Duben
ohodnotit

Den trifidů [TV minisérie]

The day of the Triffids

Další název:
Den Triffidů
Rok:
2009
Délka:
180 minut, 2 díly
„Během jediné noci se civilizace zhroutí, když téměř všichni lidé oslepnou a stanou se snadným terčem masožravých chodících rostlin - trifidů.“

Obsah filmu Den trifidů

 
Trifidi jsou velké masožravé rostliny, které se mohou pohybovat, komunikují mezi sebou, jsou nesmírně agresivní a vystřelují žahavá žihadla, kterými míří především na oči. Před třiceti lety byla takto zabita matka doktora Billa Masena, která s manželem Dennisem tyto rostliny v Zaire studovala. Billův otec tehdy zjistil, jak trifidy geneticky upravit, aby produkovali olej. Dnes existují trifidí farmy po celém světě a zásobují svět ekologicky čistým palivem. Bill pracuje v jedné z nich a snaží se odhalit způsob jejich komunikace. Když na farmu pronikne aktivista, bojující proti jejich zneužívání, je Bill při zásahu zraněn mladým, dosud...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Nick CopusNick Copus  
hraje:
Brian CoxBrian Cox.....Dennis Mason [62]   
Dougray ScottDougray Scott.....Bill Mason [43]   
Eddie IzzardEddie Izzard.....Torrence [47]   
Vanessa RedgraveVanessa Redgrave.....Christine Durrantová [72]   
Jason PriestleyJason Priestley.....Coker [39]   
Joely RichardsonJoely Richardson.....Jo Playtonová [44]   
Ewen BremnerEwen Bremner.....Walter [37]   
Nora-Jane NooneNora-Jane Noone.....Lucy [25]   
Genevieve O'ReillyGenevieve O'Reilly.....Michelle [31]   
Jenn MurrayJenn Murray.....Susan [22]   
Steven ElderSteven Elder.....doktor Kotch   
Julia JoyceJulia Joyce.....Imogen [11]   
William IlkleyWilliam Ilkley.....Jeff [51]   
Rosalind HalsteadRosalind Halstead.....Cordelia [24]   
Tim FrancesTim Frances.....plukovník   
Forbes KBForbes KB  
scénář:
Patrick HarbinsonPatrick Harbinson  
kamera:
Ben SmithardBen Smithard  
střih:
Ben LesterBen Lester  
Alex MackieAlex Mackie  
Tim MurrellTim Murrell  
trailer
Distributor v ČR:
skupina Nova
 
 
Typ:
[TV minisérie]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
stereo
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Den trifidů >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.4.2017
Na televizní rozpočet slušná výprava a   vizuální efekty. Něco má být špatně?   Prostě to není Hollywood a to je celé.   Dvoudílný televizní snímek v celovečerní   stopáži není věrnou adaptací knihy (to ani   nejde), ale volnou adaptací a vtom je nemalý   rozdíl. Tempo je jako obvykle pomalejší, ale v   tomto žánru zase ku prospěchu věci. Děj tak   má alespoň přirozenější a hlavně   srozumitelnější vývoj. Sci-fi příběh o   útočících masožravých rostlinách má v   sobě určitou myšlenku, které si málokdo   všimne. To je tak, když se očekává a sleduje   především akce a ne příběh. Znepokojující   dějství je tak určitým varováním, které,   jak už víme, stejně nebude vyslyšeno. A dobře   nám tak.
Bartson
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 18.1.2015
Nejdřív jsem si říkal, že je to dobře   natočené, ale už v půlce jsem moc dobře   věděl, že není. Ale no tak pání   režiséři...když si člověk přečte   legendární sci-fi román s nějakým dějem,   nechce se při shlédnutí filmu zabývat zase   jiným dějem. Dost dobře si umím představit   zfilmovanou knihu a byla by to výborná   podívaná, ale toto opět spadá do béčkových   hororů, které ani trochu nepůsobí poučně,   jako tomu bylo u knihy, ale spíše vtipně. Snad   se jednou režiséři vzpamatujou a budou točit   kvalitní ztvárnění jasně napsaných knih.
beneva
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 21.12.2013
Zklamání
Souhlasím s již zmíněnými názory, že   filmové zpracování je příliš ploché a   nezajímavé. Přitom kniha je naprosto   fantastická a velmi čtivá. Škoda.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.9.2013
Asi mi literární verze připadala o něco   lepší než filmová, možná to chtělo   zkrátit, ale přesto jsem se ze zvědavosti na   film podíval. Zklamán jsem sice nebyl, ale   nadšený taky ne. Podívejte se raději sami.
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.9.2013
Mimo neúnosné délky, ale asi ne zbytečné,   tomuto snímku lze vytknout už jen pár   maličkostí a drobností. Zcela jistě jde o   lepší adaptaci knihy, nežli starší verze.   Dávám 3* a to je na TV film si myslím dost.   Tohle téma si zasloužilo velké   plátno.
20111119-1:9059/92522:9203/9254
movie-freak
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.5.2013
Knihu jsem četl několikrát, takže jsem   obeznámen s hlavní myšlenkou. Toto zpracování   mě docela překvapilo. Hlavní body - jako   pěstování trifidů pro jejich olej, tajemný   světelný úkaz na noční obloze, oslepnutí   lidí a poté boj s trifidy o přežití - jsou   zachovány. Hlavní novinkou v ději je snaha   přijít s účinnou strategií k úplné   eliminaci trifidů. Závěr mě mile překvapil.   Přesto jsem stále větším fandou knihy a   původního seriálu.
Superbus
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.5.2013
Dobrý remake
Adaptace a remake známého sci-fi. Film   klasického střihu, měl dobrou atmosféru s   anglickými reáliemi a i přes svou délku   neztrácel na zajímavosti. Přesto se tvůrci   nevyhnuli některým hollywoodským klišé, a tak   film sráží mnoho nelogičností v ději, které   mu ubírají na uvěřitelnosti
prvosenka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.10.2012
DEN TRIFIDŮ

Zpracování známé předlohy je   přesně poplatné účelu, pro který byl tento   film natočen. Čili jako televizní adaptace,   čemuž přesně odpovídá i investice do   trikové stránky. Vůbec nejlepší bude, když k   filmu přistoupíte tak, jako by neexistovala   románová předloha. Jinak budete zklamáni,   protože snímek vyzněl jako nepříliš   povedené zpracování hodně dobré knihy.  

První minuty docela navnadí… hořící   nebe, pád dopravního letadla…a pak skončily   dny lidstva a začal DEN TRIFIDŮ.

Film se ze   své televizní průměrnosti snaží vyškrábat   o stupínek výš úpornou snahou a mnohdy   nadbytečnou akcí, ale bohužel žádným   zásadním způsobem diváky nepřekvapí. Škoda,   přitom zpočátku i ta atmosféra docela ušla a   trifidi nebyli vůbec špatní. Trifidi jsou ve   filmu neodmyslitelnou kulisou… ladné pohyby,   jeden šleh, jeden smrtící dotyk…

Nové   zpracování starého příběhu je moderní nejen   zasazením děje do současnosti, ale i odchylkami   od původní předlohy. Mohlo by se zdát, že   ruinuje originál a snaží se napodobovat   hollywoodské akčnáky spíše, než se drží   osvědčených metod vynikajících starých   klasických sci-fi. Toto zpracování jde zcela   svojí vlastní cestou.
To však neznamená, že   je ho třeba hned zatratit. Pokud příběh   přitáhne diváky a přiměje je k tomu, aby si   přečetli knihu, má své opodstatnění. V tomto   smyslu jsem tolerantní divák. I jiné adaptace   knih jsou často tak volné, že mají s   původními díly společný jen základ a možná   název. To nám však nebráni vnímat každé   dílo samostatně a tak jej i posuzovat. S   přihlédnutím ke snaze přitáhnout i mladší   diváky s akčním viděním světa, promíjím   …

Na to, že jde o televizní zpracování,   to nebylo zase tak špatné. Ve snímku byly k   vidění i docela slušné herecké výkony.   Zvlášť Eddie Izzard jako záporák je velmi   slizký a přesvědčivý. A Jason Pristley taky   dokázal, že není jen bývalý mladíček z   prominentní čtvrti. I když některým dalším   hercům chybí místy trochu vyšší dávka   emocí. A výsledná atmosféra je někdy také   až příliš uniformní. Navíc ke konci, kdy má   napětí gradovat, se děj začne podivně   rozplizávat.

Prostě jde o klasickou   předlohu převedenou do televizní podoby,   postrádající patřičný náboj napětí a   tajemna, ale zato nabídne divákům slušnou   porci zábavy. Pravda je, že film zůstal   poněkud za mým očekáváním. Určitě měl   mnohem vyšší potenciál, který zůstal   bohužel nevyužit. Škoda. Trochu mě rozladil   závěr, ale přesto se přidávám na stranu   pozitivních ohlasů.
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.10.2012
Je mi docela líto, že jsem zatím nečetl knihu   a taky že jsem neviděl ten seriál, co byl   natočen už dřív.
Každopádně tento film na   mě působil dost průměrně.Škoda, že to bylo   natočené jako dva filmy, o ten druhý už jsem   moc zájmu nejevil.Přesto jsem se sám přemluvil   a podíval se na něj.Ale nijak zvlášť mně to   nezaujalo.
Zlom nastal po té události, která   se odehrála v tom kostele - to jsem měl chuť to   vypnout.
Za plus v tomto dvojfilmu považuju   Jasona Priestleyho - ten chlapík umí hrát víc   než Brandona z Beverly...:-)
efCZa
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.12.2011
Já jsem si opravdu myslela, že to bude dobré...   protože když už někdo má dost kuráže, aby   si vzal ke zfilmování takovou klasiku, tak   čekám, že to bude mistrovské dílo... bohužel   ona kuráž může být lehce zaměněna s   blbostí :o(
Ač se v žádném případě za   trifidologa nepovažuji, tak jsem zklamána.   Jedná se o prostý TV film, kterých byly   natočeny desítky - akorát teď není lidstvo   ohrožováno   asteroidem/tornádem/požárem/bombou(dosaď dle   libosti)...ale trifidy...žádná invence, nic   zajímavého, průměrní herci, průměrné   dialogy...průměr a to nestačí!
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih48543minih48543Předčítač (2008) 
The Reader n
minih128220minih128220Děs po setmění (2014) 
The Town That Dreaded Sundown n
minih13305minih13305Na dobré stopě (1948) 
Na dobré stopě n
minih42681minih42681Smrt a Blažená paní (1980) [TV film] 
Smrt a Blažená paní n
minih34000minih34000Černí baroni (2004) [TV seriál] 
Černí baroni n
minih40103minih40103Český Robinson (2000) [TV minisérie] 
n
minih109971minih109971Krásno (2014) [2k digital] 
Krásno n
minih79999minih79999Příšera (2011) 
Creature: Terror has Teeth n
minih26727minih26727Tvár v okne (1963) 
Tvár v okne n
minih37154minih37154Kill Bill 2 (2004) 
Kill Bill: Volume 2 n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190566
Osobností: 697848
Fotografií: 763975
Plakátů: 376593
Obsahů a biografií: 178281

Poslední komentáře

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10