Erasmus 2 (2004)

Erasmus 2 (Les poupées russes)
61.4 %
 
 

Les poupées russes

    Žánr: romantický / komedie
    Země: Francie / Velká Británie
    Premiéra v ČR: 16.2.2006        
    Délka: 129 min.
„Studentské časy skončily, začíná život“
Xavierovi je neuvěřitelných třicet let. Co se to s ním děje? Není ani student, ale ani opravdu dospělý člověk, který ví, jak se věci mají. Kariéra opravdu nic moc, sny o „renomovaném novelistovi“ se rozplývají. Jeho zaměstnáním je pak psaní reportáží a projevů a vrcholem jeho „skvělé kariéry“ je spolupráce na scénáři pro TV seriál. Jeho sentimentální povaha ho vede v rytmu dobrodružství života ze dne na den, z noci na noc. Zdá se, že i když svede každou ženu, není s nimi schopen vydržet - i když jde o tak krásné a ušlechtilé bytosti, jako jsou Kassia nebo Wendy. Je schopen se už konečně srovnat a zaměřit svůj život na nějaký cíl?
Film Erasmus 2 navazuje na první díl, Erasmus a spol. (2002), který si získal v evropském kontextu velmi dobrý zvuk. Svěží romantická komedie s velmi kvalitním mezinárodním obsazením dává najevo svůj velký potenciál.

režie:
Cédric Klapisch
 
 
hraje:
Romain Duris (Xavier), Kelly Reilly (Wendy), Audrey Tautou (Martine), Cécile De France (Isabelle Wauquaire), Kevin Bishop (William), Evguenya Obraztsova (Natalia), Irene Montalà (Neus), Gary Love (Edward), Lucy Gordon (Celia Shelton), Aïssa Maïga (Kassia), Martine Demaret (Xavierova matka), Pierre Cassignard (Platane), Olivier Saladin (Gérard), Pierre Gérald (Xavierův dědeček), Zinedine Soualem (pan Boubaker), Hélène Médigue (paní Vanpeteguemová), Carole Franck (TV produkční), Robert Plagnol (autor seriálu), Nicolas Briançon (režisér seriálu), Julien Guéris (Jean-Edouard), Laura Weissbecker (Odile), Fatiha Cheriguene (dědečkova pečovatelka), Frédérique Bel (Barbara), Igor Gusev (Natašin otec), Jelena Solovej (Natašina matka), Nicholas Day (otec Williama a Wendy), Amanda Boxer (matka Williama a Wendy), Christian Pagh (Lars), Cristina Brondo (Soledad), Barnaby Metschurat (Tobias), Jake Canuso (Miguel), Bernard Haller (nakladatel Hermann), Cédric Klapisch (NEUVEDEN - muž v TGV), Federico D'Anna (Alessandro)
 
 
scénář:
Cédric Klapisch
 
 
kamera:
Dominique Colin
 
 
hudba:
Loïc Dury, Laurent Levesque
 
 
kostýmy:
Anne Schotte
 
 
střih:
Francine Sandberg
 
 
zvuk:
Stéphane Brunclair, Cyril Moisson, Dominique Dalmasso
 
 
produkce:
Matthew Justice
 
 
titulky-česká verze:
Gabriela Kliková
 
 
zvláštní efekty:
def2shoot
 
 
vizuální efekty:
Seb Caudron
 
 
výprava:
Marie Cheminal, Chris Edwards
 
 
výkonný producent:
Jelena Jacura (v Rusku)
 
 
producent:
Bruno Levy
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.