Duben
ohodnotit

Dobrý ročník

A Good Year

Žánr:
Rok:
2006
Délka:
118 minut
Premiéra v ČR:
7.12.2006
„Každý jednou dospěje. Možná...“

Komentáře k filmu Dobrý ročník

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 36
Poniktulipan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.3.2020
Tento film jsem viděla   vícekrát než jakýkoliv   jiný film. Vlastně je to asi   jediný, na který jsem   schopná se podívat každé   dva týdny. Film má   nádherné barvy, kamera je   báječná, je na správných   místech vtipný, ale   schovávají se tam i tajnosti   a detaily, které objevíte   až na dvacátý pokus (:.   Úžasná je i hudba, kterou   si občas pouštím, když je   hezky.
charlie1612
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.11.2018
Nejsem si jistý, zda   finanční dravec tohoto   formátu je schopný tak   radikálního přerodu a   změny povahy. Nicméně mi to   vůbec nevadí, neboť tento   film má nádhernou   atmosféru, dýchá pohodou a   nostalgií vzpomínek na   dětství, které uchovává   každý z nás podobně, jako   hlavní hrdina filmu.
Athos
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.3.2018
Tento film jsem si hned po   prvním shlédnutí   zamiloval,z vícero   důvodu.Přímo miluji Francii   a Provence.Za druhé Russel   Crowe v hlavní roli, no a za   třetí přímo zbožňuji   francouzská vína.Ne ale teď   opravdu vážně.Opravdu jedna   se o povedený film.Nádherná   kamera ,ukazující krásu   Provence a k tomu jeden   životní příběh   bezohledného makléře.Toho   však nakonec přece jen   změní krása a láska.To   vše v podání   přírody,vína a ženy.
wolvie95
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.6.2014
Pohodový film s príjemnou,   čarovnou atmosférou   francúzskych viníc a vône   kvalitného vína. Možno   klišé príbeh o nájdení   skutočných hodnôt v našom   živote, ale skvelo   fungujúci, je podaný a   spracovaný presvedčivo a   úprimne, bez zbytočného   romantického pátosu. Navyše   so skvelým Russellom a   nádhernou Marion Cottilard,   medzi ktorými to funguje   náramne. (80%)
cerfik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.6.2014
Do tohohle filmu jsem se   zkrátka zamiloval, viděl   jsem ho již dříve a chyběl   mi v hodnocení, teď jsem na   něj znovu narazil a musím mu   přiznat zázračné kouzlo,   které se neztrácí ani po   opakovaném shlédnutí. Je   vidět, že efekty a obří   výprava a rozpočet kvalitní   snímek nezaručují a to ani   u mistra oboru ve vizuálních   hrátkách, kterým Ridley   Scott bezesporu je. Pro mě   jeden z jeho   nejoblíbenějších filmů,   který mě chytil za srdce.
mat.ilda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.5.2012
Bylo to, jako jet na   prázdniny, film ve mně   evokoval pocity štěstí a   několikrát jsem se   přistihla, jak se přihlouple   usmívám. Tomu říkám   romantická komedie,   úsměvné, pohodové dílko   jako oslava života, práce,   vína, lásky a obyčejně   šťastných lidí. Skvělý   Russell Crowe i Marion   Cotillardová, vyššímu   hodnocení zabránila jen   zbytečná postava   nemanželské dcery strýčka   Henryho, ačkoliv, na druhou   stranu bychom byli ochuzeni o   mlsné pohledy Toma Hollandera   při ochlazování spálené   pokožky zad mladé   Američanky. Navíc   překrásná krajina Provence,   stylová architektura a   lákavá kuchyně. Mon dieu,   ti Francouzi ale umí žít!
volam.sa.pistik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.1.2012
Lance Amstrong!
Ja viem, že by sa mali   desiatky v hodnotení   rozdávať uvážene a netreba   to s nimi preháňať, ale tu   som si nemohol skutočne   pomôcť. Prekrásny film.   Arogantný, cynický   obchodník s cennými papiermi   (maklér alebo čosi také)   Max ide aj cez, ako sa   hovorí, mŕtvoly, len aby   zarobil peniaze a bol   úspešný (stačí ten   začiatok ako bezohľadne   ničí svojho konkurenta, tak   povediac na hrane trikmi a   bonus tie brutálne cynické   hlášky - parafrazujem:   asistent mu číta odkazy:   skap, zhor v pekle,   nenávidím ťa, gratulujem -   kto písal tú poslednú? -   tvoj právnik). Všetko sa   mení, keď dostane správu,   že jeho strýko, u ktorého   vyrastal zomrel a nechal mu   majetok, dom a vinicu. Max ako   šikovný obchodník to   plánuje speňažiť a nemá   záujem, si to nechať,   nedajbože obhospodarovať.   Prichádza do Francúzska, na   jeho posledný obchodnícky   trik prišli a dočasne ho   suspendujú. Max teda zostáva   vo Francúzsku dlhšie akoby   chcel, vďaka tomu však sa   začína meniť. Vynárajú sa   mu spomienky na strýka a   mladosť čo tu prežil.   Nádherný pohodový snímok,   aj keď ide v pokojnom tempe,   vôbec sa nenudíte. Úžasné   prostredie juhu Francúzska,   dýcha to takou prekrásnou   atmosférou, že máte chuť   zbaliť kufre a vypraviť sa   tam. Žiaden hon, žiadne   naháňanie, príjemní   ľudia, ktorí si vedia   skutočne užívať život.   Ďalej nesmrteľné a   perfektné hlášky   (parafrazujem: jeden z   posledných, čo hovoria   provensalsky, takto hovoria   už len básnici a sodomiti -   čo sú to tí sodomiti? -   ukážem ti večer v spálni),   niektoré sa totálne   vydarili. Ďalej všetko   fantastické postavy, ktoré   tam pasujú a ktoré sú   zahrané úplne špičkovo a   nad všetkými kráľuje   Russell Crowe, musím sa   priznať, že mám preňho   slabosť a považujem ho za   jedného z najlepších hercov   vôbec. Dej pokračuje,   troška sa obohacuje a   nastávajú malé zvraty,   prichádza nevlastná sestra z   Kalifornie, v dedine zasa   nachádza lásku, mení sa.   Môžem snáď prezradiť, že   všetko dobre dopadne a to ma   potešilo, pretože tak   krásny film si to zaslúži.   Tiež je tu mnoho perfektných   scén, ako keď ide malým   autkom okolo pelotónu   cyklistov, vztýči   prostredník a "Lance   Amstrong!", ďalej ako sa   kuriózne zoznámi s   neskoršou láskou (takmer ju   prejde autom, keď telefonuje,   tá mu to však vráti pri   druhom stretnutí), super   rozhovory s Charliem a   podobne. Film je v podstate   oslavou života. Prečo som   dal až tak vysoké   hodnotenie? Aj keď možno to   nie je najlepší snímok na   svete, fascinuje ma ako je   nabitý pozitívnym nábojom,   pokojom, akým je kontrastom   voči dnešnému krutému a   uponáhľanému svetu. Bravó!   Skvelé dielo. Viac takýchto   filmov!
hrošík
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.10.2011
Asi každý z nás je unavený   životem a shonem. Někteří   z nás "utečou"   svým vlastním snům. A   potom, když jsou sami   (většinou když dosáhnou   svého cíle), se najednou   zastaví a postrádají smysl   své vlastní existence.
Hlavní hrdina Max se   vrací do oázy svého   mládí, aby vypořádal   pozůstalost, co mu   připomíná, kdo vlastně   je.
Když jsem poprvé   viděl tento film,   fascinovaně jsem se nechal   vtáhnout do příběhu. Jako   bych byl Max. Jako bych se   viděl jeho očima v kontrastu   nádherné scenérie   prostředí a   "obyčejných"   lidí, jejichž prosté   charisma kontrastuje se   stresem, který dobrovolně (a   zcela zbytečně) žiju.
Když jsem viděl tento   film podruhé, utkvěly mi v   paměti bonmoty Maxova   strýce. "... Víš Maxi,   prohra je čas od času   důležitá, ..."
A pak, když jsem viděl   ten film potřetí, vnímal   jsem příběh pohledem   režiséra, který už   (bohudík) nemá vliv na to,   co vidí. To teprve vyniklo   mistrovství Ridleye a   Russella. Ten první bravurně   vybral charakter a ten druhý   skvěle kontroval. Asi nejvíc   je to vidět na fragmentech,   kdy se Max projevuje vůči   ženám. Je plachý, i když   autoritativní. Je lascivní,   ale jemný. Je smyslný, ale   intimní. A společenský,   přesto odtažitý. A pak ty   postavy: jeho sekretářka,   dvě dámy v baru, ambiciozní   zaměstnankyně, manželka   správce, záhadná notářka,   naivní sestřenice a   podmanivá láska ...
A   pak jsem to viděl ještě   počtvrté, popáté a ještě   asi desetkrát. Vdycky, když   jsem o tom někomu vyprávěl   :-)
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.9.2011
A Good Year
Další film o víně, to je   sice pravda, ale myslím, že   tenhle je rozhodně povedený.   Russell Crowe je vynikající   herec, ale přesto nikdy   nepatřil k mým oblíbeným,   co se týče tohoto snímku   byla jsem mile překvapena s   jakou lehkostí hraje   neskutečného hulváta :-)   Marion Contillard neměla   chybu stejně jako vždycky.   Krásné prostředí   nádherné Francie. Co říct   příjemný snímek, který   stojí za shlednutí.
sakro
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.8.2010
Francie na americký způsob
Znáte knihy Petera Mayleho o   Provenci? Skvělý,   inteligentní a laskavý   humor, čiší z nich ten klid   a pohoda jihofrancouzského   vinařského venkova a jsou   pohlazením po duši. Není   ani jedna, kterou bych   nečetl, Dobrý ročník   nevyjímaje. Takže už při   annonci převodu této knihy   na filmové plátno jsem se   těšil, jen jsem měl trošku   obavu ze jména Ridley Scott.   Je to režisér, jehož tvorbu   mám velmi rád, vážím si   ho a považuji jej za   skutečného   "profíka" ve svém   oboru. Ale tohle téma?   Vybavte si jeho velké filmy -   Vetřelec, Blade Runner,   Thelma a Luisa, Černý   jestřáb sestřelen atd...   Vše super, ale plné   amerického patosu, hrdinství   a vlastenectví. Takže jsem   čekal a při první   příležitosti běžel do   kina. Nemýlil jsem se, ale   naštěstí ne tak moc, jak   jsem si původně myslel.   Zkrátka velmi dobrý film,   opět naprosto profesionálně   odvedený, jen málo se dá   vytknout výběru herců,   kameře i střihu. Ale pane   Scotte nezlobte se, znám pár   evropských režisérů,   kteří by asi zpracovali   dané téma s tím NĚČÍM   nespecifikovatelným, co by   film více identifikovalo a   vyřadilo z rozpoznatelného   amerického střihu. I přesto   jsem se k němu již   několikrát vrátil, mám jej   rád a vřele doporučuji.
Charlie35
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.6.2010
U režiséra formátu Ridleyho   Scotta jsem čekal daleko a   daleko víc. Scott a ani Crowe   nazachránili tento snímek,   který trpí rozvláčnostní   a nulovým nábojem a   jiskřením. Škoda, mohl to   být skvělý film.
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.5.2010
A kde je ta chemie mezi   hlavní dvojicí? A proč je   to tak dlouhý? A proč...?   Dobře, hrál tam R. Crowe,   natočil to R. Scott, moc se   mi líbila lokalita příběhu   a vsuvky s A. Finney, který   uměl užívat života. A to   bylo tak všechno. Ale u   romanťárny bych chtěla   vidět jiskření a nějaké   úsilí jak jeho/ji zaujmout,   nějaké třecí plochy apod.   Tady se dvakrát střetli na   nože (nehoda a bazén), on   jí pomohl v restauraci a ona   s ním šla na víno a pak se   vyspali-co to je? Na to   nepotřebuji dvě hodiny filmu   a navíc s kvalitními herci a   režisérem. Takže šestka za   Russella a jih Francie.
Pjotra108
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.5.2010
Romantická komedie o pěkném   klišé: úspěšný a   bezohledný obchodník si   najednou ve Francii uvědomí,   že život člověk musí   prožít a měl by si užívat   maličkosti, když se   přestěhuje na starý statek   s vinicí. Russel Crowe tu je   překvapivě nesexy a   vypasenej, ale má pár   dobrých hlášek a i když je   od začátku jasné, jak to   dopadne, tak je to milý   oddechový film, na který se   dá dívat. Překvapuje mě,   že takovýhle žánr natočil   zrovna Ridley Scott, ale   ukázal, že i romantické   komedie se umí zhostit docela   kvalitně. Good year, enjoy.
lvicinek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.2.2010
Dobře zpracovaný přepis   knihy, sice né úplně   doslova, ale základní motiv   je dodržen. Opravdu povedené   dílko.
Georgie2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.2.2010
Konečně jsem Dobrý ročník   viděla podruhé a nemohla   jsem se ho nabažit. Celý   film má neskutečně hravý   náboj a neuvěřitelně   krásnou náladovou kameru i   hudbu. Prostě si ho   vychutnávám pokaždé znova,   jako dobré víno
aribary
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.10.2009
Velmi dobrý buket
Po shlédnutí tohoto filmu   dostanete chuť na pár deci   Merlotu a probudí se ve vás   touha vyrazit na francouzský   venkov.Komedie s Russelem   Crowem mi zpočátku přišla   jako holý nesmysl,ale Russel   prokázal,že nejenom   gladiátorem živ jest   člověk,ale že umí   doopravdy hrát.Scottova   režie nemá chybu,a i když   se jedná o již několikrát   v různých způsobech   ztvárněné téma a konec je   od poloviny filmu   jasný,nevadí to a jen   čekáte kolik vtípků na   Vás z břitkých dialogů   všech zůčastněných   vypadne.
alus
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.2.2009
Moc pěkný film s velmi   sympatickým vyzněním.   Škoda, že mým životem   neprošel tak nesmírně   moudrý, šarmantní a velmi   bohatý strýček...
Snura
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.1.2009
Pro mne velice příjemná   podívaná, při které jsem   kupodivu nedostal ani tak   chuť na sklenku dobrého   francouzského vína, jako   spíš na celý trs   šťavnatých sladkých   hroznů. Ale teď v zimě leda   tak nějaké chlazené   nakyslé z krámu.:-)   Každopádně pěkný kousek,   kterým Ridley Scott ukázal,   že je skvělým režisérem i   v úplně jiném žánru, než   je u něj obvyklé.
Snape
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.1.2009
Můj oblíbený herec a   pblíbený režisér natočili   nepochopitelně nudnou jakoby   těžce pohodovou historku o   krásném venkově a hnusném   městě. Nebylo to ani   vtipné, ani zajímavé. Jen   slušně zahrané. Jak jinak.
JanaOss
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.1.2009
zajímavý příběh, kdy se z   "tvrdého"   obchodníka stává citlivý   vinař a navíc najde lásku -   dobrá zábava, romantika i   vtip. Řekla bych - brorá   zábava
mikee
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.1.2009
Výborná práce nerozlučné   dvojice Ridley Scott - Russell   Crowe , před oběma pány   smekám! Tihle dva   "mistři svého   oboru" jsou schopni se   vrhnout do jakéhokoli žánru   a výsledek stojí vždycky za   to! Pro mě vcelku velké   překvapení a nádherně   strávené dvě hodinky plné   humoru a romantiky s kapkou   dobrého ročníku. ;-)
mudr.pavlik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.10.2008
Film posazený do pomalu   plynoucího života na   francouzském venkově v   oblasti vinic.
Během   filmu dojde k absolutní   přeměně nesmlouvavého   byznysmena na romantického   majitele vinice.
Hláška při míjení   francouzských cyklistů   "Lance Armstrong" je   skvělá.
Výborná   zábava !!!
cackles88
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.5.2008
Russel a Franczusko:!!!
tento film ako uz bolo   spomenute v komentaroch len   potesi divacke oko....film z   prostredia francuzskych vinic   kde prichadza mlady uspesny   podnikatel max penner ktory   zistil ze jeho strYko zomrel a   zanechal mu dediscstvo vo   forme vinic a vsetko spojene s   nimi ..rozmysla a radi sa   spravnimki ...za kolko by to   mohol predat ale postupom casu   a najdeni svojho stastia   lasky...prichadza na to ze tu   chce stravit zvysok svojho   zivota ...excelentny film   podla mna....jeden z naj co   natocil russel crowe a k tomu   herecke obsadenie strih rezia   a hudba na jednotku ..:!
Cash89
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.1.2008
Dobrý ročník je slušný   film který rozhodně neurazí   ale naopak potěší.Myslim si   že Ridley Scott rozhodně   nepředvedl své režijní   schopnosti na plné čáře   ale co se nepovedlo jemu za to   zaskočil výborny Russell   Crowe.Střih je na velmi   dobré úrovni když hlavní   hrdina vzpomíná na své   dětství.Humoru je tam   nezpočet a podle mě je   nejlepší když řídí toho   svýho malýho prdíka a   míjí zkupinku francouzských   ciklistů zvedne   prostředníček a zakřičí   Lance Armstrong,to prostě   nemá chybu.Doporučuju se na   to podívat s vychlazeným   vínem a sýrem.
davidek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.11.2007
Plný počet bodů nemůžu   dát ač film je téměř   dokonalý, ale prostě   příběh je hodně   pohádkový. I když láska je   láska, jenže tohle je až   moc přitažené za vlasy.   Viděl bych scénář trochu   jinak. Třeba takový přeliv   zájmu z ameriky do Toskánska   s tím, že třeba tam kde   vyrůstal a vrátil se,   založí pobočku skoro své   firmy, tím nadělá ještě   víc peněz a do místa   dětství přinese pracovní   příležitosti . . . .atd. To   je můj nápad.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Velice pěkný pohodový   snímek. Musím uznat, že sem   čekal od filmu spíše   pomalou a nudnou podívanou   ale byl sem mile překvapen   jakým tempem film utekl.   Russell je ve filmu celkem   sympaťák a francouzská   krajina je úchvatná. Na   filmu je hlavně vidět   pohoda, která jistě byla i   při natáčení a věřím   tomu, že hrát v takovém   filmu je také pohoda.
Sanchez
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.10.2007
Ridley Scott je třída, což   zaručuje kvalitní filmové   představení s dávkou   elegance. Přesně tak 'Dobrý   ročník' vypadá - lehký,   ale přitom nahuštěný   řadou skvělých zážítků,   pozvolný, ale při tom se   divák nemá šanci   nudit...Dalším pozitivem je   řada flashbacků, které   dopomáhají vytvořit nadhled   a osvěžují jisté poznatky.   A přesto, že se v podstatě   jedná o dílo ze života, tak   se na tento snímek dívá   velmi dobře, člověk se   náramně pobaví, zasměje a   možná i zamyslí.
ib777
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.8.2007
Vřele doporučuji
Film který pohladí na duši   pěkné romantické scény,   nevtíravý humor má to hlavu   i patu. Člověk si u toho   odpočine a má pocit že   život je krásnej.
basi
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.8.2007
Co na plat Ridley Scott   prostě umí.I kdyby ten film   neměl příběh tak to   utáhnou krásné obrazy   romantického prostředí.   Romance, upracovaného   finančníka Russela Crowa a   překrásné a provokativní   Marion Cotillard, která se   odvíjí na malebném   venkovském sídle v Provance   . Poetika a melancholie na   vás čekají na každém   kroku.Po dlouhé době   romantika, se kterou jsem   příjemně strávil dvě   hodinky, dobře se u ní   pobavil a zjistil, že na   světě je krásně.Vřele   doporučuji.Pohladí po duši   a zahřeje u srdce
kali.4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.8.2007
Jedním slovem poezie.   Rozverná poezie plná humoru   a s krásnou vizuální   stránkou (Scott se zkrátka   dá poznat na míle daleko –   poutavá vizáž, to je jeho)   a malebnými obrazy Francie. K   tomu rozličná hudba a   ozvučení a řada   maličkostí (jako dědula   kropící bazén, neposedný   psík či roztančená   služebná), které dotváří   tento klidný a příjemně   poetický film. A když   ještě nechybí ani krásné   ženy, tak lze obměkčit i   upjatého kariéristu Toma   Hollandera.
jirca
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.5.2007
Hlavní hrdina mě chvilkami   pěkně rozčiloval svou   arogantností... ale nutno   přiznat, že jestliže byl   dobrý a úspěšným   obchodníkem, lze to   předpokládat... Nicméně   film je pěkný, povedený,   plynulý a dá se u něj   krásně odpočinout... mít   tak vinici a takový krásný   dům jako hlavní hrdina...
zdeluk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.4.2007
Film Dobrý ročník se mi do   ruky dostal náhodou...a díky   za tu náhodu. Film, díky   kterému se necháte pohltit   atmosférou francouzské   Provance, film, který kromě   již zmíněné atmosféry,   nechá popřemýšlet o   hodnotách lidského života a   ukáže že někdy člověk   (možná ani ne tak   záměrně) zapomíná na to,   že existuje i jiný svět   než práce, peníze,   práce...
Tom_Hardy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.4.2007
Dobrý ročník je hravý film   o (zapomenuté) lásce k   životu, nakažlivý svou   bezprostředností a   sympatický svou nenuceností.   Je to přesně takový ten   druh filmu, který si můžete   s otevřenou lahvičkou vína   pustit se svou přítelkyní a   máte zaručen naprosto   kouzelný romantický večer.   Ridley Scott je prostě mág.   A jak se ukazuje, k tomu, aby   čaroval, nepotřebuje nutně   vesmírné příšery a tunu   filtrů na kameře. Někdy   bohatě stačí dobrá nálada   a srdce na dlani...
moudnik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.4.2007
Max Skinner je inteligentní,   mladý a úspěšný bankéř   a má skvělou kariéru před   sebou.
Ač si myslí,   že je tvrdý a necitlivý,   dědictví staré vinice s   celým hospodářstvím na   jihu Francie
a   vzpomínky na dětství   způsobí, že dojde v jeho   životě k zásadním   změnám. Tak, jak se mu   vybavují vzpomínky na   zesnulého strýce Henryho,   tak zjišťuje změny ve svém   chování a hodnoty se mu   přesouvají z hmotných   statků spíše na duchovní   požitky. Ne, peníze nejsou   vše a láska, čarokrásná   příroda, zpěv ptáků v   oblacích, návrat k   přírodě a čistá hlava   přinášejí to pravé   štěstí do Maxova života.   Ridley Scott a Peter Mayle -   režisér a spisovatel, dobrá   práce pánové. Děkujeme.
sefranekp
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.4.2007
Začátek filmu, který se   odehrává v rušném   velkoměstě, není nic moc.   Hlavní hrdina hraje (dobře)   zámožného a arogantního   makléře který mi lidsky   vůbec nesedí. Poté se   dozví že mu zemřel strýc a   celý děj se pozvolna   přesouvá do Francie.   Zděděný majetek včetně   vinic chce nejdříve prodat.   Poté se začne rozpomínat na   své dětství které zde   prožil, zamiluje se do jedné   dívky kterou vlastně také   zná z dětství a postupně   si začne uvědomovat že zde   v Provance je to místo kde   chce žít... Pěkně   udělaný, odpočinkový   filmeček
tonicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.12.2006
Při sledování tohoto filmu   na vás dýchne atmosféra   Provence. Moc příjemný   filmeček.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih43108minih43108Nightwish: End of an Era (2006) [DVD] 
Nightwish: End of an Era n
minih7673minih7673Flashdance (1983) 
Flashdance n
minih12276minih12276Memfiská kráska (1990) 
Memphis Belle n
minih163351minih163351Terminátor: Temný osud (2019) 
Terminator: Dark Fate n
minih54702minih54702Nutné k přežití (2006) [TV seriál] 
Man vs. Wild n
minih22670minih22670Vodní svět (1995) 
Waterworld n
minih8851minih8851Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977) 
Star Wars n
minih30037minih30037Zabriskie Point (1970) 
Zabriskie Point n
minih33971minih33971Van Helsing (2004) 
Van Helsing n
minih59094minih59094Maigret (1991) [TV seriál] 
Maigret n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

33 minut již uběhlo
57 minut zbývá do konce

ČT2 - Perimetr

13:00 - 13:25

3 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:20 - 13:35

43 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

Prima - Closer (2005) [TV seriál]

12:30 - 13:25

33 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani