Duben
ohodnotit

Choking Hazard

Rok:
2004
Délka:
81 minut
Premiéra v ČR:
15.4.2004
„Zombie komedie o hledání smyslu života.“

Komentáře k filmu Choking Hazard

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 26
klasifikátor
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 19.9.2021
Tahle česká zombie komedie   nebo co to vlastně bylo se   tedy příliš nepovedla a   nemyslím si to kvůli tomu,   že tenhle žánr obecně   nemusím. Jsem jenom   příznivec dobré a   profesionální filmařské   práce. Tady ze všeho čouhá   totální amatérismus a je ze   všeho až příliš   zřetelné, že tento žánr u   nás nemá v podstatě   žádnou tradici. No a pak je   tu ještě moje osobní   achilovka - Jaroslav Dušek.   Já dokážu přidat něco jen   za tu odvahu točit něco, co   se u nás prakticky nikdy   netočí.
curil
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.8.2010
Zvláštní odrůda hororu,   která není příliš   domácími tvůrci   prezentována, snímek s   oživlými mrtvolami kdesi v   odlehlém hotelu. Cynickými   nechutnostmi a hektolitry krve   rozhodně film nešětří.   Ale není to zase až tak   hrozné, dá se na to koukat.
hvezdyn
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 21.9.2007
Tak tento snímek se zařadí   k těm, kterým možná   křivdím, ale které mne   určitě nijak neoslovily,   nezaujaly a nebavily.
LenC2
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 8.10.2009
Bohužel tento snímek jsem   byl nucený vidět v kině   během akce časopisu   premiére, který pořádal   filmový maratón a bylo to   utrpení tuto trapnost   shlédnout až do konce hned   začátek kdy se objevila   dětmi milovaná dáda jsem   byl unuděnej jediné plus byl   samotný Dušek a ten to sám   nevytrhl .
volam.sa.pistik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.3.2012
Chrum, chrum, ktože je to za dverami?
Zrejme pokus o béčkový   český zombický film, ktorý   snáď bude mať u divákov   úspech. Či sa podarilo, tak   to neviem. Hodnotenie skôr   nízke. Na filmu už   upozorňovali v SPARKu, kde   dávali do známosti i   soundtrack k filmu, kde boli   niektoré známe rockové   kapely. Čo k filmu? Ja   neviem, prišlo mi to akési o   ničom. A pritom začiatok   vyzeral byť celkom sľubný.   Dáda zmasakruje nejakého   týpka. Potom celkom   zaujímavá seansa v dákom   moteli, kde sype perly Reiniš   a potom nástup Izzyho.   Myslím, že ten tu hviezdil.   Potom sa to však zvrhlo na   mne nič hovoriacu zombie   naháňačku za mozgami   ľudského pokolenia. Škoda,   nejaké ambície tu cítiť a   tvorcovia mohli z toho   vytrieskať viac. A zas čo mi   nejde pri podobných filmoch   do hlavy. Jeden zombík zrobí   z človeka zombíka, potom tí   dvaja štyroch atd.   Geometrickou postupnosťou by   mala byť Zem plná zombíkov   čoskoro (a zrejme bez   ľudí), či?
BinLADIN
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 15.7.2009
Totální slátanina blbost   nad blbost bez nápadu   velká škoda práce cele   ho štábu na této blbosti
pigal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.9.2006
Nizkorozpoctovy film/stal   3miliony/,ktory je skor   ciernou komediou ako horrorom   v pravom zmysle slova.Jedinym   svetlym bodom je Jaroslav   Dušek,ktory je ako vzdy vo   forme a drzi film svojim   humorom a hereckym   nadanim.Vzhladom k podmienkam   natocenia filmu je 6tka   zasluzena.Keby to mal byt   film,ktory sa tvari vazne,tak   nedostane ani 3 :))) Pozriet   sa na to da,ale maximalne raz.
Yontalcar
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.6.2011
Choking Hazard není tak   špatný film jak by se mohlo   zdát, ba právě naopak!   Nápad se zombie myslivci je   originální stejně jako   některé neotřelé hlášky   a vesměs dobře zvolený   soundtrack. Když se na film   člověk dívá s nadsázkou a   bere to jako českou parodii a   nic víc, tak se může dobře   pobavit. Kromě toho, kde   jinde byste měli možnost   vidět Jaroslava Duška jako   zombie filozofa?!
Zimmy871
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.4.2011
Je to blbost, ale cloveka to   proste zabavi. Kdo hleda, tak   zjisti, ze par vec je   jedinecnych. Napriklad Duskovo   filosoficke momenty by se   hodily do daleko vice   vaznejsich snimku.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.5.2007
Nemám slov
Tak na tenhle film se dá   říct jediné. Nemám slov.   Buď je to naprosto stupidní   slátanina anebo geniální   film (snad jen ta scéna s   vracením děje pomocí   videokamery mi tam moc   nesedla). Volím proto tedy   průměr mezi oběma extrémy   a nechám na Vás, zda   seberete odvahu se na tuhle   českou hororovou komedii   podívat.
wena
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 28.9.2008
Tak na čekou tvorbu trochu   neprobádané téma.Čekal   jsem trochu něco jiného ale   budiš.Máme spousta dobrých   filmů ale tenhle mezi ně   nepatří.Jediné co stálo za   pochvalu byla hudba ve filmu   skladbou a stylem se to   pěkně nenásilně prolínalo   ale bohužel to bylo jediné   plus.
mikee
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 3.5.2008
Tak tohle je opravdová   slátanina těžkého kalibru   , která ani nepobaví ,   neskonale nudí a nechápu to   zdejší vysoké hodnocení ,   brr... Asi nemám buňky na   filmy podobného ražení. Ta   jedna hvězda je za Jardu   Duška. ;-) 10%
artcrime
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.10.2005
je to az prehnane   komicky.treba jak tam zombi   krepcej pod proudem do rytmu   diska
paramba
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.1.2008
Mozky, hektolitry krve,   roztomilí zombíci a Dáda   Patrasová v tanku. Co víc   chtít. Celou dobu mi   pocukávali koutky a ohromě   jsem se pobavil. Hlavně je v   tom obrovský nadhled, kterej   to dělá uvěřitelným. P.S.   Stejně je nejlepší   ostravský přízvuk rockera   Izziho.
sarf
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 24.5.2008
Uspěli tvůrci tohoto   řekněme filmu? Možná ano,   pokud jejich cílem bylo   splácat něco ještě   horšího než je legendární   Od soumraku do úsvitu.   Všichni museli být při   natáčení určitě namol, a   Jarda Dušek při   podepisování smlouvy pod   drogama. Masochisticky jsem se   díval až do konce jen proto,   abych měl za sebou nejhorší   kinematografickou demenci,   kterou jsem v životě viděl.   Štěstí, že tohle vedelílo   je o nějakých dvacet let   mladší než Kubrickův   Mechanický pomeranč.   Protože kdyby pouštěli   Malcolmu MacDowellovi tohle,   asi by se jim chudák v   ústavu oběsil.
puol
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 4.2.2010
Vedel som do čoho idem, ale i   tak ma to nebralo. Chválu si   toto dielko zaslúži za   odvahu a nadšenie tvorcov.   Poloamatérske podmienky,   výstup niektorých   hercov/nehercov a veru často   i nuda zrážajú   zombiemyslivcov do kolien. Na   papieri sa mohli zdať   nkketoré postavy veľmi   zaujímavo, taký pornoherec   jehovista je nápad za milion.   Vo filme , ala pôsobí skôr   trápne. Pochvalu za Dádu,   škoda že si nezahrala viac.
janek85
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 20.4.2007
Jak tomuhle může někdo dát   5*? Pro mě naprosto   nepochopitelná věc, pro   milovníky hororů je to   skvělý a dokonalý film, pro   mě rozhodně ne. Vždyť   tohle nemělo vůbec pointu,   ani žádný děj. Jak jsem   viděl hned na začátku Dádu   Patrasovou s brokovnicí, tak   mě málem trefilo. Tomuhle se   ani nedá říkat film, tohle   je jen smutek v české   kinematografii. Já se za to   stydím, že jsem něco   takového natočili. Ten film   neměl vůbec nic do sebe.   Neměl hlavu ani patu. Co se   týče výkonů, tak mě   trošičku povzbudil jen Jan   Dolanský, protože ten umí   podat v jakémkoli filmu   dobrý výkon. Co k tomu   ještě dodat? Je to děs a   běs! 4%
eso
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Motel Halali je ideální   místo. Na samotě, hluboko v   lesích, kromě personálu sem   nezabloudí živá duše, jak   je rok uherák dlouhý.   Přesně to správné   prostředí pro víkendový   kurs doktora Reiniše   (Jaroslav Dušek), kurs,   který je určen lidem   hledajícím smysl života.   Čili to pravé pro   Hanušovou, Křenovcovou,   Lefnerovou v závěsu s   Nedobylem a koneckonců i pro   Vernera. Ne tak úplně to   pravé pro Měchuru, ale to   teď nebudeme rozpatlávat.   Důležité je, že se   účastníci kursu dozví   něco o tom, jak žít. A   také něco otom, jak   přežít. Z hlubokých lesů,   vonících jehličím,   hnilobou a krví, se totiž   vynoří zombie myslivci. Oči   podlité hnisem, loví   oslabené kusy a valí se ve   dvou vlnách - nejdříve   běžně mručící zombivci,   které nezajímá nic jiného   než mozky, později jejich   sofiskovanější   nadřízení, disponují   ďábelsky nemrtvou   inteligencí. Což je   ideální konstelace, protože   základní smysloživotní   zákon doktora Reiniše zní:   "Rozum a instinkt musí   být v rovnováze."   Takže naši hrdinové nemají   šanci. navíc proti   zombivcům stojí sami, bez   možnosti záchrany z venčí,   protože se nacházejí na tom   nejopuštěnějším,   nejodlehlejším místě na   Křivoklátsku.
PogoJoe
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Nevážná ptákovinka se   světlými místy, která ale   většinou nudí. Snaha být   neotřelý (povedlo se),   originální a vtipný (s tím   už je to horší), také   hravost - to vše se zvrtlo v   taškařici, nad níž nemá   cenu příliš hloubat.   Škoda, že se to nepovedlo   líp - podobné pokusy v   českém filmu jen vítám.
TerraFelix
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.2.2010
A mě se to líbilo. Dobešovi   se povedlo dost dobře   parodovat splattery, kterými   nás v jednom kuse krmí   Holywood. A nikoho nenapadne,   že když jde na hororovou   zombie comedy, tak uvidí   výsměch hororové zombie   comedy. Kouzelné slovo   "nadsázka". Co se   hereckých výkonů týče,   není se čemu divit, když se   tam objevují i neherci.   Nicméně na to, že je   Choking Hazard víceméně   průkopníkem podobných   filmů u nás, zdá se mi to   povedné.
pik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.5.2007
Musím říci upřímně, že   neholduji českému filmu   vůbec, přesto ale musím   tento film jen pochválit!   Nehledě na nízký rozpočet   se film opravdu povedl,   svělé herecké výkony a   solidní kamera a nemluvě o   tricích dělaných klasicky.   Je pravda, že jednoduše je   to horor pro pobavení, což   plně splňuje. Zombie   myslivci na mě opravdu   udělali dojem -myslela jsem,   že něčeho takového nejsou   v ČR schopni, ale ráda se   nechám překvapit. Je to   nevázaná zábava, místy   ujetá ale hezky česky :))
ataner3
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 30.10.2006
Strašná kravina,vyhozené   peníze!
TykvaB
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.7.2005
Moc pěknej kousek co stojí   za to vidět. Není to   jednoduchý ohodnotit tento   film, protože je uplně blbej   ale v tom je jeho kouzlo a   síla. Naprosto jedičný   zážitek je Dáda v roli   ZombieBuster.
surfeur
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.2.2008
No. 1
Jedinečné a užasné.   Absurdní kombinace (Dáda   jako zombiebijec, pornoherec   jehovista, slepy vudce),   skvělá atmosféra, úžasné   dialogy. 9 jen proto, že film   je natolik vypointovany, že   při dalším zkouknutí už   tak nezní.
neurol23
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 31.7.2006
promrhana sance
Tento film, ma 2 hlavni   slabiny: scenar a herce.   Nektere vtipky jsou tak slabe,   ze by se klidne mohli objevit   i v Troskove Kamenaku. Co by   mohlo byt vtipne zase casto   pohrbi herci, jejich vykony   jsou ve vetsine pripadu pod   urovni ochotnickeho divadla.   Dost dobre nechapu, jak Marek   Dobes dokaze nabyt vtipem   desitky recenzi a nezvladne to   same s 10 minutami filmu.
Ne vsechno je uplne   spatne, treba Dusek hraje   vyborne a jeho postava skvele   hlaskuje.
I kdyz jde o   jiny zanr, z Choking hazard   jsem mel stejny pocit jako ze   Samotaru - i tam z jinak   ztraceneho filmu vycnivala   jedna postava. Jenze bohuzel   Samotari nejsou jenom hulic   Jakub a Choking hazard neni   jenom doktor Reinis.
ferrys
Hodnocení:
Přidáno: 23.6.2004
Povedená černá komedie u   které se směje každý   Mladistvý intelektuál,   doporučuju všem

9/10

více   o filmu a tvůrcíh   http://www.chokinghazard.cz/in   dex.php

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih10830minih10830Krotitelé duchů (1984) 
Ghostbusters n
minih16941minih16941Princ Bajaja (1971) 
Princ Bajaja n
minih46096minih46096Prci, prci, prcičky: Spolek Beta (2007) [Video] 
American Pie Presents: Beta House n
minih100789minih100789Pád Bílého domu (2013) 
Olympus Has Fallen n
minih7947minih7947Gorily v mlze (1988) 
Gorillas in the Mist n
minih19004minih19004Slasti Otce vlasti (1969) 
Slasti Otce vlasti n
minih43739minih43739Ve velkém stylu (1979) 
Going in Style n
minih69562minih69562Tři muži se žralokem (1975) [TV film] 
Tři muži se žralokem n
minih18035minih18035Rozbité zrcadlo (1980) 
The Mirror Crack'd n
minih42045minih42045Brouci (2003) [TV film] 
Bugs n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Písničky z bálů a karnevalů

14:00 - 14:15

11 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

ČT2 - Divoké světy

13:45 - 14:30

26 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

13:35 - 14:30

36 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

13:25 - 14:30

46 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190564
Osobností: 697848
Fotografií: 763975
Plakátů: 376591
Obsahů a biografií: 178280

Poslední komentáře

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10