Duben
ohodnotit

Čtyři minuty

Vier Minuten

Další název:
Four Minutes; Nur für Mozart;
Rok:
2006
Délka:
112 minut
Premiéra v ČR:
4.10.2007
„Snímek je též uváděn v rámci putovní přehlídky Střední Evropa a přehlídky Der Film.“

Komentáře k filmu Čtyři minuty

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
Misantrop
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.2.2011
Překvapivě dobré
Mám rád filmové příběhy,   v nichž se spojují krásná   hudba s divokým talentem.   Usedal jsem k televizoru s   obavami, ale nakonec jsem byl   mile překvapen jak látkou,   tak i zpracováním.   Ztrápenou duši může   léčit jen láska k hudbě.   Trochu to připomíná   životní příběh   fenomenální francouzské   klavíristky Helene Grimaud,   která byla v mládí také   velice divoká a nespoutaná a   teprve v hudbě nalezla svůj   přístav i domov. Ta mladá   pianistka z tohoto filmu byla   vyloženě sympatická, i   když místo klasické   německé hudby měla radši   "negerské pazvuky"   čili jazz. Mluva té staré   nacistické učitelky klavíru   byla vůbec překvapivě   důsledná a dobově věrná   ("teroristický útok   Američanů", namísto   spojeneckého náletu, jak   říkají dnes dokonce už i   sami Němci, kteří již   neznají pravdivou historii   svojí země, atd.). Klávesy   klavíru potřísněné krví,   netypická ekvilibristická   hra i závěrečný   strhující koncert v   impozantní budově Německé   Opery upomínají pak na   blahé paměti stejně divoké   koncerty Filipa Topola a   Psích vojáků.
Ficklip
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.3.2011
Man warLet 4 Minuten
... přišel jsem trošku   pozdě, ale ani to mne   neochudilo o dokonalý   zážitek.
Bytostně   nesnáším filmy, které   smrdí na sto honů   skobčáčtinou. Poznám je   vždy. (Wie Róza-mindu   Pí(l)čerovou.)
A   přesto, tenhle mne při   přepínání televize   nepustil dál. Zato slzy,   těch ze mě vypustil dost.   Krásný a dojemný příběh.   K nepoznání od naší   tvorby, člověk by tam ani ty   ýbrpyntliche Detaily   nenašel. (Ábr čechiše   ribstole a tělocviční   lavičky tam jsou.)
Krásné buzidrama. A   proč se má jednat o film s   gay tématikou? Na to si ho   musíte pustit. Ale bacha,   smutný kino, chlapi se tam   nelíbají a ženský intimity   taky žádný nejsou. (-:
Rozhodně se kouknu znovu,   ale film pro odpočinek to   jistě není.
Velmi   stresující. Tedy pro lidi z   masa, ne pro androidy. (-: ...   jo, možná Kita (a možná i   Majka Hasselhoffa, kdyby měl   alkoholový absťák) by to   také bylo traumatisiert...   (-:
Šup! Stáhnout,   koupit, půjčit, do kina či   k bedně!
prvosenka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.7.2011
ČTYŘI MINUTY

Tento film ve mně   zanechal rozporuplné emoce.   Hlavní hrdinka je mladá   dívka uvězněná za vraždu.   Dívka má mimořádný   hudební talent, kterého si   všimne stará učitelka.   Stará paní dochází do   věznice a dává hodiny   klavíru pro vězeňkyně.   Učitelka se všemožně   snaží mladé dívce pomoci.   Přihlásí ji na soutěž   mladých talentů, pomůže   jí vydobýt si ve vězení   nejrůznější úlevy a   ústupky, aby mohla cvičit.   Jenže dívka o její pomoc   evidentně nestojí. Hlavní   hrdinky mi bylo zpočátku   líto, ale svým postojem ke   svému životu mně nakonec   odpuzovala. To je přesně   člověk, kterému není   pomoci. Čím víc se   snažíte mu pomoci, tím   jakoby vzbuzujete větší   odpor a vzdor. Nakonec se jí   přece jen podaří využít   svou poslední šanci – své   čtyři minuty slávy. Jenže   jinak, než si stará paní   učitelka představovala. Ale   i to nakonec vedlo k jakémusi   usmíření a vzájemnému   respektu mezi oběma ženami.   No film je to dost těžký,   není to žádná oddechovka,   ale nutí k přemýšlení. A   povedl se, hodnotím jej   dobře. Nelituji času, který   jsem nad ním strávila.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190542
Osobností: 697822
Fotografií: 763956
Plakátů: 376533
Obsahů a biografií: 178269

Poslední komentáře

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Dračí princ (2015)

70%? To jako vážně? :-D

Dračí princ
Po dlouhé době bude mé   hodnocení úplně jinde, než   u zbytku uživatelů. Cca 70%,   tedy nadprůměr, je opravdu   velký přestřel. Ruská   verze více >

Autor: Karius | Hodnocení: 2 / 10