Duben
ohodnotit

Crash

Další název:
Rasisti (SK)
Rok:
2004
Délka:
113 minut
Premiéra v ČR:
25.8.2005
„Všichni žijí v Los Angeles. A během následujících 36 hodin se všichni střetnou.“

Komentáře k filmu Crash

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 44
jarda53
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.4.2010
Film na mě velice zapůsobil.   Film se skládá ze   střípků,které výsledně   do sebe zapadají.Sandra hraje   malou roličku,ale ve filmu   velká role není,ale je to   velký příběh,který   zanechá velký dojem.
efCZa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.10.2005
vyjimecny film o netoleranci,   rasismu a vlastne o absurdite   nekterych zivotnich situaci.   Jeden z mala filmu, ktery hned   na zacatku ukazuje, o cem   bude, ale az do sameho konce   stale prekvapuje dalsimi   rovinami pribehu. Velkym   plusem jsou i vyborne herecke   vykony, a vse podbarvuje   naprosto vynikajici hudba.
Frolíček
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.7.2009
Už dlouho jsem neohodnotila   žádný film desítkou a   říkala jsem si, že asi   koukám na samé blbiny, když   mě nic dlouho neoslovilo. Pak   jsem viděla Crash. Tady jsem   u závěrečných titulků   sklapla čelist a přetočila   film na dvd na začátek a   začala znovu. Nedalo se   jinak. Zvraty v jednotlivých   scénách, bezmoc, kterou   cítíte při policejní   šikaně černošské dvojice,   úlevu, když není malá   dívka zabita,znechucení nad   kladným policejním hrdinou,   který se vlivem okolností   zachová jako srab - emoce s   divákem doslova tlučou o   zem, aby mu řekly - zamysli   se, jak ovlivňuješ život   druhých.
FLA
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.4.2018
CRASH
Působivý film, který   skloubil vícero stylů, ale i   příběhů v jeden celek.   Napoprvé mě film úplně   odrovnal, ale i napodruhé má   stále sílu. Téma lidskosti,   strachu, rasismu, lásky atd.   se prolíná dohromady aby se   nakonec částečně vše   propojilo. Výborní herci,   fungující emoce,   vynikající hudba a zas   snímek, který má co   nabídnout je v mnohém   originální a ani po X letech   nezestárnul v ničem!
PROCESOR
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.9.2017
PROCESOR!
Analogie s Horem pádem je   jistě na místě. Nic a nikdo   není černo-bílý. Je   potřeba více úhlů pohledu   a komplexní nadhled, než   něco či někoho odsoudíme.   Soužití různých kultur a   nepochopení třeba jen kvůli   špatné výslovnosti, může   působit úsměvně, ale také   mít fatální následky.   Jedna věc je jak je systém   nastaven, druhá   podstatnější, že za   spoustu problémů si můžou   sami, to jak je vnímá   "normální"   většina. Hodně uživatelů   si stěžuje na nepřehlednost   kvůli více postav a   souběžně se   odehrávajících epizod, mě   to přišlo v poho a spíše   sem se ztrácel třeba v   Atlase mraků(, který mě   dost zklamal). Na snímku se   mi líbala kromě   stěžejního tématu i to, co   všechny kultury spojuje,   totiž, že problémy v   rodině a strach o   zaměstnání, jsou všude   stejné.
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.2.2018
Dlouho mně tento film unikal   a viděl jsem ho teprve až   dnes a docela toho lituju.
Ani se moc nedivím, že   dostal tolik Oscarů. Sakra to   byl ale zatraceně zamotaný   příběh - scénáristovi   bych nechal pozlatit ruce za   toto dílo.
A některé   ty scény ... no to jsem   čuměl, jak "tela na   nové vráta". Třeba to   s tím hořícím autem nebo   jak "zastřelil" tu   malou holčičku - to by   člověk brečel. Geniálně   vymyšlené.
O   hereckém obsazení netřeba   mluvit - dobrý výběr.
Maximální spokojenost.
enejčel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.10.2013
Tak nevím
Jednou je to o rasismu,   podruhé zase o lidech a   jejich osudech. Dlouho mi   trvalo, než jsem pochopil o   co ve filmu vlastně jde.   Dějovou zápletku jsem vůbec   nechápal. Čekal jsem, že   Brendan Fraser a Sandra   Bullock dostanou mnohem víc   prostoru. Pak až všechno   zapadalo do sebe a děj začal   být zajímasvější, mě   film začal bavit, ale nebylo   to znamenité.
Vůbec   jsem nepochopil scénu s tím   černochem, jak vylezl z toho   auta a nadával na policisty.   Přišlo mi, jakoby se   zastával toho černocha,   který na něj mířil   pistolí. Tu scénu jsem   vůbec nepobral. Ale film taky   ukazuje na lidskou zlobu,   zlost, vlastně člověka,   jako takového. Člověk   může být špatný, ale   zároveň dobrý. Matt Dillon   mě o tom ve své roli   přesvědčil.
Snímek   nakonec nebyl špatný, ale   má spoustu chyb, které se   už nespravý. Proto dávám   7/10.
mat.ilda
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.4.2012
Trpím několika předsudky -   mimo jiné k filmům o   rasismu, o kterých si   myslím, na základě   předchozích zkušeností,   že mě vytočí a rovněž k   Sandře Bullock a Mattu   Dillonovi, o kterých si   myslím, na základě   předchozích zkušeností,   že mě jejich herecký projev   nemůže uspokojit. Tyto   předsudky jsou, počínajíc   včerejším večerem,   překonány, a jsem tomu   ráda, neboť se jednalo o   filmový zážitek, v pravém   slova smyslu. A je mi celkem   jedno, že se snímek mohl   klidně jmenovat "Svět   je malý a o náhody v něm   není nouze", důležitá   je podstata, kterou se nám   snaží sdělit - o tom, jak   těžce zvládáme život a   když se nedaří, je třeba   najít hromosvod, kam svedeme   své splíny a hněvy a   jedním z nich je právě   rasismus, kdy si vybíjíme   zlost na příslušnících   rozdílných etnik, kteří za   to nemohou, ale jen v   přímém kontextu, v   nepřímém ano, jelikož oni   sami, ale především jejich   (i naši) předci tvořili   tuto společnost, která   určovala pravidla a dala   vzniku rasové   nesnášenlivosti, a tak se to   stále více zamotává a   připomíná píseň o psovi,   co jitrničku ukrad - však   víte, tu, co se zpívá   pořád dokola..., a když se   svět pokouší nasadit   léčbu, vznikne vedlejší   účinek - rasismus naruby.   Bravurně natočené   zobrazení ostrými,   obousečnými zbraněmi o tom,   jak hluboko jsou zasazeny   kořeny rasismu a jak je lze   zpřetrhat individuálně,   podle toho, kolik soudnosti a   dobra je v každém z nás.
Snura
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.1.2006
Film, ktetrý určitě stojí   za to vidět a který na mě   udělal velký dojem. Mám   rád filmy, kde zdánlivě   obyčejné příhody naprosto   různých lidí se skládají   do mozaiky a pospojují   některé osudy. Navíc   příhody, které se mohou   přihodit komukoliv z nás   ukazují, že i ten obyčejný   život je pěkně drsný.
red.mann
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.7.2019
Parádní příběh. Režie,   scénář, kamera, výkony   herců i hudba uchvacující.   Z některých momentů až   mrazí. Paul Haggis   kloubouček. on to prostě   opravdu umí.
Máša13
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.6.2020
Filmy
které apelují na různé   politicky vhodné jevy (v   tomto případě rasismus)   vůbec nemusím, ale tento   snímek mě vážně bavil.   Hlavně měl zajímavý   námět, který nezkazil ani   scénář, výborně   natočeno, herci také celkem   v pohodě (ani Sandra B. mi   vyloženě nevadila:-) ).   Prostě nadprůměr
karlosphonic
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.3.2009
tleskám,tleskám,tleskám
Crash jsem viděl již   několikrát a mohu ho vidět   klidně znovu a znovu.Paul   Haggis i s minimálními   finančními prostředky   natočil brilantní film.Řekl   bych,že není jen o rasových   předsudcích,ale i o   nedůvěře jako   takové.Další pozitivum   tohoto díla jsou povahy   postav.Nikdo není vyloženě   "klaďas"nebo   "záporák".Opravdu   kladný hrdina je snad postava   zámečníka,který ale podle   vzhledu vypadá jako masový   vrah.Tyto zdánlivě   bezvýznamné drobnosti,jsem   nikde dlouho u jiných filmů   neviděl a to je další   drobné plus pro Crash.Další   bod pro Haggise je dějová   linka,kdy předem   netušíte,co přijde.Uvedu to   na příkladu:ve filmu je   několik vyhrocených   situací,kde jde někomu o   život.Je celkem jedno,jestli   na někoho působí tyto   momenty emočně či   nikoli,ale vždy to relativně   dobře dopadne.To samé   čekáte u případu,kde   příjemný policajt sveze   černošského stopaře.Jenže   ten sympaťák stopaře   doslova odpráskne.Skvělé   je,že Haggis nesklouzává ke   kýčovitosti a nesnaží se   diváky násilně   poučovat,což téma rasové   snášenlivosti přímo   vybízí.Všichni herci   odvedli v Crashi výbornou   práci.Sandra Bullock i   Brendan Fraser si vedli   skvěle a v dramatické poloze   jim to oběma svědčí.Matt   Dillon mi oslnil zdaleka   nejvíce.Role policisty Ryana   mu náramně slušela.Ve filmu   hraje milujícího syna   nemocného otce a   tvrďáka,který nesnáší   arogantní lidi (obzvláště   černošky).Pasáž,kdy   stejnou ženu,kterou nedávno   drsně ponížil,musí   (prostě musí!) zachránit   život,je   nezapomenutelná.Atmosféra   jejího strachu a opovržení   k němu mixovaná s vděkem za   záchranu života ,je   dokonalá.Autor Crashe dostal   nápad natočit tenhle   úžasný film,když ho   zloději přepadli na ulici.Od   studia dostal na natáčení   jen omezené prostředky.Aby   se ušetřilo,nechal jednu z   rolí hrát svého   souseda.Sandra Bullock byla   tak nadšená ze scénáře a   chtěla tak hrát v Crashi,že   dojížděla na natáčení na   svoje náklady.Je ostuda,že   distributor opomenul dát   tento film do českých   kin.Největší favorit na   Oscara za nejlepší film   měla Zkrocená hora,ale Crash   ho získal zcela zaslouženě!
Cash89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.1.2008
Silný film o tom jak se   všechno se vším přeplete a   míchá se kokteil vztahů,   kde ani tak nejde o barvu   pleti, jako spíš o to co je   v nás uvnitř a jak s tím   dokážeme žít... Určitě   film na zamyšlení a každý   člověk si nejednou řekne,   muselo se TO stát právě   mně?! TO co přežijeme, se   už vrátit sice nedá, ale   vždy před každým svým   krokem v životě se může   zastavit a říct si:   "neovklivní tenhle můj   krok můj nebo život   kohokoliv jiného?" a pak   se nebude muset stěžovat tak   často že se Osud právě k   němu zachoval špatně aneb   Každý si je Štěstí svýho   strůjcem !
MildaX
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.5.2007
Dobrý film ve stylu   "všechno souvisí se   vším". Více dějových   linií a více postav,   jejichž osudy se nakonec   protnou. Hlavní téma jsou   rasové předsudky, které   mají bílí vůči černým,   černí vůči bílým a ani   žlutí na to nejsou lépe.
Někomu mohou připadat   osudové propletence příliš   násilné, hudba a zpomalené   scény přehnaně   slzotvorné... ale to už tak   u filmů bývá, mají budit   emoce.
Chvílemi mi   film připomínal Magnolii.
Nejsilnější je   pravděpodobně scéna   konfrontace zoufalého   perského obchodníka a   latinoamerického   zámečníka... oba jsou   "ti dobří" jen si   prostě nerozumí...
Akana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.11.2010
Film s velkými ambicemi, ze   kterých bohužel příliš   trčí ta stát se druhou   Magnolií nebo Short Cuts. S   těmi ho spojuje podobný   model více či méně   propojených příběhů a   chybí už jenom nějaká   závěrečná apokalypsa jako   v Magnolii žabí déšť a v   Short Cuts zemětřesení.   Téma, které jednotlivé   příběhy stmeluje, je tu ale   konkrétnější: rasové a   kulturní rozdíly, z nich   plynoucí nepochopení,   střety, předsudky a   absurdní situace. Právě   těm bylo podle mého názoru   ve scénáři často příliš   "pomáháno",   některé zvraty mi připadly   mírně přespekulované.   Znalce výše zmíněných   perel Crash neohromí, ale   rozhodně to není film,   který jen tak prošumí   kolem. Klade správné   otázky, jen možná někdy   trochu křečovitě.
Charlie35
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.2.2009
Vynikající filmová   záležitost, promyšlená   skládačka mozaiky osudů   jednotlivých postav. Zábava   na vysoké úrovni. Brzy si   tohle pustím znovu.
Vig
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.4.2008
Ale jo, bezvadný film, co   zanechá policejní otisk ve   vaší mysli.
Jen mi   tam něco chybělo, něco co   nedokážu popsat. Míchanice   vztahů, smutný příběh ne   vždy to musí být záruka   úspěchu.
Pardal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.11.2005
Skvělý film o problémech   americké společnosti,   zejména o rasismu a   nesnášenlivosti. Plný   velice dojemných momentů a   dech beroucích zážitků.
Faye
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.5.2007
Docela jiný pohled na   rasismus a strach. Emotivní,   dokonalá skládanka   příběhů několika etnik,   složená z jejich vzájemné   nevraživosti, nepochopení,   vzteku a vzájemného strachu.   Smutný (děsivý) obrázek o   zemi, kde se každý bojí   každého ... „Nechovej se,   jako bys mě znal.“ Jeden z   nejlepších filmů, jaký   jsem v poslední době   viděla!!!
cerfik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.7.2014
Film jsem dodíval pln úžasu   a nemajíce slov, opravdu   nemám co vytknout. Paul   Haggis mi ukázal, že je   nejen výjimečný   scénárista (Million Dollar   Baby režie Clint Eastwood),   ale dokáže skloubit jak   napsání scénáře tak   režii a stvořit filmový   bombónek. To propojení a   vývoj postav je na jejich   množství neuvěřitelné.   Ostatně ať už si to   uvědomujeme nebo ne, jsme   spolu mnohem více svázaní,   než by se na první pohled   mohlo zdát.
Ostrovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.5.2016
Zpočátku spousta nitek,   které Vás nenchají v klidu,   se postupně zaplétá, abyste   při vyvrcholení místy jen s   obtížemi lapali po dechu.   Snímek, který mi solidně   pocuchal nervovou soustavu,   tak jak to mám rád.:)
davidek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.11.2007
Od začátku sledujeme   několik rovin příběhů,   které spolu jakoby   nesouvisí, ale v průběhu   filmu najednou všechny spolu   souvisí. Pro mně   nejdojemnější scéna z   celého filmu je když   pláštěnka ochrání tátu   holčičky od střely z   pistole. Když si na tento   moment vzpomenu, a je to   často, skoro se mi chce   brečet. Patří do mých top   10 dramat.
olgab
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.4.2008
Film o rasismu ,ale trochu   jinak.Provázané příběhy   různých národností a ras,o   tom,že v každém z nás je   kus dobra,ale i   zla,strachu,ale zároveň   odvahy,ale především   citu.Vynikající   snímek,který si právem   zasloužil Oskara,vás ani   během filmu,ani po jeho   shlédnutí nenechá   klidným.Rozhodně patří k   tomu nejlepšímu co bylo   nejméně za posledních 20let   natočeno.Hluboce citový   snímek,který nestačí   vidět jednou nebo   dvakrát.Doporučuji!!!
kockak1
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.6.2010
Možná se mnou nebudete souhlasit
V nouzi poznáš přítele,   nikdy neříkej nikdy a kdo   jinému jámu kopá sám do   ní padá, tak to je asi   charakteristika filmu. Já se   ale u filmu radši bavím a z   tohohle mi bylo nanic.
Snape
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.7.2008
Hyperkorektni film, ktery je   tak didakticky, az to taha za   usi. Nakonec i ten nejhorsi   bily rasisticky policajt   podlehne a zachrani krasnou   cernosku.
luongovae
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.11.2007
Točit v dnešní době o   velmi bolestných a   palčivých tématech jako je   rasismus, rasová segregace   nebo ekologie - velký trumf   pro tvůrce. po prvním   zhlédnutí se mi film celkem   i líbil, ale po druhém jsem   se toho nuceného patosu,   nemohla nevšimnout.
majkronyk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.4.2017
Moc pěkný film o několika   lidech, jejichž osudy se   propletou, i když se vlastně   předtím vůbec neznali.   Přestože je to   nízkorozpočtový film,   který ani nešel do českých   kin, a já jsem si ho kdysi   náhodou půjčil na DVD, tak   se na něj kdykoli rád   podívám.
foxx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.11.2007
Dle mého osobního názoru   velmi zdařilý snímek jedné   z dalších hollywoodských   produkcí. Velmi slušné   herecké obsazení, výkony   některých herců   průměrné, celkové však   docela určitě nekazí   celkový emociální prožitek   z filmu. Scénář filmu   založený na několika   dějových liniích   jednotlivých protagonistů,   které spolu zpočátku   nemohou mít nic společného,   postupné se střetávání a   prolínání postav, je   myšlenka dle mého názoru   velmi originální a uměním   filmařů dovedena do   dokonalosti. Film jistě   nebude po chuti všem   divákům, čistě můj názor   je však více, než   příznivý.
Angelo.Ferrari
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.7.2006
Až příliš přeceňovaný...
Nabouchat film řadou postav   všech myslitelných ras a po   celou dobu usilovat o (často   násilné) spojování a   protínání jejich osudů   prostřednictvím otřepané   taktiky paralelních   dějových linií, není podle   mě příliš originální   nápad. Postavy jsou tak   vháněny do nepřirozených   situací, které mají za   úkol pouze ždímat z diváka   emoce za vydatné podpory   hudby, zvuků či efektu   zpomaleného pohybu...   "Osvětová" funkce   filmu, za níž film podle   mého názoru získal Oscara,   je v této polopatické   podobě v současnosti již   překonaná. Domnívám se,   že problematiku rasové   nesnášenlivosti a   diskriminace by šlo zpracovat   méně prvoplánově, ačkoliv   se snímek vyhýbá   jednostranným soudům a   snaží se naopak o   předvedení rasistické   tematiky z více hledisek.
pakacka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.9.2008
waaaaw, dokonalá syrovost...   Tak tenhle film mi vyrazil   dech. Krásná ukázka toho,   že život je svině, ale   nikdy ne černobílý...
Michal1667
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.2.2006
Zámotek osudů vzájemně se   neznajících lidí různých   ras, vyznání a různých   společenských vrstev, který   se míchá v mixéru s   nálepkou Los Angels. Film   zcela přesně míří do   stále ožehavého problému   Ameriky - rasismus. Ve filmu   se navzájem potkávají   neznámí lidé kteří   vlastně nakonec zjišťují   že ten druhý o kterém si   slepě (s předsudky) mysleli   že je jejich nepřítel a   chce je ohrozit, je vlastně   ten se kterým lze normálně   žít a je také lidský tvor.   Všichni politici na   nejvyšších postech se   tváří že rasismus v USA   není, ale nechtěl bych žít   za oceánem v některém z   velkých měst...
aduliatko
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.6.2007
aduliatko
pribeh zachytavajuci rasizmus   trochu odlisneho pohladu.   film je plny protikladov,   napriklad ako ked mlada   cernoska, ktoru sexualne   obtazoval biely policajt, je   nim na druhy den zachranena z   horiaceho auta, a pribehov,   ktore necakne do seba   zapadaju. rozhodne sa oplati   vidiet
blue.moon
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.6.2006
Nepřestává mě   překvapovat, jak všichni,   ale úplně všichni tenhle   film vynášejí do nebe a   vykřikují cosi o   strhujícím zážitku,   napínavém příběhu, trefě   do černýho, etc. etc.
Problém je asi ve mně,   říkám si, ale já The Crash   považuju jen za další   hollywoodskou slátaninu,   samozřejmě velice dobře   natočenou, tak aby   'vyvolávala skutečné emoce   a hrála na nejcitlivější   strunu srdce divákova'.
Nemůžu popřít, že   filmaři odvedli   profesionální práci, to   však nic nemění na tom, že   jde jenom o sbírku   průměrných dialogů,   provařených klišé a   spousty, spousty zpomalených   záběrů se ztlumeným zvukem   a sentimentální hudbou v   pozadí...
Myslím, že   jsem dosti citlivá osoba, ale   jediný slzy, který jsem jsem   u The Crash prolila, byly slzy   smíchu...
rstetka
Hodnocení:
Přidáno: 31.12.2007
Velké překvapení,aspoń pro   mě,Vůbec jsem nečekal   takovou kvalitu v tomto   filmu.Je vidět jak režisér   víborně zpracoval   diváky,kdo byl hajzl,nakonec   nedopadl tak špatně a   naopak.
Matttes
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.1.2009
10/10 Matttes - Doporučuji vidět
Je to jeden z mála filmů,   které je potřeba shlédnout   aspoň dvakrát. Po skončení   filmu si vyslechnete   doprovodné písničky na   konci filmu a musíte si ho   pustit znovu a potom ne   všechny souvislosti si dáte   v průběhu filmu dohromady a   to je ten druhý důvod proč   se podívat ještě jednou. Je   to film, který ukazuje jak je   pravda velmi relativní a   těžko určitelná co je   správné a co správné   rozhodně neni. Ukazuje   lidské vlastnosti a   příběhy u kterých ukazuje   obě strany mince chování.   Nenechte si ujít film, který   Vám dá možnost náhledu na   jednu situaci z více stran.   Vřele doporučuji tento   film:-)
jedlickaj
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.5.2007
Film pro nejnářočnější   ale asi nebude diváka který   by byl byl zklamán nebo by ho   nechal chladným. Prostě   tenhle film vás chytne od   začátku a do konce vás už   nepostí a až bude stavát od   televize nebo odcházet z kina   tak ještě bude v vás. Tento   film nevidět je filmovou   chybou
jarek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.6.2007
Na první shlédnutí   nečekaně silný zážitek,   na podruhé už trochu   vykukuje scénáristický   svěrák, kterým se do dané   stopáže nacpalo snad až   příliš mnoho příliš   vykonstruovaných příběhů   často až násilně   propojených. Přesto pořád   hodnotím devítkou, protže   poměrně přesně popisuje   princip našich   iracionálních i   racionálních strachů,   falešně černobílé   vidění světa, v němž   barvy neustále mění svou   vzájemnou pozici a nic není   definitivní.
Aybi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.9.2007
Tak tohle byla bomba!!! Film,   ve kterém není vysloveně   kladný ani záporný hrdina.   Nýbrž lidé, kteří v   daných chvílích ukážou   jak své silné, tak i slabé   stránky povahy. Každý z   nich si nese své životní   křivdy a v okamžiku, kdy se   jejich osudy proplétají   nejsou schopni se dorozumět,   což leckdy vede i k   tragickým koncům. Je to   dokonalá ukázka složitosti   lidských povah bez ohledu na   to jaké barvy jste.
zanes
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.1.2006
super film o vztazích mezi   různými rasami a předsudky,   které předchází mnohým   tragickým událostem. Mnoho   neznámých herců, ale   celkově naprosto úžasný   film. Opravdu super kousek
realwoman
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.8.2010
Genialna vec!!!!
Ked sa vyjadrujem k nejakemu   filmu, musi ma   "dostat" v pravom   slovazmysle. Toto je   neskutocny film, v ktorom   predsudky voci   "farebnejsim" ako   inak nielen v Amerike,   vyvolavaju infarktove situacie   nielen pre akterov filmu, ale   aj pre divaka. Vnimaveho   divaka. Hlboka sonda do   ludskych dusi, zlost, zlocin a   trest, neskutocny scenar,   vynikajuca kamera ...To vsetko   su atributy, ktore tento film   vyzdvihuju mimoriadne vysoko.   A nesmiem zabudnut na   vynikajuceho M.Dillona!Predlho   som nevidela tak vyborny film   a hodnotim ho najvyssou   znamkou. Dokonca sa mi zda   lepsi ako Crossing Over   (podobna tema).
masata
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 8.9.2007
Nejlepší film 2006 to z   mého pohledu rozhodně nebyl,   je pravda, že neznám osobně   nikoho, komu se nelíbil tolik   jako mně.
saturnin1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.12.2008
Výborně promyšlenej film o   životě.Překvapilo mě to a   moc se mi to líbilo.Díval   jsem se na to hned 2x.
paolosk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.3.2009
Velice povedený film,nemám   co vytknout.Zajímavé   zpracování osudů několika   lidí,které se navzájem   proplétají.
Oscara   pro nejlepší film roku 2006   si opravdu zasloužil.
artisian
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.1.2008
Crash...
Věřili jste naprosté   moralitě policistů bez   předsudků a bázně???   Velice působivý snímek,   který ve vás zanechá směs   lítosti, překvapení a   radosti....Co se vám   odehrává v hlavě, když   vidíte rasistického   policistu vytahovat   afroameričanku z nabouraného   auta??? Nebo stačí, že   téměř nedýcháte, když   malá holčička běží   vstříc nabité zbrani v   domění, že má "ten   neviditelný a ochranný"   plášť, aby zachránila   život svému tatínkovy...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih48489minih48489Strážci - Watchmen (2009) 
Watchmen n
minih32474minih32474Mlhy Avalonu (2001) [TV film] 
The Mists of Avalon n
minih65039minih65039Šefové na zabití (2011) 
Horrible Bosses n
minih9357minih9357Jan Hus (1954) 
Jan Hus n
minih38457minih38457Nevyjasněná úmrtí - Oči Petra Čepka (1999) [TV film] 
n
minih5618minih5618Četník ve výslužbě (1970) 
Le Gendarme en Balade n
minih24619minih24619Ta chvíle, ten okamžik (1981) 
Ta chvíle, ten okamžik n
minih40303minih40303To byl Jiří Sovák (2000) [TV film] 
n
minih20945minih20945Peacemaker (1997) 
The Peacemaker n
minih162438minih162438Aladin (2019) 
Aladdin n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Vinorodé břehy Rýna

10:05 - 10:35

23 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

ČT2 - Bílí lvi - zrozeni v divočině

09:45 - 10:40

43 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

09:30 - 10:55

58 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

09:10 - 10:30

78 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178211

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10