Duben
ohodnotit

Duch doby: Film

Zeitgeist: The Movie

Žánr:
Rok:
2007
Délka:
116 minut

Komentáře k filmu Duch doby: Film

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 13
red_dragonfly
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.3.2012
Konspirační teorie,   manipulace, blábol.. Možná   bych se k těmto zaslepeným,   zpohodlnělým názorům taky   přidala, kdyby tu nebylo už   dost jiných děl všech   možných žánrů ze všech   možných odvětví,   naznačujících to samé. Od   níže zmiňovaného Huxleyho   nebo Orwella, Čapka ve   světě knižním po např.   Matrix, Network nebo Klub   rváčů z filmů. A to   uvádím jen nejznámější   příklady toho, co se nám   mnozí umělci snaží   naznačit už poměrně   dlouho, jen to zůstává   nepochopeno v širších   souvislostech. Krásně se   tady uvádí do života heslo:   Sytý hladovému nevěří.   Stejně tak zábavou, jídlem   a sexem přesycené masy   nebudou věřit, že je cosi   prohnilejšího v tomto   světě, než co je nám   médii předkládáno -   samozřejmě se zvířátkem   nakonec. Jen se ale zkusme   alespoň jednou z té   zku*vené historie poučit.   Byly doby, kdy spokojená   veřejnost nevěřila na   koncentráky, gulagy a jiné   lágry. Dokonce se najdou   tací "frajeři",   popírající je dodnes.   Uvědomte si, že byly doby,   kdy se upalovalo za to, když   někdo tvrdil, že se   zeměkoule otáčí kolem   Slunce..
Zimmy871
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.3.2012
No o tomhle psal už před   lety Aldous Huxley, že   jednoho dne bude boj mezi   lidmi, kteří si chtějí   zachovat svůj pohodlný   konzumní život a kupovat si   věci, které ve skutečnosti   nepotřebují a lidmi, kteří   tohoto systému budou mít   dost a budou proti tomu   brojit. Diskuze podemnou je   toho důkazem. Osobně se   řadím mezi ty, které tato   situace rozčiluje k   nepříčetnosti. Ale aspoň   vím, že má mysl je   svobodná narozdíl od   zmanipulovaných.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.2.2012
My jediní to zaručene vieme
Konšpirácie lákali od   nepamäti. Lákajú a lákať   určite budú naďalej. Preto   majú dnes úspech podobne   zamerané dokumenty. Niektoré   niečo majú do seba a   prinášajú zaujímavé   hypotézy a svojské   myšlienky, minimálne nad   niektorými zapremýšľame.   Na tejto populárnej vlne sa   vezie i pomerne rozšírený   Zeitgeist. Ide o svojský   dokument rozdelený do troch   častí. Prvá časť je o   kresťanstvu, že je všetko   inak. Lenže tieto teórie sa   tu objavujú už 2 tisíc   rokov, takže nič nové. Keď   ešte do toho zamiešame   inšpiráciu z primitívnych   mytológii, tak je to riadne   na hlavu. Autor má asi takú   pravdu ako veriaci tú svoju.   Viera nie je veda, preto sa to   nazýva viera. Druhá časť   je už zaujímavejšia. I keď   opäť jednostranný pohľad,   ale tú sú už argumenty   zaujímavejšie. Ide vlastne o   to, že 11. september si   vlastné vláda spravila sama.   Nakoľko je to pravda, to sa   asi nikdy nedozvieme, ale   rozhodne táto časť mala   čosi do seba. Tretia časť   je o tom ako nás veľkí   žraloci finančne ovládajú   a zdierajú. No toto nie je   nič nové pod slnkom a mnoho   ľudí je o tom   presvedčených. Toto je v   kocke dokument, ktorého   problémom je, že mám pocit   sa snaží hlavne šokovať, a   všetko podáva prispôsobené   svojmu pohľadu a faktom,   ktoré pokladá za pravdivé a   nespochybniteľné
argenson
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 17.10.2011
Blábol o tom, že jsme   manipulováni, podán ovšem   neméně manipulativní formou   lacině spojující témata   zdánlivě spolu   související. Ale vymyšlené   je to docela chytře, to se   musí nechat. Nejsem úplně   ryzí pragmatik a ochotně   přistupuju na starou známou   pravdu, že všechno je jinak,   tohle mě nicméně celkem   minulo. První část o tom,   že Ježíš nebyl. Fajn,   nebyl, to je mi ale surprise.   Zakončeno ve stylu   nostradamovských a   mayovských legend o konci   světa. Jsem v klidu, zejtra   to nebude. Druhá část, 11.   září. Že to všechno   proběhlo jinak, než nám   předkládají oficiální   verze, je jasný, ale málokdo   z nás se někdy dostane k   informacím, které by   znemožnily takovýhle   patetický výklad o   konspiraci mocných proti   vlastním občanům. Třetí   část o vládě peněz. Kdo   se jenom trochu zajímá o   historii, opět nic nového,   jsou to obecně známé věci,   tady ovšem bez ladu a skladu   podané jako odhalená   supertajemství. Závěrečný   emocionální výkřik   zaměřený na americký   patriotismus. To vše   podložené účelově   vybranými citáty chytrých   pánů, kteří by se asi   divili, čemu tady   posloužili. Moje hodnocení?   Znechucení. Takhle blbou   masáž a útok na stupeň   mého vzdělání jsem   nečekal.
davesmolik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.5.2011
Je to dokument a ne jen nějaký film!
Už je to celkem dlouho,co   jsem viděl první díl   Zeitgeistu a některé věci   tam přeci jenom byly   nedostatečně podloženy   apod.,ale jinak mě velice   překvapil.Zaznamenal jsem tu   komentáře,že to bylo něco   otřesného a   nekoukatelného.K tomu mohu   dodat jediné:Ten kdo čeká   celovečerní napínavý   trhák,by si neměl pouštět   dokumenty!
Tento   dokument doporučuji   lidem,kteří se zajímají o   stav naší   společnosti,náboženství,z?   ?měry nejmocnějších elit   světa apod.Ten,kdo se s   těmito věcmi setká   poprvé,ten to buď   bezmyšlenkovitě zavrhne nebo   naopak.Prostě je třeba   držet si zdravý odstup a   případně si začít   ověřovat pravdivost.
  Potom,co jsem viděl všechny   tři díly,jsem si uvědomil   jak vyjímečný tento   dokument je.Konečně jsem   někde uviděl pohled na celou   naší společnost z úplně   jiného úhlu a myslím,že ta   kritika naší společnosti je   oprávněná.
  Doporučuji všechny 3 díly a   dávám 10*
Mikola
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 2.1.2011
No film jsem viděl.Respektive   přetrpěl... Nevím jestli je   všechno myšleno vážně,   ale připadalo mi to, jako   naprostý a neuvěřitelný   blábol. Kritika všeho, se v   tomto "dokumentu"   stává, paradoxně, bezzubou   a poměrně hloupou.

Samozřejmě   chápu, že každý má jiný   vkus, někomu se ten film   může líbit a dokonce i   oslovit.Mně se nelíbil, ale   hlavě to byla pekelná nuda!
jakuza29
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.3.2010
niekedy sa treba staci otvorit   oci a film sa stane   skutocnostou.velmi ma to   nadchlo bolo to skvele   skoda,ze kazdy takyto dokument   je s titulkami
JanaKas
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 22.3.2009
Čas duchů nebo Duch doby?
Ten film mě neuchvátil, ale   dokoukala jsem ho. Celou dobu   jsem čekala, kdy konečně   přijde to, proč ho tak   chválí, a nepřišlo nic.   Dost průhledná propaganda,   ale on tomu určitě někdo   uvěří.
Zeitgeist   česky neznamená čas duchů,   ale duch doby nebo duch času,   ale ten, kdo ten film sem   vložil, ten titulek vybral   dobře. Ducha doby ten film   nevystihuje. Ale že je čas,   kdy se na strašení duchy dá   vydělávat, to je fakt. :-)
fred.appl
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 21.3.2009
Tak tohle je podle mého   opravdu dost blábol, a   ještě ke všemu blábol   nudný. Dvě hvězdičky   dávám možná jen proto,   abych měl rezervu, jestli se   na FDb objeví 'Zeitgeist:   Addendum' - ten totiž   pokládám za ještě horší.
prof.Fiedler
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 9.2.2009
Mockument jako vyšitý!
Nepodložená tvrzení,   nepravdivé údaje, trapná   rádobyserióznost. Co k tomu   dodat? Učebnicový případ   demagogie, mockument jako   vyšitý.
Matthews
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.1.2009
Po dnesnim shlednuti tohoto   dokumentu byly moje pocity   prinejmensim smisene..   Autorova teorie stoji   minimalne za zamysleni,pokud   je pravdiva alespon cast z   jeho nazoru,opravdu mame   problem.. Krize zacina,dolar   stoupa,tak co si o tom   myslet:-))
Nair.Irnan
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.1.2009
pri tomto filme sa mi názory   rozchádzali. cítila som sa   ako schizofrenik. jednoznačne   zaujímavé. a hlavne   odvážne s takýmto niečím   prísť. divím sa že ho   nezakázali skôr ako sa   dostal na verejnosť. je velmi   kritický vlastne voči   všetkému. a súhlasím s   kritikou predomnou že tak ako   tento film odsudzuje   manipulaciu sam tak trochu na   ľudí tlačí. pri prvej   časti som sa celkom fajn   zasmiala:D niesom veriaca v   žiadnom prípade. ale boli   dosť ostrí:D
Faye
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.5.2008
Značně kontroverzní a   nevyvážený dokument, který   kritizuje klamání   veřejnosti, manipulaci a vliv   medií, ale používá   podobný způsob manipulace i   když to kupodivu sebekriticky   přiznává. Což považuji za   velké plus . Církve jistě   budou bít na poplach za   zesměšňování jejich víry   a budou žádat zakázání   dokumentu. Jenže doba temna a   pálení knih je už snad   dávno pryč. I když   dokument je opravdu vůbec   nešetří a servítky si   rozhodně nebere !
A   teď jak hodnotit ? Ráda bych   byla objektivní . Jenže to   dost dobře nejde. Protože :   Všemu co smrdí kadidlem (   aby to překrylo pach krve)   se pečlivě vyhýbám,   velkému finančnictví   nerozumím a při pohledu na   stav svého účtu se tím ani   v budoucnu nebudu potřebovat   zabývat ( a na daních mě   ždíme vlastní stát) a   oficiální verzi útoku na   WTC už dávno nevěřím,   takže nejsem překvapená.  
Takže jak hodnotit   …. První část je   otřesná ( a určitě mě   nikdo nemůže podezřívat z   toho, že jsem věřící) ,   druhá o mlžení kolem 9/11   je velmi dobrá, ale už   poměrně dost známá,   třetí je nezáživná.   Pokud to nějak zprůměrňuji   vyjde mi tak 5 z 10.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih192519minih192519Pink Floyd: Learning To Fly (1986) [Video] 
Pink Floyd: Learning To Fly n
minih181576minih181576Zubníček (2021) [TV pořad] 
Zubníček n
minih50749minih50749Opravdový příběh hollywoodské hvězdičky (2008) [TV film] 
True Confessions of a Hollywood Starlet n
minih32662minih32662Sedmý hřích (2001) 
Original Sin n
minih13368minih13368Na pytlácké stezce (1979) 
Na pytlácké stezce n
minih55349minih55349Rok vlka (2007) 
Suden vuosi n
minih35412minih35412Pán prstenů: Návrat krále (2003) 
The Lord of the Rings: The Return of the King n
minih70798minih70798Expendables: Postradatelní 2 (2012) 
The Expendables 2 n
minih5351minih5351Cujo (1983) 
Cujo n
minih53157minih53157Osadné (2009) [DVD] 
Osadné n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

09:00 - 09:40

28 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázraky lidského génia

09:20 - 10:10

8 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:30 - 09:35

58 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

09:10 - 10:30

18 minut již uběhlo
62 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190551
Osobností: 697848
Fotografií: 763972
Plakátů: 376578
Obsahů a biografií: 178278

Poslední komentáře

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10