Duben
ohodnotit

Chlapec, který se stane králem

The Kid Who Would Be King

Další název:
Wenn Du König wärst; Chlapec, ktorý sa stane kráľom
Rok:
2019
Délka:
120 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Chlapec, který se stane králem
POZOR SPOILER
  
Kdysi vládl zemi Uter Pendragon. Ten zemřel a země byla bez krále. Proto se tu hodně válčilo, a to právě o trůn. A tehdy Merlin vyčaroval meč jménem Excalibur, který až Artuš vytáhl z kamene. Ten pak vládl zemi dobře. Ale to nesnesla Artušova sestra Morgana. Tu Artuš uvrhl do nitra Země. Ta však přísahala pomstu. 
O tom si právě četl malý Alex Elliot. Ten právě spěchá do školy. Tady se musí zastat svého indického kamaráda Bedderse, kterého šikanují dva starší spolužáci, Lance a Kaye. Ta druhá osoba je černošská holka. Alex vyprovokuje rvačku a končí v ředitelně.  
Když jej zase pronásledují ti dva, uteče až na nějakou stavbu, kde spadne do díry. A právě zde najde v kusu betonu meč,který hravě vytáhne. Na meči je vyryto mimo jiné i slovo Tintagel. Což je ostrov a tam viděl Alex naposledy svého otce. 
Na scénu přichází zvláštní mladík. Umí čarovat a stále to používá. Pomalu ale jistě se blíží k Alexovi. Dokonce se dostane do jeho třídy jako nový žák a představí se jako Mertin Ambrosius Caledonensic. Tento mládenec se dozví, že za čtyři dny bude zatmění slunce, a tak je nucen odkrýt karty. Varuje Alexe a ví o meči. Ten chce Alex vrátit zpět do kusu betonu. Jenže než to stihne udělat, přichází si pro něj nějaká obluda, co vylezla ze země. Asi jej chce zničit. A nebýt Mertina, také by se jí to povedlo.  
Morgana pod zemí se odpoutává a chystá se do boje. 
Alex vypovídá matce poslušnost a jde na schůzku s Merlinem. Bedderse bere s sebou.  
Zde nejprve uvedou na pravou míru Mertinovo jméno na správné, Merlin. Ten Alexe nabádá k nalezení vchodu do podsvětí, což Alex odmítá. Musí mu tedy ukázat budoucnost, a to Alexe nakopne. I s kamarádem tedy jdou na místo nálezu meče. Zde se jim podaří získat na svou stranu své dva nepřátele, Kaye a Lanceho. Po útoku monster a jejich likvidaci cestují na ostrov. Cestou však Merlin zjistí, že děti neví, co jsou zásady rytířů a tak je tomu naučí.  
Po výcviku s oživlými stromy, když už mají každý svůj meč, pokračuj skupinka dále. Zde přicházejí o mladého Merlina, který je v podobě ptáka opouští. Naši hrdinové se stále hádají a Lance s Kaye chtějí odejít i s mečem. Nakonec se však všichni smíří.  
Pak jsou opět pronásledování ohnivými jezdci, ale uniknou. 
Alex nalézá svou příbuznou a ta uvede na správnou míru to o jeho otci.  
Protože Bedders odkoukal kouzlo zdvojení, vybrabčí děti hernu a za peníze si nakoupí zbroj. Přijedou až na starou ruinu a zde Alex mečem otevře cestu do lůna Země.
Tady svedou tuhý souboj s kořeny a Alex pak zapíchne Morganu jako kuře. Všichni se odbéřou do svých domovů a pohádky je konec. Tedy, oni si to všichni myslí. Jenže neví, že Alex sice Morganu zapíchl, ale ona nebyla mrtvá. Jen zraněná. A tak to začíná nanovo... 
 


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Chlapec, který se stane králem
Užijte si legendu o králi Artušovi ve strhujícím příběhu pro celou rodinu, který se odehrává v současnosti. Mladík Alex je jeden z těch, na které si každý dovoluje. Jednoho dne ale nalezne legendární meč Excalibur a pod vedením čaroděje Merlina (Patrick Stewart) se začne připravovat na dráhu rytíře. Nejprve ale bude muset své školní nepřátele proměnit ve spojence, aby se stal někým, o kom se mu ani nesnilo – vůdcem, který dokáže porazit podlou Morganu a zachránit tak celý svět.

Bontonfilm


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Předpověď počasí, Sportovní zp...

12:20 - 12:30

2 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

ČT2 - Hrdinové legend

12:05 - 13:00

17 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:20 - 13:35

2 minut již uběhlo
73 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

52 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani