Duben
ohodnotit

Devátá brána

The Ninth Gate

Další název:
La neuvième porte (FR); La novena puerta (ES)
Rok:
1999
Délka:
133 minut
Premiéra v ČR:
20.7.2000
„Autorem knihy je sám Satan. Thriller režiséra Polanského s Johnny Deppem v hlavní roli.“

Obsah filmu Devátá brána

 
Dean Corso je expert na staré bibliofilie, specializuje se na zjišťování pravosti a oceňování hodnoty starých knih pro významné sběratele. Je najat bohatým podivínem Borisem Balkanem, aby si prohlédl a prověřil kopii knihy "Devět bran do Království Stínů" jejímž autorem je sám Satan. Má to být jedna ze tří existujících kopií, z nichž pouze jedna je ta pravá a tu je třeba označit. Balkan posílá Corsa do Evropy, aby tam vyhledal zbylé dva tisky a porovnal je s už dostupným originálem.

Ten brzy přijde na to, že kniha, kterou vlastní Balkan je ze sbírky Andrewa Felfera, který se za záhadných okolností oběsil. Na cestě plné tajemných i...
 
Související odkaz
 
Devátá brána

Polanski, Langella a Depp v jednom? Osvědčený recept na krásno i klasiku. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazykové verze:
anglická, francouzská, portugalská, španělská
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Devátá brána >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

PORTER
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.4.2021
Hodně slabý horůrek ,kromě pár vražd a   jedné čarodějky která J.Deppa doprovází na   jeho cestě a blázna co se ke konci upálí tam   nic moc není,trochu temnějc atmosféra působí   ale zvláštní efekty nebo nějaké stvůrky by   jste hledali marně.
Alix
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.3.2020
Rukopis Polanského je tady hodně znát a Johny   Deep do své role prostě patří. Rozvláčnost   mi nevadila, protože celý děj i díky   zajímavé hudbě spěl do finále tak, aby si to   divák mohl opravdu vychutnat.
collen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.6.2018
Není žádné tajemství, že Johny Depp si   nevybírá jednoduchá témata, ve kterých   předvádí perfektní výkony a když se do   režie zapojí Roman Polanski, tušila jsem   nevšední filmový zážitek. Dostalo se mi ho   vrchovatě. Bravo, pánové a krásná dámo v   podobě anděla.
efCZa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.2.2016
ač je poselství vlastně dospělácké, tak se   nemůžu zbavit dojmu "flimové   pohádky". Nic na tom nezmění ani to, že   se jedná o zpracování poměrně zdařilé, s   dobrý mi herci a všechno sedí, navazuje,   funguje.. ..jen prostě, je to pohádka.
roox
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.2.2015
Horor? To ne. Záhadný ale ano :-)
Asi jako zdejší většina, úplně nesouhlasím   se šoupnutím do krabice horory. Rozhodně tohle   je ale výborný mysteriózní snímek a to i po   pár dekádách od svého vzniku. Vyznačuje s   ponurou atmosférou, skvělým Deppem i Langelou,   záhadným pátráním a překásnou záhadnou   dívkou, kterou snad zplodil sám Ďábel. No ale   přiznejte si, kdo by jí odolal a nepodlehl? ;-).   Každopádně z filmů s Deppem je tento můj   nejoblíbenější!

Zaujaly komentáře: FLA,   Petra.Barbie, Vídžej a Hellish_Satanica.
petrusmev
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.11.2014
Celé to působí jako parodie na satanské filmy   - postavy procházejí filmem nevzrušeny, vražda   sem, vražda tam, a nejtajemnější tajemství   zůstane tajemstvím i po skončení filmu. Jinde   Polanski ukázal více ze svého umění.   Pozoruhodná je však zde hudba.
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.12.2013
Satanské téma bývalo pro filmaře velmi   vděčné a díky tomu z toho bylo vymačkáno   snad vše, co se dalo. A tak tento snímek Romana   Polanského, jehož rukopis je tu značně znát,   nepřináší nic nového. Všudypřítomné   tajemné zlo a strach provází mrazivá   atmosféra tohoto lehce hororového příběhu.   Tempo je pomalé, ale ku prospěchu věci.   Dramatičnost tak dostává daleko více prostoru.   Johnny Depp tu předvedl vcelku dobrý výkon.   Veledílo to rozhodně není a jelikož se   nejedná o krvavý děj plný satanských orgií,   nachází si diváka dosti obtížně. Své   tajemné kouzlo však má a tak stojí za   zhlédnutí.
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.9.2012
Moje první setkání s Romanem Polanskim.   Částečně proběhlo už před lety, ale utkvěl   mi jenom Depp a zápletka točící se kolem   jakés satanské knihy. O ničem víc vlastně   film ani není. Depp z plátna téměř nesleze a   i když jsem kdesi četl, že ho natáčení   nebavilo a s Polanskim si vůbec nesedl, podle   mého to není vůbec poznat. S tímto hercem mám   zatím samé vesměs pozitivní zkušenosti. S   jeho výkonem rozhodně. Zde hraje jako je jeho   dobrým zvykem, nejednoznačnou postavu Deana   Corsa. Slyšel jsem jeho vlastní komentář k   této postavě a nemůžu nesouhlasit: „Na   začátku ho nesnášíte, je zlý. Když ho   nakonec máte rádi, je ještě horší.“   Dokonale výstižné…Navíc ještě nasává a   pořád kouří :-) Snímek má velmi, velmi   pomalé tempo, čemuž odpovídá stopáž   čítající něco málo přes 120 minut. Kdyby   bylo vyšší, vzhledem k velmi stručnému a   paradoxně také velmi jednoduchému příběhu i   průběhu by stačila stopáž poloviční. To byl   pro mě také největší šok – čekal jsem na   příběhu postavený mysteriózní film, což   tedy rozhodně neplatí. Průběh je asi takový   – zakázka – setkání – vražda –   setkání – vražda – setkání- vražda –   větší setkání – očividnější vražda –   víceméně sebevražda – konec. Kupodivu to ale   nijak moc nevadí. Přestože „pátrání“ je   tak jednoduché jak jen může být, díky Deppovi   a hlavně atmosféře jsem si tuhle primitivní   kostru uvědomil až při zpětném zamyšlení   nad filmem. Přitom upřímně nějak moc nevím,   čím je té atmosféry vlastně dosaženo? Snad   jedině tušením čehosi tajemného,   nepřirozeného, naléhavého, zlého…Ale   filmovými prostředky (ať už těmi vizuálními   či zvukovými – snad vyjma hudby) vlastně   vůbec nezachyceného. Hudba mimochodem, stojí   zato. Konec je značně rozporuplný a jak tady   pročítám ostatní komentáře, zdá se, že   nejsem jediný, kdo si to myslí. Není totiž   „domyslete si sami“ ale spíše   nicneříkající. Což ve světle úchvatných   asi dvaceti minut předtím není vůbec dobré…   Na konec si nechávám andělsky-ďábelskou   Dívku. Tahle postava je značně tajemná,   působí dokonce až nadpřirozeným dojmem, s   její přítomností často houstne atmosféra   (někdy však mizí a naopak přibývá akce).   Navíc jí hraje režisérova manželka Emmanuelle   Seigner, a i když bych to během prvních pár   scén s ní jednoznačně popřel, je naprosto   rozkošná. Už se těším na (prý značně   povedenější) Pérez-Reverteho   předlohu.
26.09.2012 - tak mám splněno. Ve   filmu, mimo jiné, chybí druhá, neméně   důležitá dějová linka a dokonce i hlavní   záporák, který je zde transformován úplně do   jiné osoby. Úplný závěr v knize je mnohem   lepší, kupodivu však méně mrazivý (i když   také není zdaleka doslovný), hlavní hrdina ani   nemá stejné jméno, příběh je   neporovnatelně košatější...no vždyť   čtenáři knih to dobře znají. Každopádně   nebýt tohoto filmu, o knize bych vůbec   nevěděl, takže už jenom za to patří   Polanskimu velký dík...
volam.sa.pistik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.2.2012
Treba si všímať kódy u klientov?
Horor? Myslím, že skôr triler s nádychom   detektívky. Johnny Depp ako vždy skvelý, celkom   slušne nasával, ale to je asi tak všetko. Plus   troška to čaro tých starých kníh, pekné.   Inak po tých kladných ohlasoch všade som čakal   viac, teda som skôr sklamaný. Téma dnes veľmí   lákavé, occult, čerti, tajomno. Avšak tuna to   moc nefungovalo. Mohli teda z danej mystiky   rozhodne vydolovať viac. Inak tá hlavná   herečka mi absolútne nesadla, stále sa   vyškierala, netuším prečo (teda možno vie sa   prečo, ale nechcem prezrádzať pravdepodobný   koniec), jednoducho moc vecí tu nefungovalo.   Koniec povedzme taký všelijaký, rozpačitý
superfilmar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.1.2012
Opět další povedený horor s Johnnym Deppem.   Atmosféra graduje hlavně v první polovině,   vše je správně tajemné a napínavé, navíc s   originálním příběhem. A režisér Polanski je   také zarukou kvality. Také hudba je parádně   temná. Prostě v tomhle filmu je opět všechno,   co mám na hororech rád. Finále je skvělé, ale   druhá polovina bohužel celkově trošku   slabší.
95%.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih42785minih42785V pasti (2005) 
Hard Candy n
minih51550minih51550Na rozcestí (2009) 
Not Easily Broken n
minih60453minih60453Tajný deník call girl (2007) [TV seriál] 
Secret Diary of a Call Girl n
minih81639minih81639Kráska mezi muži (2010) [TV film] 
Beauty & the Briefcase n
minih83253minih83253Atrocious (2010) 
Atrocious n
minih21029minih21029Tichý nepřítel (1997) 
The Devil's Own n
minih38287minih38287Vybíjená: Běž do toho na plný koule (2004) 
Dodgeball: A True Underdog Story n
minih11787minih11787Magická hlubina (1988) 
Le Grand bleu n
minih91831minih91831Hon (2012) [DCP] 
Jagten n
minih36806minih36806Chyťte tu holku (2004) 
Catch That Kid n


Hodnocení:n12345678910
dopisovateldopisovatelDevátá brána (1999)dopisovatel
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190545
Osobností: 697835
Fotografií: 763956
Plakátů: 376533
Obsahů a biografií: 178274

Poslední komentáře

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10