Dnes, zítra a pozítří (1965)

Dnes, zítra a pozítří (Oggi domani e dopodomani)
72.1 %
 
 

Oggi domani e dopodomani

    Žánr: komedie / povídkový
    Země: Itálie
    Délka: 97 min.
Italská komedie složená ze tří povídek tří různých režisérů (M. Ferreri, P. De Filippo, L. Salce). Všechny hlavní mužské postavy ztělesnil Marcello Mastroianni.

V prvním příběhu je průmyslník Mario posedlý svými reklamními balónky a zkoumá zdánlivě neřešitelný problém, kolik vzduchu pobere nafukovací balónek, než praskne.

Druhá epizoda přivede Michela k bývalému příteli, který řeší manželské rozpory výstřelem z pistole "většinou" nabité slepými náboji.

V poslední povídce se snaží skromný bankovní úředník prodat svou marnotratnou a blonďatou americkou manželku do harému. Když konečně v Africe se svou nabídkou uspěje, ukáže se, že šejk má poněkud jiný vkus.  Autor: curil

režie:
Eduardo De Filippo (povídka Největší provoz), Marco Ferreri (povídka Muž s pěti balónky), Luciano Salce (povídka Žena blondýna)
 
 
hraje:
Marcello Mastroianni (Mario (Muž s pěti balónky), Michelle (Největší provoz, Žena blondýna)), Catherine Spaak (Giovanna (Muž s pěti balónky)), Virna Lisi (Dorothea (Největší provoz)), Luciano Salce (Arturo Rossi (Největší provoz)), Pamela Tiffin (Pepita (Žena blondýna)), Antonio Altoviti ((Muž s pěti balónky)), William Berger (Benny (Muž s pěti balónky)), Lelio Luttazzi (Michelův kamarád (Žena blondýna)), Ennio Balbo ((Muž s pěti balónky)), Luciano Bonanni ((Žena blondýna)), Antonio Ciani ((Žena blondýna)), Marco Ferreri ((Muž s pěti balónky)), Charlotte Folcher ((Muž s pěti balónky)), Enzo La Torre ((Žena blondýna)), Igi Polidoro ((Muž s pěti balónky)), Sonja Romanoff ((Muž s pěti balónky)), Ugo Tognazzi (Muž s autem (Muž s pěti balónky)), Raimondo Vianello (Komisař (Žena blondýna))
 
 
námět:
Eduardo De Filippo (povídka Největší provoz), Goffredo Parise (povídka Žena blondýna)
 
 
scénář:
Marco Ferreri (povídka Muž s pěti balónky), Rafael Azcona (povídka Muž s pěti balónky), Eduardo De Filippo (povídka Největší provoz), Isabella Quarantotti (povídka Největší provoz), Franco Castellano (povídka Žena blondýna), Giuseppe Moccia (povídka Žena blondýna), Luciano Salce (povídka Žena blondýna)
 
 
kamera:
Gianni Di Venanzo (povídka Žena blondýna), Mario Montuori (povídka Největší provoz), Aldo Tonti (povídka Muž s pěti balónky)
 
 
hudba:
Luis Bacalov (povídka Žena blondýna), Nino Rota (povídka Největší provoz), Teo Usuelli (povídka Muž s pěti balónky)
 
 
zvuk:
Domenico Curia (povídka "L'uomo dei 5 palloni")
 
 
dirigent:
Teo Usuelli
 
 
producent:
Carlo Ponti
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.