Duben
ohodnotit

Komentáře k filmu Muž ze západu

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
curil
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.10.2012
Jeden z nejlepších westernů   navíc s Gary Cooperem v   hlavní roli, pro mě hvězdou   všech nejzářivější. Ve   filmu vytvořil jednu ze   svých charakteristických   westernových rolí. Sám   bývalý bandita je pro   diváka záhadnou osobností,   zda se přidá po setkání se   svými bývalými druhy na   stranu práva nebo zločinu.   Klasika režiséra Anthony   Manna, který je tím pravým   představitelem režie   amerického westernu.
Erkul
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.5.2011
Gary Cooper je onou zlatou   osou tohoto westernového   zážitku. Hraje jak umí, je   skvělý a dává kupodivu i   jiným možnost v tomto filmu   vyniknout. Bohuželjsem tento   film viděl jen na VHS a v   televizi. V širokoúhlé   projekci by to mohlo být o   sto procent lepší.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.4.2014
Westernový příběh, který   moc rodokapsový není.   Obsahuje melodramatičnost a   jistý romantizmus. Přesto je   dějství hodné divokému   západu. Bývalý desperát je   přinucen svojí bývalou   zločineckou bandou k   poslednímu zločinu. Gary   Cooper se zhostil hlavní role   příznačně, což dokládá   fakt o jeho charakteru a   pochopení dané situace. Dnes   se snímek jeví místy   značně táhnoucí, ale to je   způsobeno jen zubem času.   Scénář je napsán již   zmíněným melodramatičmem,   takže se vše vyvíjí velice   spontánně a to až do   vrcholného závěrečného   souboje, který ve správném   westernu jistojistě nesmí   chybět. Westernová   atmosféra je   nezpochybnitelná, což   dokládá i dobře napsaný   scénář. A tak si tento   filmový počin své místo   mezi klasiky určitě   zaslouží.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190497
Osobností: 697745
Fotografií: 763785
Plakátů: 376372
Obsahů a biografií: 178208

Poslední komentáře

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10

Tomorrow (1972)

Tomorrow
Citlivě napsaný scénář   podle skvělé literární   předlohy Williama Faulknera,   výborně vybrané exteriéry,   precizně vedená kamera a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10