Duben
ohodnotit

Chicago

Žánr:
Rok:
2002
Délka:
114 minut
Premiéra v ČR:
24.4.2003
„Zkuste někoho zabít a máte o popularitu rázem postaráno.“

Komentáře k filmu Chicago

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 41
Petrkey
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.11.2019
Dobrých muzikálů zatím v   tomto století moc není a   když, tak to totálně   potopí český dabing, viz   Mary Pippins se vrací (2018).   V Chicagu naštěstí nechali   písničky v originále.   Autoři, Fred Ebb (texty) a   John Kander (hudba), jsou   zárukou. Tuto dvojici dobře   znám, např. ze skvělého   muzikálu Kabaret (1972) se   stejně skvělou Lizou   Minnelli. U Chicaga jsem ani   nedutal. Renée Zellweger mě   uchvacovala svou mimikou,   kolikrát by nemusela ani   promluvit, stačí povolit   svaly v obličeji a zatikat.   Swing, charleston... all that   jazz - nádhera.
100000052556420
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.10.2019
Slavny muzikal Chicago je   vynikajici a ma prvky   kriminalky.Rene Zelwegger a   Cathrine Zeta Jones zde docela   exceluji.Davam mu 80   procent.Tento muzikal se mi   libi a to muzikaly moc   nemusim.Chicago pobavi i   nadchne.Je to herecky koncert   onech 2 herecek,ktere zde   tanci a zpivaji.
PROCESOR
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.9.2017
PROCESOR!
Tento komentář nemá vůbec   žádnou hodnotu. Muzikály   nemusím, prostě to tam   necítím. To, jak se Richard   Gere pokoušel o esteticky   ztvárněný pohyb, jak   říkal v jedné pohádce pan   Werich, mě úplně dorazilo.   Přišlo mi to strašně   kýčovitý, ale jak sem psal,   nerozumím tomu.
Ostrovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.8.2012
Chicago v jazzových   notách... Ačkoliv nemusím   Renée Zellweger, sehrála   obsojné etudy, přesto byla   často pouhým stínem   Catherine Zeta-Jones. A   sladký pan Gere? Ten si svou   nevýraznou a statickou roli   asi "zasloužil".   Každopádně scénáristicky   velice povedený a celkově   velmi chytlavý snímek,   který rozhodně stojí za   shlédnutí! 8/10!
MARi0
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.8.2012
Chicago
Patří mezi 501 filmů,   které musíte vidět.
Nominace na Oscara (2003):   Nejlepší herec ve vedlejší   roli (John C. Reilly),   Nejlepší herečka v hlavní   roli (Renée Zellweger),   Nejlepší herečka ve   vedlejší roli (Queen   Latifah), Nejlepší kamera,   Nejlepší režie, Nejlepší   píseň k filmu (I Move On),   Nejlepší scénář podle   předlohy.
Oscar   (2003): Nejlepší herečka ve   vedlejší roli (Catherine   Zeta-Jones), Nejlepší   výprava a dekorace,   Nejlepší kostýmy,   Nejlepší střih, Nejlepší   film, Nejlepší zvuk.
Muzikál Chicago jsem   nejprve viděl v plzeňském   divadle a natolik mě   uchvátil, že když letní   kino uveřejnilo program s   tímto filmem, nemohl jsem si   ho nechat ujít. Už jen   kvůli nejkrásnějí herečce   Hollywoodu Renée Zellweger a   nejznámějšímu budhistovi   Richardu Geerovi. Příběh   nám krásně ukazuje jednu z   tváří médií, kterým je   prostě jedno co se skutečně   děje, hlavní tady je ukázat   nějakou senzaci co se bude   prodávat. A ještě jedno   ponaučení jsem si odnesl,   nebuďme až tak hodní na   holky, jinak skončíme jako   manžel hlavní   představitelky...
volam.sa.pistik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.8.2012
Vinná či nevinná?
Tanec mi nič nehovorí,   muzikál rozhodne nebaví,   nemám rád jazz, zrejme   preto, že mu nerozumiem,   zdlhavé kabaretné výstupy,   no jasné hodnotenie jednotka.   Avšak nie všetko musí byť   také jednoznačné, čo tak   jednoznačne byť vyzerá. A   ono to fakt nebolo zlé.   Myslel som, že to bude   príšernosť a fakt to bola   celkom dobrá pohodovka. Tak   priznám sa, že tie tance a   spevy ma dosť nudili, ale   ostatné aj celkom šlo. No   ženské vedia byť i pekné   mrchy. A človek neverou   riskoval vtedy holý život.   No pomsty šialených   manželiek (inak na nevere   treba dvoch, takže tiež   také nevinitka nie sú)   frčali ako na bežiacom   páse. A stávajú sa   chvíľkovými celebritami,   skoro ako dnes reality šou.   Príbeh nejaký výnimočný   nebol, pretože zasa kvôli   tancu a spevu moc priestoru   nedostal a skôr taká   normálka. Ale skôr   vyzdvihnem pozitíva, silné   pozitíva. Neuveriteľne sexy   Velmu a hlavne totálneho   borca, cynického, brutálneho   právnika s dosť širokými   ramenami, ktorý vyhrá takmer   všetko, často síce   spornými prostriedkami na   hrane etiky, avšak zrejme sa   riadi osvedčeným účel   svätí prostriedky. Richard   Gere tu bol fanastický. Inak   filmík podáva slušný obraz   o troška zvrátených   hodnotách, kde zločinci sa   stávajú celebritami, kde   hodnoty dostávajú iné   rozmery a vidíme neskutočnú   silu médií. Ono pokrok,   doba, spoločnosť sa možno i   mení, ľudia však ani moc   nie. Fakt to nebolo   najhoršie, i keď zasa nie   som si istý či na 6 oskarov
sashi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.5.2010
Co dodat....skvěla   Catherine-Zeta + skvělá   Reneé Zellweger + úžasně   namyšlený Richard Gere +   bomba hudba a kamera =   jednoznačně úžasný   filmový muzikál
biscutstar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.4.2010
zábavné inteligentní a z   dostatkem elánu pro dva   muzikály
Ell3
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.4.2010
Povedený snímek.Catherine   Zeta-Jones a Richard Gere se   mi líbili nejvíce.Určitš   stojí za to se na Chicago   podívat.
davidek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.1.2010
Velmi kvalitně a do detailů   propracovaný muzikál. Kdo   mně ohromil ve snímku tak to   byla Renée Zellweger. Nutno   vidět.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.11.2009
Chicago
Chicago se mi moc a moc   líbilo. Mám ráda muzikál,   ale tohle bylo naprosto   perfektní. Roxie ( Renne   zelweger) zavřou za vraždu   milence do vězení a ona se   setkává s nejznámějšími   vraždkyněmi. Úžasný   příběh plný skvělých   písniček. Doporučuji.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.10.2009
Tak Chicago je moc pěkné   dílo sehnat taková herecká  
esa do filmu   klobouk dolu,je to kvalita   která se vyplatí vidět.
pataamat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.4.2009
Ženy nevraždite milencov   ,ale ak spievate ako Roxie a   C.Z.Jones tak vám možno   odpustíme.......super songy v   base
Sybelle
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.2.2009
Ten popis je uplně   blbě...Oni ředtím nebyli   spolu, jako zpěvačky Roxie   vubec nebyla zpěvačka! A   Velma byla známá zpěvačka.   Jejich vraždy z nich   nedělají známé   vražedkyně, to až obhajoba.   Ale jinak film je skvělý!   Jinak Richard Gere nikdy   talent neměl...xD
Luluvampík
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.2.2009
Tenhle filník mě   dostal..vynikající herecké   obsazení, vynikající   písničky.Celkem dobrý   děj,ale když jsem ho viděla   podruhé už mě nudil.
veverka-zrzka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.1.2009
Nejsem moc muzikálový   člověk a je to poznat i na   mém hodnocení. Zachránili   to ale Zellweger,   Zeta-Jonesová a Gere.
Ondra44
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.12.2008
Zajímavý muzikál v   zajímavém provedení. Život   jako na prknech varieté. Boj   o slávu, kariéru a peníze.   Prostě Chicago se svým   zlatem i bahnem.
kllatenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.12.2008
Ovšem, tenhle film mě   dostal. Mám ráda muzikály,   ale tenhle je jeden z   nejlepších co jsem viděla.   Skvělá hudba, zpěv a   herecké výkony, zápletka   zajímavá ale to co se mě   líbilo nejvíce je   prokládání dějové linie   záběry na jeviště.
Já sama jsem to pojala   jako fantasii hlavní hrdinky,   každý si v tom najde něco   jiného. Jak ona si   představuje všechno na   pódiu, všechno jako jedno   velké představení ...
Úžasné, efektivní   záběry a střihy. Moc se mi   tenhle film líbil.
Papaja73
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.9.2008
Průměrný film s pár   zajímavými   momenty,příjemnými   písničkami a ucházejícím   dějem.Nevím,asi nejsem ten   správný divák pro   muzikály.
Tink
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.8.2008
Muzikál, který mě   jednoduše bavil. Prolínání   děje s tanečními a   pěveckými scénami bylo   dokonalé. Nenáročný a   zajímavý zážitek. Ale   mnohem radši než samotný   film mám soundtrack:))
Petra.Barbie
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.7.2008
Průměrný muzikál....
...o průměrných   kabaretních zpěvačkách. Je   to přesně ten typ   muzikálů, který shlédnete,   dokoukáte ho, celkem Vás i   baví, ale necítíte žádnou   potřebu ho vidět znovu,   protože podruhé už byste se   na něj podívat nechtěli.   Ani dobrý, ani špatný,   prostě průměr...hudební   podbarvení není   nepříjemné, ale ani se   nevryje pod kůži, snad jen   choreografie vybočuje z   průměrné linie, ta je na   slušné úrovni. Herečky v   hlavních rolích - také de   facto průměrné výkony.   Catherine Zeta - Jones má   jistě na víc, ale rozhodně   nejde o špatnou herečku,   naopak. Reneé Zellweger mne   nikdy neoslovila, její   frustrovanou Bridget Jones   opravdu nemohu strávit, ale   zde nám ukazuje, že umí   celkem dobře zahrát i jiný   typ role, nežli třicetiletou   pipku jezdící na rotopedu.   Muzikál Chicago stojí za   shlédnutí pro zajímavost a   porovnání s jinými projekty   svého žánru.
efCZa
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.4.2008
Po moulin rouge další dosti   na vizuální stránku   zaměřený muzikál, který   se mi však nelíbil.   Nepodařilo se mu vtáhnout   mě do děje, abych cítila   spolu s hrdinkami, aby byly   lidské...pořád to byly jen   figurky. Ten děj taky není   ztvárněn nějak dobře,   občas jsem ději   tápala..prostě mě to   nechalo klidnou....a pokud   nemáte rádi jazz, tak na to   můžete zapomenout rovnou.
Angelitos
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.4.2008
Chicago se mi líbilo.
Dobré herecké obsazení   a zajímavý děj byl   prolínán VYNIKAJÍCÍ   hudbou. Nechci tu však   příliš mluvit o kouzlu   starých muzikálu, které   tady trošku chybí.
barbarusha
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.4.2008
Tenhle film, teda spíš   muzikál, je podle mě jeden z   nejlepších... Dokonalý   provedení, hudba,   choreografie i děj. Má spád   a šmrnc, nenapadá mě, co   vytknout :)
simca.talpi
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.3.2008
Skvělé scény, taneční   čísla, hudba, režie a   výkony protgonistů. Zpěv   hvězd mě mile překvapil.   Úžasná byla Queen Lafitah v   roli Mámy. Scéna o   vražedkyních famózní.   Chválím.
Mary.Elwood
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.2.2008
Chicago je asi můj   neoblíbenější filmový   muzkál. Výborné herecké   výkony a výborna průprava   jak textů tak hudby, která   se neskutečně vryje do   paměti (Cell block Tango).   Hezky morbidní příběh,   častá ironie , povedené.
Ela
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.1.2008
Poměrně zajímavý počin.   Líbily se mi některé   stylizované scény, plus bych   dala i za hudbu a   výpravu.Dobrá je i zápletka   příběhu.Jinak k pěveckým   výkonům představitelů se   vyjadřovat nebudu, to ať si   každý posoudí sám.
pigal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.11.2007
Pre mna velmi kontroverzny   film.Niektore momenty   skvele/scenka o manipulacii   novinarov,poprava   odsudenej/,ale zvysok sa   utopil v nude,slabej   choreografii a spevackych   vykonoch hlavnych hrdiniek/o   to asi reziserovi slo,pretoze   podla pribehu to boli   priemerne az podpriemerne   spevacky/.Ked nabuduce v   dalsom filme uvidim spievat   Richarda Gereho v trenkach,tak   to radsej skocim z mostu :)))
killy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.11.2007
Muzikály mě nějak zvlášť   neoslovují, a tento film   není výjimkou. Jestli bych   měl najít nějaká pozitiva   na tomto filmu, tak snad jen   herci podávají skvělý   výkon.
JVSoolen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.9.2007
Zabavny a svizny film, ktery   plyny v prijemnem duchu jazzu,   jeho doby a lidi, kteri jej   hrali. Reziser Rob Marsahall   ukazal skvely cit pro pohyb,   sviceni a kameru. Fakt   zazitek.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.5.2007
Film, která má šmrnc, spád   a nic nelze vytknout ani po   vizuální stránce. U tohohle   muzikálu a jeho příjemné   muzice se budete určitě   bavit. Příběh má zároveň   i hloubku a poukazuje na   naprostou povrchnost americké   společnosti. Jediné co bych   vytknul je, že herci tak   trochu přehrávají a to   nepůsobí moc dobře.
kedar6
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.5.2007
Nemám rád jazz, ale tenti   muzikál mě nadchnul. Kromě   toho že děj má spád a   nechybí mu hlava a pata,   jednotlivé songy jsou   úžasné a zpracování   perfektní! Autři rovněž   měli šťastnou ruku při   výběru hlavních   protagonistek a tak toto   filmové zpracování   slavného muzikálu patří k   jedněm z nejlepších!
huron
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.4.2006
Tento film mě ohromil, nic   takového jsem nečekal -   prakticky vše bylo dokonalé,   hlavně závěrečná hudební   scéna Roxie a Velmy. Podobně   jako u Ewana McGregora a   Nicole Kidmen v Moulin Rouge   mě překvapila všestrannost   talentu Renée Zellweger a   Catherine Zeta-Jones.
christinak
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.4.2005
Než jsem tento film viděla,   tak jsem si říkala, že   muzikály patří spíš do   divadla než na plátna kin.   Ale musím přiznat, že film   Chicago mě překvapil.   Hlavně Renee je tu kouzelná.   Doporučuji i těm, co na   muzikály nechodí ani do   divadla.
artcrime
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 16.2.2005
tak blby ze sem to ani   nedodival.kdo uprime muze rict   ze se mu to libilo.dva z   deseti jen za zadky a kozy
lebowski
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.1.2005
Po dlouhé době zase poctivý   muzikál, který dokončil   vítězné tažení v   kinech.Podobně jistě   dopadnul i v domácí   zábavě.
Aravis
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.11.2004
Chicago!!!
Skvělá muzika, perfektní   choreografie a naprosto   profesionální herecký (a   samozřejmě pěvecký a   taneční) výkony. Takový je   muzikál o vraždách, jazzu,   show a o tom jak to chodí v   Chicagu. Stojí za podívanou!
mmartina
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.5.2004
Holky moc dobře tančily,   zpívaly a hrály. Akorát   Gere tam být nemusel. Ta role   mu nesedla. Vypadal jak   panák. Za zmínku stojí   dobrý výkon Zeta -Jones, ta   opravdu zastínila všechny.   Nicméně šest oscarů bych   nedala.
Vídžej
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.3.2004
Chicago je možná dobrý   film, ale podle mě nebyl   nejlepší, tudíž bych mu   oscara taky nedal a scéna s   loutkami je opravdu skvělá.   Co se týče herců jsou to   hvězdy, ale myslím, že   někteří rozhodně zanechali   své charisma mimo plac. Ale   jinak fajn muzikál
bouncer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.1.2004
V muzikálu...
Tento snímek má něco do   sebe, překypuje stylovou   atmosférou, chytlavou hudbou   a výbornými herci. Ovšem   nechápu jak mohl získat   Oscara. Vždyť je to   "jenom" komerční   muzikál, který dějově   diváka příliš nechytne.   Jinak jsem byl překvapen, jak   CZJ, která na podiu vypadá   jak doma, zdatně sekunduje   Reneé Zellwerger a moc se mi   líbila scéna s loutkami :-)
Kristi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.7.2003
Chicago
Senzační muzikál   doporučený i těm, kteří   na muzikály nejsou. Muzikál   plný dynamické a přitom   jazzové hudby a skvělých   talentů. Doporučuji vidět!   Kristi

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih178684minih178684The Greeks Had a Word for Them (1932) 
The Greeks Had a Word for Them n
minih154028minih154028Predátor: Evoluce (2018) 
The Predator n
minih158664minih158664Zběsilá pomsta (2017) 
Savage Dog n
minih86436minih8643696 hodin: Odplata (2012) 
Taken 2 n
minih25023minih25023Šerifové (1998) 
U.S. Marshals n
minih40658minih40658Serenity (2005) 
Serenity n
minih152504minih152504Experiment Belko (2016) 
The Belko Experiment n
minih177343minih177343Vyšehrad: Fylm (2022) 
Vyšehrad: Fylm n
minih41723minih41723Za plotem (2006) 
Over the Hedge n
minih165658minih165658Výbušnej koktejl (2021) 
Gunpowder Milkshake n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Kde domov můj? (2016) [TV pořa...

18:25 - 18:55

12 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

ČT2 - Planeta pokladů

18:10 - 19:00

27 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

18:30 - 19:30

7 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:55 - 18:52

42 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190545
Osobností: 697835
Fotografií: 763956
Plakátů: 376533
Obsahů a biografií: 178274

Poslední komentáře

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10