Deník pana Pfitznera (2005)

Obrázek není k dispozici.

Další název: Válečné příběhy: Deník pana Pfitznera; The Diary of Mr Pfitzner

    Žánr: dokument / historický
    Země: Česká republika
    Délka: 90 min.
„Dokument o životě a době profesora Německé univerzity v Praze Josefa Pfitznera, zastupujícího primátora hl. města Protektorátu Čechy a Morava. Studie intelektuála zastávajícího nacistickou ideologii.“
Česká televize dokument uvedla v rámci komponovaného pětidílného dokumentárního cyklu. Průvodcem všech dílů je Ivan Medek a režisérem Pavel Štingl.

1. díl - Deník pana Pfitznera (1998, 93 minut)
Portrét zastupujícího pražského primátora z časů Protektorátu Čechy a Morava. Úvodní část pětidílného komponovaného dokumentárního cyklu o bolavých místech našich dějin.

2. díl - Jakou řečí mluví Pánbůh? (2001, 94 minut)
Životní příběh sudetského Němce Josefa Kneifela. Druhá část z pětidílného komponovaného dokumentárního cyklu o bolavých místech našich dějin.

3. díl - Zapomenutí muži (1993, 93 minut)
Příběhy příslušníků československých perutí Britského královského letectva. Co oni udělali pro nás a my děláme pro ně. Třetí část pětidílného komponovaného dokumentárního cyklu o bolavých místech našich dějin.

4. díl - Selhání (2000, 94 minut)
Čtvrtá část pětidílného komponovaného dokumentárního cyklu o bolavých místech našich dějin. Tentokrát o někdy těžce odhadnutelném rozdílu mezi hrdinstvím a zradou, o tom, kdo může zrádce soudit a podle jakých zákonů.

5. díl - Druhý život Lidic (2002, 95 minut)
Nový pohled na tradiční památník československého odboje a zamyšlení nad rolí propagandy ve válečné historii i v současném světě. Závěrečná část pětidílného komponovaného dokumentárního cyklu o bolavých místech našich dějin.

Zpracováno podle materiálů České televize, údaje o minutáži dokumentů - ČT, údaje o roku natočení - K2 s.r.o.  Autor: LiborF

režie:
Pavel Štingl
 
 
námět:
Pavel Štingl
 
 
scénář:
Pavel Štingl, Markéta Štinglová
 
 
kamera:
Martin Kubala
 
 
střih:
Milan Justin
 
 
zvuk:
Petr Dobeš
 
 
dramaturgie:
Hana Jemelíková
 
 
výkonný producent:
Markéta Štinglová, Dagmar Stehlíková
 
 
účinkuje:
Ivan Medek (průvodce pořadem)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.