Duben
ohodnotit

Eragon

Žánr:
Rok:
2006
Délka:
104 minut
Premiéra v ČR:
14.12.2006
„Až padne temnota, poslední drak si vybere svého jezdce“

Komentáře k filmu Eragon

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 67
beneva
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.7.2022
9.12.2021 jsem doposlouchala   audioknihu a hned nato jsem   shlédla film. No ovšem, do   filmu se prostě nemůže   vejít všechno. A tak   scénáristé museli něco   vynechat a něco   zkrátit...
Sice je   škoda zkráceného   dospívání Safiry (v knize   postupně roste a sílí a   telepaticky začne s Eragonem   mluvit také postupně, po   slovech...), ale způsob,   jakým to tu urychlili, není   špatný.
Víc mi   vadí, že oproti knize, kde   elfka Arya dlouho setrvává v   hlubokém spánku a také s   Eragonem komunikuje jen v   mysli, tady je v podstatě po   celou dobu bojeschopná a   bdělá. Aspoň že ta Durzova   otrava jí na chvilku   zůstala.
Události u   Vardenů jsou taky hodně   zjednodušené. A hele, vůdce   Ajihad je černoch! To jsem   nevěděla.
No, bitva   v horských obydlích Vardenů   je docela odpovídající, ale   rozpočet pravděpodobně   nedovolil ztvárnit zásadní   moment knihy, a to   roztříštění obrovského   safíru, který visel u stropu   jedné síně... a kde jsou   trpaslíci? A proč Urgalové   nemají rohy? A kde jsou   dvojčata? A... no je toho   moc, co kniha nabízí a co   film vzal.
Říkám to   pořád. Knihy se mají točit   jako seriál.
mynameisi
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 5.2.2016
Parodie sebe samého
Hodnotit dnes Eragona, který   byl vydán o několik let   dříve, působí divně. Mou   pohnutkou je nutnost   vyjádřit opovržení nad   tímto filmem a podělit se s   případným čtenářem o   svůj názor, v ideálním   případě upozornit majitele   autorských práv k dosud   filmem neposkvrněnému dílu   na to, čeho by se měl   vyvarovat při procesu jeho   zfilmování, samozřejmě z   mého úhlu pohledu, coby   příznivce dobré předlohy.   Ačkoli bych si přál,   hodnotit film bez ohledu na   knižní předlohu, omlouvám   se Vám ale nemám na to   patřičné schopnosti ani   znalosti. Knihy mám opravdu   rád, a ničí mě vědomí,   že se jejich autor nezasadil   o lepší film. K autorovi   filmu se vyjádřím kritikou   jeho díla. Při sledování   filmu jsem se snažil najít   jeho pozitiva, ale jediné co   jsem našel byl pocit, který   jsem dosud snad ani nezažil,   určitě ne v souvislosti s   filmem a pokud přeci jen, tak   ne v takovémto množství a   síle. Byl to pocit, jako by   uvnitř mě něco umíralo,   došel jsem k názoru,
že tento film ve mě   ubíjí představy, které   tvoří mou vnitřní   Alagaësii. Jak hovoří   nadpis, film doslova svádí   diváka znalého původního   díla k neúctě a   nespokojenosti vyjadřované v   mém podání myšlenkami   parodujícími toto jeho   ztvárnění, které   vyznívají opodstatněně a   vhodně doplňují tento film,   takže se to utrpení lépe   snáší. Česká parodie   změnou dabingu vznikla,   avšak nepříliš kvalitní.   Měla by vycházet z tohoto   díla, upínat se na něj a   vtipně jej doplňovat či   kritizovat, neuchylovat se k   vlastní tvorbě, zde to není   opodstatněné. Alagaësie v   mé představě, ohraničené   příběhem autora knih, je   země drsná, avšak nebývale   rozmanitá a plná kouzelných   elementů, i když běžní   lidé s nimi témeř   nepřijdou do styku. Země   měnící se přírodními   živly i střídáním   ročních období, která   vhodně doplňují její   charakter i charakter jejího   obyvatelstva. Autor filmu tuto   představu pohřbil s   nebývale ničivou silou v   několika minutách. Rozdíl   potenciálů knihy a filmu,   dokonce i za předpokladu, že   budeme uvažovat za film   podobné dosud uskutečněné   projekty jiných autorů a ne   ideálnímu filmu blízkou   formu, je nezvykle vysoký.   Hned v úvodu jsem byl   konfrontován s děsivým   ztvárněním elfky Aryi i   stína Durzy, ze kterého jsem   se do konce filmu   nevzpamatoval, zejména poté   co postava zmíněné elfky   začala sténat tak, že by se   za to nemusela stydět
žádná z   profesionálních hereček ve   filmech pro dospělé diváky,   a vzhledem ke scéně, ve   které je mučena, to působí   dojmem sledování průběhu   jistého sexuálního fetiše   blížícího se vyvrcholení   s patřičným výrazem v   její tváři. Král   Galbatorix ve svém paláci,   působí neuvěřitelně   blbě. Měl by působit mile,   rozumně, jako spořádaný   vládce a jeho palác by měl   být honosný, elegantní. Jen   jemnými náznaky by měla   být vykreslována jeho   skutečná povaha a moc a   síla, kterými vládl,   přičemž by těmito jemnými   detaily vzbuzoval v divákovi   skutečný strach, stejně   jako odpor a vztek. Této   představě je ovšem nahony   vzdálený, neboť jeho   honosný palác je spíše   ošuntělou jeskynní a on   sám je ihned vykreslen jako   nezpochybnitelný padouch,   kterého ale paradoxně po   setkání s hlavními hrdiny i   vedlejšími kladnými   postavami začnete podporovat   v jeho honbě za jejich   likvidací. S dalšími   postavami to je podobně   špatné. Za všechny jmenujme   bylinkářku, ra'zaky, urgaly.   Herci byli zvoleni špatně.   Setkal jsem se s názorem, že   rozpočet filmu nebyl   zvlášť vysoký a tudíž je   kvalita přijatelná...s   tímto tvrzením v rámci   normální roviny lidského   uvažování nemohu souhlasit,   ve filmu je spousta   zbytečných scén, přičemž   prostředky, z nichž vznikly,   mohly být efektivně vloženy   do potřebných částí   filmu, přičemž toto   rozhodně neomlouvá autorovu   náramně tvůrčí změnu   celé koncepce příběhu,   díky které je jakékoliv   pokračování nesmyslné. Ten   příběh je tak dobrý, že   by si určitě zasloužil   kvalitní zpracování, jako   divák bych jej ocenil.   Jediné, za co mohu film   pochválit je skutečnost, že   je tak blbý, až dokáže   zvyšovat již tak značnou   kvalitu knihy. Film je sám o   sobě podivný i bez   přihlédnutí ke knižní   podobě a přinejlepším   podprůměrný.
Federer
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.8.2014
Ne že bych neměl rád   fantazy-zbožňuju Harryho   Pottera a mám rád i Pána   Prstenů, ale tohle prostě   nee.Knížka mě nezaujala a   film tím tuplem ne. Ed   Speleers je šíleně   nesympatický, já fakt   nechápu, proč si Safira   vybrala právě jeho. Těch   pět hvězdiček dávám za ne   úplnou trapnost a za skvělé   herecké obsazení, i když   upřímně nechápu, jak mohli   Irons a Malkovich kývnout na   takovou blbost. Nejvíc z   celého filmu se mi líbil   Durza (Robert Carlyle), ale   jinak nic moc.
Pokud   hledáte dobré fantazy, nelze   než doporučit dva tituly,   které jsem uvedl výše.
EMANA
Hodnocení:
Přidáno: 20.7.2014
Zklamání a to hodně velké
Četla jsem všechny čtyři   díly v knižní podobě a s   filmem se nedají ani   srovnávat. Film se nedá   považovat ani za ukázku z   knihy. Hodně částí je tam   úplně vynechaných a razaci   mě opravdu zklamali. Z knihy   jsem úplně uchvácena, ale   film mě naopak neskutečně   zklamal.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.12.2013
Už chýbal iba Merilin
Jeden z najpriemernejších   filmov, aké som poslednú   dobu videl. Taká temnejšia   rozprávka, ktorá inhalovala   všetko dobré čo pred ňou   bolo. Je to také Dračie   srdce s tým, že tu je to   také všetko profesionálne a   trikovo vymakané s celkom   dobrým hereckým ansáblom   (až na hlavnú postavu). Na   druhej strane toľko   predvídateľného,   klišovitého a už doslova   neprekvapujúceho len tak   nevidieť. Že to je podľa   knihy. Ja neviem, či sú tie   knihy tak slabé, alebo   filmári tak neschopní, ale   ja som napríklad čítal   Terryho Pratchetta niektoré   Zemeplochy a videl dva filmy   nakrútené podľa nich a   spokojnosť. Eragon je   remeselne špičkovo   spravené, ale vnútrom,   nábojom a dejom prázdne
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.3.2013
Knižní předloha je prý o   hodně lepší, ale já ji   nečetla a proto nemůžu   srovnávat. Možná   naštěstí... Filmového   Eragona tudíž beru jako   hezkou pohádku (anebo, jak se   dnes poměrně nadneseně   říká: dobrodružné   fantasy) s pěknými   vizuálními efekty a velice   jednoduchým dějem. Je to   taková příjemná   oddechovka, při které se   stačí jenom dívat (a   popřípadě si u obrazovky   sem-tam zobnout něčeho   dobrého).
tonyped1
Hodnocení:
Přidáno: 31.8.2012
Dobrý, ale zmrvený
Kdybych bral Eragona, jako   samostatnej film, bez   jakékoliv předlohy, byl bych   nadšenej. Vlastně sem film   viděl jako první a musím   uznat, že je povedenej,   dobrý efekty i dějová   linka, prostě dobrej film.   Avšak po té, co sem četl   knihu, už se na ten film   takhle dívat nemůžu. Jak   už sem psal, jako samostatnej   film, by to bylo dobrý, ale   protože je to podle knižní   předlohy, musím říct že   režisér je idiot! Kvůli   tomu, že v příběhu nejen   vynechal spoustu důležitých   postav, ale i překroutil   důležitý části děje   podle sebe, úplně znemožnil   natáčení dalších dílů.   I kdyby se ale do jejich   natáčení přece jen pustil,   musel by změnit tolik věcí,   že by ty filmy měli s knihou   společný jen název. Pokud   by z toho kdy měl být film s   více díly, musel by se   začít natáčet znova od   prvního dílu a navíc vě   většině případů s   jinými herci. Bylo by dobrý,   kdyby se do toho nějakej o   něco chytřejší režisér   pustil, i kdyby si od   fanoušků filmu asi ze   začátku musel vytrpět   spoustu špatných   komentářů. Je mi jasný,   že film by nikdy nebyl   přesně do puntíku podle   knihy, ale aspoň by si   scénarista mohl předem   přečíst všechny díly   (když už tu teď je ta   možnost) a nedělat ve filmu   kraviny co s knihou nemaj nic   společnýho. V tomhle filmu   urgalové nemají rohy,   elfové špičaté uši a je   tu ta věc, že když jezdec   zemře, jeho drak také. Pro   někoho to mohou být detaily,   ale kdyby si přečetli   další díly, zjistili by že   tyhle "detaily" sou   celkem důležité (souboj s   urgalem v Brisingrovi a   trpasličí luk, Agaetí   Blödhren, no a to poslední   je snad každýmu kdo četl   knihy jasné). Takže film   úžasnej, ale jako film podle   knihy je to katastrofa.
Šmak
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.7.2012
Eragon jakožto kniha mě   zaujala na plné čáře,   ostatní knižní díly už   stály za houby, ale Eragon je   opravdu skvělý, tak by se   předpokládalo že bude   skvělý i film, ale abych   pravdu řekl tak zas tak   dobrý nebyl. Ano, tvůrci   dokázali celkem nemožné se   Safirou, ale aby se až tak   moc film lišil od knihy to   jsem nečekal, nějaké věci   byli úplně vypuštěny, o   některých byla jen zmínka a   některé maličkosti byli   zase zvýrazněný...
Však pro lidi co nečetli   knihu, tak si myslím, že je   film dokonalý, příběh se   dá pochopit a ty věci co tam   nejsou zase tak při   sledování nevadí.

Co se týče   herců tak výběr byl celkem   dobrý, někdy až dokonalá   shoda.
Safira byla   počítačově zpracována na   výbornou, jen škoda, že ve   filmu byl její růst až   giganticky zrychlený... :D

Co se týče míst   natáčení tak ty byli taky   dobře vybrány, však někdy   se neshodovali s knihou, ale   co někdy to zas tak   důležité není.

Celkově film hodnotím   7/10 a to hlavně za   zpracování Safiry, která je   asi nejlepší věcí z   filmu.

Drak   'Šmak'
enejčel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.4.2011
Tohle rozhodně není jako Pán prstenů
Myslel jsem, že půjde o   stejnou bombu jako Pán   prstenů, protože prostředí   příběhu je podobné.   Nakonec je toto obrovská   slabota. Na snímek se můžu   koukat tak jednou za rok,   protože toto diváka nazaujme   skoro ničím. Nevím jak to   vysvětlit, ale i atmosféra   filmu působí hodně slabě.   Najdou se zde i zvraty, ale to   snímek nezachrání. Podle   mě příběh tahá pořád za   jeden provaz, přijde mi   jednotvárný.
Gretel
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 24.3.2011
Kdybych neznala knížku, tak   by se mi to i líbilo. Ale   jelikož jsem velký fanda   knižní předlohy, tak musím   říct, že ten film nemá s   knihou skoro nic společného.   Už jsem viděla mnohem   lepší filmy podle kniž.   předlohy. Takže doporučuji   přečíst knížku, stojí za   to ;)
Ondrej_pribehar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.12.2010
Výborné příběhové dílo,   jemuž nemohu dát jinou   známku než 10/10; kdybych   více četl, přiměl by mě   tento film nejspíš k   přečtení předlohy. I   celková podoba filmu se mi   líbila, rozhodně stál za   vidění.
hvezdyn
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.10.2010
V té přehršli filmů s   fantastickou tématikou je je   málo těch, které mne nějak   více zaujmou. Se zvědavostí   jsem sledoval i Eragon.   Výsledek je ten, že jsem   stále spíše příznivcem   tvorby J. R. R. Tolkiena a   Terryho Pratchetta. Eragon u   mne moc neuspěl.
verca1992
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.9.2010
No, mě se Eragon docela   líbil, škoda že se   nechystají natočit taky   Eldesta :-(

P.S. knížky jsem četla   a opravdu toho hodně   vynechali, ale mě to pomohlo   představit si alespoň trochu   to prostředí a i některé   herce - nemám totiž zrovna   nějak velikou fantazii. :-)
Hugin
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 5.9.2010
Na tomto filmu nebylo   originálního vůbec nic.   Příběh má klasickou,   stokrát použitou linii, což   by až tak nevadilo, co také   pořád vymýšlet. Ale i to,   že si draci vybírají svoje   jezdce a komunikují   telepaticky, jsem četl v   jedné povídce již před   více než dvaceti léty, to   ještě autor Eragona čural   do plenek. Největší   vykrádačka byly především   jednotlivé nápady, postavy,   pojetí scén (většinou   přesně okopírovaných,   včetně kulis) a celková   stylizace, v podstatě úplně   všechno. Kniha na tom   zřejmě nebude o nic lépe.   Zloději zlodějští. Ten   umíněný arogantní fracek v   hlavní roli mně lezl na   nervy a Ironse (jenž jako   jediný nezklamal) a   Malkoviche (který měl   prostor čítající pár   sekund) obsadili jen na   nalákání diváků. Jak se   ve filmu několikrát říká:   „Jsem zklamaný. Čekal jsem   mnohem víc.“, je docela   výstižné. Celkově na mě   film působil, včetně   infantilního dabingu, jako   film pro předškolní děti,   předpokládám, že tvůrčí   ambice sahaly o dosti výše.   Na Letopisy Narnie mně   přešla chuť.

Všechno je způsobeno   tím, že pokaždé, když   nějaký film zaznamená   divácký úspěch a světový   ohlas tak se vyrojí nespočet   podprůměrných napodobenin   od podprůměrných tvůrců   snažících se na něm   přiživit. Nejhorší na tom   je, že si o sobě myslí jak   sou dobří. I Zdeněk Troška   říkal, že Pána prstenů by   češi (zřejmě myslel sebe)   natočili lépe než Jackson.
curil
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.9.2010
Film mi připadá také jako   nějaká odvozenina. Složený   příběh z několika velkých   filmových hitů, nejvíce   Pána prstenů. 45O   komparzistů a kaskadérů, s   nimiž se natáčelo deset   hodin denně často v   nehostinných mrazivých   podmínkách převážně na   Slovensku a Maďarsku. V   zajímavé scéně bitvy   Urgalů s elfy filmaři   využili komparzisty s   výškou nad dva metry nebo   pod sto padesát centimetrů.
hlavsa5
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 5.9.2010
Pohodová podívaná pro celou   rodinu, nenáročný scénář   a jednoduchý děj. Takové   náměty se opakují v tolika   filmech, že už to nejde ani   spočítat. Herecké výkony   nevybočují z průměru a   triky taktéž. Třeba Eragon   2 nebo 3 bude lépe   zpracovaný.
wena
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.5.2010
Tak nejdříve jsem nevěděl   co mám čekat.Kdyby bylo   použito méně kouzel tak   bych dal za deset.Jinak je to   spíše pro menší diváky   mluvící drak se jim určitě   bude zamlouvat.
McFady
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.2.2010
Kniha byla lepší...
No, když jsem viděl poprvé   film, tak mně nadchl. Ale   když jsem si přečetl po   třech letech knihu a pak se   na film podíval, zdálo se   mi, že je ten film takový...   slabý, nepochopitelný v   porovnání s knihou.   Samozřejmě, že se z knihy,   co má zaokrouhleně 500 stran   nevyklube nic moc, ale na to   jak ta knížka byla dlouhá,   byl film velmi krátký...   ČAU!
Knoxville
Hodnocení:
Přidáno: 21.9.2009
Zajímavosti
Edward Speleers vyhrál roli   Eragona nad 180000 dalšími   uchazeči.
Ian McKellen   a Patrick Stewart dostali   nabídku hrát Broma, ale oba   museli odmítnout kvůli svým   závazků k filmu X-Men –   Poslední vzdor (2006)
Alex Pettyfer dostal   nabídku hrát Eragona, ale   odmítl - zčásti taky kvůli   tomu, že se natáčelo v   Budapešti a Pettyfer má   strach z létání.
Christopher Paolini, autor   předlohy, si chtěl v tomto   filmu zahrát cameo roli   (válečníka, kterému během   bitvy o Farthen Dur setli   hlavu). Bohužel nemohl,   protože v době natáčení   propagoval svou knihu na   evropském turné.
Johnu Malkovichovi zabralo   natáčení pouhé dva dny.
Darlin
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.9.2009
Nebola to az taka katastrofa :)
Pacilo sa mi spracovanie draka   (Safiry) a velkej bitky na   konci filmu. Okrem toho bol   film v porovnani s knihou iba   akousi "nahradou".  
Kto necital knihu,   urcite sa mu bude tento film   pacit uz len kvoli zaujimavemu   pribehu a peknym efektom.
pigal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.7.2009
Sprznenie Eragona
Kto cital trilogiu Eragona a   tesil sa na film pripominajuci   Pana Prstenov bude zufaly a   sklamany.Samozrejme nechcem   porovnavat obidva filmy, to by   bolo nespravodlive,ale pokus   natrieskat do 104min filmu   prve dva diely trilogie   dopadol katastrofalne a inak   to ani dopadnut nemohlo.Film   trpy zufalym rozpoctom, co sa   prejavilo na efektoch-najma na   digitalizovanej dracici   Saphire, ktora vypadala   smiesne.Scenar je   zmateny,snazi sa vysvetlovat a   zaroven ponuknut mnozstvo   bojovych scen, co kratka   stopaz filmu nedovoluje.Rezia   anarchisticka.Nechapem filmove   hviezdy typu   Irons,Malkovich,Carlyle, ze sa   dali nahovorit na takuto   kravinu.Film nedoporucujem   citatelom Eragona, ktory ho   budu preklinat presne ako ja.
kamicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.4.2009
Pěkný fantasy-film, moc se   mi líbil, je radost na to   koukat, jen o proti knížce   je to hodně krátké..   knížka má spousta stran,   taková bichla a film je dost   useknutý a strašně rychl...   jinak film je moc pěkný   hlavně Safira..!!
ane15
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.2.2009
kdyby člověk nečetl knihu,   je to obyčejný průměrný   fantasy film pro teenagery...   ale problém je, že mu   schází minimálně odkaz na   tu knihu, se kterou se shoduje   jen místy, a tak to prostě   kazí tu radost..
papi
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.10.2008
Pořát stejný scénář jak přes kopírák
Nevím jestli to připadá jen   mě, ale tento film svým   dějem až nápadně kopíruje   "hvězdné války".   Chudý farmář začne být   výmečný svou silou. Má   průvodce Broma (Obi-Wana   Kenobiho). Potká pomocníka   Murtagh (Hana Sola).   Zachrání krásnou princeznu   Aryu (Leiu). Zvýtězí v   nerovném boji díky síle o   které se dozvídá.
Úplně stejný scénář   jak hvězdné války, akorát   posazen do jiného   prostředí. Přesto si   myslím, že hvězdné války   jsou lepší. A možná i pro   to, že byly první.
Tink
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.8.2008
Fenomenální kniha opět   přenesena na plátno. Fantasy   filmy mám ráda, přesto   musím přiznat, že většinu   bodů získavá krajina   Maďarska a nádherná   Saphira:)
janek85
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 3.7.2008
Musím uznat, že jsem se u   toho nudil 1* za hudbu, 1* za   efekty. Zajímavosti: Edward   Speleers vyhrál roli Eragona   nad 180000 dalšími   uchazeči. Ian McKellen a   Patrick Stewart dostali   nabídku hrát Broma, ale oba   museli odmítnout kvůli svým   závazků k filmu X-Men –   Poslední vzdor (2006) Alex   Pettyfer dostal nabídku hrát   Eragona, ale odmítl -   zčásti taky kvůli tomu, že   se natáčelo v Budapešti a   Pettyfer má strach z   létání. Christopher   Paolini, autor předlohy, si   chtěl v tomto filmu zahrát   cameo roli (válečníka,   kterému během bitvy o   Farthen Dur setli hlavu).   Bohužel nemohl, protože v   době natáčení propagoval   svou knihu na evropském   turné. Johnu Malkovichovi   zabralo natáčení pouhé dva   dny.
James000
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.6.2008
Tento film je dobrý ale   kníka je lepší no ...je to   moc dobrá magie a ten meč   .... no ale stejně 9 bodů
Sygi5
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.5.2008
Film je v porovnání s knihou   nic moc.Z filmu totiž vypadly   všechny detailní scény,co   byly v knize.Film je sice   dějově hodně podobný   knize,ale některé situace ve   filmu prostě nejsou.
Gimli_syn_Gloinuv
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 15.3.2008
:-/
Jako nadšený čtenář   Eragona, Eldesta a čekatel na   Empire jsem se na film Eragon   těšil jako malé dítě na   vánoční dárky. Jaké bylo   mé sklamání, když jsem   uzřel hlavního hrdinu,   krále Galbatorixe, Durzu nebo   Aryu, o Ajihadovi a jeho   dceři ani nemluvě. Žádná   z těchto postav se mi tam   vůbec nehodila.
Zrychlené dospívání   Safiry bylo zajímavě pojaté   a celkem by se mi i líbilo,   kdybych zřetelně neviděl   výsledek. Když Safira   přistála a měl jsem   možnost si ji prohlédnout, v   očích se mi takřka objevily   slzy a film jsem vypnul.   Vrátil jsem se k němu asi o   dva měsíce později a   přetrpěl jsem jej až do   konce.
Nerad to   říkám, ale takhle spatlaný   film podle knižní předlohy   jsem ještě neviděl. Být   pan Paoliny mrtvý obracel by   se v hrobě.
To, že je   kniha ovlivněna Hvězdnými   válkami a Pánem prstenů   docela chápu, protože jsem   trošku starší než byl Ch.   Paoliny, když psal Eragona a   sám trošku fušuju do   spisovatelského řemesla.   Jsou prostě nezapomenutelné   knihy a filmy, které vás   ovlivní ať chcete nebo ne.
Ba.tista
Hodnocení:
Přidáno: 2.3.2008
Velkofilm jak má být plný   akce, dobrodružství,   nadpřirozených bytostí,   hrdinů a samozřejmně   lásky...
Daniela91
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 11.1.2008
Eragon
Tak tohle je asi jediný film   z téhle databáze jemuž   dávám
za dvě.   Kdybych před jeho   shlédnutím nečetla knihu,   hodnotila bych asi tak o pět   výše. Kniha skoro vždy   vylíčí více pocitů,   které se v té postavě   dějí, i když ne vždy, ale   tohle byl ten případ... Můj   názor. 2
Napodobenina   Pána   prstenů!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!   !!!!!!!!!!!!
Strete
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.12.2007
Film je výborně natočený ,   počítá se i originalita   filmu. Tento druh filmů je   velice populární , hlavně   asi tím, že takovýchto   filmů moc není. Je to oprvdu   dobrý film.
jjj
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 19.11.2007
Hrôza!!!!
Nato aká je predloha tohto   filmu som čakal viac.Na knihu   veľmi krátky film a to sa   odrazilo aj na   scenári.Herecké výkony boli   zväčša dobré až na   hlavnú postavu, ktorá sa tam   vôbec nehodila.Dodnes sa   neviem stotožniť s týmto   výberom hercov a tak len   dúfam, že v Eldeste to bude   lepšie.
Peracos
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 13.11.2007
Ani pro malé děti
Už jste někdo viděl   pasáčka vepřů , jak se   prochází poli , v   nádherném , koženém   oblečku v ceně celého   stáda ?
Já ne !
Ten film , byl zřejmě   natočený pro zrakově   postižené .
Mám rád   pohádky , jakékoliv , ale   pohádka , ve které není ani   kousek vtipu , není pohádka   . Tuctový děj , prabídné   herecké výkony a jediné +   je výprava , která ovšem   nekoresponduje s dějem . Ani   náhodou nepoznáte prince od   pasáčka vepřů , protože   oba chodí ke stejnému   krejčímu !
To bylo   vážně k neskousnutí .
Naivní předvídatelné   texty neosloví ani děti ani   dospělé .
Chcete li   ztratit 2 hodiny z nedělního   odpoledne , nebo jen tak   zabít čas , tak vzhůru do   půjčovny !
friday
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.11.2007
V porovnání s knížkou je   film velice špatně udělaný   odvar. Hlavní hrdina je   nepřesvědčivý a děj   příliš osekaný. Saphira je   ale KRÁSNÁ a Jeremy Irons   jako mentor Brom je tradičně   dobrý.
Chrustyn
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 1.11.2007
Velice slabý odvar Pána   Prstenů, který kdyby měl   stejnou délku jako jeho vzor   byl by nestravitelný. Filmu   chybí vše co by měl   správný fantasy film mít.   Nejsou zde žádné   strhující bitevní scény   nebo převratné trikové   sekvence, dialogy herců jsou   příšerné, hl. hrdina je   nesympatický puberťák a   hlavně je to příšerná   nuda.
Vig
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.10.2007
V době, kdy je filmový svět   fantasy na vrcholu bylo   možná velmi zbrklé dělat   tento film.
Nejed   divák si nevzpomene na LotRa,   Pottera, Narnii aj.

Film nenabízí nic co by   nás usadilo na zadek, spíš   jde o nudu a nijaké   překvapení.
Ani   skvělý Jeremy Irons tento   film nevzkřísil.
Rendys
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.10.2007
Film se natáčel v Tatrách,   takže si můžeme užít i   krásnou tatranskou přírodu.   Faktem ale je, že se na film   kouká celkem dobře, děj   spěje ke konci celkem   svižně a na nudu není čas.   Člověk to ale musí brát   jako nenáročnou oddechovou   pohádku.
SAI
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 19.10.2007
Počas pozerania som mal dojem   že sa pozerám na hviezdne   vojny, prenesené do   prostredia Pána prsteňov.   Filmu chýba akákoľvek   originalita. Vyvolený mladík   ktorého vychováva strýko.   Mentor ktorý je posledný   preživší, ho naučí čo   môže a potom umrie. Mladík   sa potom postaví do boja   proti zlému vládcovi, ktorý   čo by vyvolený vyvraždil   ostatných vyvolených.   Vôbec by ma neprekvapilo keby   sa na konci ukázalo že   hlavný zloduch je otec   vyvoleného mladíka. Film je   v podstate veľmi nepodarený   mutant Hviezdnych Vojen a   Pána prsteňov.
basi
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.8.2007
Eragon je další fantasy, od   které se po megaúspěchu   knižní předlohy, kterou   napsal náctiletý spisovatel,   očekávalo podobné tažení   i světem filmovým. Já jsem   se nejprve dostal ke knižní   podobě, která mě nijak   nenadchla a ani jsem ji   nedočetl. Tím pádem jsem   ani nečekal nic extra od   filmového   zpracování.Hlavní hrdina   není moc sympatický takže   jsem mu ani moc   nefandil.Vynahrazuje to ale   dračice Safira, na které   opravdu ani není poznat že   je digitální.Suma sumárum   nic nového pod sluncem. Jen   další přírůstek do   škatulky fantasy filmů,   kterých se po Pánovi   prstenů vyrojilo jako hub po   dešti. Eragonův čas bych   viděl v nedělním ránu na   čt1, kde by zaručeně   dětské diváky potěšil.
Le_Chuck
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.7.2007
Čo možno očakávať od   dobrodružného príbehu z   pubertálneho pera 15-ročneho   chlapca? Nič. A čo možno   očakávať od jeho filmovej   adaptácie? No že sa autori   povznesú nad triviálnosť   primitívnej predlohy a   nebudú otrocky   parafrázovať. A tu vidím   problém, že scenárista má   snáď ešte menej fantázie   ako Paoilini a Fangmeier jeho   (aj a svoje) nulové autorstvo   maskuje, hrdými hláškami a   vrtulníkovými obletmi (asi   po vzoru Bolla) za doprovodu   pompéznych chorálov.   Skratkovité, ploché, občas   prudko iritujúca logika   chovania hlavne Eragona.   Jediné čo na tomto Dungeon   & Dragonns 3 stojí za to,   je finálny súboj. A to je   veru málo aj na vykrádačku   Star Warsov, Nekonečného   príbehu, Pottera, LOTRa a   neviem ešte čoho. 50%
Orin
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.6.2007
je to v celku dobrej film!   jsou v nem dobry pocitacovi   animace. Taky tam hrajou dobri   herci a ma to luxusni pribeh   takze je to good film! je to o   klukovy co farmari ze strejdou   na maly farme ale jednou   Eragon najde vejce draci vejce   z kteryho se vylyhne drace   ktery pomerne richle vyroste a   zacne Eragona branit pred   razaky coz jsou hnusny potvory   ktery slouzi carodejovy   durzovy!!!!
janaetz
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.6.2007
eragon je film nejen pro   příznivce dobrodružných,   napínavých i válečných   filmů ale i pro nadšence   filmů romantických. Má v   sobě skvělý děj,   napínavé drama, zápletku i   tu trochy romantiky.Eragon   jako zpočátku nic nevědoný   kluk najednou získává   pomocí vajíčka obrovskou   možnost jak z obyčejného   kluka se stát hrdinou. Film   ke konci skývá možnost   dalšího dílu a tak doufám,   že se ho brzy dočkáme.
eso
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Chudý farmářský chlapec   Eragon najde v Dračích   horách podivný modrý   kámen. Zprvu ho chce pouze   zpeněžit a zabezpečit jím   rodinu na nadcházející   krutou zimu, jenže když se z   kamene "vyklube"   dračí vejce a z něj   později dračí mládě -   Safira, uvědomí si, že   stojí tváří v tvář   dobrodružství, které sahá   vysoko nad jeho možnosti.   Jeho prostý život přes noc   zanikne a on se ocitne v   novém, nebezpečném světě   intrik, kouzel a válek. Pouze   se starodávným mečem a   moudrým průvodcem musí   Eragon se Safirou zdolávat   nebezpečné situace a   odolávat temným silám v   království, kterému vládne   král, jehož zlo nezná   hranic. Dokáže Eragon   naplnit své předurčení a   převzít břímě   legendárních Dračích   jezdců? Osud království   možná leží v jeho rukou...
pakacka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.6.2007
Knihu jsem sice nečetla (i   když se na to už dlouho   chystám), ale film se mi   líbil. Pravděpodobně to   tedy asi bude tím, že   neznám předlohu. Na jednu   stranu vykrádá některé   scény z podobných filmů,   ale i tak se jich tu najde   pár, které jsou opravdu   úchvatné. Zvlášť ty, ve   kterých se objevuje Saphira.  
Jen nechápu, jak se   mohlo podařit scenáristům   vměstnat příběh na 500   stránek do stominutové   stopáže!!! Předpokládám,   že měli hodně velké   nůžky...
resino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.5.2007
Po Pánu prstenů je zde   celkem slušná fantasy na   pokračování. Pěkné   herecké obsazení a   nádherná dračice Saphir se   bude líbit všem   příznivcům tohoto žánru.   Dračí jezdec Eragon se   stává novodobým hrdinou. Je   to pohádkové fantasy pro   děti nic brutálního. A   těším se na další   pokračování.
SPECNAS
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.5.2007
V průměrných vodách   Fangmeiera drží jen   některé triky (proč to   zastírat, mluvím JEN o   drakovi), hudba a vykrádání   všeho možného od Nové   naděje přes Harryho Pottera   až po Pána prstenů.Ani   kniha není natolik skvostná,   aby podle ní mohl být   natočený dobrý film.Hlavní   hrdina moc charizmatu nepobral   a vše tak nějak kočíruje   pouze Jeremy Irons, jehož   postava (podobně jako   všechno ostatní) je   předvídatelná až běda.Je   to tak na jedno skouknutí a   pryč.škoda
havLord
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.5.2007
největším lákadlem eragona   byl drak a ten je taky to   jediné, co na filmu mohu   opravdu pochválit. co se   příběhu týče- ona už   knižní předloha nebyla   nějak výpravná a díky   tomu, že jí peter buchman do   scénáře ještě více   okleštil, zůstala jen   taková chabá kostřička bez   nějakých těch vedlejších   dobrodružství, která k   pravé fantasy patří.   scénář tedy nic moc,   stejně jako výprava a hudba,   která na mě působila   nebývale mdle a lacině.   takový dojem jsem měl i z   hereckých výkonů-   zvláště pak z toho edwarda   speleerse, který jako eragon   totálně vyhořel. co z toho   tedy vyšlo? průměrná   fantasy, které nozdry nad   vodou drží jen dračice   safira. 50%
mijala
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.5.2007
Každý,kdo četl knížku, se   už na film určitě těšil.   Ale pro některé to bylo   zklamání. Film toho má s   knížkou málo společného.   Některé události se tu   staly jinak než v knížce.   Ale přesto bych řekla, že   je to dobře natočený film,   který se mi líbí čím dál   tim víc.
Strength
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.5.2007
Eragon je fakt moc super film   hlavně se mi líbí herec   Edward Speleers, škoda že   nikde jinde nehrál jinak to   mohlo být delší jak ta   kniha byla tlustá a film tak   krátký. Překvapilo mně že   Irons mněl druhou hlavní   postavu a uprostřed umřel to   byla velká škoda, jinak fil   úplně boží bez chybičky   tak na ně jděte vřele   doporučuju.Patří to mezi   mé nejoblíbenější   filmíky vůbec:)
kyushi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.5.2007
drak ve filmu často nebývá...
Někteří hodnotí 10   někteří měné, mě film   zaujal jak nápadem tak i   zpracováním a stránky pro   film jsou taky hezky   udělané, takže kdo chce,   tak se může dozvědět i   více do hloubky což je plus,   ikdyž na druhou stranu musím   říci že příběh není moc   hluboký a některé scény mi   přišli divné (logicky).   Knihu jsem nečetl, ale už se   těším na další díl v   kině.
Fox
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.5.2007
Hodnocení?
Nechci se tady kolegů nijak   dotknout, ale hodnotit 10/10   film, který má špatné   herce v příběhu 15tiletého   kluka, který vykradl lepší   části Pána prstenů nebo   třeba Hvězdných válek   (epizoda IV). Já jsem tak   nadšený nebyl. Ale na druhou   stranu filmy, kde se objevují   draci jsou většinou tak   strašné, že tenhle je v   porovnáni s nimi   "alespoň"   průměrný.
losssic10
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.5.2007
Film Eragon mě hlavně zaujal   už pred tím než jsme ho   viděl. A to hlavně tím že   hrozne miluju DRAKY tak sem se   rozhodl se na ten filmeček   kouknout a byl jsem přímo   natchnutej jeho dějěm a   vizualními efekty. Hlávní   postavu v roli mladého   farmáře představuje   mladičký herec:Edward   Speleers. Jeho herecký výkon   byl velice dobrý. Oběvuje   zde akce,fantasie a sci-fi co   si myslím že je kombinace   jak má být!!! Proto nemůžu   tento film ohodnotit nijak   jinak než 10!!!
aegis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.4.2007
10/10
Film mě nadchnul - skvělé   triky, výborný děj a   výborně zahrané. Dokonalá   pohádka pro celou rodinu, u   které se nikdo nebude nudit.   Knížku jsem nečetl, nemohu   tedy srovnávat, ale už jsem   tady psal - je hloupost   srovnávat nesrovnatelné a   těžko někdo natočí film,   aby byl přesně podle knihy.
Shugy
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.4.2007
Jak sedlácký chlapec k dračici přišel...
Ač jsem knihu nečetl, což v   nejbližší době udělám,   shlédnul jsem tento film pln   očekávání, že shlédnu   kvalitní podívanou z řad   fantasy žánru. Bohužel   tento film mé předpoklady   plně nenaplnil.
Děj   filmu je tak rychlý až mi   nedošly některé   souvislosti, jako třeba   vývoj sedmnáctiletého   sedláckého hocha v až   neuvěřitelně výtečného   jezdce na draku (vlastně   dračici) během pár chvil   mě docela fascinoval. Kdybych   se jako dítě takhle rychle   naučil jezdit na kole jistě   bych se zapsal do světové   knihy rekordů. Stejně tak   rychlé ovládnutí jazyka   určeného pro vzývání   kouzel až zaráží,   zvlášť po té kdy Brom   (Eragonův mentor) umírá. I   když na druhou stranu chápu,   že natočit film podle mnoho   stránkové knihy musí být   složité, ale jistě se   některé pasáže dali   zvládnout lépe, tedy co se   dějové linie týče.
Abych film jen   nekritizoval musím uznat, že   zvláštní efekty filmu zde   jsou opravdu nádherné,   zvlášť se to týká   dračice Safiry... A   samozřejmě velkolepé bitvy   armád dobra a zla, resp.   Eragona na Safiře proti   skoronesmrtelnému stínu na   létajícím démonu...
Když bych to měl   shrnout, film sice nenaplnil   má očekávání, ale je to   docela příjemná podívaná   a fanouškovi fantasy a draků   bych tento film vřele   doporučil pokud by mu   nezáleželo na malých   chybičkách v dějové   linii...
pospech11
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Film se mi líbil, ale   knížka kterou sem četl je   mnohem leoší a film není   moc knížce podobný schoduje   se s knihou jen v pár   věcech, ale kdybych nečetl   knihu tak filmu dám 75%,   protože byl dobře   zpracován.
mirhasik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Mix ze všech možných   žánrů Fantasy (myšleno   filmově zpracovaných). Jako   celke působí velice   průměrně a velmi brzy vám   vymizí z paměti úplně.
SakoVerife
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 10.4.2007
chvili pred shlednutim filmu   jsem cetl obe dve knihy a   proto byl pro mne tento film   sok. Nic horsiho jsem dlouho   nevidel, krome Narnie.
Efekty nic moc a hlavne je   to delane pro male deti.
Vilibald
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Už to není takové...
Dnes odpoledne jsem shlédl   tento film. Pln očekávání   sem se usadil do křesla a   koukal.
Už během   pár minut jsem zjistil, že   je to jeden z mnoha ... Efekty   moc pěkný, zápletka taky   ušla. Jen už je nudný   koukat na dítě, který je   jak utržený za řetězu, ale   stane se hrdinou, při tom mu   pomáhá bývalý starší   hrdina, do toho samozřejmě   láska a záporňák, kterej   se stane klaďákem. Zkrátka   LOTR to začal a teď se   roztrhl pytel s tímto   žánrem.
Svého   diváka si to určitě najde a   film ničím nepřekvapí.   Alespoň podle mě.
radekno
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Výborné fantasy
Jelikož jsem nečetl knihu,   nebudu tu hodnotit kniha vs.   film. Hned řeknu, že jsem   fanoušek fantasy a tento film   se mi velmi líbíl. I když   má par much. Co se určitě   povedlo jsou efekty, drak   (Safira je fakt úžasná),   herecké obsazení velmi   dobré (nejvíc jsem si   zamiloval Aryu :-)). Co se mě   tolik nepotěšilo je délka   filmu jen cca 100 minut je   málo na takovýto film. Pro   mě asi nejlepší fantasy od   doby Pána prstenů.
gorous
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Eragon
Nad tímto filmem opravdu   zatleskat ,perfektní pohádka   i pro dospělé.perfektní   příběh ,scenérie,člověk   se zakouká a už nespustí   zrak 10 bodíků,gratuluju
jirina
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Tomu kdo nečetl knížku   připadá tento film uplně   úžasný,ale já jsem   knížku četl a proto mě   film ohromně zklamal, byla   tam jen malá část z   knížky ani nechci vědět co   udělaj z druhého dílu,   další vady byly v tom, že   elfové měli uši stejně   jako lidé místo typických   špičatých uší, které   popisoval i autor, doufám že   se filmaři polepší,   protože druhý díl se skoro   celý odehrává u elfu. a   další věc co mi vadila je   že drak měl ptačí křídla   místo blán. Někdy by si   filmaři měli přečíst   knížku než natočí film:-(
luongovae
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.3.2007
Mizerné herecké   obsazení..nejspíš za to ty   herci nemohly, ale ještě   mizernější scénář,   který postrádá skoro vše   co má kvalitní fantasy   nabídnout. Eragon   připomíná v některých   sekcích jako parodie, která   nenápadně kopíruje Harryho   Pottera.
Ziidgaa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.2.2007
Špatný nebo ne?
Recenze jsou proti, většina   diváků taky, ale řekla   bych, že pokud si někdo   předtím nepřečte knihu,   tak moc špatný mu ten film   připadat nebude. Zhodnotila   jsem to bezprostředně po   zhlédnutí jako velmi   svižně natočený film.   Místy tak svižně (hlavně   ke konci), že kdybych   předtím knihu nečetla, tak   se v tom ději úplně   ztratím. Ale protože mám   moc ráda draky, tak mi   chybějící dějové linky   zas tak nevadily. Stačí se   dívat na Safiru... a pak se   radši znova začíst do   knižní podoby příběhu,   aby si člověk připomněl, o   co tam vlastně šlo.
efCZa
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.1.2007
Pro mě se jedná o zklamání   roku. Ve filmovém podání se   jedná o naprosto plytký   příběh, bez nějaké   větší hloubky. Není vůbec   jasné(narozdíl od knihy)   proč hrdinové jednají jak   jednají?!?!?co je pohání?   kde se Eragon naučil tak   bojovat? proč má tak rád   Broma, když se projevil jako   nevlídný stařec? A kde se   Eragon naučil čarovat?   vždyť mu Brom řekl pouze 3   slova.bohužel nic   nezachrání ani Ayra, typově   podobná Liv Tyler z pána   prstenů, která také   nedostává prostor. ve   skutečnosti prostor   nedostává nikdo! Proč   litovat Ajihada? vždyť nám   skoro nebyl představen. Proč   litovat Broma? Lze litovat   pouze celý film. Lepší by   byl zaměřit se na publikum   +12 - a třeba rozdělit děj   do dvou dílů, ale abychom z   toho něco měli. takto je   děj o ničem - nezískáte   ani pořádné povědomí o   ději a už vůbec ne nějaké   ne/sympatie k nějakému   hrdinovi. Bohužel. Nelze co   vychválit - ani velmi   slušně namodelovaná Saphira   v porovnání s nedotatky   neobstojí.
Thrawn
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 26.12.2006
Bezmála 500 stran přeneseno   do sto-čtyř minut   příběhu, anulování i té   sebedůležitější dějové   linie, která by nějak mohla   namáhat divákův mozek,
a nakonec super hitovka od   pop-rockové star Avril   Lavinge.
Co víc si   ještě může fanoušek   knižní předlohy přát?
Sanchez
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.12.2006
Příjemné překvapení
Na tenhle film jsem se dlouho   těšil, původně jsem   očekával filmový trhák   typu Pána prstenů, poté   jsem četl plno negativních   recenzí a záporných   názorů, což ve mě vyvolalo   smíšený pocit. Na konec   jsem z kina odešel spokojen s   tím, co jsem viděl. Ano,   film má hodně chyb a   nedotažených prvků, ale   celkově na mě udělal dojem.  
Ale za bombu tohoto   roku se nejspíš považovat   nedá - jsem zvědavý, jestli   se to autorům povede u   dalších dílů.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih61650minih61650Soukromá slavnost (1984) 
A Private Function n
minih183240minih183240Pozadí událostí (2022) [TV minisérie] 
n
minih53013minih53013Malá Velká Británie (2003) [TV seriál] 
Little Britain n
minih146336minih146336Muzzikanti (2016) 
Muzzikanti n
minih76717minih76717Američanka (1991) 
American Friends n
minih93666minih93666Na divoké vlně (2012) [DCP] 
Chasing Mavericks n
minih116668minih116668Tři bratři (2014) [2k digital] 
Tři bratři n
minih27687minih27687Cesta z města (2000) 
Cesta z města n
minih75465minih75465Hranaři (2011) 
Hranaři n
minih16754minih16754Pochybná žena (1946) 
Notorious n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Kluci v akci (2005) [TV pořad]

10:10 - 10:35

0 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

ČT2 - Planeta pokladů

09:25 - 10:15

45 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Anděl (2008) [TV se...

09:40 - 10:55

30 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

Prima - Polda (2016) [TV seriál]

09:20 - 10:30

50 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10