Duben
ohodnotit

Dítě číslo 44

Child 44

Další název:
Dieťa 44; Kind 44
Žánr:
Rok:
2015
Délka:
137 minut
Premiéra v ČR:
28.5.2015
„Natočeno podle světového bestselleru. Jak najít vraha v zemi, kde vraždy neexistují?“

Komentáře k filmu Dítě číslo 44

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 20
curil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.10.2016
Celkem věrný pohled na   ponurou atmosféru života v   Sovětském svazu v   padesátých letech. Ani   prominentní důstojník   tajné služby si není jist   svým životem před udavači   a fanatickými nadřízenými.   V době, kdy lidský život   nic neznamenal a vraždilo se   hromadně na příkaz   komunistické strany,   statisíce lidí umíralo ve   vyhlazovacích táborech na   Sibiři (a to nejen Rusů),   musí se i Demidov rozhodnout.   Co můžete čekat od vedení   státu, které nechalo   pomřít hladem milióny   svých občanů v letech 1932   - 1933 (odhady 3 až 7).   Oproti těmto zvěrstvem   nemohl existovat sériový   vrah. Naneštěstí se Leo   zaplete do vyšetřování,   když jde o syna jeho   nejlepšího přítele   Alexeje. Scény, kdy otec   zavražděného a zneužitého   syna, hovoří s Leem a je si   vědom hrůzy komunistického   zlořádu, a přesto stále   trvá na svém, patří k   nejsilnějším ve filmu. Film   Občan X (r. Ch- Gerolmo -   1995) je zřejmě více   thrillerem a námět Čikatilo   je jasný. V Child 44 není o   tomto vrahovi zmínka a také   s tímto masovým vrahem nemá   nic společného. Čikatilo   vraždil v období 1978 -   1991. Nelze opomenout   vynikajícího herecký Gary   Oldmana v roli generála   Nestěrova.
jarda53
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 1.10.2017
Autoři měli kapitál,   možnost natočit příběh,   že se nám budou valit oči   ale americkým hercům se   nedalo nic věřit, děj je   spytlíkovaný a uplácanej.   Již začátek začíná ve   válečném Berlíně a   dozvíme se informace, které   se dočítáme v Blesku,   kradené hodinky, vyvěšený   prapor. Dále následuje   chlastačka a poprava rodiny,   mohl to být dobrý thriller,   nebyl...
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 9.12.2017
Měl jsem nachystáno dvacet   procent, jen za ten konec, ale   nyní si uvědomuji, že jsem   zbytečně promrhal více než   dvě hodiny času. A to já   neodpouštím. Jsou tu navíc   zbytečně propleteny dva   příběhy. Asi proto, aby se   mohla natáhnout stopáž. Ta,   kdyby měla normální délku,   řekněme osmdesát minut, tak   bych tu dvacítku ponechal.
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.10.2017
Kdybych si tady nepřečetla,   že to mělo mít něco   společného s Čikatilem, tak   bych ho v tom rozhodně   nehledala. Pro mě to byl film   o tom, jak se lidé snaží v   každé době přežít.   Hledání vraha dětí je tak   nějak v druhém plánu a   důvod, proč se hlavní   hrdina do toho pustil byl dle   mne ten, že se prostě   rozhodl udělat něco   správně. Po hollywoodsku ze   všeho s manželkou vyvázli   docela lacino.
martin.stusak.9
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.7.2015
50. léta v Sovětském svazu   byla trefena velice dobře.   Všudypřítomná ponurost,   bezpráví a strach i z   ukápnutí vody na zem. Co   kdyby si to někdo vyložil   špatně. Nakonec u nás v   Československu to ve stejné   době nebylo jiné. Zajímavá   scéna je hned na začátku   snímku z dobývání Berlína   a to vyzvednutí rudého   praporu nad městem.   Probírají se totiž hodinky   na ruce jednoho vojáka. Že   by kromě poprav celých rodin   včetně dětí přímo u   jejich domu i toto urazilo   cenzorskou ješitnost   současných ruských   pohlavárů dajíce snímek na   černou listinu? Že na   původní fotografii tam ty   hodinky skutečně byli a že   byli později vyretušovány   se dnes už všeobecně ví.   Příběh není špatný a   dalo by se říci že i docela   zajímavý, ale bohužel   obsahuje mnoho   nevysvětleného v průběhu   děje. Stopáž přes dvě   hodiny a pořád jakoby to   bylo málo. Převod románu do   filmového scénáře je tedy   velmi nedostatečný.   Akčních scén je poskrovnu a   o nějakém napětí se   téměř nedá ani pomýšlet.   Dramatizace jakž takž. Inu   tohle se tedy tvůrcům nijak   zvlášť nepovedlo. Já bych   byl především pro nový   střih a o něco delší   stopáž pro větší   rozebrání všech   souvisejících scén, jinak z   toho zůstává pouze snímek   sice s velkou výpravou, ale   téměř nic říkající.
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.1.2016
Příběh jasně inspirovaný   Čikatilem, i když pouze   okrajově ale je to více než   zřejmé. Zasazen do doby   tvrdého Stalinova režimu. A   ty vraždy jsou vlastně   vedlejší tema, hlavní je   drama rodiny Děmidovových.   Je to určitě zajímavý a   Hardy se mi líbí čím dál   víc. Za mě 80% chybělo tomu   něco šokujícího
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.1.2021
Trochu zaráží docela slabé   hodnocení,pro mě   zajímavá,místy drsná a   napínavá podívaná,ponurá   atmosféra ,drsná doba v   poválečném Rusku ,všude   policajti,tajný,špioni ,za   neuposlechnutí kulka nebo   mučení,T.Hardy v hlavní   roli nejdřív jako velitel   pak podraz a pád na dno   skvělý herecký   výkon,přibližně v   polovině filmu se děj   ubírá trochu jiným směrem   na sériového vraha malých   dětí.
enejčel
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.8.2015
Slušně rozjetý začátek.   Námět z hlediska traileru   vypadal více než zajímavě.   Myslel jsem, že snímek se   bude zabývat kanibalem   Andrejem Čikatilem, ale   místo toho tady máme trapnou   love story s ošklivou Noomi   Rapace a směšným dějem.   Čikatilo zde hraje bohužel   tu vedlejší roli. Opět jsem   se nechal zmást trailerem. Od   půlky začíná být film   stereotypní, nudný a   nezáživný. Tom Hardy a   Garry Oldman jsou moc málo na   tento film. Škoda, že Clarke   nedostal lepší roli,   namísto toho se ho filmaři   rychle zbavili. Film se   nepovedl.
Xpojntman
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.8.2015
Knížku jsem nečetl
Knížku jsem nečetl, ale   možná si ji po filmu   přectu. Bolševistická   mašinerie pěkně   vykreslená. Hlavní hrdina mi   moc sympatický není. Fracek   z děcaku, co je adoptovanej   rudým lampasákem a sam se   stava lampásakem, co jako   hrdina ničil Německo.
MildaX
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.1.2016
Od filmu jsem asi čekal   příliš protože má   výborné obsazení a byl   natočen u nás a k tomu   všemu jsem viděl vlastní   nasazení celého štábu na   Barrandově. A proto jsem   spíš zklamán. Ne z   hereckých výkonů protože   ty jsou na úrovni, Hardy,   Rapace, Oldman... fakt dobrý.   A drobné chybky typu   červené dveře vagónu   pražského (tedy   moskevského) metra jsou jen   milé zpestření.
Vlastně mě zklamal   vlastní příběh, který   není tolik o pátrání po   vrahovi dětí ani o   zmiňovaném Čikatilovi (ten   vraždil v 70.-90. letech).   Jde hlavně o další   příběh zoufalství a   bezvýchodnost ruské totality   50. let. A to mě prostě už   nebaví. A zvlášť ne v   americkém provedení. Škoda.
radegaster
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.7.2015
V ráji se nevraždí
Podivný slepenec události.   Záměr tvůrcú filmu popsat   život v SSSR za Stalinské   éry od roku 1945 až po   "uvolnění"   poměrů po jeho smrti   púsobí nevěrohodně.   Vysoký důstojník   bezpečnosti ,který   nekompromisně řeší   protistátní živly a je   oddaný své vlasti , náhle   změní názor a stane se   horlivým zastáncem   spravedlnosti.Jeho   nadřízení však nevolí   likvidaci jeho osoby která   může být velmi nebezpečná   ale je odeslán i se svou   ženou, která je zase jinak   politicky zapletena, kamsi do   tramtárie...Zde pokračuje v   pátrání na vlastní pěst   po pachateli dětských   obětí i za cenu vlastní   likvidace. V poměrech SSSR   let 50. naprostá sci-fi. Film   není úplně marný i s   ohledem na účast našich   krajanů kteří na snímku   spolupracovali ale detektivní   rovina je velice chabá a   celkově film vyznívá jako   nezáživný.
Yahis
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 5.8.2016
Child 44 (2015)
Během vlády Josifa Stalina   panovala v tehdejším   Sovětském svazu poněkud   složitá situace to je   pravda, ale tenhle film to   dost přehání. Nalákají   vás na příběh o Andreji   Čikatilovi a nakonec je z   toho ubohá snůška špinavé   propagandy. A i když bych se   pokusil pominout všechny ty   prolhané momenty a politické   narážky, tak je tenhle   snímek tak jako tak o ničem,   protože ta špína je tam   protkaná na tolika místech,   že na Čikatila stejně   nezbylo moc místa. Takže   žádná detektivka to není   (v tomhle ohledu to nemá   hlavu ani patu), je to pouze   dvouhodinová série trapných   pomluv, která je občas   vystřídaná nic   neříkající honbou za   nějakým vrahem. Ke   shlédnutí nedoporučuji,   další zbytečný film   natočený pouze proto, že se   dnes hodí do krámu. Zrovna   američani tak mají právo   natáčet filmy tohoto typu s   tím vším co mají sami na   svědomí!
zepo
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.2.2018
Nenechejte se odradit.
Nenechejte se odradit   recenzemi těch, kteří za   vrchol filmové tvorby   považují Díru u Hanušovic.   Dítě číslo 44 slušně   udělaný film, lehce   nadprůměrný. Děj je   složitý, je třeba jej   pozorně sledovat. Pak se   není třeba rozepisovat o   nevyjasněných   souvislostech.Já bych se   zmínil jen o dvou věcech.   Odfláknuté filmové reálie,   snad nedostatkem financí.   Jezdilo skutečně ve Volsku   padesátých let tolik vozů   Škoda Tudor, Sedan a Tater   600?Autobus Škoda 706 RT a   Praga RND v ulicích   "Moskvy", to je   přece jen příliš. Za   mnohem horší lapsus ale   považuji dialogy českého   dabingu. Zrovna českého, kdy   v Čechách máme přímou   zkušenost s realitou oné   doby. Dialogy, ve kterých se   generalita KGB tituluje   "PANE", to je na   ztrátu zaměstnání. Film   určitě stojí za to vidět,   do kvality blbostí   natáčených posledních   deset let v Čechách má   jistě daleko.
peginka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.6.2020
Velice napínavý film co se   týká jak samotných vražd   tak tehdejší politické   situace. Hardy exceluje, jako   vždy, Rapace pochopotelně   také. A to jsem se na film   nechtěla dívat. Velice bych   prohloupila.
allsaintsday
Hodnocení:
Přidáno: 19.10.2016
Nejde o Čikatila a kdo   pochybujete, podívejte na   film Východ-západ. Doba to   byla hnusná a v tomto filmu   dopadli hrdinové ještě   dobře.
warflyer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.8.2015
překvapilo
Jednoznačně osobně pro mě   zrovna případ, kdy nemám   dát na recenze. Dost silných   momentů. U mě dobrý.
Recycler
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.7.2015
Dobrá detektivka z časů Stalina.
ScottFree Production je   garance kvality. Navíc se na   vzniku podíleli i naši   filmaři ... tedy filmové   profese, lépe řečeno.
Film je přesně o tom, co   zmiňuje oficiální text   distribuce. Zatím tu jsou   pouze dvě kritiky a mám   pocit, že zmiňují úplně   jiný film, než jsem viděl   já.
Pro mne byly   reálie filmu věrohodné,   příběh měl spád a dokonce   dokázal ty důležitější   postavy dívákovi tak trochu   přiblížit. Nepostrádá   napětí, kdy je cesta za   spravedlností, nebo dopadení   masového vraha, chcete-li,   komplikována režimem a jeho   teorií, že v Sovětském   Svazu se nevraždí.   Zvrácenost celého   Sovětského systému je   půvabně předvedena v   závěrečné scéně, kdy se   na skok objěví Ch. Všechny   nitky, které scénář   rozvedl jsou na konci   spleteny.
Zajímavé je   i použití těžkého   ruského akcentu kdy, podle   mého názoru, byly američtí   herci předabováni.
Blasel
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 30.9.2016
ad: Child 44 (2015)
Přesně, jak píše: Child 44   (2015)...Líp bych to   nenapsala... Bohapustá   propaganda, přitažená za   vlasy. Škoda, že si v tom   filmu "zadalo" tolik   skvělých herců!!! :-(
jentak
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 28.5.2015
Není horšího filmu
Musím říci, že jsem čekal   po recenzích hodně málo,   knihu jsem četl. Tento film   ovšem předčil má   očekávání. Filmy firmy   Asylum si na nic nehrají,   tohle si hraje na vše   možné. Paní Spacilova byla   hodně milosrdná. Opravdu   jsem nenašel jediný kladný   bod. Vyhledejte si Občan X.   Ten má hlavu a patu a ukazuje   realitu. Přeměna manželky   nevěrnice v v oddaného   Watsona a bodyguarda je už   jen poslední kapkou. A   angličtina s ruským   přízvukem ve filmu, který   je celý v angličtině je   taky skvělý režisérský   tah. Inu, povedlo se.
Ilemas
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.11.2015
Film byť sebelépe   zpracovaný se nikdy   nevyrovná knize. Knihu jsem   přečetl jedním dechem a je   v ní tolik skvělých   myšlenek a postřehů, že   jsem si při čtení říkal,   tohle se zfilmovat nedá. Film   prostě nikdy nevyjádří to   co kniha.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih47454minih47454Jak byl dobyt Západ (1962) 
How the West Was Won n
minih49435minih49435Fanoušci (2009) 
Fanboys n
minih43355minih43355Učedník kouzelníka Čáryfuka (1969) [TV hra] 
Učedník kouzelníka Čáryfuka n
minih6049minih6049Arrête ton char... bidasse! (1977) 
Arrête ton char... bidasse! n
minih24600minih24600Tchán (1979) 
Tchán n
minih28951minih28951Zlomený šíp (1950) 
Broken Arrow n
minih70174minih70174Tag und Nacht (2010) 
Tag und Nacht n
minih108861minih108861Vlk z Wall Street (2013) [2k digital] 
The Wolf of Wall Street n
minih4009minih4009Tulipány z Harlemu (1970) 
I tulipani di Haarlem n
minih26867minih26867Podezření (1970) [TV film] 
Podezření n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190541
Osobností: 697820
Fotografií: 763956
Plakátů: 376533
Obsahů a biografií: 178268

Poslední komentáře

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Dračí princ (2015)

70%? To jako vážně? :-D

Dračí princ
Po dlouhé době bude mé   hodnocení úplně jinde, než   u zbytku uživatelů. Cca 70%,   tedy nadprůměr, je opravdu   velký přestřel. Ruská   verze více >

Autor: Karius | Hodnocení: 2 / 10