Duben
ohodnotit

Dlouhá cesta

A Walk to remember

Žánr:
Rok:
2002
Délka:
101 minut
„Jednoho dne se jejich životy osudově protnuly...“

Komentáře k filmu Dlouhá cesta

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 31
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.4.2010
Dlouhá cesta
Pěkný příběh kluka   Lendona, který je jak se   říká ten ,,špatný "   a při přestupku, který   udělá musí chodit pomáhat   doučovat děti, kde se   seznámí s tichou Jamie,   která ráda navštěvuje   kostel a pro druhé by se   rozdala. Ale jak tak bývá   protiklady se přitahují a   tad to není jinak. Jejich   lásku ale překazí Jamiina   nemoc. Příběh je hodně   emotivní, a tím pádem   hodně smutný. U tohohle   filmu se mi líbí, že to   není klasická romantika, kde   všechno končí happyendem,   protože u tohohle filmu to   tak není. Realita je tvrdá.
prvosenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.7.2012
DLOUHÁ CESTA

Docela příjemný film,   který hraje na všechny   emoční romantické struny v   každém divákovi a hraje na   ně opravdu příjemně a   jemně. Určitě souhlasím s   tím, že to bylo dost   patetické, dojímavě   vášnivé, tlak zahraný na   emoce diváka je sice patrný,   ale přitom zbytečně   netlačí na pilu, postupně   se rozehrává příjemná hra   dvou lidí co se milují. V   jejich nelehkých osudech jim   to nejde nepřát.

Někomu se může zdát,   že je to zbytečně   přeslazené. Špatný chlapec   se zamiluje do dívky, která   je nadpřirozeně hodná a   vzorná, přesto je osudem   potrestaná těžkou nemocí.   Rozbíhá se souboj   protikladů. Po pomalém   rozjezdu se rozvíjí   milostná romance s   předvídatelným závěrem.   Přesto si myslím, že ten   konec některé diváky   přeci jenom trochu zaskočí,   prostě nevěří, že film   skončí tak …

Kladem filmu je kvalitní   scénář a ještě bych   ocenila skvělé herecké   výkony dvou hlavních   představitelů. Po dlouhé   době jde o lepší film pro   mládež, který není jen o   sexu, ale hlavně i o lásce,   o pocitech zodpovědnosti a o   snaze dokázat něco víc, co   v životě stojí za to.   Někteří diváci říkají,   že příběh není   realistický. Já si myslím,   že v životě každého   člověka se najdou okamžiky,   které změní a ovlivní jeho   život. Jen někdo si to   připouští a někdo si ty   chvíle možná ani   neuvědomuje. Pokud krůček   od toho, jestli se s divokého   a nespoutaného kluka stane   spořádaný mladík, je   láska, proč ne. V mnoha   životech nastává změna po   setkání s nějakou silnou   osobností. Tak proč ne? Mně   se to docela líbilo a tento   film odporučuji dalším   divákům.
Mlapiska
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.8.2007
Taky jsem předpokládala, že   to bude další teenagerovská   pitomost. A taky jsem byla   překvapená. Jde zatím asi o   nejlepší herecký počin   Mandy Moore, která tak   dokázala, že i umí hrát.   Nečekala jsem to, ale   vážně se z toho vylouplo   poměrně slušné drama.
collen
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.2.2017
Typický doják podle   předlohy Nicholase Sparkse,   nereálný příběh o   napraveném darebákovi,   který reverendově dceři   splní skoro všechna   přání.Ale ve své podstatě   se na tento film dá dívat i   přesto, že konec je   předvídatelný.
mikee007
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.4.2011
I přes motiv vážné nemoci   hlavní hrdinky sladké,až   přeslazené. Tenhle film má   jedinou ambici,rozplakat...
...a to se mu daří na   jedničku.
Oba mladí   herci jsou výborní a   obzvlášť Mandy Moore má   velkou zásluhu na tom,že   film je vybalancovaný a   nesklouzává do trapnosti.
Takže vzkaz hlavně pro   holky (nebudu lhát,taky jsem   byl naměkko)jestli si chcete   pobrečet,kupte si kýbl   zmrzliny,z šupliku balík   kapesníků a do Dvd čka   šoupněte kolečko   "Dlouhá cesta".
P.S. Opět hraje školní   ošklivku,se kterou nechce   nikdo nic mít ta   nejkrásnější...ale kdo by   na to koukal,kdyby jí hrála   nějaká šereda,že yooo...
Defied_Master
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.3.2009
Já na romantické filmy moc   nejsem ale musím říct, že   tenhle mě dostal. Sice jsem   si říkal, jestli by to bylo   doopravdy ve skutečnosti   možné, aby se nějaký   bohatán zamiloval do dcery   reverenda, ale i tak opravdu   silný příběh, který   rozhodně zaujme...
johnny-rk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.8.2008
Film plny romantickych skutku.   Je to jeden z mala filmu,   ktery me skoro rozbrecel...   Vsem zamilovanym vrele   doporucuji, jesli jste ale   prave po rozchodu tento film   nechte lezet v prachu... a vy,   kteri vypadate, ze brzy   krachnete i se svym vztahem...   muzete zkusit posledni   moznost... Dlouhou cestu se   spoustou svicek a vina.   zapomenout by se nemelo ani na   spravnou konverzaci a pripadne   usmirovani, takze v byte jen   vy dva...a nic vic...
Georgie2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.4.2011
Podle očekávání jsem od   půlky filmu jenom   vyměňovala kapesníky...ale   aby komentář nebyl jenom o   tom, že si   pobrečíte...Například se   mi líbilo, jak se s   postupným odhalováním   zápletky mění divákův   pohled na otce Jamie - není   takový, jak se ze začátku   zdá. A konec mě v jistém   smyslu příjemně překvapil.
Kachy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.9.2009
Jediné oko nezůstane suché
Krásný film, krásný   příběh, krásná hudba,   úžasná Mandy Moore.   Nepatřím mezi ty, co   sledují "plačící   filmy", ale tenhle   opravdu stojí za plný počet   bodů.
Warrior7
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.1.2010
Já na romantické filmy moc   nejsem ale musím říct, že   tenhle mě dostal. Sice jsem   si říkal, jestli by to   bylo doopravdy ve   skutečnosti možné, aby se   nějaký bohatán zamiloval   do dcery reverenda, ale i   tak opravdu silný   příběh, který rozhodně   zaujme...
anetaaneta
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.12.2010
Krásný romantický snímek,   u kterého jsem měla slzy v   očích. Dojemný příběh   nemocné dívky určitě   rozněžní i leckteré   despoty.
maciii
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 10.1.2012
Velmi předvídatelné,   povrchní, vražedně   melodramatické,   nerealistické a strojené.   Všechny tyhle nešvary navíc   postupně vrcholí do tak   grandiózního závěru, že   jsem měla co dělat, abych z   toho neomdlela.
Panzerfaust
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.1.2012
Nieje to zrovna moj zaner ale   napriek tomu hodnotim   pozitivne. Co mi vo filme   chybalo bolo viac dramy,   napinave situacie a pri   vsetkej ucte by som vybral aj   inu herecku.
L4cost3
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.2.2010
...
Tento snímek mě opravdu   dostal, jak nejsem na   romantické filmy, tak tady to   byla výjimka, vše běží   podle plánu, divák neřeší   nic a pouze sleduje, a z   ničeho nic je vám do   pláče.8z10
Kralovna.Zbojniku
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 27.9.2010
Poměrně slabý snímek,   příliš jasný již od   půlky se dá přesně   vytušit co bude následovat -   dost nudný. Chybělo mi tam   něco přitažlivého,   napínavého, drama to   rozhodně něbylo.
remky3
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.10.2009
Ač jsem otrkaný realitou   dnešní doby a jenom tak mne   neco nedojme, tak po   shlédnutí tohoto filmu jsem   měl slzy v očích. Hodně   dojemný příběh s plným   dějem a k tomu ta nádherná   muzika. No prostš   fantastický zážitek.
Ell3
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.3.2010
Z jednoho největšího lumpa   na škole se stane největší   milovník dobra a   spravedlnosti.Stojí se na to   koukat?Ano,stojí.Záčátek   typický,průběh děje se   zlepšoval,co minuty   nabíhaly.Konec,není   přehnaný,je stručný a do   filmu zapadl,(Žádné 10-ti   minutové scény s   plačícími herci)ale přesto   mi nenechal suchý   kapesník.Hlavní hrdinka je   neobyčejně hezká.
Vašulda
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.6.2007
Zprvu jsem si myslel, jako   většina ostatních,že se   jedná zase o typickou   americkou teenage   "komedii" avšak   opak je pravdou.Sice zde opět   sledujeme typické dva hrdiny   z amerických teenage filmů,   ale podstata filmu je jiná =   romantika jako   řemen,přeměna   citů,zkrátka krasný   film,který stojí za   shlédnutí.
Lusinka1312
Hodnocení:
Přidáno: 6.2.2008
Pokaždé, když do malého   přístavního města Beaufort   v severní Kalifornii zavítá   jaro a vítr zavoní piniemi a   mořem, vzpomene si Landon   Carter na svůj poslední rok   na střední škole a na   dívku, která změnila celý   jeho život – na Jamie   Sullivanovou. Byla vážná a   konzervativní, její otec,   reverend baptistické církve,   ji vychovával přísně a   bohabojně a Jamie jako by   vůbec nezajímalo, že se jí   ostatní spolužáci po   straně posmívají. Zato   Landon byl tehdy bezstarostný   větroplach, který se   potloukal s kamarády,   vymýšlel klukoviny, nedělal   si žádné plány do budoucna   a upřímně řečeno si   příliš nevěřil. Přesto   se jednoho dne život těchto   dvou mladých lidí osudově   protnul a mezi Jamie a   Londonem se zrodila láska.
Kozelíno
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.7.2007
Ze začátku filmu se může   zdát, že se jedná o další   trapnou "teeneger   comedy" ,ale postupem   času první dojem mizí a   klube se film na úrovni.   Škoda jen, že jsem se na   něj díval s kamarádem a ne   kamarádkou...
aeriel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.3.2009
Silny pribeh, ma obrovskou   hloubku. Dalsi z rady typu   LASKA AZ ZA HROB. Natocen   podle knizni predlohy   Nicholase Sparkse, jehoz   sestra zemrela na leukemii   stejne jako hlavni hrdinka   Jamie. Meli bychom se zamyslet   nad cenou lidskeho zivota i   nad utrpenim tech, kteri zde   po nasi smrti zustavaji a   bojuji s tim, jak zit dal.   Vite, malokomu se postesti   prozit takovou lasku jako   Jamie a Landon. Takova laska   je snem kazdeho z nas a proto   na takove filmy koukame. Za   nadherny namet a krasne   zpracovani hodnotim 10.
Merito
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.6.2007
Mooooc romantický.... Pokud   máte rádi romantické filmy,   toto zkoukněte. Je to o   středoškolácích ,ale   nemyslím, že je to nějaká   teenagerská kr...na. Skončí   to bohužel smutně, možná   budete brečet, ale bude se   Vám to líbit(teda alespoň   mně se to líbilo).
izzy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.9.2009
:::::::::::::::::::::100%:::::::::::::::::::::::::
Tak tento film ma úplne   dostal! Vlastne dávam plný   počet hviezdičiek len úplne   geniálnym dielam, a toto je   pre mňa jedno z nich. 10   hviezd už len za Only Hope a   Mandy Moore. Proste, tomuto   filmu nič nechýbalo. Už od   počiatočnej scény som bol   načisto zdeptaný a aj   napriek hlúpym rečičkám   nadcenených frajerov o Jamie   som sa do nej od prvého   pohľadu zamiloval. Landon je   typický týpek, presne moja   kópia, srší humorom a má   rád len svojich kamošov.   Koniec ma rozplakal, hoci ja   veľmi neplačem pri   hociakých filmoch. Proste,   jeden z najlepších filmov   nielen posledných, ale aj   všetkých dôb. Príjemnú   zábavu!
Sonney
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.7.2007
Film, který z vás vycucne   všechny emoce. První, u   kterého jsem brečela od   začátku do konce (i když   nevím, asi jsem   přecitlivělá). Romantika   úplně jiná, než na jakou   jsme od Američanů zvyklí, i   když příběh docela ohraný   - školní idol a šedá   myška. Ačkoli nemám Mandy   Moore moc v oblibě, v roli   Jamie si mě získala, stejně   tak jako Shane West, který je   mi ale sympatický už sám o   sobě.
Krásný film,   moc krásný
aaakikinkaaaa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.12.2005
tento film se mi moc   líbil...brečela sem jak   želva....fakt je to moc   hezký a dojemný...ta jejich   láska je až   neuvěřitelná...jenom ho   doporučuju....fakt si ho   pořidte nebo zkoukněte....je   to snad hezčí než   TITANIK....
Kitties
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.5.2007
Tento film jsem viděla již   asi 3x a musím přiznat, že   mě tedy pokaždé dojme. Je   to film o velké víře a   lásce. A ikdyž nekončí   typickým happyendem, určitá   krása v něm je. Nejdříve   jsem si myslela že to bude   film o partě amerických   teenagerů, ale on je to o   dost hlubší příběh,   který doporučuji určitě   shlédnout.
Wardin
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.12.2005
Hodnotim Dlouhou cestu jako   vynikajici film. Dlouho me nic   tak nepribylo k sedacce. Není   nic lepšího než to skoukout   se svojí druhou polovičkou a   poplakat si společně.
Helča77
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.8.2009
Krásný,romantický   film,který je o lásce a   ukazuje,že nezáleží pouze   na zevnějšku a krásném   oblečení.Skončilo to   smutně a to mě mrzelo...
Hooke
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.9.2004
Z počátku se mi zdálo, že   je to další filmeček z   prostředí americké   střední školy. Později   jsem pochopil, ze tento film   je o něčem větším, než   se zpočátku zdálo. Kdo u   tohoto filmu neuroní alespoň   slzu, tak podle mého   mínění není ani člověk.   Takže vemte svoji   přítelkyni/přítele a   užijte si tento film.
kopalka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.5.2009
Mám ráda příběhy, kde se   někdo změní (k lepšímu),   ať už ve filmu nebo v   životě - moc se mi to   líbilo.
lulu1307
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.7.2007
lulu1307
Ked som prvýkrát videla   tento film fascinovali ma   herci,dej a hudba.Ked som na   konci filmu zistila,že   hlavná hrdinka zomiera   nechcelo sa mi verit,že to   tak smutne skončí.Hovorila   som si,ze to nie je   fér.Vačšina filmov končí   štastne a prečo tento   nie..uvedomila som si že   taký je aj náš život.Nie   je vždy veselý a možno je   na svete vela ludí ktory zo   sveta neodchádzaju   štastne.Po tomto filme som sa   rozhodla,aspon na chvilu zit   naplno a pre druhých.Zit pre   lasku, a ktorá može čakat   za prvym rohom.tak zime   naplno.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih71248minih71248Bitevní loď (2012) 
Battleship n
minih45664minih45664Děti Anakondy (2008) [TV film] 
Anaconda III n
minih44733minih44733Vetřelci vs Predátor 2 (2007) 
AVPR: Aliens vs Predator - Requiem n
minih33372minih33372Underworld (2003) 
Underworld n
minih47842minih47842Proč jsem se jen ženil? (2007) 
Why Did I Get Married? n
minih29659minih29659Po čem ženy touží (2000) 
What Women Want n
minih40523minih40523Zabijáci osamělých srdcí (2006) 
Lonely Hearts n
minih49005minih49005Hanebný pancharti (2009) 
Inglourious Basterds n
minih27779minih27779Ospalá díra (1999) 
Sleepy Hollow n
minih44672minih44672Moje borůvkové noci (2007) 
My Blueberry Nights n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190566
Osobností: 697848
Fotografií: 763974
Plakátů: 376593
Obsahů a biografií: 178282

Poslední komentáře

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10