Duben
ohodnotit

Děti moje

The Descendants

Další název:
Deti moje
Rok:
2011
Délka:
115 minut
Premiéra v ČR:
19.1.2012
„Manžel a otec dvou dcer je nucen přehodnotit svůj život. Místo děje: Havaj.“

Komentáře k filmu Děti moje

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 9
efCZa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.1.2012
Moc hezké---vcelku komorní   film, jehož ústřední   postavou je George Clooney.   Nemá cenu rozebírat jeho   přednosti, jako jedinou bych   zmínila emocionální   vyváženost, film je pro mě   kvalitní...
Pojdme k   nedostatkůM: malý nedostatek   vidím v zaměření filmu -   nevím, jestli byl primárně   zaměřený na postavu   Cloonyho, otce rodiny +   podváděného muže + muže,   který neví jak jednat s   vlastními dcerami... a nebo   na dcery...a nebo snad na   vztahy všech k matce??
Při sledování filmu   jsem si to tolik   neuvědomovala, až po jeho   skončení mi přijde, že   film rádoby rozebírá   Mattův život, ale když   párkrát zabrousí pod   povrch, tak se hned rychle   stáhne do bezpečných   vod....škoda! I když se v   Mattově životě objeví   problémy, a ne malé,   všechno mu nakonec strašně   lehce vychází - najde   Briana, rozumí si s dcerami,   obhájí svůj názor na   prodej pozemků....prostě   trochu pohádka..
A až   nejlepší herecký výkon   předvádí Shailene   Woodley...
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.2.2012
Tak jsem tak nějak po všech   těch oslavných článcích   čekala více. Je pravda, že   kladů je hodně - velmi   dobrý Clonney, který   odložil toho svého hezounka,   minimalizoval svoje pohledy   (hlavně ten co momentálně   používá v reklamě na   kávovar) a dá se mu věřit,   že život na Havaji rozhodně   není havaj. S dětmi, se   kterými to ze začátku   vypadalo, že budou problémy,   si v podstatě rozumí dost   dobře a profklánutá nevěra   ženy je v mnoha filmech dost   běžná záležitost. Trochu   víc dramatu by rozhodně   neškodilo, třeba kdyby se   žena po odpojení probrala a   on s ní žil s tím, že na   ní věděl, to co věděl. O   co víc na dřeň šel např.   z poslední doby film   Černobílý svět, o to Děti   moje zůstávají na povrchu.   I přes dobrou Shailene   Woodley v roli Clonneyho   dcery.
hvezdyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.2.2012
Drama o rodině, kterou   postihne tragédie. Matka   rodiny je při jízdě na lodi   zraněna a skončí v kómatu   v nemocnici. Ortel lékařů   je jasný. Brzy přijde   úplný konec. Rodinu   doplňuje otec, živící se   jako právník Matt King   (George Clooney) a jeho dvě   dcery sedmnáctiletá   Alexandra (Shailene Woodley) a   desetiletá Scottie (Amara   Miller).
Rodina ne   úplně dobře fungovala. Matt   na rodinu nikdy neměl moc   času. Úplnou prioritou se   stala až po zmíněné   tragédii. Dozvídá se i o   manželčině nevěře.
Film vypráví příběh o   jedné rodině. Otec se   snaží sblížit se svými   dcerami. S tou mladší nemá   tolik problémů. Horší je   to u té sedmnáctileté,   která se dosti brzy s   rozjívené dívenky stane   rozumně uvažující ženou.  
Příběh se   odehrává v exotickém   prostředí Havajských   ostrovů. Vedle hlavního   hrdiny ztělesněného Georgem   Clooneyem skvělé herectví   předvádí i Shailene   Woodleyová.
U filmu   jsem ocenil i jistou odchylku   od běžných hollywoodských   klišé situací.
prvosenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.9.2012
DĚTI MOJE

Podivný příběh   nabízí vcelku nové,   nepříliš okoukané téma.   Nabízí nepříjemné   nahlédnutí do rodinných   vztahů mezi otcem a jeho   dcerami. Pohled do pocitů z   nečekaného odhalení   nepříjemné pravdy, které   ovlivní jejich loučení s   umírající matkou. Nabízí   trochu dojetí, trochu   upřímnosti, trochu humoru.   Všechno je decentně a   citlivě podáno. Snímek   nabízí hladivé ždímání   slziček i prosté zamyšlení   nad důležitými životními   hodnotami. V příběhu bylo   možná až moc neskrývaných   emocí, které ovšem   potlačily tolik neoblíbený   patos. Takto se film stal   důstojným zpracováním   dané látky. Závěr byl   ovšem hodně neuvěřitelný.   Nemyslím si, že by Julie   Speerová do nemocnice   skutečně přišla. To se mi   zdálo být příliš moc   scénáristicky vypočítavé.   Celý snímek byl přesně   dávkovanou směsí humorného   nadhledu a dojetí. Konec sice   vyšuměl do prázdna a skoro   zabil hutné, původně   hořké a realistické pocity,   které film tolik odlišovaly   od jiných podobných.

Několik výtek   mám k prostředí. Pokud mám   silný příběh, je   zbytečné jej umístit do   prostředí Havaje.   Zdůrazňované obrazové   zaměření na krásné   exteriéry Havaje narušovaly   citlivost příběhu. Sladké   až medové havajské   odrhovačky mně postupně   vadily víc a víc.

Celý film samozřejmě   táhne George Clooney, ale   nemyslím si, že by ostatní   hráli nějak zle. Naopak   zejména obě dcery podle mě   zahrály hodně dobře,   zejména Shailene Woodley.   Hlavní uznání bezesporu   patří George Clooneymu.   Clooney svou rolí šitou   přímo na tělo vytahuje film   minimálně o jednu příčku   výše. Clooney nejenom, že   naprosto lidsky předvádí ty   nejtěžší možné   psychické stavy lidí, on je   předvádí se vší ctí.   Věřím mu jakýkoliv pohled   a vím, co tím zamýšlí.   Svou postavu v tomhle filmu   pořádně vnitřně vykuchal,   až ji nakonec nechal s   přehledem zvítězit sám nad   sebou. Dokázal, jak   nádherně se nad vším dá   povznést. A mně se to   líbilo. Možná to bylo   prvoplánové, ale mně se to   líbilo. Kdyby to tak   fungovalo na celém světě,   nebylo by mezi lidmi tolik   zloby.
enejčel
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.6.2014
Film začíná špatným   žánrem. Tragikomedie mi   rozhodně nedává smysl.   Námět ujde, ale rozhodně by   mi zde líp sedělo, že by   Clooney hrál otce, který si   se svými dětmi bude chtít   užívat na pravit svou   pověst nedobrého otce, ale   místo toho se vlastně celý   děj filmu opírá o roli   Matthew Lillarda, aby Clooney   zjistil, co provedl s jeho   ženou.
Film tedy není   nějak vyjímačný, je v něm   spostu nudy a nezajímavých   scén. Stejně tak Clooney mě   nějak neoslnil. Stále tohoto   herce beru za   nejpřeceňovanějšího herce   na světě. V každém jeho   filmu se mi jeho výkony   nějak nezdaj, zde to není   žádná vyjímka.
Jediná Shailene Woodley   mi do své role dobře sedla.   Troufám si říct, že má   před sebou hereckou   budoucnost.
Z filmu   vlastně ani necítíte   žádný smutek a už   rozhodně ne srandu. Rodinný   snímek se moc nepovedl. Film   jsem vydržel dokoukat díky   Shailene.
mat.ilda
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 7.5.2012
Tento film byl natočen snad   jen proto, aby svět zvěděl,   jak George Clooney sešel,   překvapením je jeho   nenadálá proměna v Gregory   Pecka v časech, kdy ho v   Karlsbadu chytil slepák.   Snímek samotný je plytký   až běda, přestože   námětově by měl skýtat   rozsáhlou emoční stupnici a   řadu témat k zamyšlení,   dovede však nabídnout pouze   další z mnoha vzorků   nevychovaných spratků,   kterým v těžkých časech   musí otec lézt do zadku   víc, než jindy, přestože   matka, čekající v komatu na   odpojení, chybí víc   přátelům, než   nejbližším, což svědčí   o úpadku rodiny a jejím   opomíjeném významu dneška,   rozhodně však není pointou,   kterou jsem očekávala, už   pro název českého   distributora. SPOJLER! Takže,   když v rychlosti shrnu celou   rodinnou patálii (příběhem   bych to nenazývala),   právník George, který se   doposud staral o byznys, teď   musí spolu s chodem   domácnosti obstarat i své   dvě dcery, neboť žena se mu   přizabila při nebezpečném   sportu. Aniž by ho to   rozrušilo víc, než dal   znát, dozvídá se o   nevratnosti jejího stavu a   odpojení od přístrojů.   Chladně to oznámí   přátelům, přičemž se   provalí její nevěra, tu   však George promptně   vyřeší v rámci rodinného   výletu (vlastně ne tak   docela rodinného, bůhví   proč se vetřel ještě   přítel starší dcery,   který však svým   příšerným chováním   vlastně ani nenarušoval   smutek, jelikož ten se   nepřipouštěl), pak už jen   šup s popelem do moře a   zalézt pod deku mlsat zmrzku   u tv. A aby toho nebylo málo,   celým filmem zaznívají   otřesné havajské popěvky.   Tak, a po přečtení mojí   zkrácené verze si klidně   můžete pustit nějaký jiný   a mnohem lepší film :-).   NEJTRAPNĚJŠÍ SCÉNA:   Proslov manželky nevěrníka   nad lůžkem umírající.
vojtam
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.2.2012
Výborná   tragikomedie,ačkoliv Clooney   nepatří mezi mé oblíbené   herce tady se své role   zhostil na jedničku.Jako   vypravěč a pruvodce děje   kde komentuje všechny   události které sledujeme ve   filmu to fakt nemělo   chybu.Moc se mi libíly i jeho   dcery,hlavně malá Scottie v   podání Ammary Miller ta pro   mě bude nezapomenutelná.Za   mě 8:)
pigal
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.8.2012
Nuda na Havaji
Psychologicky film,ktory ma   sklamal,pretoze nesiel dost do   hlbky a nudil.Medzi svetle   momenty povazujem slusny vykon   Georga Clooneyho a nadherne   havajske scenerie.
Film   nedoporucujem.Pre podobny   zaner by som skor siahol medzi   americke nezavisle filmy.
collen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.6.2017
Kde se skrývá aspoń náznak   komedie mi uniklo, protože   já jsem se dívala na skoro   komorní příběh jedné   rodiny, který se může   přihodit kdekomu z nás. Bylo   to citlivé a herecky   pravdivé, podpořené   příjemnou hudbou a klidně   se na tento film podívám   znovu i s tím dojemným   koncem.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih80914minih80914Báječný hotel Marigold (2012) 
The Best Exotic Marigold Hotel n
minih17702minih17702Ran (1985) 
Ran n
minih39653minih39653Doblba! (2005) 
Doblba! n
minih58824minih58824Lovec min (1943) 
Minesweeper n
minih54877minih54877Ptáček (1997) 
Pajarico n
minih47566minih47566Tři muži ve člunu a pes (1979) 
Трое в лодке, не считая собаки n
minih36695minih36695Účastníci zájezdu (2006) 
n
minih12969minih12969Mrtvá sezóna (1968) 
Мертвый сезон n
minih25479minih25479Rebelové (2001) 
Rebelové n
minih42738minih42738Vzpomínky (2006) 
Deja Vu n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Komisař Moulin (1976) [TV seri...

23:10 - 00:40

16 minut již uběhlo
74 minut zbývá do konce

ČT2 - Agent Hamilton

22:45 - 23:35

41 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

NOVA - Survivor Česko & Slovensko (20...

21:40 - 23:40

106 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

Prima - 7 pádů Honzy Dědka (2012) [TV ...

22:50 - 23:55

36 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190494
Osobností: 697736
Fotografií: 763715
Plakátů: 376310
Obsahů a biografií: 178189

Poslední komentáře

Jít za svým snem! (2015) [TV cyk...

Jít za svým snem!
Hana Pinkavová podle mého   názoru patří mezi naše   nejlepší dokumentaristy a   tenhle cyklus o našich   mimořádných talentech z   různých více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Velký Jake (1971)

Velký Jake
Johna Wayne já jaksi   nemusím, ale jako Big Jake,   zřejmě díky dobrému   scénáři, jsem visel očima   na obrazovce. Ve filmu hrál i   jeho syn Patrick, spolu   natočili 11 filmů...

Autor: jarda53 | Hodnocení: 9 / 10

Andělské oči (1994)

Andělské oči
Tenhle film je dokladem toho,   že 90.léta byla z hlediska   naší kinematografie hodně   podivnou dekádou.Kvalitní   Hrabalova literární   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Těžká Barbora (1960) [TV divadel...

Potěšení

Těžká Barbora
Herecké výkony a hudební   doprovod Orchestr Karla Vlacha   vdechují tomuto kousku   neopomenutelný život.

Autor: Rostislav-Bartosz

Ohnivý máj (1974) [TV inscenace]

Ohnivý máj
Jedna ze série hodně   povedených televizních   inscenací z naší dávné   historie, které vznikly v   roce 1974. Tentokrát   církevní koncil v více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10