Chůva v akci (2010)

Chůva v akci (The Spy Next Door)
67.7 %
 
 

The Spy Next Door

Další název: Pestúnka v akcii (SK); Spy Daddy

    Žánr: akční / komedie
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 18.3.2010        
    Délka: 95 min.
„Agent CIA zjistí, že být špiónem je jenom zábavou v porovnání se složitým úkolem - pohlídat tři děti.“
Asiat Bob Ho miluje svou sousedku, svobodnou matku Gillian, která se stará o své tři děti - puberťačku Farren, mladšího Iana a čtyřletou Noru. Problém je v tom, že i když má Gillian Boba také ráda, své děti miluje nade vše a děti Boba rády nemají. Muž se nevzdává, je rozhodnut se kvůli Gillian usadit a pověsit na hřebík profesi špičkového agenta CIA. Jeho poslední akcí je dopadení ruského teroristy Poldarka, které sice dopadne úspěšně a Bob si od šéfa Glaze odnese do výslužby jako poděkování pracovní hodinky, vybavené spoustou nepříliš běžných funkcí, Poldarkovi se však při převozu do věznice podaří uprchnout. Kolega Colton Boba poprosí, aby pomohl s dešifrováním Poldarkova zašifrovaného souboru, bohužel téměř vzápětí se na něj obrátí také Gillian s tím, že nutně musí odjet a nemá nikoho, kdo by se postaral o děti. Bob chce oběma vyhovět, což má nečekané následky. Ian si totiž ve chvíli jeho nepozornosti v domnění, že jde o hudbu, stáhne do přehrávače Poldarkův tajný soubor, obsahující vzorec viru, který likviduje ropu. Velmi záhy agent pozná, že postarat se o tři děti může být obtížnější než zlikvidovat bandu teroristů. Obrátí se na Coltona a půjčí si od něj špiónskou výbavu, kterou instaluje v domě u Gillian. Postupně získává přízeň dětí, jenže když už se zdá, že je vše na nejlepší cestě, zjistí Poldarkova pomocnice Creelová, kde je ztracený soubor, a pošle pro něj komando ruských teroristů.

Zdroj: Nova

režie:
Brian Levant
 
 
hraje:
Jackie Chan (Bob Ho), Amber Valletta (Gillian), Madeline Carroll (Farren), Will Shadley (Ian), Alina Foley (Nora), Magnús Scheving (Poldark), Katherine Boecher (Creel), Lucas Till (Larry), Billy Ray Cyrus (Colton James), George Lopez (Glaze), Kevin Christopher Brown (ruský vědec), Jeff Chase (Rus), David Mattey (ruský bodyguard), Troy Brenna (ruský bodyguard), Sequoyah Adams-Rice (sousedův kluk), Frank Bond (číšník), Esodie Geiger (ředitelka školy), Mia Stallard (dívka), A.C. Hensley, Karen M. Hudson, Sebastian Lionell, Matthew Thunell, Shelby Swatek, Kevin Bowe, Steven Ray Byrd (agent CIA)
 
 
námět:
Jonathan Bernstein, James Greer
 
 
scénář:
Jonathan Bernstein, James Greer, Gregory Poirier
 
 
kamera:
Dean Cundey
 
 
hudba:
David Newman, Happy Walters (supervize), Season Kent (supervize)
 
 
kostýmy:
Lisa Jensen
 
 
střih:
Lawrence Jordan
 
 
zvuk:
Michael Payne (design), Bill Daly, John A. Willingham
 
 
výtvarník:
Bryce Perrin
 
 
dabing:
Radovan Vaculík (Bob Ho), Helena Němcová (Farren), Martin Draxler (Ian), Klára Nováková (Nora), Vanda Konečná (Creelová), Martin Kubačák (Larry), Zdeněk Hruška (Colton James), Zdeněk Maryška (Glaze), Dagmar Čárová (Gillian), Zbyšek Pantůček (Poldark), Stanislav Lehký, Jiří Valšuba, Šárka Vondrová, Zuzana Ďurdinová, Ivo Hrbáč, Roman Hajlich, Adéla Nováková, Michal Mařík, Eddie Frierson, Richard Steven Horvitz, Barrandov Studio
 
 
zvláštní efekty:
Randy E. Moore (koordinátor)
 
 
koproducent:
Ken Halsband
 
 
koordinátor kaskadérů:
Bob Brown
 
 
vizuální efekty:
Ed Jones (supervize), Comen VFX, Furious FX, Great FX, Bryan Shepperd, Wilson Tang
 
 
asistent režie:
George Parra
 
 
výprava:
Stephen J. Lineweaver
 
 
výkonný producent:
Ryan Kavanaugh, George Parra, Ira Shuman, Solon So, Tucker Tooley
 
 
producent:
Robert Simonds
 
 
montáže:
Ben Zeller
 
 
kaskadér:
Dana Lynn Hee, Vanessa Motta, Eddie J. Fernandez (doubl G. Lopeze), Mark Kubr, Lee Whittaker, Thom Williams
 
 
režie českého znění:
Petr Pospíchal (+ dialogy)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.