Duben
ohodnotit

Děcka jsou v pohodě

The Kids Are All Right

Další název:
Decká sú v pohode (SK)
Rok:
2010
Délka:
106 minut
Premiéra v ČR:
6.1.2011
„Dvě mámy lesbičky, jeden dárce spermatu a dvě děti, které se rozhodly začlenit 'tátu' do svého života.“

Komentáře k filmu Děcka jsou v pohodě

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 11
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.1.2011
Bráno jako komedie je to   velmi povedené. Opravdu jsem   se několikrát od srdce   zasmála. Škoda jen, že v   poslední části se jim   žánr malinko vymknul a   rázem jsme byli málem v   dramatu.
Přesto se   jedná o snímek s hvězdným   obsazením a musím   vyzdvihnout i režii -   ženská se prostě pozná.   Nejenže se   "citové" scény   drží na hraně únosnosti   an ikdy neskloznou k patosu   či trapnosti, ale i   znázornění hlavních   hrdinek je na americký film   dost neobyčejné. Obě ženy   totiž opravdu vypadají na   svůj věk - žádný   přehnaný make-up,   vyhlazování a   retuše...jsou to prostě   skoro padesátnice s   dospělými dětmi.   ...tleskám!
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.2.2011
Rozhovory s adolescentími   dětmi v kuchyni mi   připomínali konverzaci,   která se odehrává denně u   nás doma, bez ohledu na to,   že ve snímku jsou dvě mámy   a ne klasická rodina. Stejně   je jasné, kdo u nich doma ty   kalhoty nosí.
Ruffalova proměna z   užívajícího si týpka v   zodpovědného (a stále si   užívajícího) otce je   výborná, A. Bening a J.   Moore snímek herecky táhnou,   Bening (ové) bych toho Oscara   přála, adolescenti herecky   nezaostávají.
V   konečném efektu stejný   příběh, který se   odehrává ve spoustě rodin,   akorát rodičovský pár je   trošku jiný.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.1.2011
Děcka jsou v pohodě
Film, který byl pro mě   celkem překvapením.   Úžasný Mark Ruffalo, s jeho   nehynoucím výrazem idiota   mě opravdu dostal. Příběh   o dvouch ženách -   lesbičkách, které   vychovávají dvě   dospívající děti.Takový   film jsem dosud neviděla a   opravdu se mi líbil, jen ze   začátku to bylo o dětech,   ale spíš se film zaměřoval   na obě ženy a dárce   spermatu, takže jsem moc   nepobrala název. Ale film s   hvězdným obsazením a navíc   se u něj chvílemi zasmějete   a rozhodně stojí za   shlédnutí.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.6.2012
Záměr je nabíledni -   představit, v rámci nového   životního směru, gay rodinu   a vnutit nám představu, že   funguje úplně stejně, jako   každá jiná - s krizemi,   výčitkami o obětování se   rodině na úkor kariéry   jednoho z rodičů, dokonce i   hetero nevěrou - jenže,   nefunguje, alespoň na mě to   nezabralo, celé to působí   uměle a nepřirozeně,   včetně dvou hlavních   ženských rolí i rádoby   odlehčených erotických   intermezzí, se ctí tak   vyváznul hlavně Mark   Ruffalo, ale i Mia Wasikowska   a Josh Hutcherson, zopakovat   si tento experiment s   veřejným míněním však   víckrát nehodlám, ani   kvůli nim.
lucymat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.1.2011
Na IMDb píší Comedy/Drama.   A já s tímhle označením   plně souhlasím, protože   film je dokonalým propojením   obojího. Především   chválím scénaristy (Lisa   Cholodenko, Stuart Blumberg)   za vyplnění mezery na trhu,   protože takhle originální   film týkající se lesbiček   a jejich dárce spermatu tu   ještě nebyl. Děcka jsou v   pohodě působí velmi   věrohodně, aby taky ne,   když v čele stanuly herecké   megastar Moore a Bening.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.4.2011
lepší lesbickou dvojici   nemohli vybrat. Lepšího   dárce spermií-pohodáře   nemohli vybrat také. Horší   děti vybrat také nemohli,   tak jako nemohli udělat   horší konec nebo horší   minuty trapného sexu lesby s   heterákem... nápad dobrý,   děj totálně zašlapán do   země... body za skvělé,   osvědčené herce, za nic   víc... chvíle zpovídání   puberťáků byly trapné i   pro mne a jedinné, co   ozařovalo film byl lesbický   pár! Nevím, proč do filmu   vsunuli dárce spermobanky,   ještě známého herce, když   jej sprostě na konci zase   vysunuli, tak jako nevím,   proč jsme na konci přes   deset minut odprovázeli   dcerušku na kolej... aby hned   nato promítli závěrečné   titulky-asi jim chyběly   minuty-totálně nedomyšleno!
Akana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.10.2013
Takový mainstream v rámci   americké nezávislé   produkce. Protimluv? Asi ano,   ale čert to vem. Mě je   hlavně u tohohle druhu filmů   příjemně a sousloví   "typicky americké"   díky nim pro mě získává i   pozitivní zabarvení. Nakolik   jsou všechny situace a   dialogy věrohodné těžko   posoudím. Co já vím, v   Americe nežiju, třeba se tam   rodinné trable opravdu   řeší tímhle   "příručkovým"   stylem. Koneckonců my máme   ironii, Američané patos, to   je prostě věc národní   povahy. Pikantnost ohledně   sexuální orientace hrdinů   je spíš spouštěčem   dějových zápletek, než   objektem nějakého   moralizování, což je   dobře. Ale největším   kladem filmu jsou luxusní   herecké kreace Julianne   Moore, Annette Bening, Marka   Ruffala i obou mlaďasů.   Civilní, srozumitelné,   sympatické.
Yahis
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.1.2012
The Kids Are All Right (2010)
Nic proti těmhle lidem když   spolu chtěj bejt ale když   vychovávaj děti.. tak to je   špatný!
Na první   pohled bylo jasný, že to   režírovala ženská, která   k nim možná taky bude mít   nějakym způsobem blízko.
Musim přiznat že od   začátku jsem byl u toho   dlouho napjatej, moc se mi to   líbilo a říkal jsem si že   tomu prostě musim dát 10   bludišťáků, ale to jsem   ještě doufal, že to bude   mít nějakej hezkej šťasnej   konec (žádnej americkej   happyend, ale zkrátka něco   stravitelnýho).
Ale   ten konec, ten to zabil.. ten   tak neskutečně zabil celej   film, že jsem z toho byl fakt   znechucenej. Pořád jsem   doufal, když ten závěr tak   protahovali, že se to   "nějak" vyvrbí a   ono nic. Po tom všem co se   stalo jak toho "dárce   spermatu" (jak to tam tak   "hezky" nazývaly)   odkoply.. odvezly tu dceru na   vejšku.. protahovali ten   konec a pak jenom bác a   titulky.
Neříkám,   že to mělo dopadnout tak aby   se spolu rozešly a Jules byla   s Paulem a já nevim bůhví   co ještě.. ale to mělo   dopadnout jinak! Nějaký   usmíření, přátelství a   tak.
Konec zničil   celej film! Průměr!
Pro ty kdo o to maj zájem   tak rozhodně v původním   znění.
cora22
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.1.2011
Výborný Mark Ruffalo,   trošku afektovaná Julianne   Moore a dosť dobrá Annette   Bening v zaujimavej zápletke   dvoch matiek a jedného otca.   Nad čím sa zamyslieť, či   nad výchovou dvoch   adolescentov v trochu   "inej" rodine, či   nad "úletom" jednej   z matiek. Každopádne film   pobaví - keby si bol gay, bol   by si citlivejší -, zaujme   civilným výkonom všetkých   zúčastnených a ak už nie   film samotný, tak soundtrack   za to určite stojí.   Počkáme si na Oscarov..:)))
xxlch
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.6.2014
"Manželství je   těžké,strašně   těžké.Jsou to dva   lidé,kteří se rok co rok   derou sračkama,stárnou a   mění se.Je to jeden velkej   maraton,vítě?!A občas,když   už jste spolu tak strašně   dlouho,tak se občas stane,že   toho druhého přestáváte   vidět a vidíte jen podivnou   projekci svých vlastních   problémů.A místo   toho,abyste si o těch   problémech promluvili,sejdete   z cesty a děláte jednu   hloupost za druhou."-Asi   takhle nějak je to řečeno v   závěru filmíku,který ve   mně zanechal velice   nesourodé a chaotické   pocity.Tenhle monolog byl tak   opravdový a sedí na   jakýkoliv vztah,že pokud už   vícekrát tendle filmík   neskoukám,pak na tadle slova   nezapomenu.Naprosto perfektně   zahráli A.Bening a J.Moore a   filmík je dost emotivně   silný.
metallboddah
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 21.12.2010
No nic moc. Nechapu kdo to   zaradil pod Komedie. Ani   jednou sem se nezasmala.   Typicky americky romantak jen   s modernejsim pojetim. Deti z   lesbicke rodiny po letech   hledaji sveho   "otce". Jedna z   matek se s nim zpusit, pak se   na to prijde, chvilu jsou vesi   nastvani a nakonec se vse   udobri.
Pokud se na to   nepodivete ziskate dve hodiny   casu, ktery muzete stravit   uzitecneji.

jen   poznamka k obsahu - je to Nic   a Jules (Joni je dcera)

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih96088minih96088Vášeň (2012) 
Passion n
minih32736minih32736Kašlu na lásku (2003) 
Down With Love n
minih180099minih180099Reminiscence (2021) 
Reminiscence n
minih50026minih50026Zajíček bez oušek (2007) 
Keinohrhasen n
minih64400minih64400Orel Deváté legie (2011) 
The Eagle n
minih19284minih19284Sněženky a machři (1982) 
Sněženky a machři n
minih37529minih37529Blade: Trinity (2004) 
Blade: Trinity n
minih8038minih8038Halloween 3 (1982) 
Halloween III: Season of the Witch n
minih25858minih25858Láska přes internet (1998) 
You've Got Mail n
minih24555minih24555Slunovrat (2008) 
Solstice n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

11:30 - 12:00

7 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

ČT2 - Svatá kněžna Ludmila

11:10 - 12:05

27 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

NOVA - Rizzoli & Isles - Vraždy na pi...

10:55 - 11:45

42 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

7 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani