Duben
ohodnotit

Collateral

Žánr:
Rok:
2004
Délka:
119 minut
Premiéra v ČR:
21.10.2004
„V nesprávný čas na nesprávném místě“

Komentáře k filmu Collateral

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 59
klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.3.2021
Thriller, který je bezesporu   dobře natočený, má hodně   kvalitní obsazení a tomu   odpovídá i většina   výkonů. Ta základní   zápletka jak se černý   taxikář dostává v nepravou   dobu na nepravé místo a   ocitá se v moci bíleho   profesionálního vraha je   sice originální ale trochu   za vlasy přitažená.   Chvílemi tento film vůbec   působí jako hnaný na sílu   poněkud "přes   závit" ale i tak mezi   filmy tohoto žánru vyznívá   mírně nadprůměrně.
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.10.2019
Pořádný akční thriller.   Má to slušný spád, akci,   nechybí zajímavá zápletka   a kvalitní dvojka Tom Cruise   a Jamie Foxx v hlavní roli.
PROCESOR
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.9.2017
PROCESOR!
Při čtení komentářů k   tomuto filmu jsem se dobře   bavil a utvrdil v tom, že   každýmu se líbí něco   jiného a hlavně nálada při   sledovaní hraje prim+   samozřejmě očekávání   předem. Proto respektuji   všechny komentáře, prostě   to tak cítí. Film jsem   viděl cca. 10x a Cruise v   roli zabijáka je výbornej.
Jimbeam007
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.9.2016
Je to jako....
...párek v rohlíku bez   hořčice (kečupu).Hlad jste   zahnali,to ano,ale přesto   všechno to nebylo prostě   ono.
enejčel
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 10.2.2014
Výkony obou hlavních   představitelů nikterak   nepřesvědčí. Z námětu se   mohlo vyždímat více a   hlavně ty nelogičnosti a   chyby film hrozně   sráží.

SPOILERY!
Už jste   někdy viděli, aby taxikář,   který právě přežil   autonehodu dokázal přeprat   strážníka a ještě ho   připoutat?
Nebo,   viděli jste někdy jet   policejní hlídku v autě   samotného?
Dokázali   byste vůbec postřelit   špičkového vraha z dělky   pěti metrů a to jste v   životě nestřeleli ze   zbraně?

Tyhlety nelogičnosti   hodně film schazují a ani   Tom Cruise a Jemmie Foxx film   v žádném případě   nezachrání. Zatím   nejlepší film Michaela Manna   je Veřejní nepřátelé.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.10.2013
Když taxíkář Max dostává   celonoční rito, netuší,   že vozí po městě   nájemného vraha, který má   vykonat 5 vražd nepohodlných   členů drogové mafie. Pro   Vincenta lidský život není   víc než pouhé lusknutí   prsty.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.7.2013
Nádherná kamera na noční   město, příjemná hudba,   nikam se netlačící děj. I   stopáž filmu je   přijatelný. Každá   událost, či epizodka je   plně rozvinutá. Nesedla mi   však přítomnost Toma Cruise   v roli nájemného zabijáka a   nepomohlo tomu ani   zešedivění jeho vlasů.   Možná je to použitým   hlasem v dabingu, protože ten   se k němu absolutně nehodí.   Jinak je jeho výkon   přijatelný. Jamie Foxx zde   vypadá dosti civilně a   klidně, ale postupně   dostává kuráž, kdy pomalu   přiostřuje až do   grandiózního finále, kdy   pozvedne zbraň, a z klidného   taxikáře se rázem stane   hrdina. Občas se tu naskytnou   nelogické situace, které   kazí výsledný dojem, ale   jinak je to natočeno dobře a   postupně vzrůstající   napětí nikoho nenechá na   pochybách. Konec příběhu   je očekávaný a   nepřekvapující, ale tím   bych si filmový zážitek   nekazil.
lineak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.10.2012
Tom Cruise
Tenhle film je dobrej,má   pěkný průběh.Film hodně   doručovací ke   shlédnutí.Tom Cruise si tady   zahrál skvělou rolí.
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.7.2012
Celý film se odehrává   během jediné noci , je o   taxikáři který vozí po   městě nájemného vraha   ,zpočátku o tom neví   ,později už ano
prvosenka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.6.2012
COLLATERAL

Collateral je možná   zajímavý, ale hodně   přeceňovaný film, který s   lehkostí svou vlastní   spojuje dvě odlišné postavy   a nabízí divákům   svéráznou studii dvou   naprosto odlišných lidských   charakterů. Údajně to má   být thriller, ale on to   vlastně thriller v pravém   slova smyslu není. Jde spíš   o snímek, který má velmi   prostinký děj a většinu   času je docela nudný. Kamera   je perfektní a zachycuje LA v   krásných záběrech.   Přináší pohled na krutou   realitu dneška a   nezaměnitelnou atmosféru   spícího a nezúčastněného   velkoměsta. Jediná smůla   je, že tyto scény jsou pouze   vatou pro oko diváka, nic   nepřinášejí a jako   neměnná kulisa jsou více   méně zbytečné. První   půlka filmu je podstatě   jedna velká nuda. Seznamujeme   se s životem a sny taxikáře   (Jamie Foxx) a čekáme na   setkání s osudovou postavou   zabijáka Vincenta (Tom   Cruise). Film pokračuje   sledováním vražd,   rozhovorem obou hlavních   postav a čekání na   pořádnou akci. Po snad až   příliš poklidném   začátku se film pomaloučku   dostává do tempa. Jediným   hnacím motorem téhle   podívané je právě dvojice   Cruise - Foxx. Cynický   zabiják versus idealista a   průměrný snílek. Jejich   vzájemná chemie drží film   i tam, kde se vytrácí jiskra   příběhu. Jejich vztah   dovedně balancuje na černém   ostří komedie a osobního   dramatu. Hloubá a analyzuje   nitra postav a sem tam   sporadicky rozvíjí trochu   akce. Kladem tohoto filmu je   bezchybný vrah Tom Cruise s   neodolatelným cynismem a   dobrá kamera. Jenže to je na   celovečerní film poněkud   málo. První zajímavý   rozhovor se odehraje asi 20   minut před koncem a napětí   se od té chvíle stupňuje.   Bohužel je to na záchranu   filmu už pozdě. Závěr je   velmi rozpačitý. Režisér   Michael Mann tentokrát   naprosto zapomněl na akci a   vsadil jen na dva herce.   Bohužel ne vždycky herci, i   když výborní, udrží 120   minut dlouhý film na svých   bedrech zcela sami. Oba herci   v hlavních úlohách sice   podali skvělé výkony, ale   nestačilo to. Film byl pro   mě zklamáním. Jen běžný   průměr. Čekala jsem mnohem   víc.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.11.2011
Michael Mann prostě umí a   jeho thriller Collateral nemá   chybu. Netradiční role pro   Toma Cruise který se mě   líbí i v jiných filmech.   Zkrátka slušná, celkem   originální podívaná.
SvoKar
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.10.2011
Zatímco např. Mission:   Impossible je určen pro   širší, vyloženě   komerční publikum,   Collateral je mnohem   vážnější, temnější,   kde se divák sice víc   vcítí do děje a skutečně   je napnutý. A skoro určitě   nedisponoval takovým   rozpočtem. Jenže i já jsem   ten komerční divák, takže   když už, tak asi spíš M:I,   a i to moc ne.
čemelka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.1.2011
Velmi precizně natočený   snímek s výborným Tomem   Cruisem a Jamie Foxxem.   Tématikou nájemných vrahů   se zabývá spousta filmů.   Tento je vyjímečný svým   originálním pojetím, kdy se   nájemný vrah nechá vozit   svým taxikářem ke svým   obětem. Jammie v roli   taxikáře je věrohodný, ale   nějak jeho filmy moc   nemusím, ale Tomova drsná   postava byla nezapomenutelná.   Určitě se brzy na něj znovu   podívám, nejlépe v   originále bez dabingu.
kockak1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.4.2010
Výborný film. Originální   scénář, skvělá   atmosféra, výborná hudba a   bezvadné herecké výkony.   Nenechá vás vydechnout od   začátku až do konce. Tom   Cruise odvedl vynikající   práci, ani na vteřinu jsem   nepochybovala, že je   bezcitný zabiják. Jediné,   proč jsem ubrala jeden bodík   je úplný závěr. Ten byl   takový malinko   terminátorovský a také za   chybu ve scénáři - jak se   mohl taxikář dovolat Annie   (podle vizitky) na pevnou   linku, když nebyla ve své   kanceláři.....
scorpiontom
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.2.2010
Připraven
Správný zabiják má   přijít a odejít aniž by si   toho někdo všimnul natož   zapamatoval.Tom Cruise se   připravoval na roli tím, že   na přeplněném   losangeleském trhu doručoval   zásilky FedExu tak, aby ho   pokud možno nikdo   nepoznal.
Film je   skvělí a dá se na něj   podívat víc než jednou.
davidek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.1.2010
Film jsem viděl dvakrát za   sebou a nelituju toho. Trochu   jiný druh filmu než jsme   zvyklí od Toma Cruise(Top Gun   to není), ale musíte s ním   cítit. Je to zvláštní.
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.8.2009
Celkem jednoduchý thriller ,   který se odehrává jedné   noci a během ní se toho   stane docela hodně. Výkon   Cruise bych bral , že chtěl   také zkusil si zahrát   pořádného lumpa a jaký by   měl mít výraz v roli   zabijáka Vincenta mě se   právě v Collateral líbil a   výborný byl i Jamie Foxx a   hlavně na mě působila ta   noční atmosféra skvěle v   kině.
Didinka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.8.2009
Bez klišé i s
Občas jsem měla pocit, že   scénář psali dva lidé a   taky že jo. Vysoce hodnotím   překvapující moment, kdy   zemře vyloženě kladná   postava a to ještě právě   po triumfu svého charakteru a   bohužel nemohu rozdýchat   závěrečnou zápletku, kdy   vrah napadne ženu, k níž je   hlavní hrdina citově   vázán. Tak trochu   scénáristická schizofrenie,   ale celkový dojem a zážitek   z filmu je skvělý.
richi23
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 28.8.2009
Jeden z nejhorších filmu s   tomem...jako ten děj   taxikář jezdí z   nájem.vrahem no jako nic moc   ani ten her.výkon nic   moc.....
M.A.G.
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 9.7.2009
Tak ja jsem byl z tohoto   kousku velice zklamany.Herecky   vykon T.Cruise nic moc.A   zbytek ani nemluvim.Je to   ovsem jenom muj nazor
Agostino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.6.2009
Skvelý akčný triller s   Tomom Cruisom v hlavnej   úlohe(nájomného zabijaka).   Úvod tohto filmu začína   zaujímavo, no napokon koniec   je dosť smutný.
dobes.pavel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.6.2009
Collateral
Výborný thriller   okořeněný špetkou akce,   který byl místy docela   napínavý. Velkým plusem je   originální zápletka, od   které je odvozen i stejně   zajímavý děj. K černému   nic netušísímu taxikáři   Maxovi nastoupí najemný vrah   a chce po něm, aby ho celou   noc vozil. Když Max zjistí,   co je jeho pasažér vlastně   zač, není už cesty zpět.   Začíná divoká jízda   nočním městem, které má   tu správnou atmosféru. Tom   Cruise se role vraha zhostil   náramně skvěle. Vraždy v   podaní Vincenta jsou tak   rafinované a chladnokrevné,   až z toho běhá mráz po   zádech. Policii samozřejmě   vše uniká a marně se ho   snaží dopadnout. Vše   vygraduje v závěru, kdy   poslední obětí nájemného   vraha se má stát dívka,   kterou Max den předtím vezl   ve svém taxi. Max se jí ze   všech sil snaží zachránit.   Po strhujím závěru umírá   Vincent v tramvaji.
karlosphonic
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.4.2009
Parádní soundtrack
Konec mohl být lepší...tak   to je jen jediné menší   mínus,kterému tomuto filmu   dávám.Tom Cruise jako   výrazná záporná postava   nezklamala.Jamie Foxx bez   nějakých okázalých   humbuků začíná být více   než "pan herec"   tmavé pleti.Collateral má   vynikající zápletku,děj je   opravdu zajímavý,neotřele   akční a místy opravdu   vtipný.Parádní   jízda,které nedojde dech ani   po letech.Tomu   věřím.Vyzdvihnul bych i moc   hezký soundtrack,který   dává Collateralu tu pravou   atmosféru.Např.klidná   jízda po L.A. v taxíku s   písní Hand of time v   podání Groove Armada,neměla   nejmenší chybičku.Paráda!
Etymon
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.11.2008
Moje první desítka patří   tomuhle filmu o taxikáři,   který již 12let chodí   denně do práce aby si jednou   otevřel svůj vlastní podnik   s půjčovnou limuzín. Vše   jde (12 let :) hladce dokud si   k němu nenastoupí nájemný   vrah Tom Cruise a neshodí mu   první oběť na auto. Poté   se nechá vozit po městě a   dále každý vykonává to co   ho živý :))
Poe64
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.9.2008
sto percentný film.Výborny   režisér a herci taktiež   skvele vybraný.Tom Cruise si   za herecký výkon zaslúžil   oscara.Zaujal ma prevedením   dokonalého zabijaka.
callaghan
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.9.2008
Na to, jak mám rád většinu   filmů od Manna, pro mě byl   Collateral určitým   zklamáním. Asi jsem byl   připravený na pořádnou   porci akce jako v Heat, ale tu   v tomhle snímku nenajdete.   Chybělo mi tu i nějaké   pořádné vystupňování   napětí. Stručně řečeno,   Collateral moji pozornost   nijak extra neupoutal.
JVSoolen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.9.2008
Napianve od zactaku do konce,   vyborne zahrane, vyvazene a   tez je zde jednou z postav   filmu i samotne Los Angeles.
ZuzikD
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.9.2008
Musím říct, že tento film   je opravdu dobrý. Skvěle   zahraný, děj je dobrý   občas mi ale připadal na   hlavu postavený...ale   slušný v porovnání s   ostatnými filmy. Jen ten   T.Cruise mi tam moc neseděl   (osobně ho nemám ráda v   žádném filmu) a ještě k   tomu prošedivělí, vypadal   fakt příšerně....
kali.4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.8.2008
L.A. a Nelítostný souboj   jsou zpátky. A Michael Mann   je velký machr, neboť   rozehrát v tak chladném a   cizím prostředí   velkoměsta, navíc   ponořeném do hluboké noci,   tak atmosférickou a emocemi   nabitou partii, to skutečně   dokáže jen málo režisérů   na světě. Mann navíc   spoustu času tráví uvnitř   taxíku, v němž ruční   kamerou sleduje tváře   hlavních hrdinů. A nebyl by   to on, kdyby celým filmem   neprotkal nepředvídatelný a   v hektických momentech   naprosto nekompromisní   scénář, nepřihodil pár   symbolických momentů   (například přes cestu   přebíhajícího šakala) a   celé to nepodbarvil   vynikající hudbou, což je   ale spíše zásluha Jamese   Newtona Howarda a několika   dalších interpretů.   Samozřejmostí je skvělé a   naprosto funkční herecké   obsazení. Režisér opět   zvolil hvězdy toho   nejtěžšího kalibru (a   pozor, není to samoúčelné   – kdo si myslel, že Cruise   jako robotický padouch   pohoří, ten se šeredně   zmýlil). Dalším brilantním   tahem byl Mark Ruffalo, jehož   konec mne velice zasáhl, tím   spíš, že jsem ho absolutně   nečekal. Svižné a reálně   působící přestřelky a   dramatický závěr opravdu   hodně silně připomenou   Nelítostný souboj. A   mimochodem, ona téměř   sférická a monotónní   hudba, která vyhrává ve   vlaku v samotném závěru, mi   umožnila vidět v hlavních   hrdinech ony dva titány,   kteří se spolu střetli   léta Páně 1995 na letišti   v Los Angeles.
P.S.   Když jsem letos viděl   Michaela Claytona, přišlo   mi, že si Tony Gilroy vede v   "odcizeném"   prostředí taktéž skvěle.   Navíc mu za zády stál James   Newton Howard. A hádejte, co   mi scéna s koňmi   připomněla. No přeci scénu   se šakalem ;-)).
Tom_Hardy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.7.2008
Hodně atmosférická   záležitost připomene svým   pojetím Nelítostný souboj a   hudbou Insidera (mimochodem,   hudba je NAPROSTO   vynikající). Snímek se ani   na minutu nezastaví a oba   herci v hlavní úloze   podávají, ač v jiných   charakterech, než na jaké   jsme u nich zvyklí,   přesvědčivé výkony a jsou   si důstojnými protihráči.   Konečných 20 minut je sice   krapítko klišé, ale i tak   neskutečně napínavé.   Vzhledem k tomu, jak je film   perfektně natočený a jak   moc se ve mně zapsala scéna   s vlkem, nemohu jít pod deset   hvězdiček...
MARi0
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.7.2008
Tom Cruise jako nájemný vrah   bez citů co chrlí jedno   moudro za druhým? Ano,   funguje to:-) Výborná   podívaná která vám   nedovolí zvednout se z   křesla. Propracované   charaktery postav, napínavý   děj, hvězdní herci. Co víc   si přát?
Ivesan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.5.2008
Úžasný Tom Cruise (i když   ho moc nemusím)v roli   nájemného vraha, pro něhož   nemá lidský život váhu ani   důvod... a taxikář, který   si díky němu uvědomí   pravý opak...
K tomu   už není co dodat. Koukněte   jak to všechno dopadne...
Snape
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.5.2008
Cruise je cim dal lepsi herec.   Z meho neolibence se stal v   poslednich letech jeden z   nejlepsich v Hollywoodu.
Miluska
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.2.2008
:)
Toma moc nemusim, ale povedala   som si, ze pokial ma hrat   zapornu postavu, musim to   vidiet. Velmi dobre. Klobuk   dolu. I ked je pravda, ze v   niektorych pripadoch mi   prislo, ze sa pozeram na   sladkeho Toma, ktora sa sladko   usmeiva, ale hned to preslo.   Pacil sa mi samotny film.   Musim uznat, ze to zahral   dobre
Cash89
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.1.2008
Skvělý psycho,napětí že   místy ani nedýcháte.Jamie   Foxx výborně zahrál   taxikáře a Tom Cruise zase   vyniká v roli   vraha.Podívaná,ke které se   budu vždycky rád   vracet.Pochválil bych ještě   určitě kameru.
Mr.Kluzo
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.12.2007
Svižný, zajímavý, s   perfektními hereckými   výkony, s dobrým scénářem   a vynikající réžií.   Takhle nějak by se dal   shrnout tento snímek.
BlackElvis
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Jen málokterý film mě   připoutá k sedačce a jen   málokterý mě zhypnotizuje   svou atmosférou. Perfektní   režie i scénář. Kamera,   střih taky skvělé a   herecké výkony prostě   bomba. Snad nikdy nezapomenu   na velký výkon Jamieho Foxxe   a skvělého Toma Cruise,   který po dlouhé době   prokázal, že není jen   superstar, která do kina   táhne diváky.
Bill_Goldberg
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.11.2007
je to jízda !
Fantastická noční jízda   podbarvená opravdu skvělou   hudbou a výborným hereckým   výkonem jak Jamie Foxxe , tak   Toma Cruise . Na co ale já   osobně nikdy nezapomenu , je   ta vyvražďovací scéna z   Clubu vyšperkovaná písní   Paula Oakenfolda - Ready   Steady Go !!!
Duster
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.11.2007
Nadprůměrný thriller,   který zdobí výborný   scénář, solidní režie a   znamenité herecké výkony   obou hlavních   představitelů. Toma Cruise   jsem nikdy neměl moc rád,   ale už několikrát mě   přesvědčil, že občas   také umí zahrát (naposledy   třeba ve Válce světů nebo   Minority Report). Jeho   chladnokrevný zabiják   Vincent není jednoznačnou   figurou, žádná vraždící   stvůra, jen člověk, co   dělá svou práci, kde na   city není místo ("Vy   jste toho člověka zabil?   Vždyť jste ho ani   neznal!" "A to jsem   se s ním měl předtím   seznámit?"). Jamie Foxx   byl pro mě velkou neznámou,   ale podal přesvědčivý   výkon a jeho postava   taxikáře je velmi   sympatická a uvěřitelná (o   Foxxových kvalitách ostatně   svědčí Oscar za   ztvárnění slavného Raye   Charlese ve filmu Ray). Oba   herce navíc drží kvalitní   scénář, který udržuje   diváka v neustálém napětí   a ve filmu je několik   poměrně překvapivých   zvratů (třebaže člověk   už od počátku tuší, kdo   asi bude Vincentovým   posledním cílem). Slušnou   práci odvedl i režisér Mann   a jeho spolupracovníci za   kamerou či střihačským   pultem. Některé scény a   záběry jsou skutečně velmi   zajímavě nasnímané, snad   jen scéna v klubu mi přišla   poněkud zmatená. Celkově   velmi povedený a nevšední   snímek, který od plného   hodnocení sráží jen   několik drobností.
TarabasCz
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Vydařený thriller.
Děj se z 90-ti %   odehráva v taxiku n nočním   L.A.
Šedivej   "Tomík" jako   záporná postava přesto moc   dobrej výkon - skvělé   propracovaní a vyvedenej   scenář.
Film se tak   lehce určitě nestane   okoukaným zaco dávam o bod   víc.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Hodně povedený thriller   odehrávající se z větší   části v taxiku s výborným   Cruisem a ještě lepším   Foxxem. Filmu dodává   perfektní atmosféru noční   LA a digitální kamera. Kdyby   ve filmu byla nějaká   větší akční scéna   klidně bych ještě hvězdu   přidal.
ApexTwin
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.10.2007
Collateral
Dva neskutocne herecke vykony   /Cruise a Foxx/ robia z tohto   filmu fakt trhak...Hlavne   dialogy v taxiku su premakane   :)) Vyborny film s podla mna   vybornym koncom..Odporucam, je   to film ktory sa len tak   neopozera..A ak sa vam nahodou   nebude pacit, Cruisove sedive   vlasy stoja za to
IGCONEK
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.6.2007
super podívaná
Pro obyčejného chlapíka za   volantem losangeleského   taxiku to měla být rutina.   Jenže po droboulinké dámě,   připomínající Niobe ze   světa Matrixu (Jada Pinkett   Smith), nastoupil do Maxovy   mašiny šedovlasý raubíř   Vincent s kuriózní prosbou o   rozvoz po pěti štacích.   Tuhle noc platí zdrcující   přímá úměra mezi počtem   zastávek a smrtících kulek   z Vincentovy pistole. Blbá   náhoda, řeklo by se, že si   elitní nájemný vrah vybral   pro svou večerní vycházku   zrovna charakterně   pročištěného Maxe. Ale   aspoň neusneme za volantem.  
Collateral se po vzoru   Telefonní budky odehrává   většinou ve stísněné   kabině taxíku, z níž Max a   Vincent vybíhají ke svým   potyčkám. A to napínavým a   překvapivým způsobem....
lemurek80
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Bravurní Tom Cruise v roli   nájemného vraha...víc   napsat nemůžu ať   neprozradím pointu   filmu.Každopádně tenhle   film zkoukněte,nebudete   litovat!
huron
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.4.2006
Velice slušný akční   thriller. Hlavní hvězdou   sice je Tom Cruise, ten ale   odvádí jen svůj průměrný   (i když velice dobrý)   výkon. Zato Foxx je opravdu   skvělý a nadchl mě. K   dokonalosti filmu ale přece   jen něco chybí - měl jsem   pocit, jakoby se střihač až   moc snažil, jakoby tam   chyběly některé scény.
AcidBurn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.1.2006
Collateral je hodně kvalitní   film - mohl dosáhnout i na   absolutní špičku, to by   ovšem nesměl obsahovat   několik "náhod" -   jako že se potkají dva lidi   několikrát v 17 milionovým   městě - ale jinak   zajímavá sonda o přežití   za každou cenu. Film   neobsahuje některá klišé -   nenajdete tu vpodstatě   žádné kladné nebo   záporné hrdiny, celkový   dojem bohužel poněkud zkazil   konec...nevím, tenhle film   měl končit jinak. Ale čím   víc filmů podobného   ražení jste viděli, tím   víc se vám bude Collateral   líbit.
Bouvard
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.12.2005
Nezapomenutelné dvě scény.   1. Vlci přecházející přes   silnici 2. Vincent sedící ve   vlakové soupravě v závěru   filmu. Vynikající hudba.   Snad jsem moc neprozradil.
Pauleta
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.10.2005
Napínavé až do konce
Velmi dobrý napínavý   thriller, který stojí a   padá s hereckými výkony   Toma Cruise a Jamieho Foxxe.   Ten konec mě taky trošku   zklamal, ale není to jako ty   filmy, které jsou celou dobu   dobré a poslední scéna to   celé zkazí.
artcrime
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.9.2005
vincent vypadal trosku jako   richard geere ale zabijak to   byl opravdu profesionalni,az   na to ze ho nakonec dostal   obycejnej taxikar.smula.
christinak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.7.2005
Tento film se mi líbil.   Dokázal mě celou dobu držet   v napětí a nejistotě, i   když musím říct, že   takový konec jsem tak nějak   předpokládala. Hodně se mi   líbil Tom Cruise a i Jamie   Foxx tuhle roli dobře   zahrál.
legenda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.7.2005
Dobré, ale...
Veľmi dobrý námet a   myšlienka filmu, no jediné   čo sa mi na filme nepáčilo   boli niektoré trápne   dialógy, ktoré boli dlhé,   nudné, nič nehovoriace a   divák sa pri nich musel   zákonite nudiť (napr. keď   taxikár viezol prokurátorku   cez mesto do práce, dialógy   Max-a s Vincentom), niečo si   tvorcovia mohli odpustiť.
Ináč hodnotím tento   film kladne (hoci chýbal mi   happy end medzi prokurátorkou   a taxikárom na konci filmu -   skončilo to nejak   neukončene) a odporúčam si   tento film pozrieť...
WaM
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.5.2005
Kvalitní příběh s dobrými   hereckými výkony. Ten konec   se dal čekat, ale i tak   výborné.
miguel.live
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.4.2005
Kvalitní thriller lze   kupodivu natočit i bez   akčních scén. Cruise   nepřehrává - žádná jeho   uslzená vysvětlovací scéna   jako v Jerry Maguire. Jen za   ten konec, který připomíná   Terminátora dávám   hvězdičku dolů. Ale chápu   to, už by to nebylo pro   americká kina.
fifoml
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.2.2005
Assassin
Tahle ta role zabijaka   Cruisovi sedla. Skvele   povedeny film. Jen mi bylo   lito ze to tak skoncilo. :-)
nash
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.2.2005
Kvalitní thriller s velmi   originálním námětem a   skvělým obsazením. Jde tam   o to, že nájemný zabiják   má za jednu noc zabít   několik lidí. Najme si   taxikáře, který ho má   vozit od jedné oběti ke   druhé. Líbilo se mi, že ve   filmu nebylo to klasické   klišé akčních filmů – z   taxikáře se prostě   nevyklube žádný hrdina,   který bude někoho   zachraňovat. Je to naprosto   reálná postava, ustrašený   človíček, který chce jenom   přežít. Ve filmu se nestane   to, co předpokládáte, což   ve vás postupem času   vyvolává stále větší   nejistotu, jak to vlastně   všechno dopadne. Další   devizou jsou brilantní   herecké výkony Jamieho   Foxxe, v roli taxikáře, a   Toma Cruise, který si   střihnul pro sebe velmi   netypickou roli nájemného   zabíjáka. Nutno říct, že   ji zvládl na jedničku.
Kecka1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.2.2005
Konečně zase jeden   nápaditý triller. Film má   spád a nápad. Moc se mi   líbil konec.
Ziidgaa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.11.2004
Mám pocit, že Tom Cruise   nebyl v tom filmu zas takový   hajzlík, až je mi ho docela   na konci líto...
Jinak   velice povedený film.
Tarik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.11.2004
Výborný film... Perfektně   vymyšlený příběh i   zápletka, skvělé herecké   výkony a hlavně   atmosféra... V první   třetině se naprosto   přirozeně a bez nudy   seznámíte s hlavními   postavami, potom už jenom   pozorujete, jak se vyvíjí   vztah Maxe a Vincenta, jak se   mění po každé další   vraždě. Perfektní... A   konec v metru, to musíte   vidět
efCZa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.10.2004
Tom Cruise ve své (alespoň   podle mě) první roli   záporáka - nájemného vraha   Vincenta rozehrává hru s   nevinným taxikářem Maxem.   První půle filmu je tzv.   klasika, řemeslně dobře   odvedená práce, v druhé   půli začíná děj nabírat   spád, rychlost a také se   objeví více krve(i když   oproti jiným filmům v míře   únosné). Ovšem konec   filmu...to je kapitola sama   pro sebe-prostě excelentní.   Nebudu ho prozrazovat, i když   je tam trocha toho   hollywoodského   předvídatelna, je to opravdu   tak sqěle natočené, že ten   pocit, co ve vás zůstane po   skončení filmu, stojí za   to.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih180313minih180313Rytíři spravedlnosti (2020) 
Retfærdighedens ryttere n
minih19435minih19435Spáči (1996) 
Sleepers n
minih77992minih77992Privileged (2010) [Video] 
Privileged n
minih142037minih142037Padesát odstínů temnoty (2017) 
Fifty Shades Darker n
minih46984minih46984Zlaté rybičky (1979) [TV inscenace] 
Zlaté rybičky n
minih41803minih41803Nevinný (1997) [TV hra] 
Nevinný n
minih35823minih35823Město Bohů (2002) 
Cidade de Deus n
minih162133minih162133Pražské orgie (2019) 
Pražské orgie n
minih129388minih129388Jan Žižka (2022) 
Jan Žižka n
minih42892minih42892Smrt v patách (1988) 
Shoot to Kill; Deadly Pursuit; Mountain Man n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Zajímavosti z regionů

01:25 - 01:50

7 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

ČT2 - Žiješ jenom 2x

01:25 - 01:50

7 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

00:40 - 01:40

52 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

01:05 - 02:00

27 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190548
Osobností: 697848
Fotografií: 763972
Plakátů: 376575
Obsahů a biografií: 178276

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10