NOVĚ můžete filtrovat filmy a seriály také dle streamovacích služeb
ohodnotit

Divoká banda

The Wild Bunch

Žánr:
Rok:
1969
Délka:
146 minut
Premiéra v ČR:
1.7.1991
„Slavný americký western. Skupina obávaných zločinců na útěku před spravedlností.“

Komentáře k filmu Divoká banda

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 11
curil
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.1.2009
Jeden z mých   neoblíbenějších filmů.   Netradiční western Sama   Peckinpaha o partě   seveřanských vojáků,   která v Texasu loupí, kde se   dá. Na objednávku mexického   generála přepadnou velký   transport se zbraněmi. Když   se zmocní zbraní a doručí   je, mexičtí vojáci je   zlikvidují. Brutalita, s   níž Peckinpah líčí   Divoký západ, vyvolala ve   své době diskusi o násilí   na filmovém plátně. Teprve   časem byl film doceněn.
pataamat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.4.2009
Peckinpah vycucal so scénara   a aj z hercov všetko čo sa   dalo a vytvoil jeden z top   westernov vôbec ak môžte   zožente si to fakt bomba
Bara.40
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.3.2011
Ve filmu se olovem nešetří   a od přepadení vlaku je   solidní tempo až do konce.   Kdyby se Divoká banda   neobjevila před časem na   čtvrtém místě v TOP 10   filmů na databázi, tak bych   o tomto filmu nevěděl. Po   delší době film, kterému   dávám plný počet bodů.
mat.ilda
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.5.2014
Sam Peckinpah - mistr přes   spirály smrti, dvojité   salchovy, axely a odpíchnuté   rittbergery bez bruslí a   zjevně velký příznivec   Mexikánů, mě dostal i v tak   nevyhledávaném žánru,   jakým je pro mě western,   aneb jak pravil Pike - co   neumím, to se určitě   naučím... nu, jak od koho,   jak od koho, že, Sergio...   Poslední fuška unaveného   lupiče a jeho bandy před   odchodem na zasloužený   odpočinek je drsným   chlapským filmem, ve kterém   není místa pro vzdechy po   lásce a ztráta života se   odbude jen uznalým   pokývnutím, pokud tedy   splňuje podmínky - sice   pochybné, ale přeci jenom   cti - tak, jak ji chápou   zdivočelí prérijní   tvrďáci na americko-mexické   hranici. Přestřelkové hody   se střídají s   požitkářskými ve všech   známých formách - víno,   ženy, zpěv - ale s takovou   kadencí, až i generál   Mapache má dost (a že snese   hodně) a blízko konci je už   totálně apatický... A kdo   by měl snad málo, přihodím   napětí, krásu krajiny,   výbornou hudbu, skvělou   kameru, vedení herců   způsobem, kdy řeč těla   prozradí víc, než   jakákoliv slova a   neuvěřitelnou práci se   zvířaty (chci se někde   dočíst, že se žádnému z   koní nic nestalo!) a hlavně   - nikdo tady staticky   nečumí! (Jen ten Mapache,   akorát ne třetinu filmu) A   všimli jste si, že se   dnešní herci neumí smát   tak, jako William Holden,   Ernest Borgnine, Edmond   O´Brien a Warren Oates? Jsou   dvě cesty, jak úpadek   zvrátit - buď přestat   filmovou whisky nahrazovat   čajem, nebo začít herce   prostě míň platit, dokud se   to nenaučí.
martas_v
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.6.2009
Nádhera, co víc k tomu   psát. Nejlepší western, co   kdy byl natočen. Sláva   Peckinpahovi za tuto lahůdku,   pro milovníky westernů   nutnost.
p.a.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.4.2020
William Holden, Ernest   Borgine, Ben Johnson, Warren   Oates a Jaime Sánchez - ano,   těm chlapum jsem věřil, že   dokážou bejt nebezpečný.   Perfektní westerm, žádný   naleštěný kovbojové, ale   skutečně "Divoká   banda"! Nebylo radno si s   nima zahrávat a zjistili to   nakonec všichni. Rober Ryan   si taky uhrál svoje a Emilio   Fernández byl slušně   zápornej. Závěrečná bitka   - tak to je něco. Sam   Peckinpah doopravdy dokázal   stvořit geniální dílo.   Lucien Ballard byl dobrej   kameraman a tady zůročil   všechny zkušenosti. Myslím   že k tomuto filmu není moc   co dodávat.
Erkul
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.1.2013
Jeden z nejlepších a možná   i nejlepší, protože ma   moře kladů, ale i něco   nedostatků. Mezi klady   patří rozhodně herecké   výkony, výborný scénář,   dobře zvládnuté akce, ale   zejména probleskující   úvahy na téma-hodnoty   života, výčitky a stesky   po něčem lidsky   hodnotnějším. Skvělí mi   připadají mimo Holdena i   Borgnineho i Robert Ryan. Mezi   nedsoatky zřejmě patří   přílišné střílení a   potoky krve.
PORTER
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.7.2018
Povedená westernová   podívaná dost akční a   krvavá ,alespoň se nemá   divák čas nudit,přepadení   banky,vlaku a mega   přestřelka na konec.
Zimmy871
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.6.2012
Mistr násilí. Osobně mám   radší od něj Železný   kříž nebo Přineste mi   hlavu Alfreda Garcii. Pokud   mám srovnat Pat Garret a   Billy the Kid oproti Divoká   bandě, musím se podivit, že   Divoká banda je v hodnocení   lepší. Kromě vlakového   přepadení jsem ji v ničem   neshledal lepší.
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.8.2018
Musím přiznat, že jsem se v   ději dost často ztrácel, a   některé jednání postav mi   naprosto unikalo. Asi by to   chtělo vidět ještě jednou,   ale k tomu asi nebudu mít   chuť. Na můj vkus je to   příliš dlouhé, což by   nevadilo, to je Tenkrát na   západě také, ale tam to   snad nějak jinak utíká či   co. A stejně jako tam je   zbytečně dlouhá scéna   procházení vlakem, tak i zde   by se některé scény jistě   daly střihnout. Velké plus   filmu jsou detaily, a pak   samozřejmě herci. Hned po   skvělém začátku však   přichází zbytečně dlouhé   hluché místo, což je   škoda. Na závěrečném   finále, všemi zde i jinde   opěvovaném, jsem já   neshledal nic zvláštního.   Dávám šedesát procent.   Víc nelze a není zač.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.4.2012
Tento snímek mi dlouho unikal   a jediné co jsem viděl byla   poslední přestřelka na   YouTube. Jméno režiséra i   dojem z videa, mně   přesvědčil, že to bude   hustej western, plný   krvavých přestřelek. Film   jich několik opravdu obsahuje   a jsou skvěle a drsně   natočeny, tak jako celý   film. Opravdu smekám na tu   dobu. Ani dnes to nepůsobí   trapně nebo staře! Problém   u mě je délka filmu a   rozvleklé části, které   zbytečně zdržují a   natahují děj. Někteří asi   se mnou nebudou souhlasit, ale   tak jsem to vnímal já.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih23299minih23299Winterhawk (1975) 
Winterhawk n
minih19581minih19581Stanley a Iris (1990) 
Stanley and Iris n
minih25017minih25017Gattaca (1997) 
Gattaca n
minih100919minih100919POST MORTEM (2010/1) [DVD] 
n
minih69280minih69280Písničky roku '73 (1973) [TV pořad] 
Písničky roku '73 n
minih61922minih61922Kouzlo Grace (2005) 
Nearing Grace n
minih24998minih24998Raz, dva, tři (1961) 
One, Two, Three n
minih113800minih113800Sám doma 5: Vánoční loupež (2012) [TV film] 
Home Alone: The Holiday Heist n
minih49267minih49267Slepota (2008) 
Blindness n
minih24590minih24590Sokolovo (1974) 
Sokolovo n

Hodnocení:n12345678910

Hodnocení filmu

83.7 % (75)
10 - curil
6   - Pitryx
9   - Erkul
9   - Frolíček
7   - hvezdyn
6   - FLA
10 - pataamat
9   - Edward52
7   - PORTER
10 - Bara.40
10 - mat.ilda
8   - jirry
6   - red.mann
9   - Charlie35
9   - Akana
9   - Tom_Hardy
7   - Zimmy871
8   - cerfik
8   - RwlBem
9   - R.RICKIE
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 177492
Osobností: 677729
Fotografií: 709791
Plakátů: 337637
Obsahů a biografií: 162162

Poslední komentáře

Jeepers Creepers 3 (2017)

nedoporucuju

Jeepers Creepers 3
Existují filmy, které jsou   vystavěné na situacích,   tzn. nemají žádný děj,   jenom situace, které   ukrajují čas a tímto   způsobem zaberou více >

Autor: Salám | Hodnocení: 1 / 10

Cesta za smířením (2021)

Cesta za smířením
Kurvadrát! Tak tohle je   náser! Seveřani se neserou s   ničím, na nějakou   korektnost a politiku zvysoka   jebou! Dávají těžce na   prdel více >

Autor: topipig | Hodnocení: 10 / 10

Železný opičák (1993)

Železný opičák
Další maskovaný hrdina v   řadě, kterého chudý lid   vítá a ti bohatí se ho   chtějí za každou cenu   zbavit. Železný opičák se   hodně více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 7 / 10

Nitro Rush (2016)

Nitro Rush
Snímek navazuje na   předchozí film ´Nitro´   (2007), který by bylo dobré   shlédnou před tímto, neboť   se tu z toho určitá událost   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 5 / 10

Příliš hlučná samota (1995)

Příliš hlučná samota
Tady budu hodně stručný.   Ať už byl tvůrčí záměr   jakýkoliv (a tady si tím   nejsem tak úplně jistý) tak   se prostě nepovedl. Slovutný   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení