Jeden svět
ohodnotit

Dokonalá rasa

Perfect Creature

Žánr:
Rok:
2006
Délka:
90 minut
„Lidé a upíři žili v harmonii….až dodnes…“

Komentáře k filmu Dokonalá rasa

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 7
killy
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.10.2007
Tak tento film je pěkná   nuda, nudné efekty, nic moc   scénář, špatné retro   prostředí. Film se hodně   podobá X-wampu, který taky   za moc nestál.
M.A.G.
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.6.2012
Je to sice průměrný horor,   ale musím tady velmi   pochválit D.Scotta.Jeho role   totiž na mně velmi   zapůsobila - to jsem od něho   nečekal.
ja.rebel
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.3.2008
Upíři co chrání a   zachraňují lidstvo. No to tu   teda fakt ještě nebylo.   Blbost je to náramná, ale   řekněme, že nápad   skutečně originální.
efCZa
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 1.3.2011
Naprosto tragický film v   odstínech šedi, který   možná měl původní nápad   (za to ty 2 hvězdičky), ale   zpracování ho dokonale   zazdilo. Představte si ty   nejhrší klišé - a máte to   - šeď, kupírské kamenné   tváře - jeden z nich ovšem   se srdcema na pravémmístě,   hezká uzavřená policistka,   dítě...

Snůška blábolů, která   není ani přerušena nějakou   efektní honičkou či bitkou,   peostě jen rutina, která   nás po 90 minutáchh   konečně dovede k   závěrečným titulkům -   nemůžu říct ani k finále   nebo k vyvrcholení   příběhu...nic takového tam   v podstatě není. O   hereckých výkonech je mi   stydno mluvit... a vlstně je   mi málem stydno, že jsem   takový blábol dokoukala až   do konce.
Agostino
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 19.12.2009
Sledovanie, uplná strata času
Videl som už hoci čo, ale   tento film nemá obdoby.   Námet úbohý, scenár je   nudný, dej je zase naivný a   celkom primitívny. Všetko   čo je v tomto filme je   úplný nezmysel. Celý tento   horor vyzerá podobné, ako by   niekto postavil pyramídu na   hlavu.
AGAMEMNON
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 3.8.2008
Narazit v dnešní době na   originální nápad, je tak   snadné, jako pěstovat   orchideje na asfaltce před   barákem, jenže šikovnej   nápad není všechno,   důležité je jej dobře i   zůročit ve scénaři,   potažmo v samotném filmu a   tady na celé čáře   selhává scénárista a   režisér v jedné osobě.   Přitom to tak všechno   začalo, svět kde žijí   lidé a upíři pospolu v   míru, takže divák je   osvobozen od zažité   představy, coby   světloplachého netvora   ponocích tajně sající krev   nebohým obětem, naopak   upíři zde jsou spíše   další vývojový článek,   mají za úkol lidstvo   chránit a sloužit mu, navíc   celý svět je vybudován v   milé retro atmosféře (po   nebi se prohánějí   vzducholodě). Svět který   scénárista stvořil vybízel   k tolika nápadům, není to   ta rozesmátá,přebarvená,   navistická společnsot jako   ze Světa zítřka, naopak se   více blíží k temné   skutečnosti, světem řádí   smrtonosná chřipka, bez   pravidelného očkování by   lidé nejspíše všichni   pomřeli, genetika je   zakázána, ale upíři si s   ní tajně hrají, oni   vlastně jsou výtvorem   genetické inženýrství, v   kostelech se daruje krev pro   upíry (škoda že není   naznačeno, kolik jich   vlastně je).

Pak to jde už jenom z   kopce, scénář je zaplevelen   naprostými banalitami, co se   postav, jejich motivací a   dialogů týče, takže tady   máme jednoho hodného,   milého upírka, který to   dotáhne v hierarchii   společenstva (upíři tvoří   víceméně náboženskou   organizaci) vysoko, ale má   zlého pomateného bratra,   který chce změnit svět,   takže svou infikovanou krví   „léčí“ lidskou i tu   upíří společnost, všechny   osoby po požití jaksepatří   zmagoří, pak tu máme dále   jednu drsnou, traumatem   zasaženou policistku, do   které se náš klaďas   zakouká, byť jsou nám   upíři servírování jako   asexuální bytosti.

Pochvalné zkazky   na herecké představitele ode   mne taky nečekejte, Dougray   Scott jako hlavní kladný   upír má jeden výraz   (žádný), doprovázený   holubím krčením hlavy   (naprosto okouzlující), jeho   vyvolenou se k mému úžasu   stala (scénář předepisuje,   tak co naplat) vyžilá   vychrtlina Saffron Burrowsová   , ostatní lidé mají nulový   prostor, jde o jednorozměrné   figurky a s těmi se mnoho   dělat nedá.

Z hlediska   kostymérského, film   představoval docela   zajímavou výzvu, bohužel se   to celé smrsklo na to, že   obyčejní lidé (film je   situován do chudinské   čtvrti) jako by vypadli z   románu Charlese Dickense,   policisté v civilu jako   vágusáci z 30. let, ty   ostatní zas klasické   anglické uniformy, akorát   trochu víc s fašistickým   nádechem a co se týká   upírů, ty nemůžou nosit   nic jinýho, než černý   hadry a dlouhý černý   pláště (to opravdu nešlo   vymyslet něco   originálnějšího?),   naštěstí tedy nemájí i   černé brýle.

Režisér si před   natáčením podíval na pár   starých hororů, na pár   reklam a klipů, aby filmu   dodal novou šťávu, bohužel   jeho neustálé   přibližovačky,   zpomalovačky, zrychlovačky   mi počase lezly   neuvěřitelně na nervy,   navíc jde o naprosté   samoúčelné blbiny, které   mají zamaskovat jeho   neschopnost vytvořit   atmosféru.

Vizuální efektů není   moc, nejsou ani nikterek   úžasné, v rozpočtu na ně   prostě nebyli peníze, tu   krásnou vzducholoď uvidíme   asi dvakrát, zato se   dočkáme strašlivého   umělého děště.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 21.1.2011
No, když jsem na začátku   viděl upíří zuby, bylo mi   jasné, že se budu asi hodinu   a půl nudit. Protože   upírské story mne většinou   nebaví. Haha. To bylo víc   než nuda. Jediné zajímavé   – fiktivní město a doba.   Ale to je vše. Jinak prostě   nic. Děj je vlastně jedno   hluché místo, schází mu   cokoli zajímavého. Občas   náznak akce sice je, ale je   to takové divně šedivé.   Skoro bych tento snímek   klasifikoval jako hodně   podprůměrnou obyčejnou   detektivku.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih39702minih39702Pokrevní bratři 2 (2009) 
Boondock II : All Saints Day n
minih114332minih114332Fantastická zvířata a kde je najít (2016) 
Fantastic Beasts and Where to Find Them n
minih38554minih38554Na konci všech válek (2001) 
To End All Wars n
minih34906minih34906Master & Commander: Odvrácená strana světa (2003) 
Master and Commander: The Far Side of the World n
minih23370minih23370Za humny je drak (1982) 
Za humny je drak n
minih5103minih5103El Cid (1961) 
El Cid n
minih61789minih61789Sherlock Holmes: Hra stínů (2011) 
Sherlock Holmes: A Game of Shadows n
minih17518minih17518Přízraky (1996) 
The Frighteners n
minih2612minih2612Agent WC 40 (1996) 
Spy Hard n
minih33319minih33319Kód Navajo (2002) 
Windtalkers n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190376
Osobností: 697524
Fotografií: 763185
Plakátů: 375836
Obsahů a biografií: 177997

Poslední komentáře

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10

Býčí oko (1990)

Býčí oko
Ona je to obsahově vlastně   úplná pitomost, ale je to   taky docela nápadité,   vtipné a má to správný   švih. No a když vám tu   pitomost více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Expend4bles: Postrad4telní (2023...

Návrat v dobrej forme...

Expend4bles: Postrad4telní
V nejakom článku som čítal   vyjadrenie Dolpha Lundgrena o   sklamaní zo štvrtého   pokračovania   Expendables.Určite mal na   mysli finančnú více >

Autor: pigal | Hodnocení: 8 / 10

Shromáždění starých mužů (1987) ...

Shromáždění starých mužů
Jestli máte rádi čistou   filmařskou práci, natočenou   podle výborné literární   předlohy, jste fanoušky   prvotřídního herectví v   podání více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10