Deštivý den (1962)

Obrázek není k dispozici.
76 %
 
 
    Žánr: drama
    Země: Československo
Zdravotní sestra Jana Černá připravuje své děti do školy a pak běží v dešti na tramvaj. Potkává listonošku, která jí předává telegram od manžela, a dozvídá se z něj, že vrátí ze služební cesty. Loučí se s dětmi a dále jede na polikliniku. Je zavalená prácí na dětském oddělení očkování dětí a pak návštěvy v rodinách. Představuje si, jak všechno stihne a je hodně nervózní. Mladá kolegyně jí nabídne, že za ní vyplní záznamové karty. Jana si ve spěchu ulomí podpatek. Do čistírny doběhne už pozdě, ale má štěstí, že paní v čistírně znovu otevře a obslouží a Janu obslouží. Za jízdy tramvají domů si Jana představuje, že by bylo méně nervů a napětí, kdyby zůstala doma jako žena v domácnosti. Nakonec si uvědomí, že má svou práci ráda.

Doma jsou už i děti, které se snažily pomoci s úklidem, ale všechno je spíše jen zmáčené a Jana musí všechno předělávat. Po úklidu se upravuje před zrcadlem a syn se k ní přivine a řekne, že má krásnou maminku a líbí se mu. Zazvonění a táta se vrací ze služební cesty domů.

Erkul  Autor: Erkul

režie:
Jiří Bělka
 
 
hraje:
Zuzana Talpová (matka na poliklinice), Vlasta Chramostová (Jana), Helga Čočková (Mirka), Valentina Thielová (Zikánová), Ludmila Píchová (starostlivá paní), Stanislav Fišer (Oldřich), Tomáš Hádl (Karlík), Karel Hlušička (lékař), Eva Klepáčová (matka), Oldřich Lukeš (průvodčí), Zdena Hadrbolcová (Božena), Světla Amortová (babička), Ema Skálová (prodavačka), Vladimír Menšík (číšník), Elena Hálková (prodavačka), Věra Budilová (listonoška), Jan Skopeček (železničář), Dagmar Kmínková (Kubíčkova matka), Zdeňka Černá (mladá matka)
 
 
námět:
František Daniel
 
 
scénář:
František Daniel
 
 
kamera:
Jaroslav Kučera
 
 
hudba:
Jiří Srnka
 
 
výprava-architekt:
Oldřich Bosák
 
 
střih:
Jiřina Lukešová, Helena Lehovcová
 
 
zvuk:
František Šindelář
 
 
zástupce vedoucího výroby:
Pavel Krůta, Jaroslav Koucký
 
 
asistent režie:
Zdeňka Pešulová, Viktor Riebaur, Zdenka Karlovská
 
 
asistent kamery:
Miroslav Ondříček, Rudolf Milič
 
 
asistent vedoucího výroby:
Luděk Marold
 
 
asistent architekta:
Miloš Červinka
 
 
vedoucí výroby:
Jaroslav Jílovec
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.