Dveře dokořán (2006)

Dveře dokořán (Breaking and Entering)
69.6 %
 
 

Breaking and Entering

    Žánr: drama / psychologický
    Země: Spojené státy americké / Velká Británie
    Premiéra v ČR: 25.1.2007        
    Délka: 119 min.
„Láska není obyčejný zločin“
Will (Jude Law) a jeho kamarád Sandy (Martin Freeman) jsou spolumajiteli vzkvétající londýnské firmy, která se zabývá zahradní architekturou. Nedávno své moderní studio přestěhovali na King’s Cross – do centra nejambicióznějšího regeneračního projektu v Evropě – kde však jejich kanceláře vzbuzují zvýšený zájem místních zlodějských gangů. Will se v rozhořčení z dalšího vloupání rozeběhne za jedním z mladých členů gangu, Mirem (Rafi Gavron), a pronásleduje jej až do bytu, kde mladý zloděj žije se svou matkou, bosenskou emigrantkou Amirou (Juliette Binoche).

Will se s Amirou spřátelí, aby s její pomocí mohl pokračovat ve vyšetřování loupeže, avšak jejich přátelství nabere nečekaný spád. Amira brzy zjistí, že Miro vykradl Willovu kancelář a začne spekulovat o tom, s jakým úmyslem s ní sympatický architekt navázal vztah. Když jej pak z obav o osud svého syna začne vydírat, je Will, jehož život se noří do stále vážnější krize, donucen poznat divočejší stránky města i sebe samého.

režie:
Anthony Minghella
 
 
hraje:
Jude Law (Will Francis), Juliette Binoche (Amira Simičová), Martin Freeman (Sandy Hoffman), Vera Farmiga (Oana), Ray Winstone (Bruno Fella), O. T. Fagbenle (Joe), Rafi Gavron (Miro), Branka Katić (Tanya), Roberto Davide (Luca), Poppy Rogers (Beatrice), Serge Soric (rychlý posel), Robin Wright (Liv), Romi Aboulafia (Orit), Emma Buckley (PC Erin Carter), Mark Benton (Legge), Anna Chancellor (Kate), Caroline Chikezie (Erika), Eleanor Matsuura (Ruby), Lisa Kay (PC Primus), Michael Shaeffer (muž v Soho Media), Michael Smiley (Thaddeus), Juliet Stevenson (Rosemary), Velibor Topić (Vlado), Ed Westwick (Zoran), Rad Lazar (Dragan), Kwesi Asiedu-Mansah (PC James), Helen Baker (PC Lorna Pearce), Daon Broni (Yakubu), Ting-Ting Hu (Wei Ping), Dado Džihan (vyvolávající na Bingu/kytarista), Eddie Joseph (Paul), Ellen Thomas (soudkyně), Sladjana Vujovic (hlas)
 
 
scénář:
Anthony Minghella
 
 
kamera:
Benoit Delhomme
 
 
hudba:
Gabriel Yared, Karl Hyde, Rick Smith, Dado Džihan (archivní - tradicionál), Mike Gillespie (Supervize)
 
 
kostýmy:
Natalie Ward
 
 
střih:
Lisa Gunning
 
 
zvuk:
Eddy Joseph (supervize), Jim Greenhorn
 
 
produkce:
Anthony Minghella, Sydney Pollack, Tim Bricknell
 
 
titulky-česká verze:
Natálie Nádassy
 
 
zvláštní efekty:
Steve Patton (supervize), Richard Conway (supervize)
 
 
II. kamera:
Simon Finney
 
 
II. režie:
Timothy Bricknell
 
 
koordinátor kaskadérů:
Steve Dent, Matthew Sampson
 
 
vizuální efekty:
Tomáš Kalhous (2D kompozitor), Jonathan Edward Graham (supervize), Viktor Müller (supervize), Universal Production Partners
 
 
výprava:
Alex McDowell
 
 
výkonný producent:
Harvey Weinstein, Colin Vaines, Bob Weinstein
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.