Duben
ohodnotit

Vzpomínky

Deja Vu

Další název:
Déjà Vu
Žánr:
Rok:
2006
Délka:
128 minut
Premiéra v ČR:
28.12.2006
„Co když je to něco víc než jen váš pocit?“

Komentáře k filmu Vzpomínky

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 48
charlie1612
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.12.2020
Film spojující kriminálku,   thriller a Sci-Fi. Dobře   postavený příběh s   gradujícím napětím,   Oceňuji smysl pro detail   kamery. Některé   nelogičnosti či kiksi   omlouvám, jsou k dobru filmu   (např. v jedné fázi   detektiv Doug žádá o   vrácení záběru zpět a je   mu řečeno, že to nelze. O   pár chvil později, když   pátrá po tašce   atentátníka, to však jde   bez problémů). Obsazení   filmu je výborné. Rád se k   němu vracím. A jedna z   obětí, či hrdinka filmu –   Claire Kucheverová (Paula   Patton) je skutečně krásná   žena, jak několikrát ve   filmu zazní. A Denzela   Washingtona mám opravdu rád.
red.mann
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.11.2020
Tony Scott točil dobré   filmy. Déjà Vu je   originální, má to náboj a   solidní zápletku. Dobrá   podívaná, bavil jsem se.
klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.1.2020
Zajímavá a docela   originální sci-fi detektivka   jak se dalo ostatně při   spojení renomovaného   režiséra Tony Scotta a   hollywoodské hvězdy Denzela   Washingtona očekávat.   Líbilo se mi vedení kamery a   kamerové triky a Denzel   Washington byl jako tradičně   výborný. Jen se trochu   obávám, že divák vybavený   menší mírou představivosti   a s menším potenciálem   intelektu se musel v ději   místy ztrácet. Ty i mnohé   další ale Tony Scott   dostatečně odškodnil   brilantně natočenými   akčními scénami i   nevtíravou sekundární   romantickou linií.
Ve   své kategorii jistě   nadprůměrný film, který se   dá bez váhání doporučit   ačkoliv Tony Scott i Denzel   Washington mají na svém   kontě bezesporu i lepší   filmy.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.9.2017
Námět je vcelku zajímavý.   Speciální úkolová jednotka   je vybavena nejmodernější   technologií, která kupodivu   umožňuje nahlížet do   minulosti a tak spatřit co   čemu předcházelo a jak to   bylo provedeno. Nahlédnout   mohou čtyři dny zpět a   nelze se v záznamu vracet.   Jak to vlastně funguje   vysvětleno není. Škoda,   neboť, jak zjistí agent ATF   Doug Carlin v podání Denzela   Washingtona, má to jednu   určitou a zásadní   chybičku, která je nejen   překvapením, ale i   technickou záhadou.   Každopádně automobilová   honička za použití této   technologie je tím   nejlepším na celém snímku.   Asi těžko si někdo umí   představit pronásledování   auta v minulosti a přitom v   současné době. Einstein by   se divil. Každopádně   snímek o teroristickém činu   na přepravní lodi má spád,   napětí, popkornovou   zábavnost a patřičnou   akčnost. A aby se děj přeci   jen krapet obměkčil, máme   tu i lehčí romantickou   linku. Co jiného čekat od   Tonyho Scotta na režijní   stoličce. A Denzel Washington   už je jen třešničkou na   dortu.
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.3.2017
Denzel Washington-klasika, ktora nesklame...
Zaujimavy thriller,v ktorom   exceluju vynikajuci herci   Denzel Washington a James   Caviezel.Sice sci-fi prvok a   scenar su derave ako usta   starej indianky,vzhladom k   hercom,ktorych mam velmi rad  
spolu s Valom Kilmerom   /dalsi milacik/ mi to nevadilo   a film som si dokazal   vychutnat a doporucujem ho.
radegaster
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 15.8.2015
Už se stalo
Tahle sci-fi kriminálka mě   nijak zvlášť neoslovila.   Přitom herci nejsou špatní   a Tony napínavé i akční   scény režírovat umí.   Největším selháním filmu   je tentokrát scénář.   Příběhů na téma   "hrátky s časem"   tu už bylo nespočet a tenhle   nepřináší vůbec nic   nového. Naopak kupí jednu   logickou mezeru za druhou a   dialogy jsou přímo   ukázkově klišovité.   Škoda, s tvůrčím i   hereckým ansámblem se dalo   očekávat mnohem víc.
prvosenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.1.2015
DEJA VU

Starší krimi s prvky   sci-fi. Denzel Washington   pátrá po teroristovi, který   má na svědomí stovky   lidských životů. Díky   nezvyklému zařízení se   snaží zvrátit a změnit   minulost tak, aby k činu   nakonec nedošlo.

Nic nevadí, že hlavní   myšlenka je jen nereálné -   co kdyby. Ale bylo by to   prima. Nechytat zločince až   když něco udělají, ale   chytit je už předem, než to   stihnou udělat. No jo, ale za   co by je pak soudili? Když   vlastně nic zlého   neudělali? To abych si   dávala pozor na pusu.   Kolikrát člověk řekne   něco jako „já tě   přetrhnu jako hada“, co   když to někdo vezme vážně   a zatknou mně za plánovanou   vraždu…brr.

V poněkud komplikovaném   ději se zpočátku   průměrný divák   obtížněji orientuje, ale   pokud jej příběh nakonec   pohltí (jako mně) tak je to   brnkačka. Neobvyklý námět   spolu s působivým   provedením a dobrým   hereckým obsazením uspokojil   mé touhy po zábavném   zážitku. Svět je v dobrých   rukou, můžeme klidně   spát… ©
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.12.2014
Výborný film jako dělaný   pro Denzela, který zde   zahrál perfektní roli...   Super myšlenka, děj i   vyvrcholení. Díky momentu   překvapení, ale stačí   vidět jednou.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.11.2014
Někdy mě tak napadá, kam na   ty nápady ti tvůrci chodí -   možná je taky dobře, že to   radši nevím :-). Ovšem   tento se jim povedl. To   cestování časem.....hm   :-)
A Ti z vás, co mě   tady znají, tak jistě dobře   vědí, že kdyby tady nehrál   D.W., tak by moje hodnocení   bylo jistě vyšší. Bohužel   pro bodované filmy s ním,   jsem se zášti k němu   pořád ještě nezbavil -   přesto se na jeho filmy   nezaujatě podívám.
Ovšem Adam Goldberg se mi   tady hodně líbil v menší   roli a to ho nepovažuju za   nějak extra dobrého herce -   potěšil.
Jaruna.cimrman
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.9.2014
Film jsem viděla několikrát   a vždy je to pro mě silný   zážitek. Možná je trochu   zdlouhavý a rozvláčný, ale   asi to nešlo jinak, aby   nevznikly nějaké   nevysvětlené momenty. I tak   je děj filmu někdy trochu   zamotaný, složitý, takže   neuškodí ho vidět i   podruhé. To se mi to teprve   začalo pěkně do sebe   skládat, jako puzzle. Jinak   Denzel Washington je jediný   opálený herec, který se mi   líbí. Mám ráda všechny   filmy, ve kterých hraje. Je   také zvláštní, že na roli   zloducha si vždycky vyberou   herce Jamese Caviezela. Já   jsem ho snad viděla jen   jednou hrát kladnou postavu.   Ovšem stejně role zlosyna mu   sedí mnohem víc.
Abych to shrnula: námět   filmu špičkový, to je   téma, které přímo   vyhledávám. Obsazení herců   výborné i ten neřád je   sympaťák. Napětí také   nechybělo, rozhodně jsem se   nenudila. Naštěstí nebyl   otevřený konec, to jsem se   trochu obávala (poprvé), to   totiž přímo nesnáším.   Mám sice dobrou   představivost, ale já   potřebuji mít stoprocentní   jistotu, jak to vlastně   skončilo, i kdyby třeba   špatně. V tomto případě   konec dobrý, všecko dobré,   a já mám dušičku v   péří. To se říká u nás   na Moravě. Kdo to ještě   neviděl, doporučuji   zkouknout.
Duri86
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.8.2014
Snadno zapomenutelný snímek,   možná jsem v době kdy jsem   si ho pustil nebyl v úplně   nejlepším rozpoložení, ale   nijak mě tehdy nezaujal.
jbmnt
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.5.2014
Tento film sem již viděl   4krat a musím říct ze   patři mezi me oblíbené od   tohoto výborného herce není   snad film kdy by sem mu tu   roli nevěřil tak jako denzel   hraje opravdu malo kdo film   nemá snad ani jednu chybicku
Omnibus
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.12.2012
Moje Déjà Vu
Při sledování tohoto filmu   jsem zažíval opravdu silné   Déjà Vu, až fyzicky   nepříjemné!
Ale pak   se to vysvětlilo ;-) O   čtyři dny dřív jsem to DVD   již jednou „zasunul“ ale   díky značnému   přerumování mysli (občas   se stanou i takové pády,   vždyť jsme jen lidi) jsem   celé to sledování zasunul v   paměti někam do špajzu,   nebo spíš do regálů ve   sklepě. Čili, tenhle film   jsem už dal dvakrát (ehm),   potřetí si ho už nepustím,   leda s někým, kdo ho ještě   neviděl. To u mě obecně   platí pro alespoň v něčem   zajímavé filmy. Kvůli   sdílení zážitků se dají   „zasunout“ i podruhé,   potřetí...
Deja Vu   má originální zápletku s   časovým posunem, pevně   nastaveným na minus 4 dny .   Přesně do té chvíle se   můžeme nejprve v úvodu   filmu „podívat“, a třeba   zjistit, která ludra nechala   svého pejska položit kabel   na dětském pískovišti   před naším panelákem... V   další části filmu, poté,   co se vědci a scénárista   rozbroukají, se do minus   čtyř dnů může i   přemístit nějaký   dobrovolník-průkopník a   dát tam na budku pachateli   připravovaného zločinu   včas. Vlastně ještě než   něco provede. Což by,   aplikováno do skutečného   života, mohl být docela   průšvih :-)
„Tady   máš přes držku za to, jak   mi za čtyři dny nakopneš   pejska...! Cože? Že to bude   za to, jak se můj pejsek za   hodinu vydělá na támhleto   pískoviště? Jak to můžeš   vědět?“ Heršvec, už jsem   se do toho zamotal, jak oni ve   filmu. Ale to   pronásledování   neviditelných aut a bitky s   (pro ostatní lidi kolem   neviditelným) nepřítelem za   pomocí jakéhosi   futuristického   noktočasovizoru byly dost   dobré a originální. Kdyby   kvůli ničemu jinému, tak   jen proto stojí za to ten   film vidět. Klidně i před   čtyřmi dny ;-)
decepticon
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.7.2012
Rozhodne film, ktory treba   pozret aspon dvakrat aby   vsetko zapadlo kam ma. Dobra   hudba od HGWilliamsa sadla   vyborne. Opuchnuty Kilmer je   tu vynimocne znesitelny a   zachranovana Paula bola tiez   spravna volba.

/x2006/ titulky
/13.7.12/ cz dab AW Studio   Praha 2007
Naomi21
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.5.2012
Tony tenhle film namíchal   jako dobrý drink. A jaký   použil postup? Vzal scénář   - dostatečně zajímavý,   dostatečně proporacovaný,   se zápletkou, která by mohla   filmu srazit vaz (zkuste si   hlídat ty časové paradoxy).   Dále vybrat dobré herce   (držitelé oscara mají   přednost, Batman v důchodu   se také může ukázat v   lepším světle, navíc   přidáme uvěřitelnou,   příjemnou krásku v   nesnázích, kterou stojí za   to zachránit). Vybereme   spolehlivého kameramana,   doplníme adekvátní hudbou,   zakončíme přesným střihem   a voila máme ten správný   koktejl. Dostatečně   osvěžující, dostatečně   napínavý. Chuť je tak   akorát - nic nechybí, nic   nepřebývá.
stanko
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.5.2012
Vypadalo to přitom ,tak   slibně dobrý úvod, který   se obešel snad až do   desáté minuty téměř beze   slov, luxusní supertajná   vládní sledovací věcička,   no dobrý, ale v časovém   posunu se občas scott vrhá   na tenký led a přestřelená   stopáž celkovému dojmu taky   moc nepřidala. mohl to   zachránit bravurní konec,   který se však nekonal.   škoda.
hledaseniki
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.3.2012
Deja Vu
Tak tenhle film s Denzelem   Washingtonem je takový hodně   zvláštní. Asi nebudu sama,   kdo si tohle myslí. Jinak   Denzel je můj miláček a já   ho můžu v každé roli, i   když to je prvptřídní   ptákovina,ale takových   filmů v jeho kariéře mnoho   není, díky bohu. No jak   říkám Deja Vu je hodně   zvláštní film, ale   rozhodně jsem se u něj   nenudila a to je to hlavní.   Tony Scott coby režisér je   zárukou kvality stejně jako   Denzel. Nicméně zase tak   nadšená jsem z tohohle filmu   nebyla. Viděla jsem ho pouze   jednou a to před pár lety a   už jsem se k němu pak   nevrátila, takže asi tak.
kockak1
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.8.2010
Mě tedy film moc   nenadchl.První polovina je   otřepané klišé, zejména   dlouhá scéna kdy   specialisté sedí před   počítači a promítají si   záběry ze satelitů. Druhá   půlka je trochu   akčnější,ale už to nějak   nezachrání.Myslím, že je   hlavně problém v režii,   Toni Scott, přestože byl   můj oblíbenec, se opakuje a   už asi bohužel na nic   nového nepřijde.
salsaverde
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.5.2010
Podareny film, ktory ma drzal   v napätí az do konca.   Postupne do seba vsetko   zapadalo a ja som cakala, ako   to vsetko Doug vyriesi. Na   tomto filme sa da dobre   vidiet, ze akcny film, plny   napatia sa zaobide bez bitiek   a hlavny hrdina na vsetko   pride vlastnou dedukciou. Roky   Danzelovi neubrali na čare.
puol
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.1.2010
Hollywoodská zábava v   produkcií Bruckenhaimera a v   réžií roztraseného,   klipového Tonnyho Scotta. A   podľa mňa je to zábava   veľmi slušná, Scott sa po   Domino trošičku skľudnil,   Denzelovi Washingtonovi som   už pri prvom pohľade do   časovej obrazovky uveril, že   pretaku babu (neznáma Paula   Patton) urobí všetko a že   veru sa na plátne diali veci.   Pri sledovaní treba   rozmýšľať , ale zas nie   moc aby sme tam nenašli   logické diery (v ktorom filme   s časovými skokmi ale nie   su). Poteší aj záporak,   fanatik, vlastenec James   Caviezel i agent Val Kilmer.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.7.2009
FANTASTICKÝ FILM PARÁDNÍ   DĚJ JEŠTĚ LEPŠÍ   OBSAZENÍ A SKVĚLÉ   OBSAZENÍ ZARUČUJE V TOM TO   DÍLKU PRO TO VÁM HO MOHU JEN   DOPORUČIT
lukhor
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.3.2009
"Hrátky s časom"   ako ja nazývam takéto filmy   sa mi veľmi Páčia.   Washington bol perfektny a   film bol skoro uveriteľný   až na dotyk na obrazovku a   následovný pohyb predmetu v   čase.
sarcofago
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.12.2008
......
Film ma jednu geniálni   myšlenku... tu možnost   zapomněni v případě   pozměnění události. V tom   připadě, vše co se stalo je   zapomenuto. Ta možnost to   pozměnit je druhá myšlenka.   To, že si tohle nikdo   nedokáže představit ani   spočítat je třetí.   Čtvrtá samotná je hrdina   sám. Nikdo by mu neuvěřil   ani slovo. Takový jsme my   lidé. A takové jsou reakce   nás samotných. Ale tkví tu   jedna otázka... Jestliže to   už někdo provedl, nikdy na   to nepřijdeme... Co když   například americký   prezident je už stý a pořad   nevyhovujicí? I to můžeme   ne-li musíme připustit...
Didinka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.12.2008
Z mého pohledu film   nezaslouží žádnou kritiku,   ovšem já nejsem na takovéto   americké filmy stavěná, a   tak jsem mírně zklamaná. Ze   začátku mi mozek pracoval na   plné obrátky, bavila jsem se   skvěle a když jsem   pochopila, že jde o sci-fi,   nadskočila jsem radostí a   očekáváním, co   rafinovaného ještě uvidím.   Automobilová honička byla   skutečně nejsuprovější a   bohužel nejvrcholnější   část filmu. Ovšem od   chvíle, kdy Denzel nasedl na   autobus, který ho odvezl do   minulosti jsem už jen   zmateně koukala, co mi to   američani servírují.   Nemohla jsem tomu uvěřit,   že dokážou tak skvěle   rozehraný děj profláknout.   Nakonec jsem se dodívala jen   proto, že jsem byla   zvědavá, jak to nakonec   zmastí.
Markst
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.10.2008
Asi je jasné o čem film bude   už podle názvu,parádní   Denzel Washington v parádní   sci-fi, thriller akci.U   kterého bych řekl že je   lepší druhá polovina filmu.
Langley
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.9.2008
Parádní thriller   okořeněný akcí a   sci-fi.New Orleanský agent   ATF zde pátrá po   teroristovi, který vyhodil do   vzduchu trajekt plný   lidí.Přestože Washingtonovi   filmy nesleduji, tak tady mne   přilákalo jméno režiséra   a producenta.Pro   filozofování je ve snímku   místa dost, stejně tak   pátrání po   pachateli.Režisér zde   využívá opět   hi-technologii a Denzel mi   nijak nevadil.
cackles88
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.5.2008
film o buducnosti...dobra   schopnost denzela washingtona   vo filme.....bolo to dobre   zahrane..ale radsej mam rad   filmy o nejakej....skutocnosti   ktora sa da uskutosnit...toto   bolo trosku prehnane.ale.dalo   sa to   pozriet....celkom....denzel   hral a ma   lepsie..filmy....napr.american   gengster...
mikee
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.3.2008
Skvělá myšlenka ,   originálním způsobem   vyřešená a mistrně   natočená. Téma cestování   v čase zde bylo zfilmováno   už nesčetněkrát , ovšem   tahle verze je co do   působivosti a již   zmiňované originality u mě   na výsluní. Snímek má   ještě jednu velkou devízu a   to skvělého Denzela   Washingtona , který   předává snímku tu   správnou porci herectví a   tím mu dodává ještě   větší celistvost a   dokonalost. Pro mě   překvapení , ikdyž od   Tonyho Scotta jsem očekával   dobrý výsledek a mé   očekávání se splnilo. 90%
Alien
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.1.2008
Opravdu je na co se koukat,   Washington to zahrál   bezvadně. Tahle role mu fakt   sedla. Scénář se mi osobně   velice líbil a klidně si ho   zopáknu třikrát do   měsíce.
Snura
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.1.2008
Velice slušný thriller a tak   trošku za vlasy přtažená   sci-fi. Tak to ale obvykle u   sci-fi bývá. Spíš než s   pocitem deja vu, měl agent   Carlin co dělat, aby se   vyznal v různých časových   rovinách, což například   při takové honičce auta,   které jede sice po té samé   silnici, ale o čtyři dny   dříve, dá fakt zabrat. Ale   když poznáte, kdy mozek   zapnout a kdy jej zase raději   vypnout, tak dostanete   slušnou porci solidní   zábavy.
leva2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.1.2008
Tony Scott ve starém dobrém   technokratickém thrilleru?   Mohlo by být, dokonce i tomu   Washingtonovi to v hlavní   roli sluší, jenže jakmile   se přestane mlžit a začnou   se natvrdo vysvětlovat   časové paradoxy, ztrácí   tenhle "akčňák"   půdu pod nohama, aby se na   konci ukázalo, že je buď   prudce inteligentní nebo   přehnaně stupidní...   hranice mezi oběma stavy je   však takřka neviditelná a   já osobně jsem měl při   závěrečných titulkách   pocit, že se Tonymu zas   někde po cestě ztratila   pointa. Ale kouká se na to   hezky, to zas jo... :)
Cash89
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.1.2008
Na tenhle film sem koukat   nechtěl protože mi to   přišlo jako světová   kravina.Ale na konec sem se   donutil a zapnul to. Já bych   ten film rozdělil na tři   části - akce, nuda a zase   akce. Na začátku sem byl   vhozen do napínavého   příběhu kde se člověk   nenudil. Pak přišla slabota   kdy se skoro 45 min. dívají   na plátno a hledají   zločince. Třetí část už   je zase samá napínavá akce   až do konce.
wena
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.1.2008
Tento film na mě neuděal   nějaký zvláštní dojem   žadné velké napětí no   prostě jsou lepší filmy   docela mě to zklamalo.Děj   takový nijaký ale   zpracování a ztvárnění   hlavní role to bylo docela   dobré.
BlackElvis
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.12.2007
Nevím, jestli je to thriller   nebo drama. Jako drama těžko   a jako thriller to nemá   žádnou překvapující   scénu a žádnou   závěrečnou pointu. Jeden z   mála kladů filmu je Denzel   Washington, který svým   výkonem, jako vždy dokázal   film udržet v nadprůměru.
foxx
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.11.2007
Musím přiznat, že jsem   dlouho v tomto případě   rozmýšlel, jestli nedat   ohodnocení nejvyšší.   Denzela mám moc rád a i   když jsem viděl spoustu jeho   filmů, nedokážu si tak   najednou vůbec vzpomenout,   jestli nebyl zdaleka   nejlepší v poslední době.   Perfektní hercův výkon,   znamenitý děj, finální   závěr rozhodně   překvapující. I když   začátek byl na můj vkus   velmi "drsný" a   šokující, děj filmu   přesto postupně graduje a   rozhodně osobně neznám   nikoho, kdo by se u   sledování DÉJA VU snad   nudil.
davidek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.11.2007
Začátek je tak drsný, že   jsem si říkal, že snad se   na to nebudu dívat, ale pak   jsem se rozhodl dodívat a   udělal jsem dobře.   Perfektně zvládnutá scéna,   dialogy, efekty, atd. Až na   pár drobných chybiček a   typicky americký konec   perfektní snímek.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Svižný akční thriller se   skvělým Denzelem   Washingtonem u kterého buď   můžete nebo nemusíte   přemýšlet.
killy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.10.2007
Tak děj tohoto filmu je   hodně zamotaný. Scifi mám   rád a tento film je   napínavý až do samotného   závěru.
Helcus1
Hodnocení:
Přidáno: 30.9.2007
Podle mého názoru   špičkový film, stejně jako   herecký výkon Dencla   Washingtona. Skvělý   scénář, kamera....není k   tomu navíc co dodat. Paráda
kali.4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.8.2007
Doporučil bych nezabývat se   tolik možnostmi cestování   časem a dalšími   "vychytávkami",   jelikož tu je několik   věcí, které jsou   nepochopitelné, občas i   nelogické. Ale jako   atmosférický thriller s   velmi pěknou vizáží a   perfektním Washingtonem,   jehož zápal hraničí s   posedlostí, to beru. Navíc   takovéto pojetí daného   tématu je originální, herci   jsou vynikající (Adam   Goldberg a Jim Caviezel   jedou), Paula Patton je   překrásná a s Washingtonem   jí to šlape, a scény, kdy   Denzel sledoval minulost   prostřednictvím kamer, mě   svým stylem uchvátily. A   závěr byl sice trochu   "vycucaný z prstu",   ale rozhodně mne svou   nasládlou příchutí   potěšil. Velmi zábavné a   to je pro mne hlavní.
Le_Chuck
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.7.2007
Tony Scott na seba 3/4 filmu   šil búdu, aby sa z nej   nakoniec vyškrábal len s   odretými ušami. V porovnaní   s tým čo jej predchádza je   posledná štvrtina presne to   čo som pôvodne čakal od   celého filmu. Vizuálne   príťažlivý Hollywoodsky   konštrukt. A pritom od prvej   minúty film pohltí a v   spleti náznakov a indícií   vyšetrovania prakticky   nestratí kontakt s   pozornosťou diváka (a   logikou). Tož dobré. Má to   hlavu a pätu, slušivý   kabátik, nápad aj spád. Len   škoda toho záveru, ktorý   ale mohol skončit ešte   100-krát horšie. 80%
Clockwork
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.5.2007
Denzel washinkton opět   nezklamal velice slušne   natočeny   sci-fi/thryller,ktery mě   zaujal velice zajimavou   zapletkou, strhujicim tempem a   novou metodou vyšetrovani ke   ktere se detektiv Carlin   uchýlí.Už od začatku vas   film bude nutit přemyšlet a   nenecha vas v klidu ! Rozhodne   to neni ke kafi a sušenkam.
jedlickaj
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.5.2007
No jako všichni jsem i já   čekal asi víc, Danzel si   odehrál svoje. Režisér i   kamera též nezklamali   bohužel vysvětlení   zápletky je trochu sci-fi   což k celkové průběhu a   době ve které se film   odehrává mě nějak   nepřesvědčilo. Trochu mi to   připadá jako by autor   nevěděl jak to zakončit tak   splodil toto.
TSZ
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.5.2007
Tak nevim,rozhodne to bylo   horsi nez jsem cekal,ale na   druhou stranu to bylo nakonec   lepsi,nez jake jsem cekal ze   to bude,kdyz sem zjistil,ze to   nebude to co jsem cekal.Ja   vim,mel bych s mym   vyjadrovanim neco   delat:-)Kazdopadne sem u filmu   stravil prijemny cas,ani   jednou sem se nekoukal na   hodinky,ale ze bych byl   napnuty k prasknuti,to   rozhodne ne
Tom_Hardy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.4.2007
Napřed zajímavá detektivka,   poté docela motivující   skládačka a pak se to zvrhne   ve zmatené hrátky, kdy už   se moc nepřemejšlí nad   příčinou a důsledkem. Na   Scotta (vezmeme-li v potaz   tvorbu posledních let) docela   fádní, akční scéna s   autem uprostřed filmu má   koule (jde o jeho nepochybný   vrchol), zbytek se pohodlně   veze na vlnách   nicneříkajícího průměru   (jako by se Scott po Dominu   bál i sebemenších   vizuálních hrátek).   Washington je standardně v   pohodě, Caviezel hodně   zajímavý (ta postava si   zasloužila větší prostor).   Tempem dost nevyvážené a v   ději značně   pokulhávající a z hlediska   časových paradoxů   nefungující (i když, kdyby   si tvůrci odpustili jeden   telefonní hovor, tak by jim   to teoreticky vyjít mohlo).   Duo Scott/ Washington   rozhodně slibovalo víc…
Bruno1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.4.2007
Zajímavá film o   experimentálním stroji   času.Je taky zajímavé že   se dá nahlížet do minulosti   až za 4 dny
efCZa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.1.2007
Na to, jak výborné recenze   film měl, je to slabe. Cekala   jsem vic. Presto musim ocenit   jak scenar, tak herce, kameru   i cele zpracovani filmu.   Vetsinou je dej dokonce i   logicky! Washington sice   pozdeji jedna dost prostoduse,   ale dejme tomu. Bylo by   skvele, kdyby byl tento film   inspiraci pro dalsi tohoto   smeru - aby zmizela   prostoducha neuveritelna a   hlavne krkolomna rozuzleni,   jakych je psledni dobou   spousta.
legenda
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.1.2007
Čakal som viac Denzel,snáď nabudúce to bude lepšie
Od tohto filmu som toho   očakával viac, veď herca   Denzela Washingtona mám   veľmi rád. Znovu sa zas   potvrdilo, že dobrý herec   (herci) ešte nezaručuje (ú)   kvalitný film.
Sprvoti Deja Vu vyzeral   ako kriminálny film - a dosť   zaujímavý - až kým sa   kriminálka nezmenila na   sci-fi. Vtedy film nabral   brakový charakter, pretože   myšlienka cestovať v čase a   zachraňiť tak ľudský   život nie je ničím   univerzálna a realizácia   tejto myšlienky vo filme bola   viac ako úbohá. Čo však na   filme môžem pochváliť je   strhujúci dej až do   konca.
Film na jedno   pozretie, odporúčam ako   zábavu na dve hodiny, no film   si asi viac ako raz   nepozriete. Veď prekvapivosť   deja sa dá vychutnať len pri   prvom zliadnutí filmu.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih9710minih9710Jméno růže (1986) 
Der Name der Rose n
minih156876minih156876Britannia (2017) [TV seriál] 
Britannia n
minih28555minih28555Tenkrát na východě (2000) 
Shanghai Noon n
minih30545minih30545Rytíř de Pardaillan (1962) 
Le Chevalier de Pardaillan n
minih153915minih153915Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) 
Star Wars: The Rise of Skywalker n
minih24802minih24802Vím, že jsi vrah (1971) 
Vím, že jsi vrah n
minih19551minih19551Srdečné pozdravy z Ruska (1963) 
From Russia With Love n
minih2592minih2592Afričan (1983) 
L'Africain n
minih21199minih21199Total Recall (1990) 
Total Recall n
minih66429minih66429Kde bydlely princezny (2010) [TV cyklus] 
Kde bydlely princezny n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

TV Program

ČT1 - --

12:00 - 12:20

5 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

ČT2 - Hartheim: Nacistický zámek hrů...

12:05 - 13:05

0 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

NOVA - Polední Televizní noviny, Spor...

12:00 - 12:25

5 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

35 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178212

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10