Dámičky v sekáči (2011)

Dámičky v sekáči (From Prada to Nada)
64.2 %
 
 

From Prada to Nada

Další název: Zbohom Prada

    Žánr: komedie / drama / romantický
    Země: Spojené státy americké / Mexiko
    Délka: 107 min.
Dvě sestry z bohaté rodiny, obě studentky vysoké školy, si žijí báječný život. Nora se zcela věnuje přípravě na svou kariéru, Mary trochu se studiem bojuje a věnuje se hlavně nakupování, kamarádkám a chlapcům. Sestrám již před lety zemřela matka při autonehodě a zůstaly samy s otcem. Jednoho dne, zrovna v den svých narozenin otec náhle umírá. Na pohřbu se objeví jejich bratr, o kterém až dosud neměly ani tušení. A při dědickém řízení vyjde najevo, že otec před smrtí přišel o všechny peníze...

Jejich dům si nechá bratr s manželkou Olivií a sestry musejí z domu. protože Olivia je tam nechce a hodlá dům přestavět a prodat. Nora a Mary odjedou z milovaného a bohatého Beverly Hills do chudého východního Los Angeles a začnou žít v domě své tety. Seznámí se s místními lidmi, včetně Bruna, kterému se Mary očividně líbí, i když Mary se ho spíš bojí. Tento pokles úrovně nese špatně především Mary. Nora se rozhodne, že bude pracovat a Mary dokončí školu. Pak se Nora náhodou seznámí s Enricem, Oliviiným bratrem, který je právník, a začne pro něj pracovat. Společně pomůžou partě mexických uklízeček, které byly neoprávněně propuštěny ze zaměstnání. Mary se seznámí i s vyučujícím Ricardem, který je bohatý, a rozhodne se, že se s ním zasnoubí, aby se mohla vrátit do Beverly Hills. Mezi Norou a Enricem to jiskří, ale Nora o vztah nestojí, nechce být zklamaná a chce se soustředit jen na kariéru.

Zklamaný Enrico se hodlá zasnoubit s kamarádkou své sestry a Nora s Mary jsou na zásnuby také pozvané. Večer je pro obě velkým zklamáním. Nora se Enricovi svěří s tím, že ho miluje, ale on odchází za snoubenkou. Mary na oslavě potká Ricarda, který má údajně být v Mexiku a představí jí svou manželku. Zároveň jí sdělí, že kupují dům, který slíbil Mary. Ta je z toho tak rozhořčená, že sedne do auta a ujede pryč. Má ale nehodu a skončí v nemocnici. Celá rodina se sejde u jejího lůžka a modlí se za její uzdravení...

Film čerpá z knihy Jane Austenové „Rozum a cit“.

Zdroj: FTV Prima

režie:
Angel Gracia
 
 
hraje:
Camilla Belle (Nora Dominguezová), Alexa Vega (Mary Dominguezová), Adriana Barraza (Aurelia Jimenezová), Wilmer Valderrama (Bruno), Kuno Becker (Rodrigo), Nicholas D'Agosto (Edward), Luis Rosales (Juanito), Norma Reyna (Carmina), April Bowlby (Olivia), Alexis Ayala (Gabriel Dominguez, starší), Pablo Cruz (Gabriel Dominguez, mladší), Catalina López (Trinita), Jose Maria Negri (Benjamin Kerensky), Mario Zaragoza (Federico), Nydia Torres (Chola), Romina Peniche (Rosita), Leticia Fabián (Natalia), Karla Souza (Lucy)
 
 
námět:
Jane Austen (román "Sense and Sensibility")
 
 
scénář:
Fina Torres, Luis Alfaro, Craig Fernandez
 
 
kamera:
Héctor Ortega
 
 
hudba:
Heitor Pereira, Bonnie McKee ("California Gurls")
 
 
střih:
Brad McLaughlin
 
 
zvuk:
Nash Cubero Jr., Derek Deitz
 
 
dabing:
Lucie Musílková (dramaturg dabingu)
 
 
zpěv:
Shakira (performer: "Te Necesito"), Katy Perry ("California Gurls"), Alexa Vega ("Cielito Lindo"), Debi Nova ("Need 2 B Loved"), Camilla Belle ("Cielito Lindo")
 
 
zvláštní efekty:
Daniel Cordero
 
 
koproducent:
Rossana Arau
 
 
vizuální efekty:
Geoff Leavitt
 
 
výkonný producent:
Deborah Del Prete, James M. McNamara, Ben Odell
 
 
producent:
Gary Gilbert, Linda McDonough, Gigi Pritzker, Chris Ranta
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.