Duben
ohodnotit

Desatero

The Ten

Další název:
Pikantných 10 (SK)
Žánr:
Rok:
2007
Délka:
96 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Desatero
Netradične poňaté biblické Desatoro – desať príbehov s netypickými hrdinami a ešte nezvyčajnejšími pointami, ktorými nás sprevádza Jeff Reigert, ktorého by si rozhodne nikto s Mojžišom nesplietol
1. Nebudeš mať iných bohov okrem mňa. Miluj blížneho svojho ako seba samého.
Obyčajný chlapík Stephen Montgomery sa po páde z lietadla stane celebritou a jeho slávu rozšíri agent hviezd Fielding Barnes. Po rýchlom vzostupe k sláve, spyšnie a stane sa arogantným, považuje sa za Boha. Lenže jeho sláva sa rýchlo rozplynie a on stratí všetko vrátane snúbenice Kelly La Fondaová, ktorá ho opustí kvôli televíznemu hlásateľovi.
2. Nevezmeš meno Božie nadarmo.
Knihovníčka Gloria Jenningsová okúsi sexuálne prebudenie v Mexiku so snedým Mexičanom Jesusom H. Christom, z ktorého sa vykľuje skutočný Ježiš Kristus. Nakoniec sa usadí a vydá za spolupracovníka Olivera Jenningsa, ale vždy, keď sa pred jedlom rodina modlí, tajne spomína na pomer s Ježišom.
3. Nezabiješ.
Večne vtipkujúci lekár Dr. Glenn Richie zabije svojho pacienta, keď mu počas operácie padnú nožnice do pacientovho brucha, za čo ho odsúdia za mreže.
4. Cti otca svojho i matku svoju.
Matka bielej pleti požiada imitátora Arnolda Schwarzeneggera, aby jej deťom čiernej pleti povedal, že je ich biologickým otcon. Ich skutočným otcom je Arsenije Hall, ale rozhodnú sa, že imitátor zostane súčasťou rodiny, aj keď Arsenija nedokáže imitovať.
5. Nepožiadaš majetok blížneho svojho, ani ničoho, čo je jeho.
Policajný detektív Ray Johnson prahne po tomografe svojho suseda Paula Mardina, a tak sa začnú pretekať, kto ich bude mať viac, čo speje, samozrejme, k brutálnemu nešťastiu.
6. Nepožiadaš manželku blížneho svojho.
Väzeň Duane Rosenblum zatúži, aby sa doktor Richie z tretieho poschodia – „partnerka“ svojho spoluväzňa stal jeho „ženou“.
7. Nepokradneš.
Kelly, ktorá sa vydala za televízneho moderátora, sa zaľúbi do bruchovravcovej Harlan Swallow drevenej bábky. Ukradne ju a nadviaže s ňou romantický vzťah.
8. Nepreriekneš krivého svedectva proti blížnemu svojmu.
Bruchovravec Swallow, ktorému ukradli jeho drevenú bábku, sa stal bezdomovcom závislým od heroínu, rozpráva inému bezdomovcovi príbeh o animovanom nosorožcovi, ktorý si buduje svoju reputáciu ako klamár. Keď sa nosorožec snaží iných varovať pred nebezpečnými infikovanými jazvecmi, nikto mu neverí a všetci zomrú.
9. Nezosmilníš.
Jeff Reigert rozpráva všetky príbehy, kým zápasí s vlastnou dilemou – musí si vybrať medzi krásnou manželkou Gretchen a ešte krajšou mladšou milenkou Liz.
10. Spomeň si, aby si deň sviatočný svätil.
Oliver Jennings vynechá s rodinou návštevu kostola, aby mohol byť nahý so svojimi priateľmi a počúval s nimi Robertu Flackovú.

Zdroj: JOJ


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Desatero
„Jeffa Reigerta (Paul Rudd) by si s Mojžíšem nebo dokonce s Charltonem Hestonem nikdo nespletl, přesto ale mají tihle tři něco společného. Jeff má totiž stejně jako Mojžíš a Heston za úkol představit světu desatero přikázání. Jenomže on v praštěné komedii Davida Waina „Desatero“ není právě vzorem ctnosti… Geniální moderátor téhle speciální prezentace, obklopený gigantickými replikami slavných kamenných desek, má totiž tolik práce s podváděním manželky Gretchen (Famke Janssen) a přítelkyně Liz (Jessica Alba), že se stěží dokáže vypořádat s jediným přikázáním, aniž by ho sám neporušil. Taková prodejnost je ovšem součástí šarmu téhle roztomilé, urážlivé a mnohdy rozpustilé biblické parodie.

oficiální materiály distributora


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Desatero
Režisér David Wain sa nechal inspirovat biblí a to konkrétně desaterem božských přikázání. Natočil deset různých príběhů, v každém z nich je řešeno jedno z přikázání, jsou navzájem propletené a dohromady vytváří pohled na dnešní moderní dobu. Jako vyprávěč a spojovatel mezi príběhy se představí Paul Rudd. Kromě něho se ve filmu objeví spousta dalších hereckých slavných tváří.


Autor: Justik66

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - A na tu kytaru už nesáhneš (19...

09:45 - 10:10

15 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

ČT2 - Planeta pokladů

09:25 - 10:15

35 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Anděl (2008) [TV se...

09:40 - 10:55

20 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

Prima - Polda (2016) [TV seriál]

09:20 - 10:30

40 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10