Duben
ohodnotit

Domino

Další název:
Domino - Live Fast, Die Young
Žánr:
Rok:
2005
Délka:
128 minut
Premiéra v ČR:
19.1.2006
„O dívce, která vyměnila univerzitu a kariéru modelky za zbraně a práci lovkyně lidí.“

Komentáře k filmu Domino

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 32
cerfik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.6.2014
Tady mě Tony Scott opravdu překvapil.
Od filmů Tonyho Scotta velkou   hloubku nečekám a na jeho   filmy se koukám, protože mě   zajímá ta zmáknutá   technika akce a jak může   někdo udělat něco, na co se   dá koukat, bez ničeho. Tím   myslím, že často jakoby   chybí scénář, což mě   fascinuje. Jít točit za   miliony něco, když námět   nemá co říct a ono to podle   výdělků a hodnocení   kupodivu funguje. Ale tady mě   Tony Scott opravdu překvapil   a takovej novátorsky   udělanej, neotřepanej   nářez o touze po násilí a   zbraních jsem opravdu   nečekal. Čekám, že s   Tarantinem tohle bude velká   inspirace pro budoucí   filmaře tohoto žánru.
Yahis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.6.2011
Domino (2005)
Zatraceně dobrá kamera a   proklatě výborný barvy! Ten   způsob kterym to bylo   natočený se mi neskutečně   líbíl. Celý film je   vlastně   "vyprávění"   Domino Harvey jak se vše   událo a vytváří to vskutku   "jímavý"   příběh.. thriller u   kterého se nebudete nudit!   Keira je jednička a své role   se zhostila brilantně, ta   drsná image k ní podle mě   jde a Mickey Rourke byl taky   úžasnej. Tomuto snímku   nemůžu nic vytknout, byla to   paráda.
(doporučuji v   původním znění)
notime
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.3.2006
Tohle na první pohled   zmatené dílko se asi nebude   líbit každému, ale mě   přišlo naprosto skvělé.   Nápad postavit k Mickey   Rourkovi a Keiře Knightley   dvojičku z 90210 byl super   (nejsem fanda Beverly Hills).   Když se některý z bratrů   Scottových pustí do práce,   tak výsledek obvykle stojí   za zhlédnutí, a to je i   případ Domina.
Tom_Hardy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.4.2007
Pokud jsem si po Muži v ohni   myslel, že nemůže Scott   svůj epileptický styl   ještě více vyhrotit, spletl   jsem se. V Dominu jde až   "na kost". Jeho   režie je dravá, záběry   nejsou delší než pár   vteřin, a přesto to stále   funguje v rámci rámování   celého příběhu tak, aby   nebyl roztřesený a   nesouvislý (navíc se mi   hrozně líbí, že je užit   podobný styl vyprávění,   jaký je třeba v Casinu).   Smekám klobouk před Keirou   Knightley, která konečně   něco hraje a co je   nejlepší, drsňačku jsem   jí věřil po celý film (ani   jednou nezaváhala). Mickey   Rourke je tradičně dobrý a   velmi mě též zaujala Lucy   Liu, která i na malém   prostoru dokázala   vystřihnout silný charakter.   Na konec ještě zmíním   BH90210 duo Green/Ziering,   kteří si kouzelně utahují   sami ze sebe. Příjemné   překvapení...
Utah79
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.7.2008
Tento fim nebyl špatný a   docela se mi líbil, jen tam   tvůrci trochu přehnali s   tím, jak tam obsadili do   filmu hvězdyz Beverly hills   90210, mno jinak to bylo   dobré.
gochi
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.6.2007
" Jmenuji se Domino   Harveyova jsem lovkyně   lidí"
"Trénuju od 12 let.   Nože, pistole, vrhací   hvězdice - se všim umim.   Jsem dříč a rychle se   učim. Ničeho se nebojim. Ani   smrti"
"Jsem   už teď suprovej   bourák."
"Moje mince byla   hozena. Bylo to fifty fifty,   pana je život, orel je smrt.   Mym osudem byl život...
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.4.2006
docela dobry film, hlavne svym   zpracovanim, me   dostal..natoceny je   uzasne....co se tyka deje, no,   myslim, ze to mohlo byt lepsi,   ale kazdopadne herecke vykony   dost dobre a celkove budovani   atmosfery se hodne povedlo...
Yontalcar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.12.2011
Senzační film plný akce a   syrového pojetí, které   podporuje speciální barevné   ladění. Dodává to filmu   jistý kontrast, jenž   vyzdvihuje atmosféru.   Příběh je natočený podle   skutečných událostí nebo   spíše hlavní hrdinka Domino   je převzata od skutečné   osoby. To beru jako další   plus, stejně jako výběr   Keiry Knightley. Ta dokázala   předvést své herecké   kvality v plné polní. Role   drsňačky jí fakt sedla jako   ulitá. Uvěřil jsem jí to   rychleji než jsem si   původně myslel. Mickey   Rourke taky zazářil. V   podstatě hlavní trojici   hrdinů se nedá nic vytknout.   Když k tomu přidáme ještě   trefné hlášky od   Christophera Walkena, tak   není co řešit. Jediné, co   mě opravdu mrzí, je ta   neblahá role, kterou dostala   Lucy Liu. Doufal jsem, že jí   bude poskytnuto více   prostoru, ale nestalo se tak,   což je velká škoda. Taky ti   dva protivní chlápci z   Beverly Hills 90210 mohli   dostat víc na frak. I když   vidět je vyděšené jako   malá koťata taky stálo za   to. Časové přechody mi   nějak zvlášť nevadily.   Nápaditost byla taky   přítomná, tak snad se   někdy dočkáme nějakého   pokračování nebo třeba i   rozsáhlejšího prequelu.
AcidBurn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.6.2006
Na Domino jsem se docela   těšil, hlavně po filmu Man   on Fire. Podobnost Domina s   Mužem v ohni je víc než   náhodná - řada stejných   herců, podobné záběrym   dokonce některé stejné   melodie. Bohužel, příběh   sice nebyl nezajímavý, ale   oproti Muži v ohni o dost   slabší, a to   vyznění...přesto se jedná   o kvalitní akční film,   který místy hraničí s   komedií...
foxx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.11.2007
Jeden z dalších důkazů   toho, že Keira je nádherná   žena mnoha tváří. Dokáže   věrohodně ztvárnit něžné   a romantické stvoření jako   například ve snímku PÝCHA   A PŘEDSUDEK, rozvernou a   nebojácnou snoubenku v zatím   trilogii PIRÁTŮ Z KARIBIKU,   nebo krásný, ale rozhodně   ne něžný kvítek v DOMINU.   Dal jsem nadprůměrné   hodnocení. Film je   výbušné, akční, skvěle   propracované   "áčko" s   kvalitním hereckým   obsazením. Vřele   doporučuji.
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.7.2009
Tak film sam o sobe je docela   zajimavy.Divim se vubec,ze je   to podle skutecnosti.A velmi   me prekvapila Keira.....rekl   bych,ze tu roli zahrala docela   pekne.Mozna jedna z jejich nej   roli........ale je to   samozrejme jenom muj nazor.
decepticon
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.7.2012
Po stranke akcie dobre, po   vizualnej az moc precackane.   Skutocne je to skor taky   nekonecny videoklip - skratit   tak o 30min a bolo by to o   kusok lepsie.

-kreteni z 90210   nezhebli

/16.7.12/ cz dab LS   Productions Dabing pro Magic   Box v roce 2006 [pip]
kali.4
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.7.2008
Na mne až příliš   přestylizované, až mi z   toho občas nebylo dobře.   Scénář ale měl co   nabídnout a herci byli   vybráni skvěle.
Sanchez
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.12.2006
Osobně mě tento film   příliš nezaujal. Je   natočen velmi zvláštní   formou, kdy se příběh   vrací, upravuje, skáče ze   začátku na konec apod. Tohle   se T. Scottovi povedlo. Ale do   hlavní role lovkyně lidí mi   nesedí K. Knightley, oproti   tomu její boss M. Rourke -   tomu role sedla perfektně. K   této partičce ještě   patří polopsychopatický   Choco a jejich řidič Alf.   Film je to zajímavý, i když   si myslím, že mu chybí   určité "kouzlo".
luongovae
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.4.2008
na první dojem mi film   připadal moc rozmáchlý až   protivný - celé to   filosofování o životě,   osudu apod... Jakmile si ale   zvyknete, budete se plavit po   stejné vlně. Zajímavé   postavy, velmi schopná Keira,   sympaťák Rourke, hudba,   střih, atmosféra a dobrý   scénář. Domino se vyhýbá   klišé jak jen to jde. Je   prudký jako pěst Domino   Harveyové.
cragel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.2.2010
Domino
Tento film mohl být velmi   dobrý.Kiera a Mickey byli   dobře vybráni na svou roli,   i styl natáčení byl   bezkonkurenční, ale film   pokazil zbytečně moc   složitý děj.
leva2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.1.2008
Scénář: Richard Kelly ..   Tony Scott se stejně jako   jeho brácha dopustil loni   filmařského kroku vedle!   Scénář je sice dosti   nápaditý zejména černý   humor je výborný, ale   závěrečné vyústění to   dosti kazí. Také osobité   vizuální zpracování je   tentokrát dotažené až do   extrému, který už mi   neseděl. Chaotické,   přefiltrované a zmatené.   Kladem je parádní soundtrack   a kráska Keira v hlavní   roli, kde mi nikterak   nevadila. Svoji dosti   netypickou postavu zvládla   velmi dobře. Zbylé   osazenstvo je taktéž dobré,   zejména Rourke a Liu jsou   více než přesní, stejně   tak Green a Zielering   tradičně tragičtí. Přesto   všechno je tento film   zklamáním!
martas_v
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.10.2009
Škoda, že týpky z Beverly   Hills 90210 nemlátili trošku   víc, mohla to být velmi   slušná sranda. Jinak film je   velmi podařený, dost   akčních scén i humoru.
Topi
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.4.2008
Epileptický záchvat, který   překvapivě nebylo až tak   nepříjemné sledovat. Kieře   role náhodou docela sedla :)
Rollage
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.10.2010
Možná až příliš visuálně dominantní
Na někoho bude filmařský   styl Tony Scotta až příliš   technicky přepálený.   Neustálý střih   doprovázený proměnlivým   barevným filtrem se rozjede   od prvním vteřin a pokud k   tomu přičtete, že děj na   začátku je také slušně   rozstříhaný, tak divák se   ocitá v skutečně   nezáviděníhodné pozici.   Naštěstí se chytíte   kvalitních hereckých   výkonů (Knightley, Rourke,   Walken) a postupem času se i   scénář ukáže jako   nadmíru povedený. V zhruba   3/4 filmu se film krásně   slepí, aby se vydal k   nějaké přesvědčivé   pointě. Ta tu bohužel trochu   schází a degraduje veškeré   předchozí snahy. V čem   vidím největší problém   Domino, tak to je vykreslení   charakterů. Postavy tu mají   nadmíru prostoru, ale krom   opakujících se Dominin   flashbacků se nedozvíte   shora nic, díky čemu by se   film dostal více pod kůži.   Ono je těžké, když si Tony   Scott hraje a hraje, samý   střih na detaily, každou   chvíli doprovázeny   chytlavým hudebním   doprovodem. Takhle se z   vizuálního kolotoče   dostává Domino příliš   jako gangster-klip než jako   prvotřídní   triller/krimi/drama.
Sandwitch
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.5.2007
Tenhle film je prý natočen   podle skutečné události -   docela bych rád znal osobně   toho, kdo to prožil, protože   je to až neuvěřitelné   dobrodružství. Na efekt film   působí slušně a příběh   z prostředí lovců lidí   nemáme na filmovém plátně   každý den (každopádně je   to zajímavěji podané, než   seriál Odpadlík...).   Originalitou film příliš   neoplývá, ale na druhou   stranu - špatný není.   Jestli chcete vidět něco   zajímavého, tak si ten film   sežeňte, ale znám i lepší   filmy...
TSZ
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.4.2006
Tony Scott
Tony Scott je každopádně   profík (a pro mě osobně i   schopnější ze sourozenecké   dvojice kluků Scottů:-)) a   Domino to dokládá.Nemusí se   Vám film líbit,nemusíte   mít v oblibě sledování   filmového násilí,ale Tony   rozhodně natočil poměrně   originální film,který vás   zaujme a u něhož se myslím   nebudete nudit.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Totální bláznivina. Komu   vadily rychlé střihy v   předchozím Scottově filmu   Muž v ohni tak by měl od   tohohle dvouhodinového   videoklipu dát ruce pryč.   Komu však nevadily tak si   jich zde užije do sytosti.   Film má poměrně slušné   hrecké obsazení (i když   bývalé hvězdy Beverly Hills   mi vadili) a na Keiru se hezky   kouká (jen to hraní   drsňačky jí tu moc nejde).   Kdyby ve filmu bylo více   akčních scén klidně bych   ještě hvězdu přidal takhle   to je pouze průměr. Ale   myslím, že by se měl Tony   vrátit k filmům jako byl   např. Poslední skaut jinak   nám brzo naservíruje něco   nepoživatelnýho.
red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.12.2019
Zajímavý film podle   skutečného příběhu.   Slabinou je trošku   chaotičnost během   vyprávění, ale na druhou   stranu je to opravdu   speciální příběh, který   opravdu stál za zpracování.   Film plný akce a má hodně   kvalitní obsazení. Navíc   Keira Knightley a Mickey   Rourke jsou velmi   přesvědčiví.
Hammer
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.7.2008
Vzhled filmu je mírně   chaotický, ale zároveň tím   dodává osobitou vizáž.   Mickey Rourke je skvělý,   přestože má   "pouze" vedlejší   roli, jsem přesvědčen, že   bez něj by nebyl výsledek   ani poloviční. Naopak se   nemůžu zbavit pocitu, že   bez Keiry Knightley by mohl   být výsledek podstatně   lepší. Neboli jinými slovy   - co kazí Keira v hlavní   roli, alespoň částečně   kompenzuje výborně   zvládnutá postava Eda.   Perfektně využil svůj malý   prostor ve filmu rovněž   Christopher Walken svými   hláškami.
Aslan
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.3.2006
Zábavný filmový chaos.
Mlapiska
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.7.2007
Totální chaos
Tento film, kde si Keira   Knightley hraje na drsnou   holku, má víc děr než   ementál. Kromě celkem   mizerného obsazení hlavní   role tu je i fakt, že asi tak   do poloviny filmu jsem vůbec   nevěděla o co jde. Dvěma   slovy řečeno – naprostý   chaos. Co mi přišlo však   nejvíc zarážející, byly   herci ze seriálu Beverly   Hills, co to sakra mělo   znamenat? Abych ale jen   nekritizovala, tak musím   vyzdvihnout závěr, který se   celkem podařil.
miken
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.5.2007
Domino
Připadalo mi to moc drsné a   nepravděpodobné, i když   natočené (nebo jenom   inspirované a přikrášlené   - tedy spíše přihrubené)   podle skutečných událostí.   Keiře jsem tu drsnost   nevěřil, Rourkovi ano - byl   jako vždy vynikající. Lucy   Liu byla vidět sice málo,   ale podle mého odvedla kus   dobré práce.
TornadoLou
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.7.2007
Asi bych neměl...
...k tomuto filmu nic psát,   neboť jsem neměl sílu jej   dokoukat do konce. Film je   samý střih, zoom,   zpomalovačky, zrychlovačky,   spíš na způsob klipu.
V Pirátech "bojové   umění" Keiry Knightley   docela dobře můžu, je tam   jasná nadsázka a decentní   humor. Tady ji nevěřím nic.   Asi měla zůstat na tom   přehlídkovém molu.
mat.ilda
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 2.6.2012
Chudák Tony, nezbylo na něj   zdaleka tolik filmařských   genů, jako na staršího   brášku, a tak u něj často   vítězí forma nad obsahem,   akorát, že na mě si s   naddimenzovaně jasovým i   barevným kontrastem   nepřijde. Pokud není stejně   dynamická náplň, klipový   trhanec účinkuje jak   červený hadr na býka,   zvlášť, když je   vystavěný na typově mnou   velice špatně snášené   trapce, jakou musela Domino   být. Vydržela jsem do   třetí reklamy - pak už mně   byla ukradená i Keira, která   se fakt snažila.
hvezdyn
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 8.1.2013
Víte rád bych se díval na   normální filmy s normálním   obrazem a ne na nesmysly, kde   obraz zmatené bliká a   přeskakuje i bez toho, aniž   bych si dal dva jointy.   Dialogy plné vulgarit ještě   více film ponižují.
T2
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 8.8.2018
║Rozpočet   $50miliónov║Tržby USA   $10,169,202║Tržby   Celosvetovo $22,944,502▐   Tržby za predaj DVD v USA   $15,442,828 //počet   predaných kusov 946,854║   Sledovať tento film bolo pre   mňa nehorázne trápenie a to   mám filmy od Tonyho Scotta   moc rád. /videl v kine: 10%/

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih48625minih48625Futurama: Benderova hra (2008) [Video] 
Futurama: Bender's Game n
minih49191minih49191Odpor (2008) 
Defiance n
minih18397minih18397Salvador (1986) 
Salvador n
minih14102minih14102Nesmiřitelní (1992) 
Unforgiven n
minih14099minih14099Neslušný návrh (1993) 
Indecent Proposal n
minih10413minih10413Kolja (1996) 
Kolja n
minih46815minih46815Dva a půl chlapa (2003) [TV seriál] 
Two and a Half Men n
minih17419minih17419Příliš hlučná samota (1995) 
Une trop bruyante solitude n
minih52287minih52287Zadáno pro Alfreda Hitchcocka (1955) [TV seriál] 
Alfred Hitchcock Presents n
minih9149minih9149Interview s upírem (1994) 
Interview with the Vampire n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Růžový panter (1963)

14:05 - 16:00

19 minut již uběhlo
96 minut zbývá do konce

ČT2 - Vládci třetí říše

14:05 - 15:00

19 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

13:40 - 14:30

44 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

13:25 - 14:30

59 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190544
Osobností: 697834
Fotografií: 763956
Plakátů: 376533
Obsahů a biografií: 178271

Poslední komentáře

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Dračí princ (2015)

70%? To jako vážně? :-D

Dračí princ
Po dlouhé době bude mé   hodnocení úplně jinde, než   u zbytku uživatelů. Cca 70%,   tedy nadprůměr, je opravdu   velký přestřel. Ruská   verze více >

Autor: Karius | Hodnocení: 2 / 10