Duben
ohodnotit

Ďábel nosí Pradu

The Devil Wears Prada

Další název:
Diabol nosí Pradu (SK); Der Teufel trägt Prada
Rok:
2006
Délka:
105 minut
Premiéra v ČR:
26.10.2006
„Džob, pro který by miliony žen zabíjely.“

Komentáře k filmu Ďábel nosí Pradu

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 65
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.10.2019
Je práce a práce. Pro tuhle   bych určitě nezabíjela a o   tom, co hledám ráno ve   skříni, mám jinou   představu. Všichni tady   haní Mirandu, ale ona taky   jen chtěla uspět, akorát si   hranice, za ta léta, posunula   dál než možná chtěla.
Takže Pradu klidně beru   na odlehčení, i když   tomuhle světu nerozumím a   nejen kvůli úžasnému   Stanleymu.
petrusmev
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.1.2015
Byl jsem příjemně   překvapen civilním dějem,   čekal jsem, nevím proč,   něco na způsob Čarodějek z   Eastwicku, ale na tenhle   pozitivní příběh o   prvních pracovních   zkušenostech mladé ženy se   dobře dívalo, k čemuž   přispělo atraktivní   prostředí, ztvárnění   hlavních postav skvělými   herci a neúnavně běžící   vyprávění odpovídající   hektickému životnímu stylu.   "Až bude tvůj osobní   život v troskách, je čas na   povýšení."
xxlch
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 28.6.2014
Pokud se v nicneříkajícím   scénáři zaskví herecké   hvězdy,dokážou oživit i   ten nicneříkající   příběh.Většinou to tak   bývá,leč v tomdle filmíku   je všeho pomálu,snad až na   módu.Všechno je tady   postaveno na dvou hereckých   osobnostech a to je tak   vše.Celkem zklamání.
mikee007
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.6.2014
Nevím
Vlastně nevím proč jsem   vlastně na tenhle film koukal   a co od něj očekával. Je   přesně takový, jaký jsem   si ho představoval.
Je   o partě snobáků, kteří   mají posunuté vnímání   světa. Kozačky od Lagerfelda   jsou pro ně důležitější,   než přízeň přátel, nebo   sympatie okolí.
Děj   není komplikovaný.   Zlá,sobecká a sebestředná   žena v konfrontaci s mladou   ambiciozní a nezkaženou   dívkou. Jedna druhou svým   chováním ovlivní. Tečka.   Nic víc, nic míň.
A   přece je snímek   "Ďábel nosí   Pradu" příjemným   pokoukáním.
Je   vyprávěn příjemnou formou,   nenudí, občas pobaví, ale   hlavně...
Hlavně je   výborně obsazen. Meryl   Streep, stejně jako Anne   Hathaway jsou prostě   dokonalé, ale to už je u   těchto děvčat tak nějak   obvyklé a jsme od nich na   špičkové výkony   zvyklí.
Meryl Streep   pro mě nikdy nebyla ženou,   která by mi připadala   obzvlášť přitažlivá, ale   její herectví to beze zbytku   vynahrazuje.
Nejspíš   už na tento film nikdy koukat   nebudu, na druhou stranu   nelituji, že jsem ho shlédl.
enejčel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.8.2013
Velmi příjemný komediální   film se souborem hereckých   hvězd. Nepříjemná Marryl   Streep a snaživá Anne   Hathaway. Skvělý děj a   srandičky v něm obsažené a   ikdyž romantiky mopc   nemusím, tohle se mi líbilo.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 22.7.2013
To byl film pro ženy na MD??   Nebo pro paka všeobecně? Pro   mamlasy co si fakt myslí, že   na barvě svetříku stojí a   padá svět? Asi i proto mám   raději holky v maskáčích.   No - k filmu: Vydržel jsem   asi třicet minut, tedy   zvukově, protože obrazem to   bylo zbytečné. Ten stačil   na deset minut. Netuším,   proč se krávoviny tohohle   stylu vůbec natáčejí, ale   když se to někomu líbí…   Možná mi zkresluje názor i   to že je mi móda děsně,   ale fakt děsně protivná a   naprosto ukradená. Odpad na   n-tou. 20130709nests.Prima   Love
meduska
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.6.2012
Streep
Film je zajímavý, svižný i   místy vtipný. Tady nejde jen   o módu a lidí kolem ní, ale   především o lidské osudy.  

Smekám před   PANÍ HEREČKOU Meryl Streep.   To, jak dokázala zahrát   Mirandu, ty její povýšené,   pohrdavé a úsečné pohledy,   její ztvárnění ženské,   která nemá soucit s nikým,   uff. Nechtěla bych pod   někým takovým pracovat.   Dokonalé.
Didinka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.11.2011
Chápu, že i takové filmy   musí vznikat, neboť tohle je   vděčné téma. Mě nikterak   moc nenadchnul, ale bavil mě,   protože svižně plynul od   začátku do jistého   předvídatelného konce.   Meryl Streep tu podává svůj   standartně dokonalý až   sterilní výkon. Body navíc   patří Stanleymu Tuccimu,   který je výrazný ve všech   svých rolích a tady mu to   obzvláště slušelo a Emily   Blunt za přesvědčivý   charakter, to byla hezky   napsaná role. Byla jsem na   konci mírně zlamaná, že se   nekonalo skutečně žádné   dějové překvapení a s   rozpaky jsem koukala na   Valentina jak se zdraví se   Streepovou. Tam nějak vypadla   z role, bylo to divné.
azenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.7.2011
Pohodový odpočinkový film z   módního světa, s výborným   hereckým obsazením - Maryl   Streep je samozřejmě   bezkonkurenční, ale Anne a   Emily jsou také senzační.   Ano, je to film spíše pro   dámské publikum, ale stojí   za to.
ancaz
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.12.2010
Dost dobrý film, jediná   škoda je, že nikdo se dosud   nezmiňoval o mužských   výkonech, což považuji za   zlo první kategorie. Stanley   Tucci byl jedinečný svým   stylem a lehkostí. Simon   Baker je typický   "klaďas s ďáblem v   těle". Má styl,   charisma i přiměřenou   dávku slizu. Jediý   nanicchlap byl Adrian Grenier.   Nevýrazný a až moc   čestný. Jako protivník sexy   Simona prostě neobstál.   Simon ho setřel jediným   úsměvem.
karlosphonic
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 4.7.2010
Dobro zvítězí nad   zlem...Nejvíce mě   pobavilo,jak hlavní hrdinka   sekla s prací a hned na ní   jinde čekali s otevřenou   náručí.Podprůměrný   film,který mě ničím   nezaujal natož překvapil.
Peykka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.7.2010
Film je super. Vynikající   výkon Meryl Streep. Určitě   se na to koukněte. Není to   jen pro ty, co se zajímají o   módu. Sám film je také   trochu o něčem jiném.
DanuSska
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.6.2010
Doporučuji!!!
Film je užasný a dokonce mě   potěšilo i to, že film   nepatří do kategorie velmi   známých filmů, jako je   například Deník princezny   atd. Nejlepší dojem filmu,   určitě udělala Meryl Streep   v roli zlé šéfky, kdy se na   konci ukázalo, že není   zlá. Film DOPORUČUJI!!!
aurora45
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.5.2010
Ďábelská Meryl Streep,   vynikající Anne i Emily,   dobrý a ne plytký biják,   hodně nad současnou   americkou kvalitou.
argenson
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.5.2010
Nečekal jsem nic   převratného, o to víc to   bylo příjemné překvapení.   Trochu to byla míchanice   Popelky, Podnikavé dívky a   Pretty Woman, vtipu nemnoho,   ale bavilo mě to. K Anne   Hathaway mám ovšem hodně   rezervovaný postoj od   slátaniny Deník princezny.   Každopádně je smutné,   když film našlapanej tolika   hercema stojí na výkonu   jednoho jediného. A Meryl   Streep byla famózní. A i   když jsem laik v oblasti   módy, oceňuju, že ty hadry   byly výborný. Ne že bych v   budoucnu tenhle film nějak   vyhledával, ale budu se muset   určitě podívat znovu. Chci   totiž od Meryl okoukat ten   úžasný styl obracení očí   v sloup:-)
Vig
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.4.2010
Boží film, který mi dnes   zvedl náladu, možná díky   dobré hudbě. Má švih,   šmrnc a bez zdlouhavé   omáčky vás vtrhne do děje   a nepustí a to to není   zrovna téma mé chuti. Pointa   mi byla jasná už na   začátku ,ale konec se mi   velmi líbil, žádné klišé   :) Co se týče Anne, snažila   se, ale nějak jsem v ní   viděla tu princezničku z   "Princess Diary". A   Meryl? Divný, nemůžu se jí   nabažit a přistihla jsem se,   že ji až tak nenávidím,   ale chápu...............její   hlas mne naprosto dostal.   Tohle je prostě její parketa   a její film.
"That´s all" xD
gabikazavacka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.3.2010
prada je realnejší než škaredá Bety
Skaredá Betty tiež robila vo   firme v modnom odvetví. Tam   však mala niekoľko   kamarátok, ktoré je   podržali. Navyše časom jej   lásku opätoval majiteľ   firmy a zobrali sa. Zo   škaredej Betty sa stála   pekná Betty.
Ale vo   filme Diabol nosí Pradu. Tam   Andy - hlávna   predstavtiteľka. Tá nebola   škaredá. Práve naopak, bola   veľmi pekná, obliekala sa   moderne. Do nového kolektívu   nezapadla. Sefka do nej   neústale rýpala. Mala i   protivnú kolegynu. A nikoho,   kto by ju podržal. Casom   zmenila svoj štýl obliekania   a vzhľadu. Mala tam predsa   kohosi, čo sa dá nazvať   priateľ, modného návrhára   Nigela. Ten jej zaobstáral   vhodné značkové šaty. A   zas realita je v tom lepšia   než u škaredej Betty. Ze   nemusela míňať peniaze   vlastné, ale mala firemné   šaty.
Predtým však   mala Andy i komplexy, ale   zrejme to brala s humorom,   akoby mohla vydržať v osiom   hniezde tak dlho? Betty   škaredú podržali, ju nemal   kto - akurát ten Nigel. Potom   ked sa jej štýl obliekania   zmenil, získala si i uznanie   diabolskej buzerovačnej   šéfky Mirandy. Sotva sa   dostala z jednej šlamastiky,   hned bola v druhej. Už vo   svojom prostredí s priateľmi   v novom šate pôsobila divne,   akoby už do tohto starého   sveta nepatrila. Pohltil ju   svet povrchný mody. Potom   musela Andy riešiť morálnu   dilému: má ísť do   Paríža, miesto svojej   kolegyne, ktorá po tom tak   dlho tužila? Nakoniec išla.   Andy neurobila nič zlé.   Proste Miranda si ju vybrala.   Až v Paríži spozná. že   svet mody, nie je pre ňu. A   nemala lásku vo firme ako   škaredá Betty. Ale mala   dobrého priateľa a   kamarátov. Ku ktorým sa   vrátila po návrate z   Paríža. To bol aspoň   happyend. Najprv musela   čeliť opovrhovaniu svojej   šéfky a kolegyn, že je ako   "slon v porceláne".   A potom, ked sa prispôsobila,   tak sa jej skoro rozpadol   vzťah.
Neben
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.12.2009
Proč ne...
Film, který neurazí ani   nenadchne.
Film, který   vás nepobaví, ale ani   neunudí.
Film, který   po závěrečných titulkách   vypnete a zřejmě si ho znovu   nepustíte, ale nebudete   litovat, že jste si ho jednou   pustili...

Zkrátka je to průměrný   film s průměrnými dialogy,   průměrnými hereckými   výkony (Meryl Streep to umí   i líp - viz např. Julie a   Julia, Mamma Mia a mnoho   dalších) a obyčejným   americkým happy endem.

Jestli si chcete   udělat hezký filmový večer   s přítelkyní, tak proč   ne...
villa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.12.2009
Výborný odpočinkový film,   který ukazuje, že není   lehké jen tak najít dobrou   práci a zaměstnavatele.
klistatko
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.11.2009
Dokonalý film o módě,moc se   panu režisérovi povedl.Meryl   Streep a Anne Hathaway byly   skvělé.Super komedie.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.10.2009
The Devil Wears Prada
Americké romantické komedie   se vždy drží svých   klasických motivů, alespoň,   že snímek o ledové   královně šéfredaktorce   módního časopisu, která   všem ničí život se od   těch klasicky šablonovitých   filmů liší, ale ne tak   docela. Největším   problémem filmu je   samozřejmě ona romantická   linka, kdy hlavní hrdinka   obyčejná dívka má   úžasného přítele, ale po   nějakém čase v módním   průmyslu se z ní stává   kopie svých předchůdkyň.   Bez téhle linky by ten film   mohl být lepší, byl by   lepší. Zásadní výhodou   filmu Ďábel nosí Pradu je   Meryl Streep. Za prvé   vypadala naprosto skvěle a   nikde jí to tak neslušelo   jako tady a hlavně její   ďábelská šéfka byla   naprosto vynikající. Její   kousavé poznámky si člověk   užívá a doufá, že jich   tam bude víc a, i když jich   tam bylo hodně, nebylo to   dost. Je škoda, že film se   žánrově minul, protože   označení hořká komedie by   filmu sekla daleko víc. Meryl   Streep tu sekunduje Stanley   Tucci a oni prostě společně   baví.
sylwikk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.10.2009
Film se mě moc líbil.   Výkony Anne Hathaway i Emily   Blunt byly vážně dobrý,   ale Meryl Streep - ta prostě   byla úplně dokonalá. Roli   nesnesitelný šéfový v   módnim časopisu zvládla   naprosto skvěle. Myslim, že   takhle to v módní branži   chodí i ve skutečnosti a   musíte si vybrat - buď   kariéra nebo osobní život.   Andy se nakonec rozhodne   správně, i když musim   uznat, že jí to fakt trvalo.   Taky bylo zajímavý vidět,   jak se z obyčejný holky v   úděsný sukni a bez   líčidel stala dokonale   upravená dáma. Pěknej   filmík!
LiLunKa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.7.2009
jo film byl super ale mrzi mne   ze se vyspala s tim blbcem...a   taky chudak emily.A taky musim   dodat ze to "nove"   obleceni co mela na sobe Andy   byl fakt drsny!!xD
kockak1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.7.2009
Film jsem viděla už   několikrát, podle mě je   skvělý. Nikdy se u něj   nenudím. A je pravdivý, tak   to skutečně v životě   chodí, dobro nad zlem   vítězí bohužel jen v   pohádkách....
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.7.2009
Naprostá paráda naprosté   senzační obsazení jsem i   uchvácen dějem a hereckými   výkoni v tom to díle   naprostá parada
lucymat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.7.2009
dost dobrý
Meryl Streep je Paní herečka   s nepřebernou škálou   mimiky, gest, pohledů... Anne   Hathaway se jí snaží   sekundovat, ale sama musela   poznat, jak obtížné to je.
dobes.pavel
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.6.2009
Ďábel nosí Pradu
Tohle, že je označováno   jako komedie?! Vždyť film   takřka postrádal srandovní   scénky a hlášky a působil   tak velmi stroze. Jelikož mi   módní průmysl nic neříka,   tak mě děj nijak zvlašť   neoslnil, ale myslím si, že   všechny ty záludnosti se v   téhle branži opravdu dějí.   Musím ale vyzdvihnout   vynikající herecký výkon   Meryl Streep, která slizkou a   panovačnou Mirandu zvrarnila   se všemi zkaženostmi a   odpornostmi.
Seducinka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.5.2009
Tenhle film prostě   zbužňuji.
Skvělá   Anne, a úžasná Miranda v   podání Meryl. Označila bych   to jako jeden z nejlepších   Meryliných filmů.
Mikisek2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.4.2009
Podle mě je to dobrý film.   Viděla sem ho několikrát a   ještě mě neomrzel. Je   zábavný ale ne tím ohraným   stylem. Líbil se mi.
Ajanka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.4.2009
Taky docela zajímavý film.   Meryl Streep si ve svém   hereckém obsazení vedla   výborně. Jinak pěkný   romantický film pro   odpočinek.
TradeCZ
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.2.2009
Pravdivost
Poněvadž se pohybuji v   podobné branži, strašně se   mi líbí vykreslení   pravdivosti tohoto filmu. Film   je reálnější než   skutečnost.
Wish
Hodnocení:
Přidáno: 18.1.2009
pro mě hodně, hodně(!)   slabý průměr, děj celkem o   ničem...navíc Anne Hathaway   zrovna dvakrát nemusím a   tady mi nějak neseděla   ještě víc než   obvykle....opravdu nechápu,   že Meryl Streep tuhle roli   vzala....a jak se dívám,   nejsem jediná...
Radka30
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 24.10.2008
Tento film byl pro mě   obrovským zklamáním. Jak se   mohla herečka takového   formátu propůjčit k takové   hlouposti? Jedním slovem   NUDA!
kara.lol
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.10.2008
I když zde Meryl Streep ve   své roli přímo zářila,   musím uznat, že v knižní   předloze byla její postava   vykreslena v daleko horším   světle. Ale to už je   problém filmařů. Jinak mě   tento film nezklamal, skvělě   jsem se u něj pobavila.
Tink
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.8.2008
That´s all...
Nazvala bych to jak chudá   holka k neštěstí   přišla:)I když jí všichni   budeme závidět šatník a   návštěvu Paříže. Meryl   Streep nebyla tak příšerná   jak říkaly kritiky   (mimochodem výkon   grandiózní), rozhodně bych   nechtěla být zaměstnanec.   Ovšem to nemění nic na tom,   že je to prostě zábava a   jedna velká přehlídka   módních trendů a   výstřelků. Má to šťávu   i humorné situace. Poznáte   jak to chodí v prestižních   časopisech. A i když Anna   Wintour (předloha pro   Mirandu) jakoukoliv podobnost,   či dokonce totožnost   popírá, ptejme se proč   vyhrožovala hercům, že se   nikdy neobjeví na stránkách   jejího módního časopisu:))   Na každém šprochu....:)
johnny-rk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.8.2008
rikal jsem si ze se budu divat   na dalsi romantarku,ale ne...   film me mile prekvapil. Dival   jsem se na divku,ktera se   snazila si udrzet praci,   musela obskakovat Mirandu,   ktera sama neudelala nic.   Kazdy ji musel vse nosit, vse   chystat..ona pouze   zkritizovala a nikdo ji nemohl   klast odpor... Kdo by mohl   chtit zit takovy zivot.?.   nikdy bych nechtel byt   workoholikem, abych nemel cas   na lasku, pratele, klid...   Pekny film...
sarf
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.5.2008
Luxusní výkon Meryl   Streepové, švih a spád,   vše podpořeno především   dokonalým střihem, za jaký   by se nemusel stydět žádný   akční film. Příběh sám o   sobě není nic extra   zvláštního, ale řemeslná   dokonalost a herecké výkony   jej povyšují na kvalitní   netuctovou podívanou. Z paní   Mirandy jde strach, který se   skoro fyzicky přenáší z   okolohrajících   podřízených až na diváka.   Ale panika není namístě - i   ona nakonec svoje ostny   /poněkud/ obrousí ...
Petra.Barbie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.5.2008
Hezké, úsměvné, prostě pohodička...
...milá a zábavná komedie z   prostředí módy, Meryl   Streep v roli uzurpátorské   šéfky působí úplně jinak   nežli v jiných   "ubrečených"   rolích na způsob   Madisonských mostů či   Vzpomínek na Afriku. Ač   záporačka, je zde naprosto   skvělá a bezkonkureční.   Ale i Anne Hathaway a Emily   Blunt jsou velmi dobré, film   je prostě nabitý energií a   nemá hluchá místa, což se   mi líbí. No a přehlídka   módy? Dámy, které si   potrpíte na krásné a   elegantní modely, nenechte si   tento film ujít už jen z   tohoto důvodu:-)) Nesmím   zapomenout na dabing - Meryl   dabuje její dvorní   "mluvkyně" Zlatka   Adamovská a to naprosto   skvěle, za Andy mluví Jitka   Ježková a ambiciózní Emily   k nám promlouvá jako Jolana   Smyčková. Nemá to chybu!
Renuleee
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.4.2008
Potřebujete si oddychnout od   své vlastní práce? zdá se   vám, že vás šéf moc   péruje? Že máte v práci   terno? Že je vaše práce   naprosto nesmyslná?   Podívejte se na tenhle   film.:)) oddechový, již od   začátku víte, jak to   skončí, ale proč ne?:)   Meryl Streep je prostě   klasa.;) (nechoďte pak ale do   obchodních center a   nedívejte se do zrcadel...   pokud nejste milionářky s   dokonalou postavou)
ninus1
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.3.2008
Tento film mě moc nenadchl,   nebyl špatný ale čekala   jsem od něj víc, další   filmová oddychovka ale musím   říct že Meryl Streep je   vždy užasná a at tenhle   film nepatří mezi nejlepší   ona je skvělá
simca.talpi
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.3.2008
Film o modě, americkém snu a   hledání svého štěstí.   Jako vždy okouzlující Meryl   Streep, jejíž arogantní   klidný hlas je   nenapodobitelný. Výborné   kostýmy. Přes slabší,   sentimentální závěr, již   předvídatelný, snímek   rozhodně není špatný.
surfeur
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.2.2008
Emily Blunt jako Emily je tam   skvělá. Přiběh dobře   postavený, nejsou tam podle   mého slabší role. Jen   závěr je podle mého hodně   umělý. Proto ta osmička.
Ba.tista
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.2.2008
Solidní drama o ženě která   chce něčeho dosáhnout a   když se jí splní sen   zjistí že ne všechno je   takové jak myslela. Dobré   obsazení slibuje dobrou   zábavu.
killy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.2.2008
Velice povedený film, s velmi   dobrým dějem a kvalitními   herečkami hlavně Meryl   Streepová skvěle hraje   protivnou ženskou a Anne   Hathawayová dívka která si   uvědomí co je pro ni   důležité.
leva2
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.1.2008
Průměrný snímek s   nezajímavým dějem. Nebýt   zcela fenomenální kreace   Mirandy Priestly - postavy   ztvárněné roli si   užívající Meryl   Streepovou, tak tu není nic   na co byste okamžitě po   skončení snímku   nezapomněli. Zcela   nezávadný a neurážející   snímek, který díky   Streepové přeci jen   získává punc "něčeho   více než-li pouze tradiční   romantické komedie o tom,   kterak americká dívka pravé   moralní hodnoty pozná".   Být snímek o postavě   Mirandy mohlo to být   vynikající
Mr.Kluzo
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.12.2007
Povedený   romanticko-komediální film z   prostředí prestižního   módního časopisu na téma   "jak Popelka ke štěstí   přišla". Její   štěstí v tomto filmu je nic   míň a nic víc, než to, že   našla samu sebe a to není   vždy v hollywoodských   filmech ten pravý happy end.   Nakonec se i zlá macecha   ukázala, že její zlá   tvář je jen povrchová   slupka a nutná image tygřice   businessu.
vercounek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.12.2007
tento film mě velmi zaujal   pojetím. Ukazuje na drsný   svět "dokonalých   žen", módy, anorexie   apod. Ale Meryl Streep opravdu   exceluje
caseyjones
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.11.2007
Arogantní modní navrhařka   hleda svou asistentku na   kterou ma hrozne naroky   nastoupí tam obyčejna mlada   holka ktera se nemaluje a   neobleka tak jak si všichni   představují tudiž si prodej   velkou změnou a nemalymi   problemy stojí za to se na to   mrknout.
monchu
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.11.2007
Tenhle film se mi těžko   zařazuje. Podle mě to vůbec   není komedie, protože i   když se u filmů směju   hrozně ráda a moc k   rozesmání nepotřebuju, tady   sem se nesmála vůbec. Je   sice komické pozorovat jak   Andy vybočuje, když stojí s   ostatními v řadě nebo když   ji Miranda pucuje ale   rozhodně to není vtipné.   Navíc jediné co Andy dělá,   je žé prvních pár minut   hájí svou   "děsnou" módu a   zbytek filmu nosí samé   modýlky. Zápletka i   rozuzlení příběhu jsou   nám jasné ještě dřív   než skončí úvodní   píseň. Velmi mi potěšila   první sekretářka Emily,   která sem vnášela alespoň   náznak humoru. Přesto je   film moc hezký, hlavně díky   tomu co se líbí každé   holce - módou, barvami,   muzikou, šperky a hlavně   značkami. Rozhodně   doporučuju film vidět i   když podotýkám, že komedie   to zrovna není (i když je   tam pár úsměvných scén).
davidek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.11.2007
Od začátku jsem věděl jak   se bude děj odvíjet, ale   jinak pohodová komedoška na   sobotní večer když není co   dělat:-).
Miluska
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.11.2007
Pre mna maximalna oddychovka,   kde sa človek uvolní a   zistí, že ten film plynie   bez toho, aby ste museli   veľmi premýšlať. Pokial   hľadáte takýto film, tento   je ten pravý. Dokonalá Meryl   Streep zahrá snáď   čokoľvek, je fakt výborná
d.lilien
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.11.2007
Když se na film kouknu i   podruhé ráda, něco to   znamená. U tohoto filmu bych   to doporučovala, protože   vyznat se ve všech těch   jménech, módních stylech,   návrhářích, asistentkách   a co já vím v čem ještě   je napoprvé docela umění a   když už se přinutíte   podruhé(načež nemusíte   být přímo módní fanatici)   právě tahle pestrost je na   filmu asi to nejlepší.   Ovšem Meryl Streep jako to   nejlepší ve filmu je   pochopitelně samozřejmost.   Mě osobně se ale líbily   všechny postavy, zvlášť   takové ty kontroverzní,   které ve svém životě   nejspíš nikdy nepotkám:-)
luongovae
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.10.2007
Na film Ďábel nosí Pradu   jsem se těšila obzvlášť   na Meryl Streep, jakožto   personifikace zla v podobě   mocné redaktorky uctívaného   časopisu RUNWAY(který   mimochodem čtou i clapci   před spaním!)narozíl od   Anne Hathaway dosahovala její   charisma nebeských   výšin...V masovém světě   modního průmyslu se také   mírně blýskla   vycházející hvězdička   Emily Blunt, která podle mě   nese typologii městských   dívek..Těm, kterým se pojem   "móda" zda úplně   zbytečná a neprojevují o   něj zájem, bych film   příliš nedoporučovala,   jelikož byste se mohli   ztratit a mít v těch   zbytečných modních   značkách guláš, jako je   tomu například u hlavní   představitelky.)
Kachy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.10.2007
Žádné hluboké myšlenky   nebo poselství film   nepřinese, ale skvěle   pobaví a to je u filmu asi to   nejdůležitější. Při   představě, že bych měl   takovou šéfovou (Meryl   Streep) mi běhá mráz po   zádech, ale naopak mít   takovou kolegyni (Anne   Hathaway) tak chodím do   práce rád. A chlapy -   opravdu to není film jen pro   ženský.
Jekky
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.10.2007
Zajímalo by mě co má   společného s dábel z   tímhle filmem ale jinak je   fajn dá se na něj dívat   sice to není ono ale podivej   te se sami a rozhodněte se
Čestmír
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Ačkoliv to není špatný   film, myslím, že ten   potenciál nebyl úplně   vyčerpaný. Jasně, Meryl je   úžasná a z Anne už není   ta priceznička z Deníku   princezny, ale možná je ten   příběh pro diváka jako já   trochu cizí. Připomněl mi   rozdílnost života u nás a v   Americe a to nejsem schopen   vstřebat. Je totiž o práci   a životě a s tím jsem se   já, divák ryze český,   příliš nesrovnal.   Neodpírám Ďáblovi kvalitu,   ale zároveň cítím, že to   všechno nemůžu tak úplně   pochopit.
Kitties
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.6.2007
Meryl Streep v této roli   nemá chybu. Pedantská žena,   která nesnese jakékoliv   narušení jejího pevného   řádu, která na konci přece   jen ukáže trochu citů. A i   její mladá   "pomocnice" musím   říct, že mě velmi   pobavila. V podstatě se z   ošklivého káčátka stala v   průběhu filmu krásnou   labutí, aby se vrátila zpět   do role káčátka, ale v   žádném případě   ošklivého..
Faye
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.6.2007
Andrea je začínající   novinářka a než nastoupí   do nejprestižnějších   novin, jak má v plánu. Tak   zatím beze strachu nakráčí   do časopisu Runway (nikdy ho   nečetla) k obávané ( nikdy   o ní neslyšela) a   despotické, ale i   nejmocnější dámě   módního průmyslu Mirandě.   I když trochu jí mohlo   varovat to, co vypuklo ve   všech kancelářích po   oznámení, že šéfová   přijíždí ( naprosto   dokonalá několikaminutovka,   kterou si pouštím   nejraději). A přestože je   pro svět módy špatně   oblečená a tlustá,   získává místo jako jedna z   asistentek. Tímto okamžikem   se stává holkou pro všechno   po 24 hodin denně a to v   poklusu. Co by za to jiní   dali. Po krušných   začátcích se začíná   přizpůsobovat jak šatníku,   tak tempu i rozmarům.   Nemožné ihned, zázraky do   tří dnů (kdepak to by bylo   moc snadné) taky ihned. A   naučí se odpovídat i na   úkoly ... „potřebuji pro   dvojčata nového Harryho   Pottera“ ( samozřejmě se   jedná o dosud nepublikovaný   rukopis) slovy „ Žádný   problém“. A posléze   dokáže vytušit i to, co se   z úsečných rozkazů   nedozví. Rozhodně cenná   škola. A pro mě víc než   příjemně strávený čas s   hudbou např. Madonny, Alanis   Morissette atd., ale hlavně   ve společnosti velmi   náročné Mirandy ( pracovat   bych u ní tedy nechtěla). A   Meryl tahle role odměřené   metrnice sedla jako ušitá,   stejně jako desítky modelů,   které vystřídala. Což mi   bohužel připomnělo i to,   že já opravdu nemám co na   sebe :- (.
kubvincovak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.6.2007
Naprosto dokonale. Takhle jsem   se u filmu jiz dlouho   nepobavila. Vyborne se bavil i   muj pritel - neni to film, jen   pro zeny, jak by se mohlo na   prvni pohle zdat. Meryl Streep   je opravdu velka san. Film je   sice trochu nadsazka, ale   myslim, ze spoustu lidi se   muze ocitnout v podobne   situaci jako Andy - neni to   nic neobvykleho :-) Film   vyborny, kazdemu ho vrele   doporucuji
kedar6
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.5.2007
Příjemné, milé podívání
Film považuji za velmi   příjemný, úsměvný. Z   filmů natočených v   poslední době trochu   vybočuje tím, že se   nesnaží být příliš   krvavý, moc bláznivý nebo   extra   "umělecký".....a   to je na něm to nejlepší.   Doporučuji ke shlídnutí!   Takže pokud si jen chcete   sednout, hluboce   nepřemýšlet a jen tak se   nechat unášet dějem, tak   doporučuji. Určitě se   nebudete bát, chechtat, ani   ve vás film nezanechá   "hlubokou stopu",   ale určitě se pobavíte
mijala
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.5.2007
Tento film se hodně točí   kolem módy, tak že si   myslim, že nejvíc zaujme   holky. Oblečky jsou fakt   pěkný a každý, kdo ten   film viděl, by si je chtěl   určitě vyzkoušet. Meryl   Streep svou roli mrchy   zahrála opravdu skvěle a   Anne taky tak. Tak že kdo se   chce zasmát, ať si tenhle   film nenechá ujít.
dragonaut
Hodnocení:
Přidáno: 13.5.2007
Tom
Tento film se odehrává v   oděvním průmyslu. Meryl   Streep (Miranda Priestly) tady   hraje proslulou návrhářku,   která přijme novou   sekretářku té to moc ze   začátku nejde, ale postupem   času se z ní stane dobrá   asistentka Mirandy. Je to   prostě “Džob, pro který   by miliony žen zabijely.”
Igrei
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Nepříliš náročná   příjemná komedie,děj je   velice jasně směřován,   takže žádné překvapivé   zvraty   nečekejte...nenastanou.
Kordus
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.4.2007
Překvapivě zábavná komedie   z oděvního průmyslu.   Zoolander je sice jen jeden,   ale tady zase exceluje Meryl   Streep v roli Mirandy,   excentrické šéfredaktorky   módního časopisu Runway.
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.10.2006
Očekávala jsem, že to bude   horší. Nakonec film dopadl   poměrně dobře. Nějak   extrémně netlačí na city a   nehraje si na něco co není.   Drží se zavedených postupů   a tak se nikdy příliš   nenudíte, ačkoliv se na   druhou stranu nikdy ani nějak   zvlášť nebavíte. Hlavně   výkon Meryl Streep je   strhujcí.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih151037minih151037Unforgettable (2017) 
Unforgettable n
minih28790minih28790Ghost in the Shell (1995) 
Kôkaku kidôtai n
minih79902minih79902Diktátor (2012) 
The Dictator n
minih74409minih74409Signál (2012) 
Signál n
minih42234minih42234Dceruška Růže (1998) [TV inscenace] 
Dceruška Růže n
minih57000minih57000Salt (2010) 
Salt n
minih8250minih8250Historie hříchu (1975) 
Dzieje Grzechu n
minih142458minih142458Obr Dobr (2016) 
The BFG n
minih191430minih191430Princezna (2022) 
The Princess n
minih123708minih123708Neviditelní (2014) [TV seriál] 
Neviditelní n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190549
Osobností: 697848
Fotografií: 763972
Plakátů: 376576
Obsahů a biografií: 178276

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10