Duben
ohodnotit

Cesta do středu Země

Journey To The Center Of The Earth 3D

Další název:
Center of the Earth; Journey to the Center of the Earth 3D; Die Reise zum Mittelpunkt der Erde
Rok:
2008
Délka:
92 minut
Premiéra v ČR:
4.9.2008
„Stejná planeta, jiný svět...“

Komentáře k filmu Cesta do středu Země

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 46
klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.1.2022
Když tuhle moderní verzi   slavné verneovky nebudete   brát moc vážně, možná   zjistíte, že je to docela   příjemná oddechovka s   dobrým dabingem. Kluci mojí   generace vyrůstali na   verneovkách, mayovkách a   foglarovkách a tak je v tom i   kousek nostalgie. I bez ní se   to však nechá vidět.
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 17.2.2019
Stupidní film
Počítačové efekty nejsou   samospasitelné. Tenhle film   totálně sráží přehnané   počítačové absurdní   efekty.Ne vždy počítač   zastane tvůrčí práci   filmařů. Dílo je dokonáno   když ve fimu hrdinovi   vyzvání mobil!!! To by Jules   Vern na jehož námět byl   film natočen zaplakal a řek   by hrdonovi filmu do mobilu -   di do háje. Tvůrci filmu by   se měli učit od mistra Karla   Zemana, který tvořil své   filmy "na koleni"   bez počítačů, ale natolik   parádně, že mají dodnes co   říci, což se o tomhle   škvárovém filmu říct   nedá.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.2.2019
Brendan Fraser moc dobrých   rolí neměl. Tenhle film je   slušný přepis knihy. Fraser   v roli profesora moc   uvěřitelný není, ale zase   tolik to nevadí. Trošku   přehnali velikost batohu   superženy a průvodkyně   Hanny. Devadesát metrů lana?   Světlice, baterky, jídlo,   výstroj... No a ta blbost se   stoupající teplotou? Jak by   se uchoval ten svět, kdyby   každých třista let shořel?   Kardinální blbost!
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.7.2018
║Rozpočet   $60miliónov║Tržby USA   $101,704,370║Tržby   Celosvetovo $241,995,151▐   Tržby za predaj DVD v USA   $26,192,490 //počet   predaných kusov 1,729,043║   Nekonvenčná oddychovka. Ani   sám neviem prečo ale zhltol   som to bez problémov ako   malinu, dobrodružstvo v   strede Zeme ma bavilo a to som   to ani nevidel v 3D. Brendan   Fraser po nevýraznej Múmii 3   v úlohe bádateľa zapasoval   a jeho sympatická neokukaná   sprievodkyňa Anita Briem   taktiež. Béčková fantasy   bez vyšších cieľov u mňa   pre celkom zaujímavo   vykreslený   "fosforovo-horčíkový&q   uot; svet zabodovala. /80%/
Izzy8635
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.3.2018
Když to budu brát jako   sci-fi akční film, tak nic   mochrůza. Ale když se na to   podívám jako na večerní   rodinný film pro pobavení,   tak dobrý. Sci-fi tam opravdu   moc nebylo a chvíle, které   měli být akční končily   vždy předvídatelně. Taky   mi tam chyběli nějací   dinosauři nebo nějaká   podobná zvířata, běhal tam   jen jeden tyranosaurus.   Vážně by mě zajímalo, jak   ten tam přežil, protože tam   lidi nebyli, jiná zvířata   jsem neviděla a ptáčci by   mu nestačili. Ve filmu bylo   dost vtipných scén, jako   opravdu vtipných a Fraser s   postavou nezklamal, takže   dobrý.
Janet1234
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.7.2016
Mě osobně tato komedie   zaujala.
Chvílemi to   bylo dokonce i napínavé   zábavné,některé efekty   celkem pěkně zpracované
Karius
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 4.8.2015
Ještě, že se toho Jules   Verne nedožil. Fraserovi   dobrodružný filmy sedí, ale   tohle mu tak trošku nevyšlo.   Skoky na kolejích s přesným   dopadem zpět na koleje, poté   v plné rychlosti trhem   výskok z vlaku, kterej by   zmasakroval nejeden vnitřní   orgán, mladej si během bitvy   s piraněma a na moři v klidu   telefonuje s mamkou, poté si   jentak skáče po   lítajících kamenech a ve   finále se naše trojka   proletí několik km od jádra   země do dalších několika   km směrem k nebi, pak si   jentak dopadne na zem,   sklouzne se a pí*oviny   konec...to celé nám   režisér prokládal opravdu   kvalitními digitálními   triky ---->10% a sbohem,   znova už opravdu ne!
Erkul
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.1.2014
Dobrá volba na páteční   večer strávený u televize a   v kruhu rodinném. Díky   Primo, bylo to príma.   Některé úlety, např.   zachmuřený a později   jásající Ital, odměněný   za schovívavost/divák ví   proč/, mi připadalo jako   úlet, ale asi by bylo   nemístné, požadovat, aby   tento film měl nějakou   poučnou linii.
willy112
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.11.2013
Cesta do středu Země ano   tento dobrodužný film   natočený podle knihy Julesa   Vernea mě nepřestává bavit   ani po čtyřech letech od   jeho premiéry. Jsem velice   rád, že tento film byl   vůbec natočen spolu s   další Verneovkou Cesta na   tajuplný ostrov 2 a doufám,   že se časem dočkáme   dalších natočených filmů   podle předlohy Julesa Vernea.
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.9.2013
Podle J.Verna bylo natočeno   mnoho filmů, ale tento svou   kvalitou mne nepřesvědčil.   Ani herci nepodali nejlepší   výkony-ani B.Fraser (v Mumii   byl o třídu lepší). O   tricích ani nemluvě -   prostě natočit to třeba   Zeman, to by bylo žrádlo.
ras84
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.8.2013
Cesta do stredu Zeme (2008)
verneovka trochu inak a ešte   spracovaná pre rodinku s   menšími detvákmi. film   stavil najmä na 3D kabátik,   ktorý bol v dobe jeho vzniku   relatívne neokukanou   novinkou. dejovo je síce   plochý a logicky deraví ako   rešeto, našťastie hluchých   miest je málo, dej rýchlo   ubieha, je to správne   strelené... detičky to   môže baviť, staršieho   diváka to neunudí k smrti.   čo viac žiadať od   rodinného filmu? skrátka   dobrodružný priemer, ktroý   zhltnete ako chutnú malinku a   príjemne sa s ním   odreagujete. ak mu to   samozrejme dovolíte.

+ verne trochu   inak
+ príjemné a   vtipné spracovanie
+   ústredné trio hercov
+/- film je primárne   určený 3D kinu, čo je   značne cítiť. produkcia   vsadila najmä na efekt a dej   ostal v pozadí
SPOILER
- medzi   fraserom a briemovou to počas   filmu vôbec neiskrí, čo   ostro kontrastuje s koncom   filmu
SPOILER
Naki
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Tak tohle je pro mě vcelku   zklamání. Očekával jsem   trochu vážnější pojetí a   ne hromadu hloupých gagů a   haldu umělých   nevěrohodných triků.   Brendan Fraser mě zklamal a   všichni co se na filmu   podíleli zřejmě snědli   vtipnou kaši. Slabé   dobrodrůžo.
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.4.2012
Svěží, vtipné,   odsýpací....Být dítětem,   vydupávám před trafikou na   matce DVD, takhle mi ale bude   postačovat, když si zase   někdy zpříjemním   odpoledne.
superfilmar
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.1.2012
Mě se to líbilo moc. Jen mi   vadilo, že je děj zasazený   do současnosti, ty moderní   věci mi tam dost vadily.   Dokonce se tam objevuje I   Verneova kniha...
Jinak   je to ale povedený rodinný   film, na který se dá velmi   dobře koukat. Má perfektní   triky, ve 3D by nejspíš   vynikly lépe ale i tak..
Brendan Fraser je opět ve   své kůži, v roli, které mu   sednou.
Film srší   parádní akci, skvělými   vtipy a špetkou napětí. Je   to prostě klasický   dobrodružný film, tak jak ho   mám rád. A T- Rex byl taky   perfektní...
Film má   sice trochu víc míst, které   mě zrovna nenadchly a   nepotěšily a ty se týkají   hlavně změn oproti   předloze.
Jinak jsem   byl vcelku spokojen a můžu   jen a jen doporučit. 75%.
Pecik
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.10.2011
Knihu jsem nečetl, ale   nevěřím že takový pan   spisovatel jako je Verne by   nevymyslel takovou   slátaninu-především tím   myslím totální   nepromyšlenost světa   nemluvě o fyzikálních   věcech, na které by se ptalo   i malé dítě=) Kulisy a   grafika vzhledem k roku   vydání stály také za prt,   scénář jakš takš(pár   vtipných hlášek). Jinak mě   bavila spíše nedokonalost   filmu než některé pokusy o   vtip. Opravdu oddechovka pro   dlouhou chvíli. Jedno   zhlédnutí rozhodně stačí.
Ondrej_pribehar
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.10.2011
Zajímavý příběh   inspirovaný slavnou   Verneovkou, podle níž už   byla natočena nejedna   adaptace. V tomto případě   se jedná o nový příběh,   kde se ukazuje, že Verneova   kniha byla založena na   skutečnosti; nápad mi to   přijde poměrně zajímavý.   Na podívání je tento film   příjemný; z původních   herců se mi nejvíc líbil   Josh Hutcherson, kterého jsem   již v minulosti několikrát   viděl, dabing také dobrý.   Takový oddychový film na   večerní odpočinek.
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 10.10.2011
Tady sice knižní předlohu   neznám, takže nevím, do   jaké míry vše   "upravili", ale film   mě nezaujal. Triky nic moc, a   ani postavy na mě   nezapůsobily tak, abych k nim   pocítil nějaké sympatie.
enejčel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.10.2011
Takhle vytvořeného   Tyranosaura ve filmu jsem   ještě neviděl. Po   natočení Jurského parku se   dinosauři v každém filmu   snaží vypadat jako ve   zkutečnosti a v tomhle filmu   není vidět známka   počítačového efektu ani   modelu, zkrátka efekt jak má   být. Nicméně film jako   takový už se moc nepovedl.   Viděl jsem ho jen jednou a   asi se už na něj nekouknu.   Brendan Fraser na mě působí   dojmem Indiana Jonese ve   světě pravěku, pak moc   urychlený děj od doby co se   naši hrdinový vyskytají v   cizím světě. Rozjezd byl   moc dlouhý, kdyby byl   kratší a zbytek v pravěkém   světě delší bylo by to tak   lepší a hodnocení by   určitě bylo vyžší. Těch   akčních scén je tam   jakštakš, myslím si, že   snímek je přesně natočet   pro rodinný večer, ale   nadšeni z toho asi nebudou.
efCZa
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.10.2011
Vcelku ucházející   příběh, pokud by se jednalo   o TV film. Vzhledem k tomu,   že se jedná o film myšlený   primárně pro kina, nebyla   jsem s kvalitou úplně   spokojena...
Primárně za všechno   může Brendan Fraser, který   pro mě nikdy nebude panem   hercem, ale vždy jen   přehrávajícím   blázínkem... Když si jej   odmyslím, tak efekty byly na   ucházející úrovni,   příběh ač jednoduchý a   předvídetalný byl také   zpracován slušně.. .. jen   ten Fraser :o( ten atmosféru   nikdy nevybuduje..ani s   blonckou po boku (, která si   ani v nejvypjatějších   scénách nesepne vlasy, aby   jí nepřekážely...image   především)

...a veliká ostuda:   Hannah Asgeirssonová? to snad   ne! Každý kdo o islandu   něco ví odhalí, že se   jedná o jméno pro MUŽE...   takže pro příště bych   prosila, aby si američtí   filmaři vybrali jinou zem   (ač z hlediska aktivní   tektoniky nemohu nic   vytknout), nebo se vyvarovali   takovýchto kixů.... (jen pro   pořádek uvádím, jak by se   na Islandu jmenovala: Hannah   Sigurbjörndóttir)
Akana
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.10.2010
Mám dojem, že většina   trikových scén byla   vytvořená s cílem ne aby   dobře vypadala, ale aby   dobře vypadala ve 3D a   bohužel je to na nich znát.   Působí lacině, cirkusácky   a podřizuje se jim i plytký   děj znásilňující   nepříliš vkusně   verneovskou předlohu. Najde   se pár oku lahodících nebo   vtipných momentů, ale   celkový dojem to nespraví.
curil
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.1.2010
Spíše rodinný film než   scifi, ale dobře natočený.   Jako fanouška sci-fi mě   neuráží, i když s románem   Julesa Verna má film málo   společného.
BinLADIN
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.1.2010
Čekal jsem víc ale jde to od   knihy to trošku uteklo  
efekty jsou však   skvělé a film podle mně   zachránili
Rehorek
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 17.1.2010
What the fu...?
To si snad ze me děláte   srandu. Špatný a velmi   snadno předvídatelný děj,   efekty no frůza a scenaristoj   asi slovo FYZIKA neříká   vůbec nic. Jeden z   nejhosších filmů co jsem   kdy viděl. Breidna mám rád,   ale tudle roli brát neměl.
davidek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.1.2010
Ač si nemyslím, že by film   byl natočen úplně podle   knihy Julese Vernea(myslím   že jen základ), stejně se   mi hodně líbil. Navíc   Brandon Fraser je záruka   dobré zábavy.
golman69
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.1.2010
Myslel som si, že po   niekoľkých minutách   pozerania tohto filmu ho   vypnem, ale nie, mna uputa na   filme zapletka a ked je pre   mna zaujimava, čo bola,   nechal som sa unášať dejom,   hercami - boli skvelí, sceny,   prostredie. Výborná   oddychovka!
Mesany
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.11.2009
Tento film mě překvapil   svým dějem a napětím i   velmi dobrými filmovými   efekty.Velmi zdařilý je   tyranosaurus a Brendon Fraser   jako vždy výborný.Tento   film vřele doporučuji dobrý   relax.
bombyste
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.8.2009
Krásnej dobrodružnej film,   občas nerealny scenky, ale   jinak kdo má rád   dobrodružný filmy tak to   stoji za to
Henry123
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 10.7.2009
Cest do středu země jsem   viděl víc verzí, ale tahle   z nich byla nejlepší.   Jediná věc, která mě snad   na filmu zklamala, byla ta,   že jsem se těšil na   dinosaury a nakonec tam byl   jeden tyranosaurus.
johnny-rk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.5.2009
Jak se o sci-fi nijak   nezajimam... dokonce mne i   napadlo, ze bych si tu   Verneovu knihu mohl precist.   Ctenar opravdu nejsem...
Agostino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.4.2009
Veľmi slušný scifi film   vhodný pre celú rodinu. Dej   je pomerne dosť záživný,   napínavý a pútavý, každú   chvíľu sa tu nie čo   zaujímavé deje.
Clockwork
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.3.2009
Ale jo,celkem na pohodicku   tyhle filmecky mi nevadej   takova oddychovka ktera   nenadchne,ale ani neurazi.
demon.cz
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.2.2009
Není to zlé
Celkem ucházející filmeček   na poklidný odpočinek u   televize.Není nad čím   přemýšlet,vysadit a koukat   se.
Nečekejte dech   beroucí zážitek,ale pouze   oddychový film.
Efekty   slušné,Fraser je pako jako v   mumii /v dobrém slova   smyslu/.
Jednou se   podívat a nadlouho   zahrabat,protože film není   udělaný tak aby se dal   vidět vícekrát.
DVD   za ty peníze nenabízí v   bonusech skoro nic.
LenC2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.2.2009
Fraser se podíval do středu   země. Dobrodružný film s   efekty to je celé co se dá k   filmu říci mohlo to být   lepší i efekty mohli byt   kvalitnější.
Chrustyn
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 20.2.2009
Podobně jako před časem   Rodriguezovo Spy Kids 3D i   tento snímek se snaží   nalákat na vychytávky,   které vytvoří 3D   prostředí a stejně jako u   prvně jmenovanýho ani zde se   to vůbec nedaří. Fraser v   poslední době skače z   kaluže do bahna (původně   jsem chtěl jeho novodobý   výběr filmů charakterizovat   kupou výkalů ale asi by to   nebylo vhodný) a k tomu mu   dopomáhá nesympatický   doprovod v podobě   rozmazlenýho teeneagera a   rádoby krásavice, která zde   je jen proto, že v každém   blockbusteru musí být   nějaká ženská v těsnym   triku. Ze všeho nejvíce to   ale uzemňuje packal na   režisérské stoličce,   který vůbec nemá cit pro   natočení napínavé nebo   třeba akční scény. O   tricích se radši nebudu   vyjadřovat ale dalo by se o   nich říct, že jsou   příšerný nebo třeba ....   (místo teček se dá doplnit   jakékoliv přídavné jméno   vyjadřující hnusný,   odporný, debilní, trapný   apod.). Verne se musí obracet   v hrobě.
Nenkyta
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 17.2.2009
Na začátku filmu jsem si   říkala že to snad tak   hrozní nebude. Chyba bylo to   ještě horší. Paní   průvodkyně hodně   namaštěná olejem,sílu   měla tak ohromnou že by   mohla žonglovat kamením.   Některé scény trapné a   očekávatelné. Fraser   poklesl od průměrné Můmie   k odpadu jakým je tento film.
renod
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.2.2009
zábavný
Fakt zábava, prostě   pohodovka. Zasmál jsem se,   občas trochu sebou cukl,   když tam byl správný střih   na správným místě, byť se   dal, jak tu někteří píší   - předvídat, ale tak co. Je   to taková pohádka pro   dospělé nebo dospívající?   To je jedno.
Prostě   jsem se s chutí mrknul na   filmeček, nehledal jsem tam   zápory nebo super klady.   Nerad kritizuji filmařkou   práci (i když sem to   párkrát už tady někde   porušil), když ji sám   neumím. Někdo by mohl   říct" druhej Indiana   Jones", ale copak v   dolech by někdo čekal   štafle. Pradávnej svět ve   středu Země? No a, proč ne.   Ten film nás má pobavit a to   splnil. Kdo má rád akční   filmy, ten z něho   "ujetej" nebude.   Zajímavé efekty a svým   způsobem nastavený důvtip a   vtip. Jde jen o to kdo ho kdy   a jak pochopí, a na které je   kdo zrovna   "frekvenci" . :-)
egousova
Hodnocení:
Přidáno: 16.2.2009
no docela
film jsem viděla nedávno a   musím uznat,že tak s malým   obsazením byl pěkný a   některý efekty taky docela   ušli. Myslím si na   nědělní odpoledne je to   super
pigal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.2.2009
Oddychove sledovanie
Oddychovy dobrodruzny   film,ktory neurazi,ale maly   rozpocet zanechal svoje stopy   hlavne na filmovych   efektoch.Hlavnu ulohu si   zahral Brendan Fraser,ktory   inu ulohu uz asi   neostane.Scenar filmu je   detinsky podobne ako herecke   vykony.Jedinym plusom je   priblizenie svetoznameho   romanu pre sirsie   publikum,pretoze citanie knih   je v dnesnej dobe na ustupe.Na   odreagovanie a pre mladsie   publikum je to vhodny snimok a   s vyhradami ho doporucujem aj   ostatnym.
rankinfitch
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 13.2.2009
Nalajnovanej příběh bez   zvratů, vše je   očekávatelné a pro hrdiny   hravě zvládnutelné. Je to   nudnej a divnej film. Herecký   výkony dost kýčovitý, ale   abych neřešil jen negativa,   tak ty 3 body jsou vlastně za   sem tam pěkný efekty.   Skutečně ale jenom SEM TAM.   Ono už například mít   signál tisíce metrů pod   povrchem je divný.
Llewelyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.2.2009
Cestu do středu země jsem   četl a moc jsem se těšil na   filmové zpracování z roku   1999. Moc mě nezaujal a tak   jsem tento film vnímal jako   komedii, než jsem ho vůbec   viděl..Byl jsem ale mile   překvapen a Brendan Fraser   byl úžasnej, stejně jako   příběh a neotřelé vtipy,   které ač od amerických   scénáristů, mi vůbec   nevadily..Dobrý pohodový   film na pohodové odpoledne...
Lasy
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 3.2.2009
Vtip?
nono, čekal jsem tedy   více... samé typicky   americké scény, očekávané   události... pro děti snad na   jedno shlédnutí dobrý. Já   asi čekal něco více   věděckého, občas jsem měl   chuť i vypnou, ale podíval   jsem se na celý film.
martas_v
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.2.2009
Film splnil moje očekávání   popcornové zábavy. Ve filmu   se objevují klasické kliše,   občas zazní hláška. Z   čistě vědeckého hlediska   je to blbost. Takže vypněte   mozek a bavte se.
Sanchez
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.1.2009
Opravdu pozvolná a lehká   záležitost určená mladší   kategorii ( do 15. let   určitě okouzlující ). Ja   byl kapánek zklamaný, přeci   jen jsem očekával filmek o   třídu lepší. Jako hlavní   nedostatky bych viděl   přílišnou dětskost a velmi   vlažně pojatý děj.   Struktura je hodně podobná   Mumii, k čemuž napomáhá i   B. Fraser .. Jakýsi humor zde   je, sranda to občas také je   a když člověk přehlédne   vcelku 'béčkové'   digitální efekty, může se   i pobavit.
ENTERING
Hodnocení:
Přidáno: 27.10.2008
Cesta do středu Země
Film jsem viděl stál za to   !!!! Divoká jízda !!!!!   Všem Doporučuju !!! Film   Vás vtáhne do zcela jiného   světa !!!! Budete prožívat   s hrdiny vzrušující   dobrodružství !!!!
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.10.2008
Film jsem viděla v   normálním kině, ale i tak   to z hlediska vizuálního   zpracování stálo za to.   Film bych popsala jako Mumie s   Brendanem bez mumií, na   odpolední sychravý podvečer   slušný rodinný filmek,   akce, vtipné hlášky,   Brendan postupně odkládal   svršky....
AGAMEMNON
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.9.2008
Se studem přiznávám, že od   Verna jsem četl pouze jednu   knihu a tou je 20.000 mil pod   mořem (tenkráte se mi moc   líbila), tudíž nejsem   deformován klasickým,   "takhle to v knize   nebylo", i když si   dokážu představit, v jakém   duchu to náš milý Jules   napsal. Spousta lidí dodnes   nepochopila, že film a kniha   jsou dvě rozdílná média,   sic mají hodně společných   rysů, v některých se však   rozcházejí, takže i   vyčítat tvůrcům snahu po   přenesení dění do   současnosti, je trochu rána   pod pás, hlavně pokud si   uvědomíme, kdo hlavně v   dnešní době chodí do   biografu. Osobně mám pro   trikové filmy slabost a   tenhle mne lákal hned od   začátku, bylo mi jasné, že   film bude napěchován   vizuálními efekty, něco   málo jsem samozřejmě   věděl i o ději, producenti   by jistě nevynechali moje   milovaný dinosauříky,   škoda jen toho 3-D, nebo   aspoň IMAX by stačil, v tom   sem nikdy nebyl, ale v   letošní nabídce by se   hůře hledal film, jenž by   byl pro tuto atrakci více   vhodný. Scénáristé to   vzali z gruntu, přetavili   klasickou dobrodružnou knihu   do vtipného rodinného filmu,   tudíž museli přihodit   nějakou ženskou (s těmi   Verne opravdu šetřil),   haranta (překvapivě   snesitelného), spoustu   vtipů, atrakcí, takže ve   filmu se objeví asi 8 (?)   mluvících postav, což   může působit přece jenom   málo, ale můžete mi   věřit, opravdu důležité   jsou jenom tři. Producentům   se podařil skvělý tah,   když do halvní role   ukořistili Brendana Frasera   (otevřeně si přiznejme, že   bez třech dílů Můmií,   jeho kariéra žádná   sláva), tomu podobný druh   rolí velice svědčí,   dokonce se postaral i o   výrobu, režii svěřili v   celovečerní oblasti   debutujícímu reřisérovi,   který ovšem má bohaté   zkušenosti s vizuálními   triky a o ty jde ve filmu   především. Solidní hudbu,   byť nikterak zázračnou,   zkomponoval pro mne naprosto   neznámí Andrew Lockington a   to je tak asi všechno, dobrý   rodinný film na zamračený   nědělní den. P.S.: V   Intersparu mají akci, nakup   nad 400 kč a dostaneš   lístek zdarma, takže pár   jich mám, jen jsem netušil,   jaký martírium bude dostat   druhou polovičku na tenhle   film a jak to dopadlo? Líbil   se ji, ale scény muset   dělala.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih156708minih156708Maigret a noc na křižovatce (2017) [TV film] 
Maigret: Night at the Crossroads n
minih52171minih52171Mrtvé oči Londýna (1939) 
The Dark Eyes of London n
minih44338minih44338Ráno budeme moudřejší (1977) [TV inscenace] 
Ráno budeme moudřejší n
minih39427minih39427Moje krásná čarodějka (2005) 
Bewitched n
minih165255minih165255Ženská na vrcholu (2019) 
Ženská na vrcholu n
minih13297minih13297Mzda strachu (1953) 
Le Salaire de la peur n
minih35974minih35974Závrať (1990) [TV inscenace] 
Závrať n
minih28167minih28167Bratrstvo neohrožených (2001) [TV seriál] 
Band Of Brothers n
minih4639minih4639Brewsterovy milióny (1985) 
Brewster's Millions n
minih196594minih196594ONEMANSHOW: The Movie (2023) 
ONEMANSHOW: The Movie n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Podobné filmy

Journey 3: From the Earth to the Moon (2019)

 Journey 3: From the Earth to the Moon (2019)
Journey 3: From the Earth to the Moon n
 
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Brad Peyton

(pokračování)

Cesta na tajuplný ostrov 2 (2012)

 Cesta na tajuplný ostrov 2 (2012)
Cesta na tajuplný ostrov 2 n
Journey 2: The Mysterious Island
Žánr: dobrodružný / akční / rodinný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Brad Peyton

(pokračování)

Cesta do středu země (2008) [TV film]

 Cesta do středu země (2008) [TV film]
Cesta do středu země n
Journey to the Center of the Earth
Žánr: akční / dobrodružný / drama
Země: Spojené státy americké / Kanada
Režie: T.J. Scott

(jiná verze filmu)

Země plná příšer (2008) [Video]

 Země plná příšer (2008) [Video]
Země plná příšer n
Journey to the Center of the Earth
Žánr: sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Davey Jones, Scott Wheeler

(jiná verze filmu)

Cesta do středu Země (1999) [TV film]

 Cesta do středu Země (1999) [TV film]
Cesta do středu Země n
Journey to the Center of the Earth
Žánr: dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: George Miller

(jiná verze filmu)

Cesta do středu Země (1959)

 Cesta do středu Země (1959)
Cesta do středu Země n
Journey to the Center of the Earth
Žánr: dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Henry Levin

(jiná verze filmu)

TV Program

ČT1 - Události v regionech (2007) [T...

18:00 - 18:25

13 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

ČT2 - Planeta pokladů

18:10 - 19:00

3 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:30

43 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:55 - 18:52

18 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190545
Osobností: 697835
Fotografií: 763956
Plakátů: 376533
Obsahů a biografií: 178274

Poslední komentáře

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10