú tvár prepožičal Javier Bardem.

Novinárka Virgínia Vallejo poznala najskôr Pabla, muža, ktorý stavia domy pre chudobných a dokáže byť zapálený pre vec, i zároveň galantný. Keď objavila Escobara, neľútostného kriminálnika, bolo neskoro. Pablove kriminálne kokaínové kráľovstvo stále rastie, má milióny dolárov, vlastní malú armádu, drogy predáva na tony. Chce stále viac, no jedno mu stále chýba - rešpekt. Rozhodne sa, že si ho vydobyje zabíjaním. Vytúžený rešpekt mu prináša krv a najvyššiu sumu na medzinárodnom zatykači. Jeho meno zrazu znamená strach, krajiny sa zmietajú vo vojne a teroru, do hrobov putujú malí gauneri i vysokí politici. Krvavý pohár pretečie a Escobar sa stáva dôležitým cieľom amerických tajných služieb.

Filmu dominuje oscarový pár Bardem - Cruz. Javier Bardem získal Oscara za rolu zabijaka vo filme Táto krajina nie je pre starých, ďalšiu démonickú postavu stvárnil vo filme Skyfall ako protivník Jamesa Bonda. V aktuálnom filme o Escobarovi figuruje aj ako jeden z producentov a do svojho portrétu Pabla Escobara vložil brutálnu surovú živočíšnosť. Životná partnerka a manželka Javiera Bardema Penélope Cruz má doma Cenu akadémie za ich predchádzajúci spoločný film Vicky Cristina Barcelona.

Bontonfilm SK


Popis / Obsah / Info k filmu Escobar



Virginia Vallejo slávna kolumbijská novinárka a televízna spravodajkyňa, je v roku 1981 pozvaná na VIP párty na ranč Pabla Escobara, muža nízkeho pôvodu, ktorý získal peniaze a moc obchodom s drogami. Virginia podľahne jeho charizme a medzi ňou a Pablom vznikne vášnivý milostný vzťah, hoci je ženatý s Máriou Victoriou a má rodinu. Escobar prevádzkoval obchod s drogami spoločne so svojimi priateľmi a urobil z nich najbohatšiu vrstvu ľudí v krajine. V 80. rokoch sa preslávil pokusom o zlepšenie života chudobných obyvateľov Medellínu a nárastom politickej kariéry v kongrese Kolumbie. Virgínia začína chápať skutočnú Escobarovu, moc, ktorá ovláda ríšu zločinu v Kolumbii a šíri drogy po celých Spojených štátoch. Zmieta sa medzi láskou k ochrancovi chudobných, k pozornému milencovi Pablovi a nenávisťou voči bezohľadnému zločincovi, narkobarónovi Escobarovi. Na scéne sa objaví agent Shepard z protidrogového, kontaktuje Virgíniu, aby našli spôsob, ako ho zastaviť. Prezident Belisario Betancur uzavrel spojenectvo s USA, aby bol Escobar vydaný a súdený mimo Kolumbie.

Zdroj: TV JOJ


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Tagy

TV Program

ČT1 - Četnické humoresky (1997) [TV ...

20:10 - 21:40

31 minut již uběhlo
59 minut zbývá do konce

ČT2 - Krásné země z výšky

20:00 - 21:05

41 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

NOVA - Utajený šéf (2018) [TV pořad]

20:20 - 21:55

21 minut již uběhlo
74 minut zbývá do konce

Prima - Polda (2016) [TV seriál]

20:15 - 21:40

26 minut již uběhlo
59 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190566
Osobností: 697848
Fotografií: 763974
Plakátů: 376593
Obsahů a biografií: 178282

Poslední komentáře

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10