Jeden svět
ohodnotit

Cesta do zatracení

Road to Perdition

Další název:
Cesta do záhuby; Cesta do zatratenia
Žánr:
Rok:
2002
Délka:
117 minut
Premiéra v ČR:
14.11.2002
„Pro každého syna je otec hrdinou.“

Komentáře k filmu Cesta do zatracení

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 49
hvezdyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.8.2008
Pozoruhodný příběh   odehrávající se v časovém   úseku šesti týdnů.   Vypráví je nám mladík,   který vzpomíná na svého   otce. Byl dobrým mužem? Nebo   padouchem. V každém   případě to byl jeho otec.   Píše se rok 1931 a v Americe   je stále v plném proudu   prohibice. Ta znamenala   živnou půdu pro mnoho   mafiánských organizací.   Členem jedné z nich je i   otec Michaela a Petera.   Michael je ten mladík, který   nám příběh vypravuje. Jako   děti měli oba chlapci   výbornou představu o svém   otci. Čím se vlastně živí   nevěděli. Když se o to   Michael pokusí rozjede tím   krvavou baladu. Následující   události semelou a zničí   téměř vše. Příběh svým   vývojem může i překvapit.   Je to výborný snímek pro   milovníky gangsterek a   jiných filmů s mafiánskou   tématikou.
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.3.2018
Snímek na základě komiksu,   který v roce 2006 vyšel i v   Česku pod názvem ´Cesta do   pekel´. Natočen je famózně   se smyslem pro detail v   kompozici temné atmosféry,   melancholického příběhu a   dramatizace. Už ta výprava   dává všemu dějství   neocenitelnou vizáž své   doby. Tady si dali tvůrci   setsakramentsky záležet,   což se vyplatilo. Mnohé   dějové momenty jsou tak   výrazně silné, že se   veškeré emoce klíčových   postav divákovi striktně   zavrtávají pod kůži. V   jistém smyslu mohou určité   momenty nudit, ale to už   záleží na úhlu pohledu. Je   to gangsterský film, ale ne   lecjaký. Jedná se   především o citový   příběh Michaela Sullivena a   jeho syna snažící se   diváka chytnout za srdce.   Potenciál k tomu má a to   nejen vlivem dobré práce   režiséra, ale i všech   významných herců. Tady se   zkrátka zdařilo.
PROCESOR
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.9.2020
PROCESOR!
Tak sem to viděl po delší   době a nechci jít s   hodnocením dolu, ale…Vždy   mě fascinovalo, jak šli   mafiáni v neděli vzorně do   kostela, aby se pak v   pondělí navzájem bez   mrknutí oka postříleli.   Myslel sem, že když už   někdo vstoupí, nebo je   přijat do mafie, tak   „rodina“ by měla být   vším a ta která se   postará. Tady je to přesně   naopak. Je vidět, že zisk je   až na prvním místě a   vražda malýho kluka se   zamete, stejně jako několik   desítek let oddané práce   šéfovi. To potom vidíte   hodnýho strýčka úplně v   jiném světle. Jasně pár   momentů s drsnými kukuči   tam bylo, ale …Polovinu   filmu utíkají, kdy se nic   moc neděje, kromě toho, že   otec a syn po traumatickém   zážitku hledají k sobě   cestu. Zajímavá je postava   fotografa, která to hodně   zvedla.
M.A.G.
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.9.2012
Pro mně to byla bohužel   jenom průměrná   gangsterka.Sice bylo tady   vynikající herecké   obsazení, z kterého mě   nejvíc zaujal Jude Law v roli   zabijáka - záporáka (   dobré bylo to jeho focení ),   přesto film u mě nepřesáhl   průměr.A myslím si, že   kdyby tady nehrálo tolik   známých herců, tak bych   hodnotil ještě daleko míň.
Agostino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.11.2009
Skvelý film o mafii z   vznikajúcim scenárom. Dej je   dosť dramatický a napínavý   zo smutným koncom. Tom Hanks   podal výborný herecký   výkon.
Duri86
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.11.2011
miluju gangsterky obzvlášť   ty podle skutečných   událostí. i když tahle byla   smyšlená má zajímavý děj   , zápletku a rozuzlení ,   skvělé obsazení zaručilo   perfektní podívanou
volam.sa.pistik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.11.2015
Zatratené mesto
Forma. Atmosféra. Prostredie.   Tým film vyniká. Je to   netypická gangsterka. Na   druhej strane až príliš   dbanie na nejaké morálne   filozofovanie, keďže v tomto   prostredí ho ťažko   hľadať. Takže, celá tá   štylizácia filmu, to tmavé,   zapršené a šeré   prostredie, vykreslenie tej   doby bolo skvelé. Aj kamera a   chvíľami dobre nafilmované   scény. Na druhej strane,   príbeh dával prísľub   niečoho výnimočného, ale   nakoniec to bolo o ceste otca   so synom k odplate. Ten   "nečakaný" koniec   bol divoký a celý   dopletený, aj keď sa vlastne   čakať dal. Film aj kvôli   zvučným menám mal zaručiť   silnú úroveň a veľké   očakávania, ale podarilo sa   to akosi iba napoly. Trocha   som zmätený, keďže hlavne   začiatok boľ sľubny, ale   postupne to klesalo, a vlastne   smerovalo k nečakanému   čakanému koncu. Čo ma však   najviac fascinovalo, tá   scéna v kostole, keď táto   írska skupina mala veľmi   zlého na rukách svojich a   oni pokojne príjímajú   hostiu, akoby nič sa nestalo   a slovo svedomie a milovať   blížneho svojho malo iba   nejaký formálny význam a   vlastne pre nich nič   neznamenalo
enejčel
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.7.2013
Od takovéhoto obsazení jsem   čekal rozhodně víc. Tom   Hanks mi v roli gangstera moc   neseděl, nejvíce se mi   líbyli Daniel Craig a Paul   Newman. Příběh není   špatný, ale scénáristycky   je to špatně sepsaný a role   postupně ubývaj. Na   začátku se téměř všude   vyskytují Craig s Newmanem   ale postupem mizí a příběh   nudí. Nicméně, jsou tu i   sekvence, že se něco děje,   ale zas taková pecka to   není. Role Jude Lawa mi   přišla docela směšná. Ke   konci už jsem to nevydržel a   film jsem přetočil na   konec.

Jeden z   nejhorších mafiánských   filmů. Za sebe řeknu, že   nejlepší film na toto téma   je film Mafiáni.
Pecik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.1.2015
Skvělá gangsterka, výborné   herecké obsazení,   vynikající výkony,   strhující děj - vše na   výbornou. Už se těším až   mrknu znovu
T2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.8.2018
║Rozpočet   $80miliónov║Tržby USA   $104,454,762║Tržby   Celosvetovo $181,001,478║   Sam Mendes natočil geniálnu   gangsterku! /videl v kine:   100%/
rankinfitch
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.5.2009
Naprosto precizním a   netradičním způsobem   zpracovaná gangsterka, kde   exceluje především Tom   Hanks, coby Michael Sullivan,   který se dá na cestu pomsty   ve chvíli, co jeho přítel   vyvraždí zbytek jeho rodiny.   Zůstane akorát starší syn,   který viděl, co neměl, a   díky němuž k masakru   došlo. Sam Mendes umí, fakt   umí. Parádní snímek!
dobes.pavel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.3.2010
Road to Perdition
Bravůrní gangsterské drama   plné napětí a výborných   akčních přestřelek. Film   nabídne vynikající   zápletku, která rozjede   neuvěřitelně svižný a   akční děj. Motiv pomsty,   kdy stojí jedinec proti celé   skupině nepřátel, mě vždy   naprosto fascinuje. Film se   odehrává v meziválečné   době v USA, kde se gangstery   a mafány jen hemží.   Rovněž se mi líbila   tehdejší auta a zbraně.   Dále jsem ocenil překvapivě   tragický konec.
Barney94
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.1.2019
Povedená nenáročná   gangsterka. Dobré obsazení,   hudba i ponurá atmosféra.   Úplně si dokáži   představit takový život ve   30. letech.
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.1.2020
Povedený film. Sam Mendes   ukazuje skvělou režii.   Jednak výborné herecké   obsazení a výkony, jednak   kvalitní scénář, střih a   kamera. Setkali se dva velcí   herci a bylo to vidět.
JVSoolen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.9.2007
www.classic-movies.blog.cz
Nasilny film, ktery neni ani   tak slozity pribehove (a neni   ani pribehove strhujici), ale   vse vylepsuje vyborna kamera.   Uz kvuli ni by byla chyba film   nevidet. Pokud vam tedy nevadi   trochu krve...
Ostrovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.11.2011
Pokud se mi někdo zeptá, jak   má vipadat gangsterka, řeknu   mu, že by si určitě měla   potykat s Road to Perdition.   Je sice hodně přislazené,   ale tahle káva mi při   každém poválení na jazyku   bavila! Good job Mr. Mendes!
Cardigan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.3.2008
Kdyz Tom Hanks zacínal,   nejspís by málokoho napadlo,   ze z nej jednou bude dokonalej   profesionál. Pocínaje   Philadelphií az po   soucasnost, co film, to bomba.   Road to Perdition me nadchl.   Je to úzasnej príbeh.
bobo336
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.7.2014
Road to Perdition aneb dobrá Gangsterka
Je to kvalitná Gangsterka so   smutným príbehom. Sem tam   pekná prestrelka a T.Hanks mi   sedel do tejto úlohy. Ja som   sa bavil.
kockak1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.8.2012
Stylová gangsterka, která   ovšem ničím nepřekvapí   ani nenadchne. Není bohužel   nijak zvlášť napínavá a   zcela postrádá nějaký   zvrat nebo překvapení.   Jednoduchý scénář mě až   překvapil. Na to, jak je   hodnocená jsem čekala bombu,   která se změnila v prskavku.   Například nedostižnému   L.A. přísně tajné nesahá   ani po kolena.
Ingrid
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.8.2005
Jediný záběr vás dostane   do 30. let, jediný pohled   Toma Hankse a uvěříte, že   je to mafián, i když na ten   knírek se nezvyká snadno:)   Ale jinak vážně   neuvěřitelný režisérský   počin Sama Mendese....   každý stín i smítko, a   snad možná i stín smítka   mají svoje přesný   umístění.... Ale na tom to   asi všechno stojí, protože   pokud by tomu tak nebylo, film   snadno sklouzne do druhé   ligy, což ani náhodou není   případ Road to perdition:)
Steve997
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.8.2005
Skvělá gangsterka s   výborným Tomem Hanksem a   Paulem Newmanem v hlavních   rolích. Atmosféra 30. let je   dokonalá a pěkně vizuálně   zpracovaná. Tom Hanks   perfektně zahraje snad   jakoukoliv roli, i jako   gangster byl docela   přesvědčivý. Závěr filmu   byl hodně působivý a   ještě dneska mám v hlavě   větu, kterou syn Michaela   Sullivana na konci pronesl.
Vídžej
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.10.2003
Co to jako je?
Když jsem psal komentář   řekl jsem že neznám film,   ve kterém by hrál a nebyl by   dobrý. Tak teď už ho znám.   Včera jsem viděl Road to   Perdition a fakt se mi to moc   nezamlouvalo. Je to strašná   nuda. Tam se vlastně nic   pořádného neděje. Ani ty   střílečky za nic nestojí.   Už jenom ten příběh je   blbej a Paul Newman tam hraje   úplného Idiota
Naki
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Hvězdné filmové obsazení   není zárukou kvalitního   filmu. Snímek se celých 117   minut táhne, že mě   nevýrazný děj jen uspával   a ani konec, kterým se   mimochodem vše trochu   zpestřilo, mi nevystačil na   to, abych byl dostatečně   ukojen a pohlcen atmosférou a   tím i velmi prostým   příběhem. Vzhledem k   herecké kvalitě mi přišlo,   že zde scénář trochu   zaostával. Pro mne   nevýrazné a slabší drama.
Snape
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.5.2008
Hanks a Newman jsou zde v   životních rolích. Na konci   filmu je to takový šok, že   se z toho vzpamatováváte   ještě dlouho.
sakro
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.12.2010
skvělý příběh o nebezpečném zaměstnání
„Jakou máš práci,   tati?“ „Takovou, která   nám platí jídlo.“ Dialog,   který netřeba komentovat.   Jasný a logický. Jen ta   práce bývá různá. A tahle   byla setsakra nebezpečná.   Obsazení dvou hlavních rolí   (mimo dětské postavy) pro   mě představuje dva herecké   póly. Toma Hankse jako herce   opravdu moc nemusím. Možná   to není jeho osobou, ale   filmy ve kterých hraje. Z   mého pohledu stála za to   pouze Philadelphia, kde se   vyznamenal, ale vše ostatní   tedy nic moc. Na druhé   straně Paul Newman, který   kam vstoupí, tam zdobí.   Jednoznačně jeden z mých   nejoblíbenějších herců. V   Cestě do zatracení si však   nemohou vzájemně vyčítat   naprosto nic. Tady bylí   skvělí a bezchybní oba a   pro mne to jen potvrdilo   skutečnost, že Hanks je   skvělý herec, který se   však míjí se skvělými   rolemi. Obrovská poklona   právem patří i Liamu   Aikenovi, který ač v době   natáčení dvanáctiletý,   sekundoval svým světově   známým kolegům absolutně   bezchybně. Při čtení   oficiální recenze tohoto   filmu jsem neočekával nic   překotného, ale musím se   přiznat, že mě zcela   uchvátil a soukromě jsem si   jej zařadil do osobního Top   ten. Má skvělý příběh,   je živý, má spád,   napětí, skvělou atmosféru   i přiměřenou dávku   jemného humoru. Má prostě   beze zbytku vše, co má   výborný film mít. Chcete-li   i vy prožít filmový   zážitek s velkým „Z“,   pak neváhejte.
Koimisto
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.9.2006
První a možná i jediný   film, ve kterém se TOM HANKS   představuje jako drsňák a   docela mu ta role sedla.Jinak   film je perfektní, příběh   nemá chybu a požitek z něho   stupňují výkony Pánů   herců.Zdá se, že pan   režisér SAM MENDES byl   osvícen a po perfektní   Americké Kráse navazuje   dalším skvostem.Jaký asi   bude jeho v další snímek   tentokrát z válečného   prostředí???
AcidBurn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.7.2006
Zajímavý a opravdu kvalitní   film. V několika ohledech   připomíná Leona a   žánrově je mu asi   nejbližší, přestože se   odehrává ve 30. letech,   zatímco Leon v   současnosti.
Asi   nejlepší je skoro   závěrečná přestřelka -   její stylizace je úžasná.   Po nejvyšším hodnocení   jsem nesáhl jen z toho   důvodu, že Leon mi přece   jen o fous lépe sedne.
Didinka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.11.2018
Ano, atraktivní námět,   skvělé obsazení, to jsou   výchozí body, kdy   očekáváte dobrý biják.   Ale on se nekoná. Přetrpěla   jsem dlouhou stopáž až do   konce. Většinou prší a je   tma, sem tam jakési to   střílení a kdo s čím   zachází tím taky schází.   Mafiáni si nicméně   navzájem říkají, jak jsou   dobří lidi a poplácávají   se po zádech, takže mě   matou, o čem ten film   vlastně je. Jestli o   polidštění zločinců, tak   to se jim tedy nepovedlo,   protože jsem jim to   neuvěřila. Umírání se   většinou odehrává mimo   záběr, kamera mě tudíž   ošidila o rozstřikující se   krev (už byla vždycky   rozstříknutá) a snaha o   umělecké ztvárnění,   které má navodit pochmurnou   atmosféru, mě vyloženě   iritovala. Na konci jsem už   vyloženě viděla úsilí   ušetřit na efektních   záběrech. Vliv komixové   předlohy je zde hodně   patrný, nicméně nudný.   Kromě jakési strnulosti   scén také postavy   postrádají jakékoliv   hlubší vykreslení,   obzvláště postava syna, s   níž nedokážu nijak   soucítit, protože nijak   netrpí. Postava najatého   úchylného zabijáka - no ten   tam snad byl jako špatný   vtip, to je asi   nejmizernější Lawova role,   na to se nedalo koukat.
beretap
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.4.2010
beretap
Drsné způsoby amerických   gangsterů, jejich vnitřní   zákony a organizace, jejich   pevná soudržnost i   nesmiřitelné rozbroje, to   ukazuje tento neotřele   vyprávěný příběh. Líbil   se mi ve své roli jak Tom   Hanks, tak i Paul Newman.   Realita atmosféry života   kriminálního podsvětí v   době prohibice je zobrazena   se vší surovostí,   syrovostí a zdáním klamné   morálky ústředních postav.
scajo
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.1.2005
Velmi dobrý a mistrně   natočený film se silným   hereckým obsazením, kterému   však značně ubližuje   přehnaná uhlazenost a   plakátovost a drobné   scénáristické   "přikrášlenosti".   .
ricky4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.1.2014
Další úžasný film s   Hanksem. Ta atmosféra je   strhující a nervy   drásající od začátku do   konce. Líbí se mi dobové   mafiánské kostýmy (kabáty   s kloboukem), dobová auta a   samopal je opravdu skvělý   (jedná se o legendární   "Tomík"- Thompson   1928, který musí milovat   každý hráč prvního dílu   populární české hry   MAFIA). Mladý herec hrál   poněkud překvapivě   věrohodně svou roli. Myslím   si, že film vystihuje   tehdejší dobu plnou   vládnutí a ovlivňování   společnosti mafií včetně   nájemných vrahů. Hanks   hraje svůj part jako skoro   vždy parádně a scéna při   které je donucen zabít   svého bývalého   "zaměstnavatele" a   blízkého přítele je skoro   stejná dojemná jako   závěrečná, kdy vše   vypadá jako idylka, ale   rázem se to změní... Mrzí   mě ten konec, měl jsem slzy   na krajíčku a poslední   slova hlavního hrdiny ve   smyslu: "Nesmíš udělat   stejnou chybu jako jsem   tenkrát udělal já" mě   závěrečně dojala a já   své slzy neudržel... Tento   film si zaslouží víc než   83%. Pro mě má skoro 90%
Rosomak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.12.2005
Film, kterej vás dostane   svojí poetikou a krásou.   Brečel sem u něj. Má   výborné herecké výkony,   bezchybnou kameru, která to   celé ještě umocňuje a   dobrou režii.
Líbí   se mi jak to režisér   všechno podává tak lehce,   plynule rozvíjí příběh a   vychutnává si každou   scénu... je to opravdu   lahůdka.
Nevim, co   bych měl filmu vytknout...
filmouš
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.1.2009
Krásný retro snímek s   parádními hereckými   výkony, citlivou režií Sama   Mendese a úžasnou hudbou   Thomase Newmana.
Bouvard
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.11.2004
Slabší film, který   nevylepšil ani Tom Hanks.   Jediná výtečná scéna je   ta, kdy ve tmě a dešti   postřílí oběti své msty.   Tento záběr mluvící kamery   zdokonaluje výrazem tváře   Paul Newman. K tomuto záběru   se lze vracet.
Duster
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.11.2007
Rozhodně nadprůměrný film,   ale zas až tolik mě   nezaujal. Je to asi způsobeno   občas na můj vkus až   příliš rozvláčným až   možná ospalým plynutím   děje, místy jistou   schematičností.   Každopádně Tom Hanks   podává bravurní výkon,   výrazný je i Paul Newman,   který nemá zas až tolik   prostoru a s Juda Lawa občas   až mrazilo (zvlášť při   závěrečné scéně).   Zajímavou budoucnost má   před sebou pravděpodobně   mladý Liam Aiken, který svou   roli uhrál velmi   přesvědčivě. Za zmínku   stojí i hudba Thomase   Newmana, která výrazně   podbarvuje většinu   klíčových scén. Buď jak   buď - asi jsem čekal víc.   Takhle je to asi za 70%.
PogoJoe
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Největší slabinou je asi   nepříliš originální   příběh a scénář. Na tak   málo děje je film dlouhý   až moc. Rozvláčný styl   tohoto snímku mě často   docela nudil. Film mi v   paměti jednoduše ničím   neuvízne. Herecké výkony   jsou kvalitní, atmosféra   sedí, potěšily mě jeden   či dva překvapivé momenty,   ale film mě do děje   nevtáhl. Po přečtení   některých pochvalných   recenzí jsem čekal víc..
dajur
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.2.2008
Good,good,good
Tenhle film je skvělej.Mám   ho damo,nejlepši tam je ja   dostane tu kulku pres zed.Tom   Hanks je moc dobrej herec
".
LordPagi
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.5.2004
Dvanáctiletý Michael   Sullivan viděl, co neměl.   Oné krvavé noci se jeho   život navždy změnil.   Pochopil, jaké je skutečné   zaměstnání jeho otce a za   co dostává peníze od pana   Rooneyho. Na útěku před   nelítostným zabijákem jim   však nepomůže ani on, ani   samotný Al Capone!
AtemuLukas
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.8.2019
Geniální!
Na tento film jsem narazil   náhodou, a musím uznat, že   jsem byl nadšený. Ponurá   atmosféra, dobrá hudba a   skvělé obsazení. Velice   pěkný námět, kde je i   vidět postupný rozvoj postav   a ne jenom střílení. Cesta   do zatracení má své kouzlo   hlavně kvůli tomu, že   krásně ukazuje postupný   rozvoj vztahu otce se synem, i   přes mafiánskou práci.   Pokud jste ještě tento film   neviděli, tak neváhejte.   Budete ho s napětím sledovat   až do samotného konce,   který vás naprosto rozseká.
halounak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.11.2008
Výborný mafiánský film s   pěknou kamerou a scénářem.   Na Kmotra to sice nemá ale   označení za jeden z   nejlepších filmů, co byly v   této kategorii natočeny, si   zaslouží...
mudr.pavlik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.10.2008
Velmi dobrá tzv.   GANSTERKA.
S   nečekaným a skvělým   koncem.
Tom Hanks jako   zabiják, kterého není   vhodné nas...
catyinka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.2.2011
Moc pěkný film z   mafiánského prostředí. Tom   Hanks úžasná role a Jude   Law mi přišel jako slizký   had, ale zahráli to hoši   skvěle. Skvělej příběh,   jen škoda tak trochu   špatného konce.
HonzaS11
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.3.2010
Cesta do zatracení
Dramatický a napínavý   příběh chlapce, který ze   zvědavosti odhalí, že jeho   otec (Tom Hanks) pracuje jako   nájemný vrah pro svého   zachránce (P.Newman), který   v zájmu záchrany svého syna   je nucen zlikvidovat část   rodiny svého zaměstnance. V   následujících událostech   se otec (M.Sullivan) s druhým   chlapcem vydává na cestu   odplaty a vyrovnání. Pro   milovníky gansterek je to   výborný snímek kdy je   Amerika v plném proudu   prohibice.
prochor666
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.1.2008
podařený snímek od dob Kmotra
Po dlouhé době se mi tento   "mafiánský"   snímek opravdu zamlouval. Tom   Hanks v hlavní roli je opět   kádr svého žánru a opět   nezklamal. Příběh   nepostrádá špetku té   životní ironie a film   skvěle nasvědcuje   problematiku té doby zase z   jiného úhlu než byl např.   Kmotr.(I,II,III) filmové   zpracování NY je velmi   pěkné, vřele doporučuji   lidem, v kterých zanechal už   výše zmiňovaný kmotr   nějakou tu silonější   stopu....:)
blackrusty
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.2.2008
Velmi dobrý film. Dá se na   něj dívat se zaujetím až   do konce. Výborný Tom Hanks,   slabší mi ale připadal Paul   Newman (tato role mu moc   nesekla). Zajímavý   scénář, vynikající hudba.   Ale přece jen si myslím, že   pro toho kdo viděl Kmotra,   bude film   zklamáním...prostě Kmotr je   jen jeden, a upřímně   řečeno, málokterý snímek   ho kdy překoná.
ryss
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.6.2009
Musím se opakovat, ale je to   velmi precizně natočený   film se skvělou hudbou a   úžasným hereckým výkonem   Hankse.
alkoholik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.3.2008
Jeden z nejlepších filmů,   který sem kdy viděl.   Úžasný příběh, výborné   herecké výkony a atmosféra,   která člověka vtáhne do   děje.
Litricoo
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.2.2005
Nevedel som si predstavit   Hanksa ako gangstra, ale   zvladol to docela dobre. Dej   sa odvija dost pomaly a cakal   som aj viac akcie. Ale pohlad   na 30-te roky v USA je dobry.
cus_bus
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.2.2005
Myslím, že tento film je   potřeba vidět vícekrát.   Když jsem ho viděl   napoprvé, tak se mi moc   nelíbil, ale když jsem se   film viděl podruhé, tak mě   uplně dostal.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih13031minih13031Můj hříšný muž (1986) 
n
minih48544minih48544Ďáblova cesta (2006) 
The Devil's Chair n
minih77144minih77144Poslední dny planety Země (2006) [TV film] 
Final Days of Planet Earth n
minih44231minih44231Bečička (1971) [TV film] 
Bečička n
minih73681minih73681Časem zapomenutá země (1975) 
The Land That Time Forgot n
minih41051minih41051Jsou určité hranice (1986) [TV inscenace] 
n
minih146723minih146723Morgan (2016) 
Morgan n
minih11777minih11777Mafián (1996) 
Gotti n
minih27720minih27720Nepřítel před branami (2001) 
Enemy at the Gates n
minih37278minih37278Falešné obvinění (2003) [TV film] 
Falešné obvinění n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - O princezně, která ráčkovala (...

10:10 - 11:15

36 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

ČT2 - Velkopáteční bohoslužba

09:30 - 10:50

76 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

NOVA - O zapomnětlivém černokněžníkov...

09:10 - 11:10

96 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

Prima - Stůj, nebo maminka vystřelí! (...

10:05 - 11:55

41 minut již uběhlo
69 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190384
Osobností: 697529
Fotografií: 763185
Plakátů: 375849
Obsahů a biografií: 178012

Poslední komentáře

Gilmore Girls: A Year in the Lif...

Gilmore Girls: A Year in the Life
Zajímavý pohled na postavy   (a herce) po deseti letech.   Někteří se téměř   nezměnili, jiní jo... K   hrdinkám mám rozpolcený   "vztah". Je více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Deník malého poseroutky: Výlet z...

Deník malého poseroutky: Výlet za všechny peníze
Narozdíl od předchozích   dílů,tohle byl propadák.   Nesympatičtí herci,   stupidní námět, špatný   scénař, žádný humor,   absolutně nepochopitelné   scény. Prostě bída...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 2 / 10

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10

Býčí oko (1990)

Býčí oko
Ona je to obsahově vlastně   úplná pitomost, ale je to   taky docela nápadité,   vtipné a má to správný   švih. No a když vám tu   pitomost více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10