Duben
ohodnotit

Doktor od Jezera hrochů

Žánr:
Rok:
2010
Délka:
102 minut
Premiéra v ČR:
25.2.2010
„Natáčeno podle bestselleru Miloslava Švandrlíka Doktor od Jezera hrochů. Troška nepraktické švandy.“

Komentáře k filmu Doktor od Jezera hrochů

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 43
SvoKar
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.12.2010
Vzhledem k názvu filmu bych   čekal, že se na daném   místě bude odehrávat víc   než jen 20 minut, a to   možná ještě přeháním. I   celkově bych od Z. Trošky   čekal víc legrace   nejrůznějšího kalibru, na   jeho poměry mi to přišlo   poněkud slabé...
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.10.2012
Knižní předlohu páně   Švandrlíka jsem si kdysi   vzala na dlouhou cestu   autobusem a svým   spolucestujícím se poté,   díky neustálým (byť   tlumeným) výprskům smíchu,   pravděpodobně jevila jako   osoba poněkud duševně   narušená. Na film jsem se   proto neskutečně těšila,   jenže marně - moc to   nefungovalo. Ne že bych se   vůbec nezasmála, anebo   nepobavila, ale tak nějak   tomu chyběly grády. Takže   za mě slabších 70% -   škoda!
efCZa
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 18.10.2010
Když mě nevaroval název,   už jedna z prvních scén s   Evou Holubovou měla...   Příběh, který by vydal tak   maximálně na 20 minut je zde   natáhnut takřka na 2 hodiny.   Kniha může být vtipná, ale   naši režiséři ještě   nepochopili, že co je vtipné   napsané v knize, není už   tak vtipné obrazem...
Výsledkem je plytký   příběh, který nám   prezentuje skupina herců,   kteří naprosto celou dobu   přehrávají (ne jako by byli   na divadle, ale jako by   neuměli hrát). Domnívám   se, že herci měli pokyn   takto hrát, ale bohužel   nedostatky scénáře a navíc   toto MAXIherectví dohromady   tvoří takřka nestravitelnou   kaši... když tak nad tím   přemýšlím, tak docela   dosti podobnou Troškovým   pohádkám...problém je, že   toto pohádka na sobotní   odpoledne být neměla!
Angelika2808
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.9.2011
Zuzanko,my dvě se od nikoho bičovat nenecháme...
No, režisér Troška už má   zřejmě nejlepší (filmová)   léta za sebou, 100% se   vyčerpal na letních   komediích v jihočeské   vísce, ale oproti děsným,   až stupidním Kameňákům,   je nesmělý, trochu   popletený doktor Dobešek   příjemným překvapením. A   jak nemusím Evu Holubovou,   tak její tchýně-sekernice   tady byla perfektní,   proutník Langmajer už trochu   omšelý, ovšem šarmem,   glancem i vtipem jednoznačně   zabodovala primadona Adéla   Gondíková! Sice jsem moc   nepochopila, čím ten   kudrnatý ňouma zaujal   nejkrásnější letušku ve   střední Evropě, ale jako na   letní oddychovku se jednou za   tři roky na Doktora v Africe   podívám.
MARi0
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.7.2010
Doktor od Jezera hrochů
Když mi moje slečna   oznámila, že jde se Zdeňkem   Troškou představovat nový   film Doktor od Jezera hrochů,   říkal jsem si, že už jsem   o tom někde slyšel.   Zalistoval jsem v knihovně a   ... Ano, kniha od jednoho z   mých nejoblíbenějších   autorů Miloslava   Švandrlíka. Měl jsem trochu   obavy, jelikož on psal docela   dost povídkově, jeho styl je   skvělý, ale zdá se mi tak   trochu nezfilmovatelný.   Navíc Trošků nemám prostě   rád...
Shlédnutí   jsem tedy oddaloval dost   dlouho, do té doby, než se   mi naskytla možnost ve   vesnickém kině. Jelikož   znám jen multiplexy, využil   jsem nabídky a ani   nepřemýšlel nad tím, že   by to mohla být kravina. A   jak už jsem psal,   Švandrlíkův povídkový   styl se zde ukázal. Chybí   nám zde jedna hlavní   vodící linie, místo toho   sledujeme od jedné vtipné   příhody k druhé. Ale zase   na druhou stranu, není to   vůbec špatné. Po delší   době jsem zase viděl Bugynu   z Rebelů (o které mi také   slečna vyprávěla několik   historek, tentokrát z   kástingů do divadla), do   hlavních rolí byli obsazeni   jak úplně neznámí herci,   tak i filmové rekvizity   (chudák Holubová už hraje   jenom protivné baby,   Langmajer zase klasicky   zlouna, možná proto, že má   tak špatný život).
Takže ať už ovlivněn   tím letním počasím,   vesnickým kinem, či   přítelkyní která mi   ukazovala fotku s Troškou,   dávám prostě nadprůměrné   hodnocení:)
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.11.2011
Starý dobrý pan   Troška,rozhodně né trapný   a upištěný,ale chybělo   víc vtipu!Pár hlášek   dobrých,ale na celý film   málo.Natočil lepší i   horší filmy.
beneva
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 5.11.2012
Děs běs
Zbytečný film. Trapné,   ukecané, tři brečící a   pištící baby,   přehrávající herci...   Jedna z mála normálně se   chovajících postav je   letuška Betky Stankové.
Nicméně v Americe se   točí kvanta blbých a   zbytečných filmů...
petrusmev
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.4.2015
Oč méně náročné na   nějaké přemýšlení, o to   náročnější na to vydržet   až do konce. Pointa s   uříznutou prdelí je sice   úžasná a hodná mistra   Švandrlíka, ostatní   pitvoření typické pro   Troškovy filmy je však víc   protivné než směšné. P.   režisér by zasloužil   nějakou tu ránu bičíkem od   baletky Gondíkové.
Duri86
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.2.2013
Film jsme ani nedokoukali,   stupidní námět a pitomý   příběh. téměř nic se tam   nedělo, tohle se panu   Troškovi nepovedlo
PORTER
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 23.8.2013
Hodně slabý průměr,pár   momentů docela vtipných ale   bylo jich málo.Přidávám   hvězdu za herecké výkony   kteří filmu trochu pomohli   E.Holubová,J.Langmajer,B.Klep   l.
Serpentina
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.10.2010
Navzdory kritiky se mi tato   komedie líbila. Není to   žádný filmařský zázrak,   ale od pana Trošky není nic   a přesto se lidé na jeho   filmy a pohádky koukají.   Pobavila jsem se, zasmála a   moc se mi líbil výběr   herců.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.9.2013
Zase koukatelná komedie od   Trošky - sice to není jako   třeba je Slunce, seno, ale   pořád lepší na pobavení   než většina českých   komedií ze současnosti a   dotovaných řadou milionů.   Dějově to je průměrná   dobrá komedie zato s   tématem, které zbožňuji -   tchýně. Holubová je prostě   kouzelná jak herecky, tak i   jako tchyně Košvancová.
Snura
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.4.2011
Dobrou zprávou je, že Doktor   od Jezera hrochů je asi tak o   100% lepší než trilogie   Kameňáků. Je to však   dobrá zpráva jediná,   protože i tak tahle komedie   za mnoho nestojí. Troškův   buranský humor je totiž na   míle vzdálený humoru   Švandrlíkovu, jenž je   založen především na   kvalitním lidovém jazyku.   Ten se do filmu, bohužel,   přenést nepodařilo, i když   herecké obsazení bylo   kvailitní. Jenže pod tímhle   režijním vedením vlastně   nebylo co hrát.
payo1555
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.3.2012
Doktor není sice žádná   velká sláva, ale neuráží   a dobře pobaví. Dobrá   komedie. Herci jsou pro mě   neznámí, až na Evu   Holubovou,ta hraje všechno a   ve všem,začíná mi v   českých filmech překážet.
red.mann
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.1.2019
Klasická Troškova komedie.   Nečekejme od toho nic   hlubokého, jen si sednout k   televizi a zasmát se Evě   Holubové nebo se potěšit   pohledem na Alžbetu   Stankovou.
Máša13
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 29.10.2012
Trapný
Upoutávka na tento film v   televizi mi připomněla,že   jsem toto dílo bohužel   jednou viděl:(Nehraji si na   intelektuála a Troška mi   nevadí,ale tohle se opravdu   nepovedlo...Chudák   Švandrlík:)Trapnost,bída...
karlosphonic
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 27.11.2011
Dát jednu hvězdu je u mě   opravdu vyjímka.Jenže tato   komedie,u které jsem se ani   neusmál,si víc opravdu   nezaslouží.Bylo mě trapně   za herce nad tou   křečovitostí, trapností a   klišovitostí bez   sebemenšího nějakého   nápadu,originality.Odpad.
mikee007
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 31.1.2017
Miloslav Švandrlík
...je můj oblíbený   autor.
Nic na tom   nezmění to, že jeho dílo   je pro film téměř   nepřevoditelné. Tedy ne v   té podobě, ve které je   psáno. Aby šly   Švandrlíkovy romány   převést na plátno, musel by   si s nimi pohrát dobrý   scénárista, neboť mistrův   humor není ve slovních   obratech a hláškách   (výjimkou jsou Černí   baroni, kteří byli ale   psáni dle skutečných postav   a příběhů).
Toto se   ale nestalo. Scénárista   Marek Kališ, který se   Zdeňkem Troškou spolupracuje   z nějakého neznámého   důvodu už dlouhých dvanáct   let a spolupracoval tedy na   "hitech", jako je   Kameňák, nebo Babovřesky,   měl svou úlohu ztíženou   tím, že Miloslav Švandrlík   si nepřál velké úpravy   svého díla. Jeho chyba. No,   on by to Mára se Zdéňou asi   stejně moc nevylepšili.
Scénář bestseleru   "Doktor od Jezera   hrochů", se opírá o   stěžejní situaci, kdy si   hlavní hrdina, v zoufalství   sám amputuje kus pozadí. To   je vše. V knize to funguje,   ve filmu nikoliv.
Když   k tomu připočítáte i   spoustu unylých hereckých   výkonů, dojde vám, že   troška nepraktické švandy,   jak nám byl snímek   prezentován, vůbec   nefunguje.
Jaroslav   Šmíd má v sobě kouzlo   patníku u silnice, navíc je   i mizerný herec a já mám   silné podezření, že jen   to, že má raději pány,   než dámy, mu zajistilo jeho   první (a doufejme poslední)   hlavní roli v životě. Krom   něho vidíme ve filmu další   herce, kteří se více, či   méně snaží. Například   Evu Holubovou, která si tak   drží svou normu, hrát ve   všech českých filmech,   které se točí.
Budu   se opakovat. Trošku mám   rád, Švandrlíka mám rád,   ale zase se to nepovedlo.
Snad se povede další   Troškova adaptace. Tentokrát   bude točit adaptaci Foglarova   románu "Bratrstvo teplé   pracky".
Ostrovan
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 17.8.2014
Někdy si tak uvažuji, zda se   víc stydím za to, co je   naše kinematografie schopná   vyprodukovat nebo za to, že   na to lidi chodí a že se na   to dívají. Dokonce   opakovaně!
Říkejte   si co chcete, bavte se   lidičky, ale pro mě je   Doktor od Jezera hrochů   známkou úpadku této   společnosti.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.6.2016
V kině nás tenkrát film   těžce zklamal. Místo Afriky   uříznutá prdel a   příšerné herecké výkony.   S odstupem let už se u filmu   bavíme. Exceluje Holubová   jako jedubaba a scéna s   Gondíkovou taky nemá chybu.   Co mi vadí, jsou ty   všudypřítomné reklamy.   Botičky, doručovací   služby...
bobo336
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 22.8.2013
Taky priemer obcas dobre   vtipi,obcas trapne vtipi.len   neviem preco hlavny nazov je   od jezera hrochu ked v danej   lokaci sa film odohrava asi 10   minut,pribeh taky troskovsky   ale tu moc ani o pribeh nejde
Papaja73
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.10.2010
Film má být pocta zesnulému   panu Švandrlíkovi,proto se   až otrocky drží   předlohy,což je v tomto   případě spíše na   škodu.Průběh a pointa   příběhu by vystačila na   slabou hodinku,režisér však   film natáhl ještě o hodinu   navíc.Děj se tak zhruba v   půli filmu zasekne a už jen   přešlapuje na místě a   nudí.Skvělý výkon podala   Eva Holubová.Její tchýně   je skutečně na   zabití.Škoda,mohl to být   zajímavý film.
Lasy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.2.2011
mě osobně se film velmi   líbí. dle mého patří mezi   nejlepší Troškovi filmy,   skvělá Holubová i Langmajer   :)
hlavsa5
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.9.2011
Konečně normální Troškova   komedie. Je to podle předlohy   Švandrlíka a to dost   věrně. Docela mě to mile   překvapilo. Je to příjemná   oddychovka.
Faustka
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 19.4.2011
Jak hoštická náves slibně   vzkvétá, tak nápady   Troškovi neudržitelně   chátrají. Hroši už   pozbývají míru snesitelné   trapnosti a nabývají prvku   fekální mazlavosti.   Napříč Afrikou nahrazuje   dutý bambus – dutý   makarón, kterému snaživě   sekundují: slizoun Langmajer,   uvřískaná Holubová,   ukvíkaná Bebarová,   dobráckej MUDr. Šmíd,   rozplizlá džu–džu   Pogodová a na završení…   primabalerína Gondíková   vznášející se s ladností   trefené kobyly. Jen za Bóďu   Klepla a Zuzanu Slavíkovou(to   je materiál) tu jednu dám.   Nedej NOVO, aby se mi ještě   někdy dostalo takového hušu   – mušu tyjátru, ale ono od   trošky chraň jistě   dostane…
meduska
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.9.2011
Mě osobně se film moc   líbil. Příjemná   odpočinková komedie. Eva   Holubová opět skvěle   hrála. Úžasně stvárnila   roli tchýně dokrora   Dobeška.
Naomi21
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 8.9.2011
Takže popořadě. Název a   děj. Jak to spolu souvisí?   Asi deseti minutami, po které   je titulní doktor (absolutní   klaďas) v Africe. Scénář.   Děje se ve filmu něco? Ale   jo - Hodný doktůrek je   kolegou (záletným   hajzlíkem) přemluven   (nikoliv nezištně) k   pracovnímu pobytu u jednoho   jezera v Africe. Doktůrek tam   (i přes šílený strach snad   z čehokoliv) odletí (cestou   stačí zaujmout hezkou   letušku. Jak? Holky se přece   dokáží zamilovat i do těch   nejméně pravděpodobných   týpků. - Už vůbec se   nezaobíráme tím, že v   takovém stavu by ho do   letadla nejspíš pustili jen   pokud by měl letenku v první   třídě a náležitě tučnou   peněženku v kapse, které by   se nebál v takovémto   případě odlehčit - a to   jen v krajním   případě.(Nebo pokud by to   letadlo prostě nevlastnil.)   Nicméně cestuje obvyklou   turistickou třídou.) Na   místě ho místní   sestřička stačí informovat   o všem důležitém, rychle   se do něj zakoukat a za pár   minut už je nahý doktůrek   ušknut podezřelým hadem.   Poučen od místního chlápka   (dobře zapadajícího i   hrajícího Klepla - což je v   tomto filmu taková malá   rarita) si ránu ošetří   podle vyslechnuvší rady. A   jede se (pardon - letí se)   zpět do Prahy. Nesnesitelná   manželka a ještě   nesnesitelnější tchyně   jsou vzteky bez sebe. Zuří a   přitom vymyslí plán na   nový život, ve kterém   místo hodného doktůrka   figuruje jeho záletný   kamarád. Nicméně všechno   dobře dopadne. Pozor SPOILER:   Manželka a tchyně se   ocitnou před novým životem   bez vyhlídnuté oběti,   doktůrek zakotví v rodné   vesničce se svojí letuškou,   nemocnice v Africe konečně   dostane nového doktora.   Konec SPOILERu.
Téměř všechny postavy   jsou šablonovité (zlá   manželka, ještě horší   tchyně, vypočítavý doktor,   hodný hoch, který za odměnu   dostane hodnou   letušku........). Navíc je   herci hodně přehrávají   (např. ve většině filmů   výborná Holubová je tady   nesnesitelná), scénky jsou   hodně nahrané a zacházejí   až za hranici trapnosti -   viz. scéna s baletkou (paní   Gondíková buĎ nehraje nebo   hodně přehrává) a   výpraskem.
sakro
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.8.2010
příjemné překvapení
Žádné velké umění, ale   perfektní oddech a opravdu   poctivá sranda. Troška   tentokrát naštěstí asi   hrábnul do jiné přihrádky,   než při vzniku Kameňáků.   Do kina jsem původně šel   spíš jen ze zásady   podpořit český film, než   že bych něco velkého   očekával. A proto to   příjemné překvapení z   mého titulku. Prostě jsem se   celou dobu bavil a vřele   doporučuji všem, kdo   chtějí propláchnout hlavu   od všedních denních   starostí.
sylwikk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.3.2010
Taková pohodová komedie pro   celou rodinu. Dala bysem   osmičku, ale za uříznutou   prdel musim dát devět :D Eva   Holubová je tady naprosto   dokonalá a naprosto   nesnesitelná :) Myslim, že   taková tchýně je noční   můrou všech chlapů :D   Sandra Pogodová, kterou sem   mimochodem asi v ničem   neviděla, je v roli   ušlápnutý trubky naprosto   výborná :) Bavila sem se u   toho, je to fakt celkem   sranda. Klasickej Troškovskej   film :)
Alix
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.4.2018
Je pravda, že když jsem to   viděla poprvé, nijak mne to   nezaujalo. Ale podruhé už   jsem tam našla vtipné   momenty, které se mi líbily   a u kterých jsem se   potěšeně pochechtávala.   Dobešek správný ňouma,   tchyně příšerná, scéna s   bičíkem skvělá a   uříznutá prdel taky nebyla   k zahození. Pogodová a   Slavíková mne taky   rozesmály. Mně se to   líbilo.
limjoe
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 4.11.2012
Poprvé a naposledy
Poprvé a naposledy jsem   shlédnul tuto uvřeštěnou,   trapnou a strašně dlouhou   "komedii" u níž   jsem se nezasmál ani jednou.   Mohu si za to ale sám, co   jsem mohl čekat od tvůrce   Kameňáků. Už nikdy více   Trošky.
ancaz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.5.2011
Knihu jsem četla a vždy   patřila k mým   nejoblíbenějším knihám.   Jsem tudíž ráda, že se   Troška držel vzorně knihy a   nedělal výlety do světa   trapnosti. Ač Troškovy   komedie nemám ráda a při   Kameňáku mě mrazí v   zádech, tento film byl pro   mě milý zážitek. Povedl se   i výběr herců. Langmajerův   výkon byl dosti povedený.   (Byla jsem mrtvá při   hlášce "To je   držka") Doktor Dobešek   byl tak správně roztomilý a   herecký představitel   neokoukaný, což je   vyjímečné. Holubová se   opět předvedla. A ten zbytek   stejně skvělý.
Milý   film, u kterého se budete po   celou dobu přinejmenším   potěšeně usmívat.
Janinka73
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.9.2011
Nedokážu pochopit, proč je   tento film tolik zatracován a   kritizován. Jenom proto, že   ho natočil pan Troška? To je   dost chabý argument. Já jsem   byla nadšená, zasmála jsem   se hned několikrát a od   srdce. Což se mi v poslední   době u českých komedií   hned tak nestává. Dávám   nejvyšší hodnocení - aby   takových filmů bylo víc. A   herecké výkony byly podle   mého názoru také výborné.
alus
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.1.2011
Nejsem velkým příznivcem   této Švandrlíkovy   knihy.Tenhle styl psaní   právě není můj šálek   kávy. Protože ráda   porovnávám přečtené knihy   s jejich filmovou podobou,   mohu jen říci, že Troška   Švandrlíkův text i duch   knihy věrně dodržel.
prediger
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 14.11.2010
Omlouvám se panu Troškovi,   ale přijde mi, že čím je   starší, tím je jeho   filmová tvorba slabší.   Dějově je film o ničem.   Nijak moc jsem se nebavil.   Osobně si myslím, že tento   film je to nejhorší co bylo   tímto režisérem natočeno.
magnetek2001
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.9.2014
Skvělý, vtipný rodinný.   Má to úžasnej konec. No   prostě Troška má nejlepší   filmy. Nejví se mnělíbila   Holubová.
RoboDevil
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 24.2.2014
Hotová kakastrofa!!!
Nejhorší komedie jakou jsem   kdy viděl.To i Babovřesky   jsou proti tomuhle   megafilm.Jít na to do kina   tak si nechám vrátit   peníze.
Arabella
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.9.2010
U pana reřiséra Zdeňka   Trošky jsem zvyklá na   bláznivé komedie, ale ač to   byla jen komedie, přece byla   s výborným hereckým   obsazením. Eva Holubová se   na roli tchyně hodila dobře,   ale Jiřího Langmajera už   začínám mít ve filmech   zafixovaného jako proutníka.   Ten výprask, který dostala   Zuzana od doktorovy manželky   byl nezapomenutelný. S   napětím jsem po celý film   čekala, jak to vlastně   dopadne. Mít panický strach   ze zvířat tak, jako on, tak   mě do Afriky mezi hady nikdo   nedostane ani omylem.
drearily
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 17.8.2014
Zklamání
Tento film je tou horší   stránkou naší   kinematografie, pokud někdo   absolutní nesmysly, jak to v   životě nefunguje, tak ať se   koukne...nedoporučuji...
jirka.tu
Hodnocení:
Přidáno: 7.3.2011
Úžasná komedie, smál jsem   se od začítku do konce... A   jedna rada pro uživatele   tohoto portálu, nikdy   nesrovnávejte nudnou knihu s   filmem... Film je totiž vždy   lepší, to snad je jasný...
aestra
Hodnocení:
Přidáno: 12.9.2011
Doktor od jezera hrochů
Na film jsem se nejdřív   nechtěla dívat, protože   jsen si přečetla negativní   recenti v jednom z časopisů   věnovaných filmové   tématice, ale nakonec jsem se   rozhodla dát mu šanci a   nelitovala jsem toho. Celkově   ho hodnotím jako příjemnou   "oddychovku", která   umožní člověku na chvíli   si odpočinout od krváků,   kterých jsou současná   televize a kino plné.   Zasmála jsem se, pobavila, a   vyřizování si účtů mezi   milenkou a manželkou   kamaráda hlavního hrdiny mě   opravdu šokovalo. ;-);-);-) A   pro ženy - hlavní hrdina   docela ujde a ukáže toho   docela dost.;-);-);-)
Birk45
Hodnocení:
Přidáno: 8.9.2011
Kde vzal námět?
Film chudičký na vtipy -   opravdu se není vůbec čemu   smát. Zdá se, že pan   Troška (kterého mám docela   rád), se snažil využít   ještě zásobu opravdu   "fousatých" vtipů,   co mu lidi naposílali do   Kameňáků (viz scéna s psem   co si "chce hrát" -   to je vlice starý vtip z   časopisů kolem roku 1947).   Snad nehjorší je ale   použití hlavního motivu s   hadem v koupelně... Nevím   zda to "objevil" pan   Švandrlík, či Troška, ale   tato příhoda se stala   jednomu našemu krajanovi na   montáži a byla už dávno   popsána v časopise Květy.   Ejhle odkud se berou   (opisují) náměty. Nicméně   další film, který už   nechci podruhé vidět.
sončas
Hodnocení:
Přidáno: 27.2.2010
Super komedie,která se   Z.Troškovi i ostatním moc   povedla. Skvělý herecký   výkon Evy Holubové,stejně   tak i ostatních herců. I zde   dobro a láska zvítězí nad   zlem a intrikami. Vřele   doporučuji všem.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih14236minih14236Nezkrotná Angelika (1967) 
L'indomptable Angélique n
minih16216minih16216Karate tiger 3: Pokrevní bratři (1989) 
No Retreat, No Surrender 3: Blood Brothers n
minih15857minih15857Píseň o stromu a růži (1978) 
Píseň o stromu a růži n
minih26573minih26573Křižovatka smrti (1998) 
Rush Hour n
minih27548minih27548Útok z hlubin (1999) 
Deep Blue Sea n
minih45550minih45550Tři životy (2007) [TV film] 
Tři životy n
minih37166minih37166Dokud nás smrt nerozdělí (2003) 
The In-Laws n
minih17756minih17756Red Force 3 (1988) 
Huang jia shi jie zhi III: Ci xiong da dao n
minih85552minih85552Hustej nářez (2009) [TV pořad] 
Smash Cuts n
minih145319minih145319Jetelín (2016) [TV seriál] 
Jetelín n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Branky, body, vteřiny (1956) [...

19:56 - 20:10

12 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

ČT2 - Hrdinové legend

20:00 - 21:00

8 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

NOVA - Televizní noviny (1994) [TV po...

19:30 - 20:20

38 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Prima - Showtime (2020) [TV pořad]

19:55 - 20:15

13 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190546
Osobností: 697838
Fotografií: 763966
Plakátů: 376543
Obsahů a biografií: 178275

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10