Chaplin bankovním sluhou (1915)

Chaplin bankovním sluhou (The Bank)
69.5 %
 
 

The Bank

Další název: Charlie at the Bank / Charlie Detective

    Žánr: groteska
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 33 min.
Dej grotesky sa odohráva v banke, v ktorej Charlie pracuje ako bankový sluha. Pri upratovaní sa príliš nepretrhne a v práci narobí viac škody ako osohu.
Bankový pokladník, ktorý sa volá tiež Charles oslavuje narodeniny a krásna Edna, ktorá pracuje v banke ako sekretárka mu pripraví darček - viazanku aj milostným dopisom.
Charlie sa náhodne ocitne v kancelárii a lístoček si prečíta, samozrejme si myslí, že Edna miluje jeho a pošle jej kyticu s vyznaním lásky.
Keď sa všetko vysvetlí, Edna zahodí Charlieho kvety a lístok roztrhá. Banku prepadnú lupiči, Charlie ich samozrejme zlikviduje a Ednu hrdinsky zachráni.
Všetko sa končí šťastne a Edna sa do Charlieho zamiluje... V tom sa však Charlie prebudí do reality, všetko to bol len sen!  Autor: scareface68

režie:
Charlie Chaplin
 
 
hraje:
Charlie Chaplin (Charlie, sluha v bance / uklízeč), Edna Purviance (sekretářka Edna), Carl Stockdale (pokladní Charles), Charles Inslee (ředitel banky), Leo White (úředník), Billy Armstrong (druhý vrátný), Fred Goodwins (holohlavý pokladník/bankovní lupič s Derby), John Rand (bankovní lupič a obchodník), Lloyd Bacon (bankovní lupič), Frank J. Coleman (bankovní lupič), Paddy McGuire (pokladník v bílém kabátě), Wesley Ruggles (klient v bance), Lawrence A. Bowes (spoutaný obchodník), Lee Hill (vysoký lupič s knírkem)
 
 
scénář:
Charlie Chaplin
 
 
kamera:
Harry Ensign
 
 
hudba:
Robert Israel (restaurovaná verze (1999))
 
 
střih:
Charlie Chaplin
 
 
produkce:
Jess Robbins (v titulcích jako Jessie T Robbins)
 
 
asistent režie:
Ernest Van Pelt
 
 
výprava:
E. T. Mazy
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.