Chaplin opilcem (1914)

Chaplin opilcem (His Favorite Pastime)
83.3 %
 
 

His Favorite Pastime

    Žánr: groteska
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 16 min.
Chaplin se ocitne v baru, kde ho začne obtěžovat opilý Fatty Arbuckle a snaží se mu vypít jeho drink. Fatty začne žebrat o pití a snaží se zaujmout stížnostmi na svůj nešťastný život. Vše marné. Chaplin se před barem začne zajímat o mladou dámu, ale když dostane košem, vrátí se zpět do nálevny.

V baru se již v podroušeném stavu na WC utká nejen s dalším hostem, ale také s "lítačkami", kdy lehce prohraje na body. Na stupačce tramvaje sleduje auto neznámé ženy, s níž hovořil před barem. Dostane se až do domu, kde si ženu splete s černošskou služkou, což vyvolá další potíže. Tím více, když se v nepravý čas vrátí žárlivý manžel.  Autor: curil

režie:
George Nichols
 
 
hraje:
Charlie Chaplin (opilec), Roscoe Fatty Arbuckle (opilý trhan), Peggy Pearce (manželka), Frank Opperman (manžel), Helen Carruthers (servírka), Hampton Del Ruth (pijan s knírem), Billy Gilbert (čistič bot), William Hauber (čističův zákazník), Bert Hunn (barman), George Jeske (číšník), Edgar Kennedy (tvrďák v baru), Harry McCoy (štamgast), Rube Miller (štamgast)
 
 
scénář:
Craig Hutchinson, Charlie Chaplin
 
 
kamera:
Frank D. Williams
 
 
producent:
Mack Sennett
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.