Duben
ohodnotit

Dům v růžích [TV minisérie]

Rose Red

Další název:
Stephen King's Rose Red
Žánr:
Rok:
2002
Délka:
240 minut, (celkem 3 díly po cca 80 min.)
„Zdá se, jakoby strašidelný dům žil svůj život a podle vlastní vůle měnil své uspořádání a počet pokojů i s jeho obyvateli.“

Obsah filmu Dům v růžích

 
Zdá se, jako by strašidelný dům žil svůj život a podle vlastní vůle měnil uspořádání a počet pokojů i s jeho obyvateli. Nancy Travis chce této záhadě přijít na kloub a na pomoc si přibrala šest lidí, kteří jsou vybaveni nějakou nadpřirozenou schopností.

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal  Nahrát trailer k filmu
Typ:
[TV minisérie]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Dům v růžích >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.7.2020
Dobře udělaný třídílný televizní horor.   Výborná Nancy Travis v hlavní roli a neméně   dobří Julian Sands coby Nick Hardaway a Jimmi   Simpson v roli Kevina Bollingera. Zato pozdější   hvězda ze seriálu "BONES" Emily   Deschanel zcela přehlédnutelná. Kameraman si   dal na televizní poměry nebývale záležet a   hodně se povedla i hudba takže ve výsledku je   to určitě nadprůměrná podívaná co si své   diváky dozajista najde i dnes.
TerraFelix
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.7.2015
Úchvatné záběry a povedená hudba, to   bezpochyb. Napětí u mě ani na chvíli   nepolevilo a ráda se na Dům v růžích po čase   opět podívám. Na druhou stranu mi vadilo, že   postavy nesmyslně odchází a přichází, i   když chápu, že je autor od sebe nějak musel   rozdělit. Nick strčí Cathy do dveří, ještě   jí stihne říct, aby utíkala a nelogicky za ní   zavře, aby zůstal sám s nebezpečně se   vzdouvajícím kobercem. Proč to proboha udělal?   Nepochopila jsem, že třeba zmizení Pam celý   den vůbec nikomu nevadilo a nikdo ji nehledal.   Až večer po Victorově smrti si vzpomněli.   "Pam tu taky není, takže bude asi   mrtvá..." Cože? Třeba to pochopím, až se   na to podívám příště.
Faustka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.6.2014
"Dům je náš úkryt, tělo které si na   sebe oblékáme. Naše těla stárnou… a s nimi   stárnou i naše domy." Naštěstí je tady   geniální King, který nás zestárnout nenechá;   tedy bez toho, abychom nejdřív neokusili   všechny jeho děsy a běsy. Už jen ten nápad s   živým domem… upoutá pozvolně budovaná   atmosféra, tajemno, mystika, barvité vykreslení   postav, to vše umocňuje prožitek s   přízračného Domu v růžích. Pouze scéna s   neodbytným poslíčkem pizzy vyvolá u mnohých   úsměv na tváři; a to je pro čtyř a půl   hodinovou duchařinu jistě to nejlepší   doporučení.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.8.2010
Rose Red
Třídílná minisérie z pera hororového mistra   Stephena Kinga, tentokrát nešlo o knižní   předlohu, ale sám King pracoval na filmovém   scénáři. Já jsem Dům v růžích viděla   před dávnem v televizi a abych se trochu bála a   zopakovala si zážitek, který ve mě série   vyvolala, rozhodla jsem se si pustit Dům v   růžích znovu.
První díl je takový   seznamovací, seznámíme se z historií dobu a s   postavami. Historie domu a celkově to pojetí a   vyprávění patří mezi velké pozitivum celé   série. S námětem také nemám nejmenší   problém, do 90 minutového filmu by to nebylo   možné narvat a tak tahle 3 dílná alternativa   byla vskutku dobrým nápadem.
Postavy stejně   jako dům sám byly zajímavé, každý má to   svoje, a tak si přijde na své v podstatě   každý. Moc dobře si vzpomínám, že když jsem   DvR viděla poprvé oblíbila jsem si postavu   Nicka (Julian Sands)po letech se můj vkus   nezměnil a stále je mou oblíbenou postavou.   Čeho jsem si nevšimla před lety, že si tu   zahrála moje milá Kůstka (Emily Deschanel) jako   Pam, takže to bylo další plus. Vynikající   postava, která stojí za zmínku je Emery v   podání Matta Rosse, protože ten tupý výraz a   všechny ty grimasy byly skvělé.

Dům v   růžích patří k jedné z nejlepších   minisérií a samozřejmě díky mistrovi   Stephenovi Kingovi. Bylo to tajemné,   strašidelné, mělo to smysl, nebylo to naivní a   celkově to působilo velmi opravdově a, že ty   mrtvoly měli své mouchy to se dá odpustit,   protože při sledování máte někdy pocit, že   jste v domě a tam byste být určitě nechtěli.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.3.2010
Dům v růžích se mi velice líbil.Je to hodně   napínavé,mystické a tajemné.Je to pěkně   natočené.Tyto filmy mám rád a rád se k Domu v   růžích vracím.
asxasx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.10.2009
Dům v růžích mi přišlo jako zajímavé   jméno tří TV filmů. Když jsem ho dokoukal,   přišlo mi že je to upo super, ale když o tom   teď přemýšlím, tak tam byly i občas slabé   scény. Nelíbil se mi vztah jedné osoby k matce.   A také se mi nelíbilo poslední profesorčino   rozhodnutí, ale celý příběh mi oživovala   Annie. Co bych vytknul by byla   rozvláčnost-první díl se skoro neodehrává v   Domě...
Ale jinak se mi tyto filmy líbily moc.
rankinfitch
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.6.2009
Další 4-hodinová adaptace románu Stephena   Kinga a opět se samotným Mistrem v epizodní   roli, tentokrát byl neodbytným poslíčkem s   pizzou. :-)
Jinak postupně gradující a myslim   si i výborně zfilmovaný příběh o skupině   lidí s maličko nadpřirozenými schopnostmi,   kteří se jdou nechat "otestovat" na   víkend do Domu v růžích v Seattlu, kde podle   dostupných materiálů straší. No a duchů je   tam samozřejmě víc než dost a jak už to v   Kingových knížkách a fmech bývá, dům je   zpátky ven jen tak nepustí.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.10.2008
Další z děl Stephene Kinga,i když nemám moc   rád horrory typu kde se něco děje v nějakým   baráku,ale přece jenom to King trochu změnil a   jako film se mi to fakt hodně líbí.
kedar6
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.5.2007
Jak dokázat existenci nadpřirozena? Přespěte v   Domu v růžích. Vědecký experiment, jak s   pomocí senibilů probudit zlo, které v tomto   domě dřímá. Dost dobrý horor, i když kdyby   měl o díl méně, byl by ještě lepší! Jestli   se rádi bojíte a máte rádi duchařské horory,   tak tento krátký seriál natočili pro Vás!
Jackie87
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.1.2007
Stephen King píše výborné knihy, takže když   se někdo rozhodne podle nich natočit film, byl   by asi zázrak, kdyby se to nepovedlo. Myslím si,   že Dům v růžích je dobrý, i když ne   nejlepší horor. Ale rozhodně má čím   zaujmout. Je to jeden z mála hororů, ve kterých   není vidět jen spousta krve a částí těl, ale   snaží se diváky děsit něčím jiným. Když   se budete pozorně dívat, můžete v něm vidět   i samotného Stephena Kinga - jako poslíčka s   pizzou.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih53554minih53554Kost v krku (1973) [TV inscenace] 
Kost v krku n
minih62138minih62138Paranormal Activity 2 (2010) 
Paranormal Activity 2 n
minih41608minih41608Taneček přes dvě pekla (1982) [TV inscenace] 
Taneček přes dvě pekla n
minih16412minih16412Poprask na silnici E 4 (1979) 
Poprask na silnici E 4 n
minih4525minih4525Boxer (1997) 
The Boxer n
minih67479minih67479Program (1993) 
The Program n
minih40082minih40082Moje velká indická svatba (2004) 
Bride and Prejudice n
minih94602minih94602Hijacked (2012) 
Hijacked n
minih2337minih233712 opic (1995) 
12 Monkeys n
minih41056minih41056Pohádka o lidské duši (1986) [TV inscenace] 
Pohádka o lidské duši n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani