Duben
ohodnotit

Dogma

Žánr:
Rok:
1999
Délka:
129 minut
Premiéra v ČR:
17.2.2000
„Připravte se! Padlí andělé přichaázejí. Neúspěšný experiment jménem existence končí.“

Komentáře k filmu Dogma

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 26
Pecik
Hodnocení:
Přidáno: 23.6.2013
Neotřelý humor, sprostá   mluva, ironie, skvělé   obsazení to byly rozhodně   plusy. Bohužel hluchá   místa, hromada nuceného   humoru a často složité   dialogy naprosto o ničem jsou   zas mínusy. Celkově jsem zas   tolik pobaven nebyl a spíš   jsem se těšil na konec.
Omnibus
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.10.2012
Komedie našlapaná   nekorektními hláškami,   zajímavá Bůh (roztomile   morbidní Alanis Morrissette )   k tomu Jay a Mlčenlivej Bob,   a užitečný návod co   dělat, pokud lidstvu a vůbec   celé existenci všehomíra   odtikávají poslední   okamžiky (přece rozepnout si   poklopec neboli stáhnout   kalhoty, co jiného ... :-)   Dobrá a svižná oddechovka   ,co si přát víc. Mínus   dvě hvězdy za   "hovnodémona   Golgoťáka" to bylo už   dost "over line" a   to opravdu nejsem katolík...,   Golgoťáka s historkou, jak   vzniknul, bych možná -   moooožná ! zkousnul u   pravých Monty Pythonů...   jó, co je dovoleno bohovi,   není dovoleno volovi.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.11.2011
Nemali lístok
Váhal som s hodnotením, ale   myslím, že je adekvátne.   Zatiaľ čo som videl, tak   najslabší Smithov film. Keď   to porovnáme s Flákačmi,   tak riadny úpadok. No   šokoval určite mnohých   ľudí, ale tu o to ani tak   nejde. Jednoducho často nudí   (čo sa u Flákačov nestalo   ani raz), hlavne tie dialógy   nie sú tak vyšperkované a   "haluzné", skôr od   veci a skôr o ničom. Tie   dialógy sa snažia   moralizovať a akosi šokovať   a zbytočne vysvetľovať, ale   v tomto žánri to moc nejde,   skôr človek očakáva   komiksy a Star Wars.   Pozitívami vidím tie skvelé   ksichtíky Afflecka a   samozrejme legendárnu dvojicu   Jaya a Tichého Boba   ("já jsem Jay a tohle je   heterosexuálni kamarát   Bob"). Čo je však na   škodu, tu moc nehláškovali   (teda skôr Jay nehláškoval   a Bob negestikuloval) a boli   chvíľami skôr do počtu. I   keď niektoré ich záseky ale   vyšli ("co tady   děláte?" -   "balíme tady baby",   "ten chlápek je   vožralej"), to však   celý film nezachraňuje
jones1240
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.7.2011
vážnejší komedie
Docela vážnejší dílo   kevina smitha opravdu   vtipnejch scén je tu jen pár   a proste uz to není tak   šílený ale proste je to jen   slábá komedie u které se i   tak pobavíte. 7/10
Akana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.5.2011
Zábavná a nekorektní   taškařice s množstvím   dobře zacílených střel do   terče náboženských dogmat.   Nevýrazná se mi zdála Linda   Fiorentino, jinak je ale   obsazení vydařené,   zvláštní zmínku zaslouží   znechuceně sarkastický   Metatron Alana Rickmana.   Tvorba Kevina Smitha, která   mi doteď unikala, mě začala   zajímat.
adi4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.2.2011
Neotřelý humor, sprostá   mluva, ironie, skvělé   obsazení, to vše vytvořilo   tento super parodii/komedii.   Alan Rickman jako Hlas Boží   je prostě neodolatelný.   Když budete brát film lehce   s nadsázkou, zaručeně se   pobavíte! :)
curil
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.5.2010
Neobyčejně zábavný film,   řešící pod povrchem   závažnější věci. Spousta   vtipných a neotřelých   nápadů, při nichž jsem se   dost pobavil.
Starbucg
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.5.2010
Tomuto filmu musím udělit   hodnocení 10. Začátek je   sice trochu nudnější, ale   zbytek filmu je skvělý.   Tento film na mě zapůsobil   skvělým nápadem a dobrým   komediálním zpracováním.
LookE
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.9.2009
Snad jen Kevin Smith si může   dovolit v tak ujetě   věřící zemi jako je   Amerika natočit něco   takového.....
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.8.2009
tento film je skvěle obsazen   tak jsem podle toho myslel že   to bude hodně dobré ale   podle mého názoru je to   průmněrná komedie ale dost   slušná
Chrustyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.8.2009
Pro mě nejslabší Smithův   film. Mnohem raději budu   sledovat jeho podivné   existence debatující o sexu   a Star Wars, než pozorovat   dva padlý anděly (v opravdu   trapném podání Afflecka a   Damona) a Smithovu verzi   církve a všeho okolo ní.   Nepovedená a hlavně   neuvěřitelně dlouhá nuda s   minimem vtipných situací a   dialogů, kterou nezachrání   ani Jay a Silent Bob.
pataamat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.5.2009
Smith natočil fajn film , len   neviem ako niektorý silne   veriaci prijaly Alanis   Morissette ako boha asi si   niektorý na tento film   zanadávali , ešte , že Loki   a Bartleby prišli o krídla
efCZa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.4.2009
Výborná komedie, na kterou   (kdo ví proč) pořádala   křesťanská církev hon -   zřejmě o filmu jen slyšeli,   ale nikdy ho neviděli.   Protože je to OPRAVDU vtipné   - už je to pár let a já si   stále pamatuji rozhovor s   Ježíšovým (černým)   nevlastním bratrem :o)))
Vysoce vtipný, vysoce   dobrý a sakra dobře   promyšlený příběh s   výborným obsazením a tempem   děje.
Faye
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.11.2007
... „Katolická církev   žádné chyby nedělá!   " No, možná jednu   maličkou chybičku za celou   svou bezchybnou historii   udělala a to když urputně   bránila uvedení této   náboženské komedie do kin,   premiéra se sice zpozdila o   víc než rok, ale reklama to   byla k nezaplacení. Filmu   bych vytkla jen těch pár   " smradlavých"   minut, které následují po   bublající záchodové míse.   Spláchly sebou 2 *. Jinak   naprosto skvělé a kdo   neměl ve škole katechismus   má možnost doplnit si i   vzdělání :-)). ... „ Bůh   je nejenom neomylná, ale má   i nekonečnou kurevskou   trpělivost. „
davidek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.11.2007
Dva padlí andělé se díky   revolučnímu knězi mohou   dostat zpět do nebe, ale to   nejde neboť bůh je   neomylná. Takže tomu musí   zabránit poslední dědička.   Velmi extravagantní komedie u   které jsem se ani chvilku   nenudil.
Vig
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Moooooc zajímavý film,   který si hezký rýpne do   víry, myslím si, že   takových filmů by mělo být   víc.

Zajímalo   by mne kolik mladíků se   pozná v postavě Jaye :):):)
Miluska
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Pre mňa absolútny prepadák.   Škoda, pretože oboch hercov   ma moc rada.Proste mi to   príde ako silou mocou sa   zamyslieť, ale nie je to ten   typ filmu
friday
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.10.2007
Ani se nedivím, že touhle   komedií nadzvedli tvůrci   Vatikán... Dávají církvi   co proto, ale vtipně a s   elegancí. pro věřící to   asi nebude, ale lidé bez   předsudků se budou   královsky bavit...
muad
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.6.2007
komi
říká se, že hůmor   dokáže vystihnout líp   podstatu věci, než   sebelepší analýza.   věřím, že to je pravda a   tohle je důkaz :-D nasmál   jsem se a líbilo se mi, jak   jemně si hrajou s   křesťanskými ideály a   pevnými dogmaty, co vymysleli   birokrati a fanatici.Bůh   žehnej hůmoru:-D
MildaX
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.6.2007
Kevin Smith natáčí jenom   samé šílené komedie, ale   Dogma nejenom, že je jeho   nejlepší, ale patří mezi   nejlepší filmové komedie   vůbec. Bezpohlavní Alan   Rickman jako Metatron,   13.apoštol, Alanis Morisette   jako Bůh a Ben Affleck s   Mattem Damonem jako padlí   andělé... SUPER, SUPER,   SUPER!
Jak už to tak   bývá, tak komedie s   náboženskou tematikou   působí často pozdvižení a   pokud se trefuje tak   bezelstně přímo do   křesťanství, tak není   divu, že to v USA těžko   snáší... ale přesto   všechno Dogma není proti   víře ani proti   křesťanství... naopak,   dělá křesťanství větší   reklamu než kdejaký svatý v   kostelech.
Silně   doporučuji, pobavíte se!
tuwanakha
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.11.2006
Whau!!!!
Matt Damon v roli padlého   anděla Lokiho nemá chybu,   stejně jako Alan Rickman v   roli sv.Petra, 13.apoštol či   dva sexuchtiví proroci.   Rozhopně stojí za   shlédnutí!
Karabekian
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.10.2006
Ježíš byl negr a bůh je   žena! Tak tohle asi těžko   rozdýchá nejeden   náboženský fanatik :-)   Problém ale je, že právě   tito věřící maniaci budou   brát tento film jako sprostou   urážku jejich   náboženství. (Nic proti   náboženství - ať si   vyznává kdo chce, co chce,   ale vodsaď posaď, že...)   Rozhodně ale nějde o   nějaký útok proti církvi,   ba právě o narážku na to,   kam ústí výše zmíněný   fanatismus. Velmi vtipné -   bože, tak dlouho a vytrvale   jsem se u filmu smála snad   když mi bylo deset! Bavit se   však budou asi jen ti,   kterým nechybí nadhled a   hlavně... mají všech pět   (co se týče víry)   pohromadě. Dokážu si   představit, co Dogma vyvolá   právě v těch, pro něž je   víra naprosto nedotknutelná.   Asi svatou válku... :-)
Verik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.2.2005
Andělé a zabijáci
Tenhle film se mi i celkem   líbil,ale některé věci   jsem tam moc nechápala.Tak se   chci na něj podívat ještě   jednou,koneckonců už jsem   ted´ starší a mohla bych to   pochopit.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.8.2004
Andělé zabijáci
Absurdní humor narážející   skvěle na křesťanské   ideály. Tak tenhle film mě   opravdu dostal.
Kristi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.12.2003
Dogma - film plný skvělých   vtipů a hlášek. Naráží   sice silně na křesťanství,   ale díky povedenému   zpracování je mu těžké   něco vyčítat.
bouncer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.9.2003
Dogma
Vychytaný snímek Kevina   Smithe...pro jeho fanoušky   absolutní povinnost, pro   ostatní velice dobrá   komedie, která možná urazí   křesťany, ale jinak je   opravdu skvělá.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih15434minih15434Paprika (1991) 
Paprika n
minih37193minih37193Osud světa (2002) 
Ritaanaa n
minih44261minih44261Nejkrásnější hádanka (2008) 
Nejkrásnější hádanka n
minih38537minih38537Metallica - Metallica (2004) 
Metallica: Some Kind of Monster n
minih112888minih112888Hlava plná metalu (2013) [2k digital] 
Málmhaus n
minih25094minih25094Pravda zabíjí (1999) 
True Crime n
minih21331minih21331Trumfové eso (1968) 
I Quattro dell'Ave Maria n
minih72195minih72195Pan Bobr (2011) 
The Beaver n
minih147929minih147929Kong: Ostrov lebek (2017) 
Kong: Skull Island n
minih53608minih53608Branky, body, vteřiny (1956) [TV pořad] 
Branky, body, vteřiny n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Černí baroni (1992)

20:10 - 21:50

35 minut již uběhlo
65 minut zbývá do konce

ČT2 - Hrdinové legend

20:00 - 21:00

45 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina

20:20 - 21:40

25 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

20:15 - 21:40

30 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190546
Osobností: 697838
Fotografií: 763966
Plakátů: 376543
Obsahů a biografií: 178275

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10