Jeden svět
ohodnotit

Den poté

The Day After Tomorrow

Další název:
Deň potom (SK)
Rok:
2004
Délka:
127 minut
Premiéra v ČR:
27.5.2004
„Vědci se snaží vyřešit, jak zachránit lidstvo před novou dobou ledovou.“

Komentáře k filmu Den poté

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 86
kvaca
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 18.4.2022
Hrůza!
Co to může být za kvalitu,   když se ve "filmu   " připíjí na   Manchester United, to byl   definitivní závěr za   blbostí nejhrubšího zrna.   Takový vrchol nevkusu by můj   televizor nemusel vydržet a   dříve, než by způsobil   větší škody jsem ho   vypnul. Fuj! Fuj!Fuj!
charlie1612
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.4.2021
Další z řady   katastrofických filmů na   téma „globální   oteplování“. Vývody   nejsou nelogické, příběh   má logiku, spád. Vlastní   zpracování je chvílemi   zdlouhavé, ale nakonec nás   dovede k závěrečné   zápletce. Různé   nelogičnosti je třeba   prominout, je to normální   daň pro dramatičnost. Vše   končí poněkud   melodramatickým happy-endem   alá Hollywood, ale budiž.
Film neobsahuje za oči   tahající nesmysly a je   trikově perfektní, tak jak   jsme u Rolanda Emmericha   zvyklí. Film, i přes   závěrečný patos, mám   rád, a pokud mohu, vždy se   na něj podívám. Film mám   rád nejen kvůli civilnímu   projevu hlavního   představitele – Dannise   Quaida.
P. S.: měl   bych ale výtku k záběrům   ISS ve vesmíru, kde tento   kolos rotuje. To je   samozřejmě nesmysl, stanice   se pohybuje po stabilizované   dráze, která umožňuje   standardní pozorování.
beneva
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.3.2021
Tak určitě... Všichni jsou   klidní a rozvážní,   nepropadají panice a bez   větších tahanic se   rozdělí na ty blbé, co   umřou a ty chytré, co   neumřou. A na závěr, když   záchrana dorazí, zůstanou   vyrovnaní a nehrnou se   bezhlavě do vrtulníku...
Dokoukala jsem jen proto,   že to mám ve zvyku. A taky   ze zvědavosti, co se ještě   vyklube ze strašáka   globálního oteplování.
Máša13
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 28.8.2020
První
část filmu sice byla   klasicky přitažené za   vlasy, ale bavila alespoň   svou vizuální stránkou. Ta   sice byla pěkná i v další   části,ale tragicky   předvídatelný příběh s   neuvěřitelně trapným   koncem to celé přebil...
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 24.7.2019
Věděl jsem, že tohle nebude   nic moc, protože u mrazu asi   moc efektů nenaděláte.   Proto překvapil špičkový   začátek. Ale pak už se to   veze na známé vlně. Tedy   dějově. Samozřejmě že je   zde scéna, co bylo kdysi, ale   naštěstí je krátká.   Bohužel se snímek nevyhnul   Love story, ale nějak se v   tom moc neráchá, jak bývá   zvykem. Nu, a přesto do filmu   narval pan Emmerich několik   efektů. Musel si však vzít   ku pomoci tornáda. Takže,   vlastně jako vždy 20 za   efekty, kterých je však   málo. Ještě musím dodat,   že asi po hodině filmu to   ztratí spád, a dokonce jsem   se začínal nudit. A proto   ponechávám jen tu dvacítku.
red.mann
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.3.2019
Pro mě výborný film.   Líbilo se mně to moc.   Výborné efekty, dobrý   příběh, mělo to spád a   dostatečné napětí.
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.7.2018
║Rozpočet   $125miliónov║Tržby USA   $186,740,799║Tržby   Celosvetovo $556,319,450║   len za premiérovú tržbu v   USA sa suma vyšplhala na   pekných $68,743,584,   katastrofy do kín priťahujú   o tom niet pochýb _Roland   Emmerich sa snaží tváriť   týmto filmom vážne ale to   by to asi nesmel režírovať   on, ale niekto zdatnejší čo   vie s postavami budovať   príbeh, emócie, ...   našťastie napätie tu ako   tak funguje, aj keď ho zas   nie je nejako moc, hlavnou   devízou sú triky a zvuk, a   tým pádom môžem povedať,   že bola dobrá voľba vidieť   to v kine na veľkom plátne,   lebo práve takéto filmy sú   preň ako stvorené a úplne   ináč vyznejú, než na malej   obrazovke televízora. Takže   za v celku príjemný   zážitok z kina nemôžem z   mojej strany dať menej než   pekných   "uspokojivých" 80%.   Po vydarenom Patriotovi v   celku vydarení katastrofický   film. /videl v kine: 80%/
rimmerova-motorka
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 18.3.2017
Pár dobrých záběrů se tu   najde, ale ten zbytek je dost   hrůza. Francouzi se topí v   taxíku a potřebují   tlumočnici, jinak policajt   nepochopí, že chtějí ven.   Osazenstvo knihovny pálí   knihy a ne dřevěný   nábytek. Černoch (předseda   všech spolků a   multigénius), spravuje rádio   uprostřed Yorku, místo co by   došel pro jiné. Otec jde   přes půl světadílu, aby   "zachránil" syna,   který spokojeně pochrupuje v   teplíčku knihovny,   "specialista" přes   navigaci nepozná, že jdou   přes prosklenou budovu a tak   dále a tak dále.
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.12.2015
Zima, zima, zima je veliká....
Třiadvacetiletý Jake   Gyllenhall hrající   sedmnáctiletého synka Denise   Quida-budiž. Ještě, že   nabušené svaly Prince z   Persie si pořídil až o pár   let později. Zbytek efektní   zima a vysoká úmrtnost. Ale   efekty Emmerich opravdu umí.
roox
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.9.2015
Dobrej film na sobotní TV večer
Když není v bedně nic   lepšího, tak proč si nedat   postkatastrofický film... jo,   mám tenhle žánr rád. Podle   názvu by to spíš nahrávalo   nějaké rychlé nukleárni   katastrově, ale i doba   ledová má něco do sebe,   zvlášť když ke změně   dojde v několika dnech /   týdnech... na to je   připravenej asi málokdo,   takže i pro vlastní   zamyšlení fajn (připravit   se na takovouto eventualitu v   našich podmínkách ale   nejspíš nelze). Jo,   emerickej "hepyend"   samozřejmě nechybí! ;-)
geojezek
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.9.2015
Efekty pekne
Lec pribeh jako z cervene   knihovny. Tata prejde cele   spojene staty, aby   "zachranil" sveho   synka, ktery sedi v teploucku   mestske knihovny. Logika tu   obcas dostava hodne na frak.   Treba kdyz jdou palit knihy,   ale dreveneho nabytku se ani   nedotknou.   "Majstrstyk" je   scena s francouzskymi turisty.   Policajt nechape co chteji, i   kdyz sedi v zamcenem taxiku po   krk ve vode a topi se. Musi   prijit statecna prekladatelka,   ktera jim pomuze i zachranit   pasy. "Odbornik" na   navigaci presne urci, ze jsou   "severne od   Philadelphie" z podivne   navigace bez mapoveho podkladu   a pak je zavede na sklenenou   strechu. Nejhorsi jsou asi ty   pateticke kecy.
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.10.2013
Světu hrozí katastrofální   změna klima, ale všechny   zaskočí rychlost, s jakou se   na svět přihnala. To, co   mělo být záležitostí let,   přichází během dnů, ba i   hodin. Klimatolog Hall musí   nejen chránit svět, ale i   zachránit svého syna v New   Yorku. Další katastrofický   film, kzerž natočil   režisér R.Emmerich.
enejčel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.6.2013
Jeden z lepších   katastrofických filmů s   nápadem a hereckým   obsazením. Emmerich je na   tyhle tipy filmů borec. Pro   něho je hlavný filmařské   slovo "efekt", a   těchto efektů si ve filmu   užijeme požehnaně, jako   tornáda, nebo doba ledová.   Opravdu skvělý.
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.2.2013
Jeden z mála z těch   lepších katasrofických   filmů.Výborně udělané   efekty záplav a poté jaké   si ledové superbouře po   které všechno zmrzne.
Naki
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Nemasné neslané. Někteří   herci mě nijak   nepřesvědčili a nezaujali.   Rozjezd to mělo dobrý, ale   poté film spadl do   neskutečné nudné zábavy a   už jsem jen čekal kdy to   skončí, už jsem nečekal   ani v očekávání jak by to   mohlo dopadnout a bylo mi   jasné, že se už nic moc   nestane. Velký plus to má na   reálnosti a promyšlení   zemského armagedonu, ale   stále si myslím, že mnoho   vychytávek filmu chybělo.
marketakucerova
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.1.2013
Můj oblíbený katastrofický
S odstupem času a s   porovnáním s jinými   katastrofickými (kupodivu   hlavně americkými) filmy,   tak tento mi přijde snad   nejmíň přehnaný, mám ho   jako pohodovku ke krbu :-)
Cinik
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 13.8.2012
Zoufalství
Některé scény vám mohou   připadnout zajímavé, ale   jinak je to skutečné   Zoufalství. Z hlediska   zdravého rozumu, z hledika   vědy... Prostě   Zoufalství...
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.8.2012
Roland Emmerich prostě   velkolepé a výpravné filmy   točí rád. Jednou naši zemi   ohrožují emzáci z vesmíru,   jindy zas ohromná příšera   a pak třeba déšt, sníh a   mráz. 70% je hlavně za   skvělé efekty, opravdu to   vypadá dobře, všechny ty   bouře, lijáky, devastace   měst i států, ale příběh   a obsah je malinko klišovitý   a chvílemi nudný. I tak   zajímavý film.
Akana
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.10.2011
Co asi tak můžeme od   Emmericha čekat? Patos,   vlastenectví, dějová   klišé, logické nesmysly a   především monstrózní a   dokonalé efekty, na kterých   to všechno staví.   Naštěstí Den poté patří   k jeho snesitelnějším   dílkům a přes tradiční   překrucování fyzikálních   zákonů jako katastrofický   film docela funguje. A dokonce   i ta národní hrdost   dostává na frak ve chvíli,   kdy Američané zdrhají k   sousedům, kterým jinak v   imigraci vytrvale brání.
ergotoxin
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 5.9.2011
Vysoké hodnocení tohoto   filmu skutečně nechápu.   Naivní vědecká nepřesnost   a hollywoodská   přemrštěnost dělá tento   film skutečně   "katastrofickým".   Stejně tak i příběh a   postavy jsou naprosto klišé.   Jediné, co film zachraňuje   před úplným dnem, je   několik napínavých scén k   závěru filmu.
Kuvik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.9.2011
U mňa je to jeden z   najlepších katastrofických   filmov, má vydarené a veľmi   realistické katastrofické   scény, vcelku solídne   herecké výkony, je to   pôsobivý katastrofický   triler s dobrým dejom a   patričným dramatickým   nábojom.
Constantine_cz
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.7.2011
Naprosto v pohodě
Povětšinou se nekoukám na   katastrofické filmy, protože   jejich provedení je   povětšinou katastrofální.   Ale tento film je jedna ze   světlých vyjímek. Efekty   jsou perfektní, herecké   výkony jsou výborné.   Jediné co film kazí je opět   vlna amerického idealismu   zmíněná v komentářích   níže. Tento film doporučuji   všem věkovým kategorím a   taky bych rád dodal, že   katastrofických filmů jako   je tento si musíme vážit.
wena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.7.2011
Začátek byl dobře rozjetý   napětí akce ale pak to   spadlo do amerického   happyendu a bylo po   filmu.Sních a led , a pár   studentů co přežijou mráz   ani otce nezastavil a pro   synka si došel.Jen ty vlci   byli asi málo   hladový.Poučení zní i   mexiko nám bude dobré.
Didinka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.3.2011
Den poté mě bavil. Byl to   fakt povedený film. Navíc   obsazení bylo příjemné. Na   chvíli mě taky napadlo, že   by se to vážně mohlo stát,   takže jsem si to užila
Alix
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.5.2010
Opravdu působivý film.   Celkem rychlý děj a velice   realistické filmové triky.   Už jen kvůli trikům stojí   za podívání.
Veronica666
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.4.2010
myslím, že zo všetkých   katastrofických filmov,   ktorých v Tv môžme vidieť   každý mesiac niekoľko, je   tento najlepší....2012 je   oproti nemu trápna
satyr
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.4.2010
Velmi působivý   katastrofický film,který je   plný napětí a   vzrušujících   scén.Plující obří loď   ulicemi New Yorku byl   zdařilý trik,stejně jako   obří vlna působil dosti   reálně.
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.3.2010
Den poté
Katastrofické filmy, který   mají možný reálný   základ, patří k mým   oblíbeným. Srovnám li tento   Emmerichův počin se snímkem   2012, Den poté vyhrává.Má   přijatelnější délku, je   více uvěřitelný a celkově   na mě působil lépe. Zdá se   mi, že tento režisér musí   být velkým vlastencem,   protože v každém jeho   počinu je americký prezident   jako velký hrdina (vzpomeňme   jak v Dnu nezávislosti nasedl   do stíhačky a zničil   mimozemskou loď).
Jinak na reálnost situace   koukám tak 50% (kdyby opravdu   roztálo opravdu velké   množství ledu a odklonilo   Severoatlantský teplý   proud).
MaKy92z
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.2.2010
Pozoruhodný katastrofický   film, ktorý nám poukazuje   že aké vie byť globálne   otepľovanie nevyspytateľné.   Ale niektoré fakty ohľadom   klimatu sú tu úplné   prehnané. Všetko tu   postupuje príliš   urýchlené, čo je vo filme   trocha nerealné. Dozaista,   že efekty sú tu na   špičkovej úrovni. Tento   film spĺňa jeden dôležitý   účel, upozorňuje totiž   širokú verejnosť, že aké   môže byť globálne   otepľovanie pre náš svet   nebezpečné.
Out-Of-Way
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 12.1.2010
Blbá americká mega-hovadina,   která opět   "zaujme" akorát   efekty. Ať se to klidně   stane, tato civilizace je   stejně už úplně v pr**** .
roberos
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.1.2010
hezké
Celkem pohodový film ,   výborné efekty a dobré   herecké výkony stojí za to   tento snímek vidět dvakrát
Warrior7
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.1.2010
Rolland Emmerich stále umí a   i tenhle snímek to   dokazuje. Jen si říkám,   zda nás tohle opravdu   někdy v budoucnu čeká,   vzhledem k tomu, jak se celá   planeta otepluje, je to   docela dost možné.   Každopádně velice dobrý   film, herecké obsazení,   hudební   zpracování...Prostě jeden   z nejlepších   katastrofických filmů,   které kdy byly   vytvořeny...
Helča77
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.8.2009
Katastrofický film,který   poukazuje na to,jak se k nám   příroda zachová,pokud se k   ní nadále budeme chovat   tak,jak se chováme.Skvěle   natočené,výborní herci.
Nannar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.8.2009
Můj nejoblíbenější   režisér Roland Emmerich se   tentokráte rozohdl, že   lidstvo nevyhladí   mimozemšťané ale sama   matička země. Nápad je to   zajímavý a aktuálni. Film   se mi
líbil, akorát   konec byl hodně   "narychlo". Docela   dost hodně se teším na   Rolandův nový počin 2012   kde matička země bude opět   řádit.
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.7.2009
Dobre vymyslene,dobre   udelane,dobre efekty a hodne   dobrych hercu.Ja jsem byl   spokojen a libilo se mi to.
martina24
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.5.2009
MOC Se mi líbí, možná   proto,že se to teoreticky   může stát. A mi si možná   ani neuvědomujeme.I mi máme   máme určitý podíl na   ničení přírody.ale   doufám, že se to nestane.   jinak herecké obsažení ujde
Naomi21
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.5.2009
Na to, že to je   katastrofický film, jsem se   celkem nudila. První půlka   filmu vybudovaná pěkně, ale   pak se to začíná tak trochu   hroutit. Atmosféra strachu o   hrdiny jde kamsi.... no hodně   hluboko, a triky samotné film   nezachrání. Ono zahrávání   si s počasím není jen tak -   což platí i pro tvůrce.   Postupem děje se tak   vynořují stále větší   pochybnosti o reálnosti   událostí tak, jak nám je   Emmerich předhazuje. Konec je   také tak trochu utnutý a moc   do příběhu nesedí. Jinak   po té stránce herecké: je   milé vidět Dennise Quaida ve   větší roli, přece jenom je   to pořád docela sympaťák,   Jake Gyllenhaal potěší   hlavně fanynky svým neviným   kukučem, no a vytřeštěné   oči Emmy Rossum ve filmu zas   tak často nejsou.
karlosphonic
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.5.2009
Digitální technika,hladoví   vlci,čtení hnih v městské   knihovně,pálení knih v   městské knihovně,ztracený   beznadějně zaláskovaný syn   a směšně hrdinný jeho   otec.To je Den poté.Netušil   jsem,že katastrofický film   dokáže pobavit díky   naivitě scénáře.
LenC2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.5.2009
Emmerich pojal tento   katastrofický film posvém a   je plný dobrých efektů.   Příběh je jednoduchý   meteorolog Jack Hall (Dennis   Quaid) předpovídá, že   přijde změna klimatu a   nastane doba ledová. Stalo se   jak předpověděl. Teď jde   Jackovi o jediné dostat se do   zapleveného a zmrzlého N.Y.   kde má syna Sama.
Defied_Master
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.3.2009
Rolland Emmerich stále umí a   i tenhle snímek to dokazuje.   Jen si říkám, zda nás   tohle opravdu někdy v   budoucnu čeká, vzhledem k   tomu, jak se celá planeta   otepluje, je to docela dost   možné. Každopádně velice   dobrý film, herecké   obsazení, hudební   zpracování...Prostě jeden z   nejlepších katastrofických   filmů, které kdy byly   vytvořeny...
Agostino
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.2.2009
Dosť smutný a tragický   katastrofický film, ktorý   nám poukazuje, že s   prírodou sa nehodno   zahrávať. V prvej polovici   tohto filmu sa skoro nič   nedeje. Druhá polovica je už   dosť napínavá a   dramatická.
Llewelyn
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.1.2009
Jak tragické...příliš   mnoho pohrom a do toho čisté   charaktery lidí..Nad smyslem   filmu jsem opravdu   nepřemýšlel a raději se   kochal chladnoucími   Američany a drsnou krásou   počítačového počasí.   Nejvíce mě ale dostalo jak   ti lidé utíkali před mrazem   schovat se k teplu malého   ohníčku živeného   knížkami...Už chybělo jen   "HOLOMRÁÁÁÁZZZZZZ&quo   t;
kara.lol
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.10.2008
Docela dobrý film. Nelze si i   tady nepovšimnout některých   typických věcí, určených   katastrofickým snímkům, ale   tady nevypadají nijak   kýčovitě. A nenudí.
Papaja73
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.8.2008
Katastrofický snímek o   tom,co všechno by se mohlo   stát,kdyby se příroda   vzepřela a řekla nám lidem   a dost.Film vás udrží v   napětí po celou dobu   trvání a nad úžasnými   trikovými efekty vám   zůstane rozum stát.Pravá   holywoodská podívaná.
Prasoid
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.7.2008
Dobře vám tak
Amíci, hrajete si s   přírodou, tak tady máte   před hubu. Efektově a   dějově standardně   zvládnutá katastrofická   vize. Jen ten závěr: jsme v   průšvihu, musíme se spojit   a vybudovat znovu naši   společnost- jo jasně, a vy   byste se například k Evropě   zachovali stejně? O tom dost   pochybuju. Tohle beru jako   ukázku plané naděje a   pochlebování, jež nemá k   neupřímnosti v případě   pravých úmyslů ze strany   nyní postižených, kteří   teď sice stáhli ocas, ale   psa před sebou by sami   normálně rozšlapali,   daleko.
Hugin
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 28.5.2008
To bylo natočené na   objednávku aktivistů proti   globálnímu oteplování, či   co? Když pominu hodnocení   klimatické změny, což je na   zcela jinou diskusi, celkově   působí film poněkud   nedotaženě, v případě,   že by se událost stala tak   jak je zobrazena ve filmu byl   by to jen začátek dalších   katastrof, hladomory,   anarchie, násilí a války.   Ve filmu si všichni pomáhali   a spolupracovali, což se v   krizových situacích   nestává. No a ta evakuace   prezidenta: „Pane presidente   zůstal jste zde jako   poslední.“, škoda mluvit.   Jelikož Tento režisér je i   autorem filmu Den   Nezávislosti, kde prezident   pro změnu nasedá do   stíhačky a letí zachránit   svět, tak se tomu ani   nedivím. Alespoň ,že se na   tomto filmu mohli vyřádit   digitální grafici, jenže   kromě efektů a   počítačových triků zde   není zhola nic co by si   zasloužilo kladné   hodnocení. Sestříhat a   udělat z filmu fiktivní   dokument by stálo rozhodně   za úvahu.
Cardigan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.3.2008
Zajímavý katastrofický   snímek typu Co by se mohlo   stát, kdyby... Je to film, u   kterého se urcite nebudete   nudit...
Langley
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.3.2008
Katastrofický snímek od   megalomana Rolanda Emmericha,   kde jsou hlavním lákadlem   skvělé vizuální   efekty.Scénář staví na   skutečné události, která   se určitě jednou stane, i   když ne v tak rychlých   cyklech jako ve filmu.Ledovci   rapidně rychle tají a   zemské klima se prudce   mění.Jen škoda, že   režisér vyplácal většinu   triků skoro před půlkou   filmu.
Ryan_Phillippe
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.3.2008
Vynikajúci katastrofický   film zobrazujúci čo by sa   mohlo stať pri rapídnom   globálnom oteplení a   nadmernom čerpaní   biologických zdrojov.Naozaj   dobré spracovanie a Jake   Gyllenhaal postavili tento   film nad väčšinu iných   katastrofických filmov.Film   má niečo do seba a bolo by   fajn, keby to niektorí ľudia   začali brať trochu   vážnejšie...
Medousek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.3.2008
Mám ráda katastrofické   filmy a tento se povedl   obvzlášť!Zabývá se   problematikou,která je   víceméně založená na   pravdě(stačí koukat v   televizi na zprávy,co se   děje ve světě nebo kouknout   z okna,počasí u nás je   také divočejší,než   bývalo),když opomenu   následnou dobu ledovou a   postupné zarmzání severní   polokoule.....ale co když?
veverka-zrzka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.1.2008
Tenhleten film mě zaujal snad   nejvíce ze všech   katastrofických na dnešní   scéně! Jen doufám, že se   tohle NIKDY nestane   doopravdy!!
Cash89
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.1.2008
Já teda katastrofický filmy   nemám moc rád a vůbec na   ně nechci koukat ale když mi   kámoš tenhle film pučil a   doporučil tak sem to risknul   a zapnul sem to.Jaký bylo   moje překvapení,boží   efekty i děj nebyl špatnej   ani na okamžik sem nedutal a   myslel sem si že koukám na   zprávy jak to vypadá v   Americe.Hned druhej den sem na   to kouknul znova a znova sem   byl jako přimraženej.U filmu   je důležitý že mu   uvěříte a já uvěřil.
mia5
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.12.2007
V tomto filmu je víc než jen   jak je natočen,nebo jak kdo   hrál atd.Ono jde hlavně o to   co se může stát,když se   příroda začne opravdu   bránit.
tarzanek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.12.2007
Jeden z mála hodně   povedených katastrofických   filmů,povedené efekty (vlci   atd.),a otázka?Může se to   stát?
Po shlédnutí   si myslím,že to napadlo   každého.
foxx
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.11.2007
Jeden z dalších snímků   velmi vděčného diváckého   žánru, katastrofických   vizí a fikcí. Film bych   hodnotil a taky jsem dal   odpovídající počet hvězd   a pruhů, jen průměrně. Co   se týče námětu a   zpracování, tak to bych   hodnotil o dost víc. Velmi   věrohodné zpracování,   scéna tedy na výbornou. Body   však tomu srážejí mdlé,   nevýrazné výkony herců a   velmi málo překvapivých   zvratů, které bych u filmu   tohoto žánru určitě   očekával.
wawer
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.11.2007
Den poté je úchvatný film -   vyborné triky, dobrý a   uvěřitelně podaný   příběh a nakonec to zvladli   na vybornou i herci, ale co mi   zkazilo naladu byl uplny   konec, kdyby se zachranila jen   ta hrstka lidi v ty knihovně,   přiběh by šel více d   hloubky a výsledný dojem by   byl nezapomenutelný, škoda   toho
killy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.11.2007
Zajímavý příběh s   náhledem do budoucnosti a   teorií o globálním   oteplování. Spousta akce,   skvělé efekty.
DeWitte
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.10.2007
Kazdyho muselo u tohoto filmu   napadnout co KDYBY se to vazne   stalo:-/me to teda napadlo   urcite...myslim ze tenhle film   je pozitkem i po vizualni   strance..me teda zaujal a   libil se mi :-)
Tristan_
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.10.2007
Den poté je novým   katastrofickým filmem, ve   kterém vlivem globálního   oteplování a tání ledovců   dojde k narušení   atlantického proudění a   paradoxně na celé severní   polokouli k prudkému   ochlazení, na které se   lidstvo nemůže stihnout   připravit. Zmrznutí poloviny   planety ještě předchází   řada ničivých   meteorologických jevů.
Renie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.9.2007
Velmi efektní film. Při   myšlence, že by se to mělo   stát někdy v budoucnosti,   mám mražení v zádech.brrr
Mlapiska
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 14.8.2007
Záběry ledového,   zdevastovaného New Yorku jsou   sice velmi zajímavé, ale to   je taky všechno. Děj už je   poměrně dosti slabší a   značně kulhá. Další z   filmů zobrazující dokonalé   a vlezlé hrdinné   'amerikánství'.
miken
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Film začíná úžasně   praskající krou a pokračuje   vynikajícími vizuálními   efekty až do konce.   Zvláště meteorologické   snímky točících se bouří   a obří vlna zalévající   New York jsou fantastické.   Ovšem jinak je film   průměrný, průhledný a pro   nás "nerosničky"   odborně dost nepochopitelný.
IGCONEK
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.6.2007
Denis Quaid jako   klimatolog,který se snaží   upozornit na blížící se   katastrofu.Nikdo mu nevěří   dokud...
Planeta Země   se už opravdu   rozzuřila...začíná doba   ledová!
Podaří se ji   zachránit ?
Výborně   natočený katastrofický   film, plný skvělých efektů   u kterého jsem se vážně   nestihl nudit.
Eisenhammer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Katastrofický fil, jehož   děj nám má ukázat co by se   mohlo stát, když... Velmi   poutavý děj nás zavede do   Ameriky v době, kdy dochází   k rapidní změně klimatu   vlivem civilizace. Velmi   napínavé, realistické a   hlavně inspirující, byť   smyšlené. Doporučuji.
dandysek
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.6.2007
zajímavý námět globální   katasrofy ve velmi plytkém   "americkém"   zpracování. některé scény   jsou dobře udělány, až jde   mráz po zádech, ale na   první pohled je jasné, že   jde jen o efektnost a   líbivost filmu. je to   podívaná, u které si   pořád říkáte: proč se   točí takové filmy? no,   třeba nás to více povzbudí   v uvažování o důsledcích   globálního oteplování a   ochraně životního   prostředí :-)
Romanica
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.5.2007
Velmi pěkně zpracovaný film   o tom jaké by to bylo,   kdyby....
Film plný   neočekávaných situací,   které jsou způsobena   přírodními vlivy.Nenechte   si ujít tento vyjímečný   film, který je   nezapomenutelným   zážitkem.Příběh nejen   mladých lidí, kteří se   musí ukrýt před krutým   živlem, ale ne všem se to   bohužel podaří.
Strength
Hodnocení:
Přidáno: 13.5.2007
Po shlédnutí tohoto filmu mi   lezl mráz po zádach a měla   jsem smíšené pocity. Musím   ale říc, že ho považuji za   velmi povedený. Je tam sice   několik míst, která by se   dala vytknout, ale zase na   druhou stranu je tam spousta   skvělých scén a herecké   výkony jsou taktéž super.   Na nešní dobu se to velice   povedlo.
mijala
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.5.2007
Podle mě dobře natočený   film. Sice se v tomto filmu   objevují nějaké chybičky,   ale děj je docela dobrý.   Dobře udělané triky,   tornáda a zatopení New   Yorku. Akorát vlci se jim tak   trošku nepovedli, nezdají se   mi moc opravdový. Kdykoli se   na tento film podívám, tak   můžu říct, že se mi   pořád líbí.
Tom_Hardy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.4.2007
Nelze upřít filmu solidní   atmosféru a několik   (naprosto!) omračujících   záběrů, ale scénář je   někdy tak hloupý, až to   mrazí. Den poté ani z půlky   nevyužívá potenciál   světové katastrofy a navíc   naprosto ignoruje zbytek   světa. Jedno se však dni   poté musí nechat -   málokterý film dokáže být   s tolika efekty opticky   věrohodný. Není snad   jediný záběr, ve kterém by   nějaký efekt rušil a i   takový náročná lahůdka,   jakou jsou digitální vlci,   překvapivě funguje na sto   procent. Být celý film jako   zpracování, byla by to   bomba. Emmerich je totiž   dobrý režisér, ale   průměrný scénárista.   Otázkou pak zůstává, zda   je přes své nedostatky Den   poté nadprůměrný? A to   bezpochyby je. Bohužel je   "pouze"   naprůměrný - rozhodně měl   na víc...
lemurek80
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.4.2007
Zklamání,víc o tomto filmu   ani napsat nejde...Na tenhel   film jsem se opravdu moc   těšil,dobrý jsou ale jenom   efekty...ale výkony herců a   příběh stojí opravdu na   vodě a to jak jsem byl   zklamanej dokážu srovnat   snad jen s propadákem od   Costnera myslím že se   jmenoval waterworld...No ale   třeba se to někömu z vás   bude líbit.Ostatně napiště   vlastní názor na film,sám   sem zvědavej,jak to vidí   někdo jinej.
AlCapone
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Dobře natočený film o   tom,jak by se lidé měli nad   sebou zamyslet...
Anovi
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Strhující film, který Vás   donutí k zamyšlení nad   chováním lidí k této   planetě.
KatkaDiaz
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Hodně napínavej film,   dojemnej, ale jinak stupidní,   moc přehnanej.. Amerika   žije.
nash
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.3.2007
Emmerich nejenže opakovaně   kašle na logiku   příběhu,tentokrát není   dokonce ani příliš   zábavný. Zničení New Yorku   už sme v katastrofických   filmech viděli několikrát a   Den poté v tomhle směru   nepřichází prakticky s   ničím novým. Efekty jsou   poctivé,ale už viděné.   Herci odvádějí svou   práci,ale řekl bych že je   to asi moc nebavilo. A film je   docela dobře odvyprávěn,ale   chybí tam jakýkoli moment   překvapení.Všechno se   odvíjí víceméně tak jak   čekáte,vrcholem je pak   klasický happyend.Pár scén   je přesto   zapamatováníhodných,třeba   vlci nebo ruská loď.A z   herců byl pro mě nejlepší   Jake Gyllenhaal.Celkově však   mírný podprůměr.
Koimisto
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.11.2006
Film je to dobrý a hodně   povedený (na mysli mám   efekty), jenže prostě je to   žánr, který mi absolutně   nic neříká a při druhém   shlédnutí jsem se poměrně   dost nudil.Start je   strhující a vtáhne   každého přímo do oka   hurikánu, jenže asi po   40minutách tempo   uvadá!Nezachrání to ani   smečka vlků (na to, že   žijí v ZOO si stále   zachovali lovecké pudy),   která je ale velmi vkusně   zakomponovná.A spásu   neznamená ani ruská loď na   Manhattanu.Příběhu nechybí   napětí, humor, hezké   scény, akce a MRAZIVOST, ale   mě prostě nic moc neřekl!
Steve997
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.8.2006
První hodina filmu je přímo   fascinující. Ničivá   tornáda a bouře vás   určitě nenechají jen tak   usnout. Vizuální   zpracování a efekty jsou   jedny z nejlepších a   všechno vypadá věrohodně.   Bohužel ta druhá půlka   filmu už začíná trochu   nudit, i když scéna s vlky   nebyla k zahození. Celkově   to nebyla špatná podívaná,   u které je ale nejlepší moc   nepřemýšlet.
huron
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.4.2006
Další Emmerichův počin,   který je postaven na   počítačových tricích - a   s těmi film stojí a padá.   Ta zima se nějak přenesla na   celý štáb a herce a film mi   připadá celý takový   studený. Podobně jako u   podobných snímků mě ale   ohromila vizuální invence   tvůrců.
Michal1667
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.2.2006
Celkem hodně tupý film co se   týče zápletky v druhé   půli filmu. Ovšem začátek   a změny klimatu jsou zde   ztvárněny strhujícím   způsobem a budete to   tvůrcům hltat že ani   nezjistíte že už vám   došly brambůrky :)
christinak
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.4.2005
Film o tom, co se nejpíš   stane, když dojde k velkému   globálnímu oteplení. Celý   děj je strhující a   napínavý, i když bych   vytkla závěr filmu. Celkem   mě zklamal, až moc velký   happyend. No jo Američani...   Ale na druhou stranu dobrý   efekty-chválím!
Pecin
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.2.2005
zajímavé :o)) Snad se nám   taková zima pod peřinu   nevkrade :o))
tuwanakha
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.1.2005
konec světa
Lidé opravdu stále   podcedňují své ničení   přírody. Kritika tohoto   filmu je každým dnem   aktuálnější a tak i já   jenom čekám kdy za oknem   uvidím tančící Tornáda.   Dennis Quaid podal stabilně   kvalitní výkon u ostatních   už to tak jednoznačně   tvrdit nelze. Samozřejmě,   že scénář má své   klasické nelogismy-   amarikanizmy, ale to asi mohl   každý očekávat (no, ale ta   cesta přes skleník? a útěk   z lodi? - ale nechme toho, je   tam spousta vyslovených   poselství a už jen proto   film stojí za shlédnutí. A   to nemluvím o vynikajících   tricích.
scajo
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.1.2005
Jsem mile překvapen! Jak   vidno, Emmerich se učí a Den   poté je zatím jednoznačně   jeho nejvyspělejším dílem.   Scénáristicky je to sice   opět naprosto břitké,   dění je nesmyslné, ale   kromě úchvatné vizuální   stránky s mimořádně   vydařenými trikovými   záběry jsem ocenil i fakt,   že Emmerich se (až na pár   výjimek) tentokrát konečně   oprostil od přehnaného   patosu a amerického   patriotismu.. i přes hromadu   klišé a stokrát viděných   motivů fakt zábava!
Bouvard
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.11.2004
Fascinující efekty a   vytvořené záběry, zdařile   zpracovaná představa   katastrofy (nehodnotím   věrohodnost), otřesné   dialogy.
efCZa
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.10.2004
Zdařilý film na zimní   večer, kdy by ani psa ven   nevyhnal, vy nemáte co dělat   a tak si zapnete TV. Výborný   nápad. Zpracování   pokulhává - nelogičnosti   jsou opravdu větší, než se   dalo čekat - dokážu   překousnout, když mi   řeknou, že doba ledová   nastane běhen 5ti dnů, ale   když vzápětí(asi po dvou   dnech) ustupuje, mám pocit,   že už opravdu pochybují o   tom, že myslím. Pokud   předem nic nečekáte, a   nelogičnosti překousnete,   zbyde (jen) perfektní   zpracování (občas   perfektní - zvířata jim   nejdou).
Shadow
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.8.2004
Další katastrofický snímek   Rolanda Emmericha. Když   překousnete přebubřelý   americký patriotismus, kdy   těm dobrým hrdinům se nic   nestane, ale za jiných   okolností už by byli mrtví,   tak se podívejte na grafické   efekty, které se mi opravdu   líbí. Logiku zde nehledejte.   Scénář za moc nestojí. A   kdo viděl trailer, moc   překvapený nebude. Denis   Quaid v poslední době zase   tak moc hlavní role   nedostával, tak se snaží.   Jediné, co mě mrzí, je, že   se zaměřili v grafických   efektech pouze na Ameriku.   Proč nám neukážou třeba   likvidaci Paříže a   podobných měst a světových   památek?
lukes5
Hodnocení:
Přidáno: 30.5.2004
The Day After
Tak tenhle film jsem ještě   neviděl, ale za 20 minut az   ho dotaham z netu tak se   naněj hneďka podívám a   dám vědět :)

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih33971minih33971Van Helsing (2004) 
Van Helsing n
minih186229minih186229Tři tygři: Jackpot (2022) 
Tři tygři: Jackpot n
minih154028minih154028Predátor: Evoluce (2018) 
The Predator n
minih165255minih165255Ženská na vrcholu (2019) 
Ženská na vrcholu n
minih159554minih159554Pašerák (2018) 
The Mule n
minih97252minih97252Hobit: Bitva pěti armád (2014) [2k digital] 
The Hobbit: The Battle of the Five Armies n
minih59181minih59181Poslední kat (2005) 
The Last Hangman n
minih23428minih23428Zabitá neděle (1969) 
n
minih66939minih66939Čtyřlístek ve službách krále (2013) 
Čtyřlístek ve službách krále n
minih164449minih164449Bravo Girls: Ukaž se! (2017) 
Bring It On: Worldwide #Cheersmack n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

TV Program

ČT1 - Maigret a soudcův dům (1992) [...

22:30 - 00:15

67 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

ČT2 - Válka obrazů

22:45 - 23:40

52 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

NOVA - Na vaší straně

23:00 - 23:45

37 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

22:45 - 23:50

52 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190378
Osobností: 697526
Fotografií: 763185
Plakátů: 375842
Obsahů a biografií: 178001

Poslední komentáře

Deník malého poseroutky: Výlet z...

Deník malého poseroutky: Výlet za všechny peníze
Narozdíl od předchozích   dílů,tohle byl propadák.   Nesympatičtí herci,   stupidní námět, špatný   scénař, žádný humor,   absolutně nepochopitelné   scény. Prostě bída...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 2 / 10

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10

Býčí oko (1990)

Býčí oko
Ona je to obsahově vlastně   úplná pitomost, ale je to   taky docela nápadité,   vtipné a má to správný   švih. No a když vám tu   pitomost více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Expend4bles: Postrad4telní (2023...

Návrat v dobrej forme...

Expend4bles: Postrad4telní
V nejakom článku som čítal   vyjadrenie Dolpha Lundgrena o   sklamaní zo štvrtého   pokračovania   Expendables.Určite mal na   mysli finančnú více >

Autor: pigal | Hodnocení: 8 / 10