Ďáblův advokát (1993)

Ďáblův advokát (Guilty as Sin)
67.7 %
 
 

Guilty as Sin

Další název: Obžalovaný je vinen

    Žánr: psychologický
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 17.9.1993        
    Délka: 104 min.
„Když se klient nevyvede, obhájkyně hájí vlastní život. Don Johnson a Rebecca De Mornayová v hlavních rolích amerického thrilleru“
Také u nás dobře známý režisér Sidny Lumet (Dvanáct rozhněvaných mužů, Serpico, Vražda v Orient-expresu atd.) natočil příběh ze svého oblíbeného prostředí - soudní síně. Sebevědomá, nesmlouvavá advokátka Jennifer Hainesová (Rebecca De Mornayová), která obykle dosáhne svého, netuší, že narazila kosa na kámen, když si ji najme pohledný, okouzlující mladý muž David Greenway (Don Johnson), aby prokázala, že není vinen z vraždy manželky. Jennifer v něm najde zalíbení a Davidovi se daří pomalu ji dostat tam, kde chce on. Když konečně Jennifer začne pochybovat a odhalí jeho děsivé skutky, chce se vzdát případu. Ovšem Greenway ji zachytil do úskočné pasti, odkud není legálního úniku. Jennifer je nucena se rozhodnout, kam až by měla jít v ochraně zájmů svého klienta a jak dalece musí chránit vlastní život ... ve strhujícím thrilleru společnosti Hollywood Pictures.

režie:
Sidney Lumet
 
 
hraje:
Rebecca De Mornay (Jennifer Hainesová), Don Johnson (David Greenhill), Stephen Lang (Phil Garson), Jack Warden (Moe), Dana Ivey (soudkyně Thompkinsová), Ron White (Diangelo), Norma Dell'Agnese (Emily), Sean McCann (Nolan), Luis Guzmán (poručík Martinez), Tom Butler (Heath), Barbara Eve Harris (Kathleen Bigelowová), John Kapelos (Ed Lombardo), Robert Kennedy (Caniff), James Blendick (McMartin), Christina Baren (Miriam), Lynne Cormack (Esther), Simon Sinn (Loo)
 
 
scénář:
Larry Cohen
 
 
kamera:
Andrzej Bartkowiak
 
 
hudba:
Howard Shore
 
 
výprava-architekt:
Philip Rosenberg
 
 
kostýmy:
Gary Jones
 
 
střih:
Evan Lotman
 
 
zvuk:
Bruce Carwardine
 
 
vedoucí produkce:
Don Carmody
 
 
produkce:
Martin Ransohoff
 
 
titulky-česká verze:
Petr Zelenka
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.