Charlie Bartlett (2007)

Charlie Bartlett
67 %
 
 
    Žánr: komedie / drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 97 min.
„Charlie si otevře psychiatrickou poradnu pro spolužáky...“
Soukromá střední škola - prachy kam se podíváš, všichni študáci tu důvěrně znají alkohol i drogy. Charlie Bartlett (Anton Yelchin) do takového prostředí nezapadá a navíc ho ze školy vykopnou, což ovšem není poprvé. Zazobanému mládenci, který žije s neurotickou matkou, tudíž nezbývá než se snížit k docházce na státní střední. Ani tady sice nezapadne do kolektivu, ale časem zjišťuje, že zdejší teenageři se zase tak neliší od těch, co poznal dřív - i oni mají své problémy, se kterými nejsou schopni se vypořádat, i oni tápají. A tak Charlieho napadne spásná myšlenka zahrát si na školního psychiatra. Neoficiálně si otevře “kancelář” na pánských záchodcích, kde ostatním spolužákům radí ohledně rodičů, školy či lásky. Sám posléze zaměří svou pozornost na jednu půvabnou dívku. Bohužel to je ale Susan, dcera školního ředitele (Robert Downey Jr.)... a ten Charlieho bytostně nesnáší.

Zdroj: HBO Europe

režie:
Jon Poll
 
 
hraje:
Anton Yelchin (Charlie Bartlett), Robert Downey (Nathan Gardner), Hope Davis (Marilyn Bartlettová), Kat Dennings (Susan Gardnerová), Tyler Hilton (Murphey Bivens), Mark Rendall (Kip Crombwell), Dylan Taylor (Len Arbuckle), Megan Park (Whitney Drummondová), Jake Epstein (Dustin Lauderbach), Jonathan Malen (Jordan Sunder), Derek McGrath (Sedgwick), David Brown (Hansen), Noam Jenkins (Dean West), Lauren Collins (Kelly), Sarah Gadon (Priscilla), Stephen Young (doktor Stan Weathers), Ishan Davé (Henry Freemont)
 
 
kamera:
Paul Sarossy
 
 
hudba:
Christophe Beck, Ali Dee Theodore
 
 
výprava-architekt:
Tamara Deverell
 
 
kostýmy:
Luis Sequeira
 
 
střih:
Alan Baumgarten
 
 
zvuk:
Ron Bartlett, Gavin Coford, Caoimhe Doyle, Henry Embry, Eric Flickinger, Michael Haight
 
 
zpěv:
Hope Davis ("Those Were the Days Theme from All in the Family", "If You Want To Sing Out, Sing Out"), Kat Dennings ("If You Want To Sing Out, Sing Out")
 
 
zvláštní efekty:
Martin Malivoire
 
 
koproducent:
Steve Longi, Gustin Nash
 
 
koordinátor kaskadérů:
Branko Racki
 
 
výkonný producent:
Trish Hofmann, William Horberg
 
 
producent:
Jay Roach, Sidney Kimmel, David Permut
 
 
kaskadér:
Joe Eigo, Wayne Downer, Duncan McLeod
 
 
casting:
David Rubin
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.