Duben
ohodnotit

Obsah filmu Dobrodružství Žraločáka a Lávovky

 
Další rodinný dobrodružný film od režiséra světového hitu Spy Kids. Dobrodružství Žraločáka a Lávovky přináší nonstop zábavu s hollywoodskými hvězdami Davidem Arquette, Kristin Davis a Georgem Lopezem. Každý vždycky věděl, že Max má bujnou představivost...ale nikdo netušil, že jeho nejdivočejší výmysly chlapec vychovaný ostražitým obrovským bílým žralokem a dívkou se silou sopky jsou skuteční! Teď tito dva křehcí vychovatelé Maxovi ukáží, že i obyčejné dítě může být něčím výjimečné! Ohromí vás spousta speciálních efektů a uvěříte, že se v tomhle úžasně zábavném filmu i ti nejmenší snílci můžou stát velkými hrdiny!
(oficiální text...
 
Související odkaz
 
Recenze: Dobrodružství Žraločáka a Lávovky

Na Netflixu si odbyl premiéru nový film Roberta Rodrigueze nazvaný Můžeme být hrdinové. V něm se znovu objevují... číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Dobrodružství Žraločáka a Lávovky >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Ondrej_pribehar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.8.2010
Ani tímto filmem mě Robert Rodriguez rozhodně   nezklamal! Zdaleka nejde jen o fantazijní   příběh o vysněném světě a nadpřirozených   postavách jednoho chlapce, nýbrž nám ukazuje   to, co dobře zná každý příběhář; takový   člověk dobře ví, jaké je to snít s   otevřenýma očima. Postavy, které stvořil s   pomocí snů, múz, či jinak, pro něj nejsou jen   nepřítomným výmyslem; on je zodpovědný za   to, jak se bude vyvíjet jejich příběh,   setkává se s nimi a jednoho dne příběh   dokončí; ale ani potom pro něj vztah s   postavami neskončí; i nadále jsou jeho   součástí a o se k nim ve svých snech a   myšlenkách vrací.
Zároveň se zde otevírá   prostor pro propojení výše uvedené úvahy s   teorií sil. Jeden z výkladů, kterému celkem   věřím, totiž tvrdí, že všechny příběhy,   jež vytvoříme zde na zemi, se v jiné   dimensiáře - alternativní realitě - opravdu   odehrávají. My se do této dimensiáry sice   dostaneme většinou jedině ve snu, či v   představě, ale to nemění nic na tom, že   propojení obou světů je klidně možné. Také   se nám nabízí úvaha o hranici skutečné   reality - o tom, zda naše myšlenky, sny a   představy nemohou být někdy opravdovější,   než si vůbec sami myslíme a   připouštíme.
Díky zmíněnému propojení   vytvořenému pomocí mezidimensiární brány se   tedy Max - hlavní hrdina tohoto filmu - potkává   se svými mýtickými přáteli - Žraločákem a   Lávovkou. V prvotní části filmu je velmi   dlouho problémem samotná identita Žraločáka a   Lávovky, o níž si Max jenom pramálo pamatuje a   nemůže ničeho přečíst ve svém snovém   deníku, jenž má v držení hlavní záporák   filmu Linus, zvaný Minus; sám Max netuší, v   čem spočívá jeho síla, a nedokáží mu v tom   poradit ani Žraločák s Lávovkou; je tak jen   slabým obyčejným klukem, který by snovou   planetu mohl zachránit snad jenom, když usne a   bude snít. Později, již spíše v závěrečné   části, dojde k významnému zvratu; tehdy   získají Žraločák a Lávovka postupně svoji   identitu, své poslání a postavení a Max   konečně objeví své schopnosti; ukáže se, že   Lávovčin předpoklad, že právě on - maje   mnohem větší schopnosti než Lávovka a   Žraločák dohromady - může snový svět   zachránit. Právě moment, kdy své schopnosti   objeví a ovládne mi přijde na celém filmu   nejkrásnější. Potom se již může utkat s   Minusem, přičemž jejich střet je skončen   trochu v duchu Rodriguezovy starší tvorby, svět   nejen snový, ale ani Maxův domovský, však   není zachráněn a k vítězství je třeba   obstát v ještě jedné těžké výzvě.
Opět   se tedy jedná o film, jenž jistě velmi upoutá   mladého diváka, zároveň však není nepoutavý   ani pro člověka mnohem, mnohem staršího.   Kromě zmíněných dvou myšlenek se v něm najde   i kupa dalších; zajímavá je třeba postava   učitele a jeho dospění k ,,učitelskému   poslání" - že nejen žák od učitele, ale   také dobrý učitel od žáka se musí učit;   nebo postavy Žraločáka a Lávovky a jejich   vzájemný vztah - ,,Proč jsi nás stvořil tak   odlišné - když se ke mně přiblíží, tak   usichá a já v jeho blízkosti slábnu - vůbec   se k sobě nehodíme." Složitá a zajímavá   mi rozhodně přijde třeba i postava Linuse.   Dobrý mi přišel Lávovčin citát, který je   mottem celého filmu.
Do svého filmu tentokrát   pan Rodriguez neobsadil žádné ze svých   klasických oblíbených herců a vůbec v   obsazení nenajdeme příliš známá jména.   Zvolil zkrátka úplně jiný přístup, než   třeba u Spy kids, nebo v případě svých   dalších filmů; přesto lidé, u nichž nevím,   do jaké míry se opravdu věnují herectví, pod   jeho vedením vytvořili působivé představení.   Natočen je film rozhodně efektně, ale podle mě   určitě ne zase přehnaně líbivě; zkrátka se   mi z tohoto hlediska líbil. Dabingové obsazení   bylo standardně kvalitní, rozhodně dabingoví   herci celkový dojem nikterak nekazili, spíše   naopak.
Srovnám-li Dobrodružství Žraločáka   a Lávovky s jinými filmy rodinného žánru,   nelze než konstatovat, že standardy průměru   tohoto žánru dalece převyšuje a v lecčems se   mu vymyká. Rozhodně nenajdete moc rodinných   filmů, v nichž byste mohli najít tolik   původních i nepůvodních myšlenek, o hloubku a   šířku, jaké v sobě skýtá tento Rodriguezův   film, se běžné filmy rodinného žánru ani   vůbec nesnaží.
BinLADIN
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 16.7.2009
Smícháno asi tak pět pohádek do hromady   a jetu tato totální blbost škoda škoda   čekal jsem trošku zábavy a nic
netopir55
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 30.5.2009
Film jsem videl asi deset minut a připadalo mi to   jako krávovina.Byl sem rád že múžu jít   radši ven než se dívat na tuhle...Rodriguez mne   překvapil touhle slátinou.Nejde to.Nemúžu dát   víc jako jednu hvezdu.U Spy Kids to ješte ušlo   ale tohle.
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 15.8.2008
Pokud jste barvoslepí a k tomu duševně nemocní   či naprosto opilí, určitě se budete bavit.   Pokud ale nejste ani jedno z toho, rozhodně bych   vám zhlédnutí tohoto napůl animovaného,   všemi barvami hýřícího počinu pana   Rodrigueze nedoporučovala.
Tom_Hardy
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 26.8.2007
Představte si Nekonečný příběh ve 3D,   promíchejte Alenkou v říši divů a disneyho   senilitou, přidejte nějakou tu návykovou látku   a vyjde Vám Dobrodružství Žraločáka a   Lávovky.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih40610minih40610Vše o orgasmu (2004) 
Tout le plaisir est pour moi n
minih17849minih17849Perfektní loupež (1993) 
The Real McCoy n
minih41094minih41094A jsou li tu andělé? (1992) [TV inscenace] 
A jsou li tu andělé? n
minih3645minih3645Barva noci (1994) 
Color of Night n
minih54479minih54479Místo dopadu: Berlín (2009) 
Crashpoint - 90 Minuten bis zum Absturz n
minih39715minih39715Kriminálka New York (2004) [TV seriál] 
CSI: New York n
minih14413minih14413Noční dravci (1981) 
Nighthawks n
minih33970minih33970Děti planety Duna (2002) [TV minisérie] 
The Children of Dune n
minih40526minih40526Ghost Rider (2007) 
Ghost Rider n
minih27550minih27550Šestý smysl (1999) 
The Sixth Sense n


Hodnocení:n12345678910
Dobrodružství Žraločáka a Lávovky (2005)Dobrodružství Žraločáka a Lávovky (2005)Dobrodružství Žraločáka a Lávovky (2005)Dobrodružství Žraločáka a Lávovky (2005)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178286

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani