Emelie (2015)

Emelie
52.9 %
 
 
    Žánr: drama / thriller
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 80 min.
POZOR, SPOILER

Městečkem kráčí mladé děvče a telefonuje. Zastaví u ní vůz a vzápětí je unesena…

Rodina Thompsonových má tři děti. Nejstarší je kluk jménem Jacob, prostřední dcerka Sally a nejmladší je Christopher. Jejich rodiče mají výročí, a tak k dětem přichází slečna na hlídání. Je nová. Jmenuje se Anna. Nuže, rodiče odjedou a oni zůstávají sami.

Ukazuje se, že Anna bude velmi benevolentní. Děti si fotí, ale je vidět, že má něco za lubem. Při hře na schovávanou ji najde Jake na záchodě a ona po něm žádá pomoc při výměně tamponu. Dokonce se před ním postaví, a to tak, že Jake později sděluje kamarádovi do vysílačky, že viděl svoji první dírku. Situace vyvrcholí, tedy alespoň pro malou Sally, když Anna navrhne jako potravu pro hada jejího křečka.

Večer pustí Anna dětem erotický film a při tom jí Jake prohledá kabelku. Z dokladu zjistí, že se dívka jmenuje Emelie Medea Liroux. Ta nechala volně položenou zbraň a děti ji našly. Již je jasné, že Emelie chce Christophera pro sebe. Vtom se tu objevuje dívka, která měla hlídat skutečně. Je to Meggie a hlídá Thompsonovic děti vždy. Jenže dnes poslala místo sebe kamarádku Annu. Ale ta nereaguje na telefon, tak se přišla podívat. Malé Sally se sice povede strčit jí do kabelky papír s prosbou o pomoc, ale zrovna když jej Maggie najde, je Emelií omráčena. Poté je zatažena na schody do sklepa.

Drama pokračuje pokusem o únos, který Jacob překazí. Do dalšího se vloží i Maggie, ale je zabita.

Jacob má nyní Christophera a Emelie Sally. Ta navrhuje výměnu. Tou dobou se vrací rodiče domů, ale Emilie žádala svého společníka o více času. Ten to tedy do nich nabourá.

A doma se bojuje o život...  Autor: Pitryx

režie:
Michael Thelin
 
 
hraje:
Sarah Bolger (Emelie), Joshua Rush (Jacob), Carly Adams (Sally), Thomas Bair (Christopher), Susan Pourfar (Joyce Thompsonová), Chris Beetem (Dan), Elizabeth Jayne (Maggie), Dante Hoagland (Howie), Randi Langdon (Anna)
 
 
scénář:
Richard Raymond, Harry Herbeck
 
 
kamera:
Luca Del Puppo
 
 
hudba:
Phil Mossman
 
 
kostýmy:
David Tabbert
 
 
střih:
Eric Nagy
 
 
zvuk:
Michael McFadden, Adam Bloch, Andy Kris
 
 
koproducent:
Robyn K. Bennett, Bryan Reisberg
 
 
výkonný producent:
Robert Beaumont, Lizzie Friedman, Greg Little
 
 
producent:
Andrew Corkin
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.