Duben
ohodnotit

Dredd

Další název:
Judge Dredd
Žánr:
Rok:
2012
Délka:
95 minut
„Soudce Dredd je nejobávanějším vykonavatelem zákona v zakleté zemi. Na svou misi dostává podivného nováčka.“

Komentáře k filmu Dredd

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 22
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.12.2013
Nejsem takový znalec komiksu,   abych dokázala ocenit   věrnost převedení   příběhu včetně toho, že   si Dredd nesundal celý film   helmu (Urbanova čelist má   taky něco do sebe:-). Pro mě   tak ale zůstal akční film v   nezvyklém prostředí se   zpomalenými záběry, až   brutálními (několikrát   jsem fakt zavřela oči,   hlavně při tom posledním   pádu, když šla hlava Leny   napřed...). Ale takové mrše   budiž přáno, je to v   podstatě pokračování její   královny z Her o trůny,   protože kdyby ta měla ve   fantasy středověku takové   možnosti jako má Ma-ma   nezůstalo by jen u pár   mrtvol. Kromě ní, Dredda a   Cassandry (Olivia Thrilby)   zbytek zaměnitelný a   zapomenutelný. Možná   ještě ten it chlapec, jehož   oči mě budou děsit   pokaždé, když se podívám   na obrazovku počítače.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.12.2012
Nebylo to špatný, ale   chybělo větší tempo,   zkrátka sešlápnout pedál   AKCE ještě víc!! Jinak   drsné akční sci-fi dopadlo   asi o něco lépe než   předchůdce z roku 1995 ale   jen v drobnostech.
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.12.2013
Druhý pokus o zfilmování   komiksu 'Soudce Dredd' se   povedl na celé čáře.   Snímek mu je věrný po   všech stránkách. Temné   Mega City One, drsný děj,   temná atmosféra,   dramatičnost a napětí,   které by se dalo krájet,   což i výborně podporuje   dobře zvolená hudba.   Výprava a kostýmy úžasné.   3D efekt využit do   nejmenšího detailu.   Zpomalené záběry přímo   připomínají komiksová   okýnka. A přiznám se, že   mě i překvapily drsné   krvavé scény, přesně podle   komiksových obrázků. A co   hlavně: Dredd po celou dobu   nesundá helmu. Proč? A už   jsem se zmínil o věrnosti   komiksu? Tam jeho podobu také   nikdo nezná. To jen Sylvester   Stallone musel svoji verzi   zprasit pouze kvůli své   hvězdné povýšenosti. On je   hvězda a diváci jdou do kina   aby ho viděli, tak proč by   se měl schovávat za helmou.   Jeho popkornová slátanina   tak vzala za své. Toto je   však jiné kafe. Hodnotím   nejvýše a chválím Karla   Urbana za jeho výkon. Jeho   Dredd je (už po   několikáté) tak věrný   komiksu, že to doslova tají   dech. Kdo komiks nezná,   nepochopí. (A už dost s tím   komiksem)
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.4.2013
Nemohl jsem, se dočkat až   uvidím novodobého   Dredda.Ovšem abych řekl   pravdu, pokud bych měl jeden   večer doma jenom tyto dva   filmy a musel bych si jeden z   nich vybrat, tak bych si   pustil ten starší.Ovšem to   se nikdy nestane, tak to   nemusím řešit :-).
Samozřejmě, že co se   týče efektů a triků, tak   ty jsou tady přímo skvělé,   to nepopírám.Ty zpomalené   záběry - to se musí nechat   - to bylo úžasné.
Každopádně je tento   film jedna velká akční   řežba.
Duri86
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 15.2.2014
Ach jo, už Dredd se Slyem   byla blbost ale měl jednu   výhodu a tou byl Sly. Tohle   dotáhli k dokonalosti   absolutní nudy. Na konci už   jsem to přetáčel vůbec   bych se nedivil kdyby Dredd   hlavní scareface zahodil z   okna už po 45 minutách a   zbylej čas padala až do 90.   minuty. Začátek vypadal   slušně a záběry na   průstřely a zásahy byli   skvělý, jinak jde o to   dostat se z jednoho   činžáku. prostě kravina.
PORTER
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.1.2013
Zase jeden remake který se   povedl.Stejně dobrý jako   púvodní film.Myslel jsem že   to bude zase kopie původního   filmu jako Total R.,který   nestál za nic ,ale opak je   pravdou .Úplně jiný   příběh.Akce od začátku do   konce.
Langley
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.10.2012
Vyjednávaní je skončeno!
Nová verze Dredda slibovala   přesně to, co odhaloval   trailer - audiovizuální   akční řež, za kterou by se   nemusel stydět ani Zack   Snyder. Pete Travis vtiskl   novému muži zákona   drsnější a špinavější   tvář a sakra mu to sedne.   Scénáristé neměli v plánu   sepisovat skript s nějakým   důmyslným příběhem a   propracovanými charaktery či   dialogy, chtěli prostě   předvést na plátno svižný   akční film, jenž táhne   přímo na bránu s hromadou   vystřílených nábojnic a   vysokým počtem mrtvol. Akce   je tedy na prvním místě,   není špatná, střih   zážitek ze snímku   nenarušuje a některé   sekvence vážně stojí za   to, ať už se v podívané   vyskytuje technologie   slow-motion nebo ne. V   akčním žánru tento snímek   obstál a délka filmu je   natažena optimálně a   trošku to připomíná   indonéský snímek The Raid   (Zátah), ovšem bez bojového   umění.
Karius
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.3.2013
Velmi slušná akční   podívaná s letitým   námětem, ale mnohem lepším   zpracováním. Původní Dredd   ani se Slyem mě tak neoslovil   jako tohle. Trošku mi to   připomíná indonéskej   ,,Zátah,, kde byl hlavní   hrdina s parťákama taky   zavřenej v baráku ze   kterýho se musel probojovat.   Výborná Lena Headey v   záporné roli a Karl Urban s   jeho hláškama taky   pobavil--->80%
vojtam
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.12.2012
Zákon přichází....
Moc se mi do toho nechtělo,   první Dredd se Stallonem mě   nijak nenadchl, ale tohle bylo   výborný béčko.
Film   má spád hned od začátku,   nic nás nezdržuje, jen se na   nás valí prvotřídní akce,   střílečky, násilí, krev,   mozky a dokonalý vizuál. Nic   není přehnané, jak to v   těhle vypalovačkách bývá,   je to tak akorát.
Herecké obsazení druhé   třídy odvedlo svou práci na   výbornou, Karl Urban mi jako   Dredd přišel 100x lepší   než hvězdný Stallone, Lena   Headey jako zjizvená   záporačka Ma-Ma neměla   chybu, a Olivia Thirlby? Tak   tý holce jsem ještě   nepřišel na chuť, ale   možna se to časem   změní.
Tak že kdo   holduje akčním nářezům   říznutým sci-fi, tomu   snímek doporučuju. Nenechte   se odradit prvním Dreddem,   tohle je úplně něco jiného   a kvalitnějšího. Za mě   80%:-DD
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.10.2016
Urban je dobry Dredd.
Ten kto caka remake akcnej   klasiky Judge Dredd z r.1995   je na omyle.Jedna sa o volne   pokracovanie,ktore ma   nesklamalo.Perfektne akcne   sceny a bojove choreo dokazu   prekvapit aj v silnej   konkurencii ostatnych akcnych   sci-fi filmov.Hlavnou devizou   je pre mna Karl Urban aka   Éomér,ktory tvrdaka Dredda   zahral vyborne-aj ked je   pravdou,ze vzhladom k   nasadenej maske hral polkou   ksichtu :).Jeho sekundantka   O.Thirlby a hlavny zaporak L.   Headey posobia skor trapne.
Film jednoznacne   doporucujem vsetkym   "Urbanistom",pre   zvysok doporucenie s   vyhradami.
whack
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 29.7.2013
Milióny km² betónovej   džungle, miliardy debilov,   drsné reči, hrdina, čo   chytá drogovú dílerku -   mám brať v ohľad, že   pôvodný komiks napísal   anarchista (Ian Gibson) a bol   myslený ako paródia na   policajtov? Megamesto od   Bostonu až po Washington DC -   tam by pomohlo už len zopár   atómových bômb.
Deviant_Girl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.7.2022
Trest si přijde i pro tebe
Nová verze filmu podle   komiksu je rozhodně lepší   film než ten z 95 se   Stallonem což spíš   připomínalo taškařici.   Tohle je ale seriózní   akční postapokalyptický   film s drsným násilím a   kriminalitou. A je pouze   škoda že nevznikl i druhý   díl. Jinak Urbanovi tyhle   role drsných mužů sedí,   ani nevadí že tu za celý   film neukázal svou tvář.
Jarda.ftr
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 24.12.2020
Neuvěřitelně úchylná   morbidní zvrácenost plná   neskutečně morbidních   scén. Komu se líbí tak   otřesné úchylné scény?   Normálním lidem určitě ne!   Film dokazuje kam došla   filmová kultura jak se   nezastaví před tím   největším existujícím   hnusem!!
Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 23.9.2014
Dvě bandy nudných figurek se   navzájem mordujou v kilometr   dlouhým paneláku. Hlavní   hrdina je napřed nesmrtelnej,   pak je najednou smrtelnej, ale   naštěstí má na zadku   lékárničku, tak si zahojil   bebínko a může pokračovat   ve vraždění..
Mohl   to být bezvadnej   cyberpunkovej film, kdyby to   nepsal impotentní sadista. Za   vypíchnutí stojí jenom   efektní zpomalený záběry,   hudba a červený oči   dispečera.
wena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.10.2013
Jeden chlapík kterému nic   nesmí stát v cestě. Rambo   měl jehlu Dredd má   sešívačku . Akce od   začátku do konce žádné   zbytečné mluvení .   Střelba, spoustu krve a skoro   nesmrtelný Dredd.
ras84
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.4.2013
Dredd (2012)
veľmi podarený remake.   tvorci dokázali skvelo   skĺbiť prepálenosť   predlohy s béčkovou   podstatou filmu a vytvorili   pohodový vizuálne lahodný   komixák, ktorý nepôsobí   trápne a prihlúplo, je   brutálny a násilný, no v   prijateľnej miere. dredd sa   dá buďto odsúdiť po prvej   polhodinke, alebo vychutnať   ako perfektné dielko, ktoré   vo svojom žánri len ťažko   nájde konkurenta.

+ dredd si nezložil   prilbu (neviem o komixe, kde   by si ju zložil)
+   Karl Urban je perfektný   sudca. dredda mám   zafixovaného s ksichtom   stalloneho, ale urban je   skvelý. milé prekvapenie
+ Lena Headey má síce   málo priestoru, ale dokáže   byť fakt odporná
+   Olivia Thirlby je zlatučké   slniečko v temnom a odpornom   svete megacity one
+   hudba, vizuál, kamera
+ akcia
+   jednoduchý a priamočiary   dej, ktorý sa nehrá na nič   viac, než je - akčná jazda   od začiatku do konca, no   zároveň je dostatočne   inteligentný a   uveriteľný
-   spomaľovačiek bolo viac, ako   by sa patrilo (i keď ich   spracovanie bolo bravúrne)
- mierne kolísanie tempa,   ktoré graduje dlho pred   koncom filmu a neskôr akoby   nevládalo s dychom

P.S.: porovnávanie s the   raid je mierne mimo. filmy sú   značne odlišné a v dreddovi   je mrakodrap použitý z   pregmatického - finančného   - hľadiska. predsalen,   vybudovať megacity 1 by bolo   finančne nákladnejšie, ako   rozmašírovať paprndeklové   kulisy. naviac, prostredie   dalo skvelo vyniknúť   protichodnosti hlavných   postáv, kde na jednej strane   máme chladný   "stroj" dredda a na   druhej je cassandra, mladé   šteňa plné ideálov. willis   sa mrakodrapom prerážal už   v dávnych 80-kách ;)
100000052556420
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.8.2016
Dredd
Velmi dobrý scifi film o   fiktivní budoucnosti.Dredd je   soudce,který rozhoduje o   dodržování   zákona.Odehrává se ve   fiktivním městě   Megacity.Soudci tam   pokrývají zločin na   supermotorkách.Dredd je   akční/scifi   jízda!Vynikající a   dechberoucí snímek.
POMOthy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.9.2018
Akčně dynamické to sice   není, ale špinavou   postapokalyptickou atmoškou a   působivou výpravou to   překypuje. A nebojí se to   jít svojí cestou, kašlat na   mainstream a chrlit nápady.   Plus skvělá áčková   herečka jako hlavní bad-ass.   Jakoby nejlepší díl   Resident Evil, bez zombíků a   monster. Všechno, co jsem   jako 14-letý chtěl od filmu   s distribučním VHS názvem   “Ostré komando” a nějak   se mi toho - při   očekávaních a diváckých   nárocích v daném věku -   nedostalo :-)
ergotoxin
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.11.2015
"Negotiation's over. Sentence is death."
Solidní akční scifi   béčko, jehož největším   prokletím je špatná   reputace získaná díky   nepovedenému prvnímu   zpracování předlohy, filmu   Soudce Dredd (1995). Filmy   jsou přitom zcela odlišné;   nový Dredd je   atmosféričtější,   brutálnější, ale také   komornější, roztahanější   a sušší - humoru se zde   příliš nedočkáme.   Atmosféru podkresluje   tvrďácký industriální   soundtrack. Jedná se zkrátka   o zcela jiné pojetí   komiksové předlohy.

Film nejde   příliš do vysvětlování   či teoretizování o politice   Megacity 1, což je škoda.   Zápletka filmu se točí   kolem psychedelické drogy   Slo-Mo, která zpomaluje   vnímání času, díky   čemuž se dočkáme opravdu   vydařených "bullet   time" sekvencí.   Zajímavé je, že tato droga   není ve filmu nijak zvlášť   špatně vykreslena (to ovšem   neplatí o mafii, která drogu   distribuuje). Autoři   nicméně pomocí   audiovizuálních triků   dobře vystihli jeden z   důvodů, proč lidé k   užívání narkotik   sklouzávají - ne nutně   kvůli závislosti, ale proto,   že dávka drogy dokáže i tu   nejkrutější realitu změnit   v překrásný, fascinující   trip.

Musím   říci, že mi je líto, že   film dopadl jako propadák a   že se nedočkáme   pokračování. Za mne 75%.
naineko
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.1.2019
Nad vodou to drží hudba a   zajimavé nápady. Postapo   atmosféra se trochu pere s   laciností částí výpravy.   Scény vymakané, scénař   není špatný, nicméně to   jaksi pokulhává.
ph33
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.2.2017
slabé
Za mě nic moc děj by byl ale   Drred nevím možná jsem   Starej ale předchozí se mi   zamlouval daleko více,   přišel mi nápaditý . Ale   tohle ,a to obsazení Drred je   dost vyzáblý v obleku   vypadá jako by bylo o číslo   větší i ta helma je naka   velká se divím že mu   nepadala hahahah , 6 jen za   efekty ty by šly ,ve   stálých Tarantina sama krev   a brutalita na jedno zkouknuti   to jde ,račí si pustím ten   starší , Stalone mi tam   sedí líp !
MacBaren
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.4.2013
Na viditelně   nízkorozpočtové skoro   béčko to má spád, rozumnou   délku. Moc jsem nečekal a   příjemně mě to   překvapilo. Původní film se   Stallonem neznám tak nemůžu   srovnávat.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih190647minih190647Životní trefa (2022) 
Hustle n
minih109818minih10981812 let v řetězech (2013) [2k digital] 
12 Years a Slave n
minih43074minih43074Křižovatka smrti 3: Tentokráte v Paříži (2007) 
Rush Hour 3 n
minih132645minih132645Policie Modrava (2011) [TV seriál] 
Policie Modrava n
minih19444minih19444Spartacus (1960) 
Spartacus n
minih60175minih60175Tygří spáry 3 (1996) 
Tiger Claws II n
minih138129minih138129Válečná banda (2015) 
War Pigs  n
minih112968minih112968Večer za dvaadvacettisíc (1982) [TV film] 
Večer za dvaadvacettisíc n
minih79870minih79870Lovci hlav (2011) 
Hodejegerne n
minih44778minih44778Šepot (2007) 
Whisper n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Soudce Dredd (1995)

 Soudce Dredd (1995)
Soudce Dredd n
Judge Dredd
Žánr: sci-fi / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Danny Cannon

(remake)

TV Program

ČT1 - Černé ovce (1992) [TV pořad]

17:40 - 18:00

1 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

ČT2 - Věčný Egypt

17:15 - 18:10

26 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:30

11 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2003/1) [TV pořad]

16:40 - 17:55

61 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190545
Osobností: 697835
Fotografií: 763956
Plakátů: 376533
Obsahů a biografií: 178274

Poslední komentáře

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10