Duben
ohodnotit

Cesta upírů: Van Helsing vs. Dracula

Way of the Vampire

Další název:
Bram Stoker's Way of the Vampire; Van Helsing: Cesta upírů
Žánr:
Rok:
2005
Délka:
90 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Cesta upírů: Van Helsing vs. Dracula
Abraham Van Helsing (Rhet Giles) a jeho spolubojovníci se vydávají do Dráculova (Paul Logan) sídla zabít jeho a s ním i jeho upíry. Chtějí ukončit to zlo jednou provždy. Zanechá doma ženu Yvonne (Alix Henning) pod dozorem Sebastiana (Andreas Beckett). Netuší, že je to upíří princ, který Yvonne nejprve svede a potom kousne. Van Helsing sice Dráculu zabije, ale všechny upíry zlikvidovat nedokázal. A nakonec musí dokonce také zabít i svou tolik milovanou ženu. Nad její mrtvolou složí přísahu...

Los Angeles. O 120 let později.
V nemocnici, kde pracuje dr. Van Helsing, ukradne ošetřovatel upír Roman (Jared Cohn) z krevní banky lidskou krev. Po cestě jej však zastaví upírka Arianna (Denise Boutte), která mu krev sebere a odnese ji Sebastianovi. Ten ji však, kvůli Van Helsingovi, z něhož má i po tolika letech strach, zprvu odmítá. Pak ale neodolá a napije se. To mu dodá sílu a odvahu.

Vydá se s Ariannou ven do ulic, kde si vyhlédne prostitutku a na ní si připomene své lovecké vášně a zabijácké schopnosti. Strach z Van Helsinga pominul. Vzchopí se, svolá svoje upíry a vytvoří upíří armádu.

Van Helsing zatím v nemocnici, kam prostitutku přivezli, ihned pozná, co jí je a bez milosti ji zabije. Dokonce několikrát. Poté odchází do kostela templářů za otcem Cefalu (Anthony Turk). Od něj chce pomocníky a bojovníky na lov upírů. Van Helsing se ve svých vzpomínkách vrací k tomu, proč a jak se stal nesmrtelným.

Otec Cefalu mu přivede několik lidí odhodlaných bojovat proti upírům. Přijde i Emily Hasset (Brent Falco), která s Van Helsingem pracuje v nemocnici jako zdravotní sestra. Van Helsing je učí, jak s upíry bojovat.

Sebastian si mezitím užívá se třemi velmi krásnými upírkami. Jeho upíři zatím loví lidi a též probouzejí mrtvé, kteří zemřeli v hříchu. Van Helsing pošle Emily do nemocnice pro jeho věci a sám se vydá s Dominicem (James Ashby) a Josephem (M. R. Wilson) na první lov upírů - nic moc.

Na Emily však čeká v nemocnici Arianna s Romanem. Naivní Emily je přivede přímo do jejich útočiště a s nimi i ostatní upíry. Nastává boj. Když se však objeví Van Helsing, tak upíři ze strachu zmizí. Unesou Emily, jíž chtějí použít na Van Helsingovo zničení.

Sebastian ve své skrýši (opuštěném skladišti) burcuje své upíry, aby neměli z Van Helsinga strach. Ten se tu objevuje i se svými lidmi - opět nastává boj. Van Helsing najde v jiné části skladiště Sebastiana a Ariannu, která drží Emily. Mají zde pro ni připravené místo na obětování. Van Helsing bojuje se Sebastianem, prohrává a zůstává ležet na zemi. Sebastian kousne Emily, ta však předtím vypila svěcenou vodu a tak je Sebastian oslaben a Van Helsing ho lehce zabije. Emily poraní Ariannu, ta však unikne.

Van Helsingův život by měl skončit, protože už zabil všechny upírské prince. Tak zněla přísaha a on to ví a čeká na smrt.
Nic se však nestalo.....Arianna, která unikla, je totiž upíří princezna.

Boj tedy ještě neskončil.


Pozn. aut.: Popisek vznikl za spolupráce Hortensie.


Autor: M.A.G.

Popis / Obsah / Info k filmu Cesta upírů: Van Helsing vs. Dracula
Po Draculově porážce uděluje církev Van Helsingovi úkol sledovat a vymýtit upíry ze zemského povrchu. Hon na upíry ho vede přes kontinenty a nakonec se schyluje k rozhodujícímu boji v Los Angeles. Tady se utkává s armádou démonů vedených upírem Sebastianem, který zabil Van Helsingovu milovano ženu.


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Černí baroni (1992)

20:10 - 21:50

94 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

ČT2 - Plavba za ledem

21:00 - 21:55

44 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

NOVA - Survivor Česko & Slovensko (20...

21:40 - 23:40

4 minut již uběhlo
116 minut zbývá do konce

Prima - 7 pádů Honzy Dědka (2012) [TV ...

21:40 - 22:50

4 minut již uběhlo
66 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190546
Osobností: 697838
Fotografií: 763966
Plakátů: 376543
Obsahů a biografií: 178276

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10