Doživotní trest (2008) [TV film]

Doživotní trest (Murder on Her Mind)
52.2 %
 
 

Murder on Her Mind

Další název: Le poids des souvenirs / Of Murder and Memory / Who Named the Knife / Šokujúce dôkazy (SK)

    Žánr: drama
    Země: Kanada / Spojené státy americké
    Délka: 90 min.
„Po letech navštívila ve vězení ženu odsouzenou za vraždu a dovídá se šokující informace. Soudní proces před lety nebyl úplně v pořádku...“
Sally Lindenová je vybrána do soudní poroty, která má vynést rozsudek v případu Terezy Nicholové, která je obviněna z vraždy. Sally má o její vině důvodné pochybnosti, ale v poslední den procesu se při příchodu k soudu naneštěstí o pět minut opozdí, je vyloučena z poroty a obviněná Tereza je shledána jednomyslně vinou a odsouzena na doživotí. Po patnácti letech Sally s Terezou naváže kontakt, navštíví ji ve vězení a postupně přichází na to, kolik s ní má společného a záhy také začíná bojovat za znovuotevření jejího případu. Drama o otázkách viny, spravedlnosti, odpovědnosti, ale především o vztahu dvou stejně starých žen, které si vzájemně odkrývají nejzazší zákoutí svého srdce, bylo natočené podle knihy kanadské spisovatelky a učitelky tvůrčího psaní Lindy Spaldingové, která v něm částečně zachytila i momenty ze svého života.

Zdroj: TV Barrandov

režie:
David Wellington
 
 
hraje:
Annabeth Gish (Sally Lindenová), Chandra West (Theresa Nicholová), Callum Keith Rennie (Leonard), Gabriel Hogan (Danny), Diana Leblanc (Grace), Kate Lynch (Anna), Tony Munch (Tom Sneed), Kristen Hager (Aimee Lindenová), Jane McLean (Lynn Maguireová), Matthew Edison (Peter Kahane), Kristen Thomson (ošetřovatelka), Hugh Dillon (Vincent Nichol), Maury Chaykin (John Emory), Frank Nakašima (soudce Isen), David West Read (Bobby Gordon), Alicia Turner (vězeňkyně)
 
 
námět:
Linda Spalding
 
 
scénář:
Semi Chellas
 
 
kamera:
Derek Rogers
 
 
hudba:
Ron Sures
 
 
kostýmy:
Laurie Drew
 
 
střih:
Teresa Hannigan
 
 
zvuk:
Barry Gilmore, Martin Lee
 
 
výkonný producent:
Semi Chellas, Ilana Frank, Daniel Iron
 
 
producent:
Victoria Woods
 
 
kaskadér:
Angelica Lisk, Alicia Turner
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.