Jeden svět
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Česká soda VI. - Silvestr
VI./0. I na Silvestra, i ve sněhu a mrazu stejná: Znělka

VI./1. Zprávy. Praha. Nejvíce prý zapáchal jičínský, prohlásili poslanci po prověrkách kanalizačních sítí českých pivovarů. Ministerstvo zahraničních věcí oznamuje, že pro svůj diplomatický sbor zakoupilo opět několik zahraničních věcí. Varnsdorf. Komunista opět vystrčil růžky! Že se moderní levicová strana nehodlá zastavit před ničím dokazuje snaha komunistů přejmenovat severečeskou metropoli na Ransdorf.

VI./2. A nyní z domova: Moderátor přichází domů a vítá se s dětmi. "Mami, táta přišel!", volá starší syn. Moderátor si posadí děti na kolena: "Tak". "Co bylo tati?", třesou se děti zvědavostí. "Praha.Dnes v odpoledních hodinách navštívila prezidenta skupina urbanistů, kluci..." "Aha", říká ten starší a čokoládou Nestlé zapne televizi.

VI./3. Reklama: Magda - jak se Vám líbí ?

VI./4. Interwiew: Reportér Čtvrtníček odhaluje v souvislosti s novým zákonem o jménu a příjmení podvod premiéra Klause, který přiznal své pravé jméno Kraus.

VI./5. Kreslený vtip: Muž s kyticí květů zvoní u dveří bytu. Otevře postarší paní. Muž jí podá kytici: "Přišel jsem vás požádat o kundu vaší dcery..."

VI./6. Logo titulku filmu Jullský park (s portrétem Julka Fučíka).

VI./7. Obrazová zpráva: Poslanec bývalého Federálního shromáždění, předseda republikánské strany pan doktor Miroslav Sládek má AIDS. Příčinou ztráty imunity byla skutečnost, že v parlamentu každého jebal. Sám postižený k celé aféře uvedl: "Já jsem tak zřídkakdy v televizi, že to je pro mne skutečně dneska svátek, tak bych nerad zapomněl na to nejdůležitější, co mi nejvíc leží na srdci. Myslíš tu růžovoučkou knížečku žabičko zelená?

VI./8. Kreslený vtip: Barman, s lahví v ruce, vyzývá hosta nerozhodně stojícího u barové židličky: "Vykašli se na image. Dej si skotskou!"

VI./9. Reklama: Blondýna, v romantickém záběru, sladce říká: "Než jsem poznala Glass echt, měla jsem mé dny jednou za měsíc. Glass echt jsou speciální vložky ze skelné vaty. Pocit sucha a bezpečí jsem zažila teprvé až s nimi. Nyní se má menstruace stala chronickou. Zarepuje: " C h r o n i c k o u ! ".

VI./10. Archív: Arizonská pěvice, na záběru z filmu "Limonádový Joe", potrvzuje: "To je tutovka!"

VI./11. Ve studiu: Vítáme vás u relace: Lékař šmátrá, radí, informuje. A rovnou k dopisům diváků: "V jeslích se mi líbí Mařenka.Chtěl bych se s ní vyspat během poledního klidu, ale bojím se, aby nepřišla do jiného stavu. Existují nějaké spolehlivé ochranné pomůcky? Táže se nás divák z Prahy 3, jeslí". Přítomný odborný lékář nabídne sosáky ze silonového kaučuku, které vyrábí Tesla Jihlava. Líší se velikostí otvorů a podle obsahu. Pak předvede i spolehlivou ochrannou pomůcku z Tchajwanu.

VI./12. Reklama: Dítě přináší tatínkovi nový čistící prostředek MečJAR. Otec je nadšen: "Díky tvému novému MečJARU bude můj registr svazku dokonale čistý". Hlas speakra Klause zdůrazní: "Zcela nový, naprosto nový mečJAR. Vymydlí dočista do čista."

VI./13. Moderátor: A ještě zůstaňme chviličku v branné a bezpečnostní problematice . Za postoupení zpravodajské techniky zanechané na našem území bývalou KGB se naše Ministerstvo vnitra zavázalo vyplatit ruské straně částku 30 miliónů Rumlů. Vyjádření ministra Rumla: "A to je jedna zrovna z věcí, která se, podle mého názoru, neměla dostat na veřejnost."

VI./14. Překvapivá zpráva o italsko-maďarské pornohvězdě Ciociolině, která projevila zájem vstoupit do řad ODS ! Předseda vlády a šéf ODS Václav Klaus se k tomu na tiskové konferenci vyjádřil: "Myslím, že kdyby náhodou jsme se pro ni byli ochotní rozhodnout, tak by byla asi nejproduktivnější ze všech".

VI./15. Křesťanské okénko, ve kterém se v závěru roku ptáme převora Pitla, jestli bude možné se v tom následujícím roce někde setkat s bohem. Když ano, kde konkrétně? Převor dr. Hugo Pitel odpovídá: "Jsou to konkrétně lesy, dvory, budovy..." Moderátor: "Takže i budovy? Tak to se máme nač těšit..."

VI./16. Zpráva z armády: Při letních prověrkách vyšších důstojníků v útvaru 11 13 Janovice nad Úhlavou došlo k mimořádné události.Generál Sedlák si při neobratné manipulaci se zbraní vystřelil oko. (Foto generála s vystřeleným okem a nápisem: TO BYLO OKO generála Sedláka).

VI./17. Reklama. Pohřební služba: "Důvěřujte nám, taky budete jednou (K)kožený...!"

VI./18. Němá groteska: Muž snažící se mýt skleněné automatické dveře. Když se k nim přiblíží se stěrkou - otevřou se mu a on je nemůže mýt. Po vyzkoušení různých variant zkouší být rychlejší než ony: prudce se rozběhne a - padá na zem.

VI./19. Televizní kurz německého jazyka "Alles Gute", ve kterém se naučíme představit se druhé osobě a udat svou adresu. (Příští lekce: "Prosrať i co nevíš!").

VI./20. Reportáž od jednoho vodního toku, kde právě probíhá rekonstrukce zločinu, při kterém příslušníci bývalé StB vylili dítě i s vaničkou. Žel, jediný žijící svědek celé události odmítá vstoupit do stejné řeky.

VI./21. Ve zpovědelnici: Hříšník se svěřujee faráři se svým velmi intimním problémem: objíždí vesnická nádraží, vyhledává dřevěvé latríny, aby si pak mohl vlézt dolů a dívat se, jak ženy shora na něj dělají potřebu. Co má s tím dělat? Farář radí: "Usmívej se! A víš proč?" Hříšník neví a nechápe. Farář: "Protože jsi ve ZVĚDAVÉ KAMEŘE!", a ukáže na televizní štáb, který to vše nasnímal.

VI./22. Ve studiu. Moderátoři pořadu "Nedělní vrána" posnídají u stolu vránu.

VI./23. Obrazová zpráva. Když dva dělají totéž, není to totéž. V roli ježíška se tentokrát vyznamenal Výbor dobré vůle, který omylem zaslal pražskému Jedličkovu ústavu místo protéz fritézy. (Na záběru vidíme, jak si postižení hrají s fritézami).

VI./24. Obrazová zpráva. Legendární bratříček bude mít možná potíže. Zda před ním budou útulky pro psy zavírat vrátka, bude jasné až po skončení vyšetřování v jednom z těchto zařízení, kde prý Karel opakovaně kryl.

VI./25. Dokumentární seriál "100 Čechů dneška": portrétovaný (a na první pohled degenerovaný) hrdina se prochází nemocničním pokojem, postává za oknem, válí se v posteli, prochází balkonem, kouká přes drát oddělující ho od normálního světa. Dole v záběru se objeví těžkopádný podpis Aleš a znělka známého pořadu GEN uvede nový název: DEGEN.

VI./26. Obrazová zpráva. Žalobníček žaluje, pod nosem si maluje. Stejně jako pan Ortman, který sám přistižen při krádeži skládacího metru, neváhal hbitě označit své kolegy: "Můžu konstatovat, že někteří členové předsednictva mají v kapse dva metry!" Moderátor: "Co říct a neurazit?!"

VI./27. Kreslený vtip. Dvě postavičky dělníků kráčejí kolem továrenských komínů. Jeden se ptá druhého:" Taky jdete na sraz dělnické třídy po dvaceti letech?"

VI./28. Zpravodajská aktualita z rána, kdy vznikla v parlamentu prekérní situace: pan premiér se zapomněl v telefonní budce. Proto jsme se zeptali několika politiků: Jak dlouho, myslíte, se pan premiér zdrží v telefonní budce? Po několika nekonkrétních odhadech vyplyne z posledního názoru, že "vše, co pan premiér činí, činí dobrého pro mé děti a pro děti vás".

VI./29. Křesťanské okénko. V dnešním Křesťanském okénku opět hovoříme s převorem Pitlem. Moderátor: "Pane převore, je za námi advent. Vy, ač duchovní, říkáte, že jste poznal nejjemnější pokušení. Povězte, kde?" Převor Hugo Pitel: "Jsou to konkrétně lesy, dvory, budovy..." Moderátor: "Prima"

VI./30. Reklama: Ptají se nešťastní muži různého věku: Proč už měsíc nemůžu sundat košili? Protože je špína zažraná! Proč moje ponožky nemůžu vyprat ani do rozlámání? Protože je špína zažraná! Proč jsou moje šortky umazané od vajec i po převrácení? Protože jste prasata!

VI./31. Aktuální zpráva: Vedení Bundesligy včera rozhodlo, že se v pražských MacDonaldech bude prodávat Hamburger SF.

VI./32. Rozhovor. V pražské loděnici hovoří trenér o tom, že zatímco donedávna stimulovali sportovce hlavně morálně volními vlastnostmi, tak dnes své metody rozšířili - jdou více do hloubky a kluci dávají ze sebe všechno... (Na záběrech z tréninku vidíme sportovce v jejich přípravě: nalíčení a spoře odění muži v kůži se navzájem bičují i jinak motivují v sado-masochistických hrátkách...)

VI./33. Reportáž z tratě, při které nás reportér, souběžně běžící s maratoncem Oldou, informuje o jednotlivých kilometrech i osobním životě sirotka maratonce, který zná jenom běh - až teď poprvé skončí u cesty v potůčku.

VI./34. Reportáž: z restaurace U půjčovny vychází pan Vondra s přáteli, i když tam chtěl sukcedovat týden. Podle jeho vyjádření našemu reportérovi se ale rozhodli, že tam nemohou zůstávat věčně.

VI./35. Drásavá výpověď bývalého učitele angličtiny na Jazykové škole, nyní narkomana, kterému v závěru oznámí lékař, že má dva kazy...

VI./36. Obrazová a hudební zpráva. Nedlouho po napadení Ondřeje Hejmy na brněnském náměstí došlo k dalšímu incidentu v Praze, kde Ivana Hlase, v jeho karlínském bytě, navštívila skupinka excelentních Romů... (Vidíme Ivana Hlase na nemocničním lůžku a slyšíme jeho píseň "Karlín, ó Karlín...")

VI./37. Zpravodajství z kultury přibližuje zajímavého výtvarného umělce Ivana Kočárníka, jehož styl připomíná postmodernizmus i kresby předškolního dítěte.

VI./38. Zpráva. Vprůběhu vysílání přichází dobrá zpráva z Kabinetu gerontologie Fakultní nemocnice v Hostinném, kde Klub aktivního stáří nastudoval Moliérovu hru Zdravý nemocný. Z etických důvodů však nemůžeme příspěvek odvysílat.

VI./39. Prohlášení. Ministr kultury Jindřich Kabát říká: "Je povinností tohoto ministerstva, aby v klíčových odborech byl poradní orgán!" Čert mu odpovídá: " Nebuďte dětina pane Kabát! To jsou babské tlachy. A duše? Viděl jste někdy duši, pane Kabát?!" Pan ministr Kabát je značně zaskočen.

VI./40. Křesťanské okénko. V dnešním Křesťanském okénku naposledy mluvíme s panem Pitlem: " Pane převore..." - Hugo Pitel nenechá moderátora domluvit a hned říká: "Jsou to konkrétně lesy, dvory, budovy..." Náš moderátor se jen chápavě usměje.

VI./41. Reklama. První dívka tlačí před sebou nákupní vozík, druhá nakupuje přímo do tašky. Jsme v pražském supermarketu. První dívka se překvapeně ptá druhé: "Heleno, ty kradeš?!" "Jistě. Nejsem předce tak blbá, abych nakupovala!"

VI./42. Televizní kurs německého jazyka "Alles gute": Jak strýc Karel ze Sudet navštívil strýce Egona v Čechii. Po prosvištění slovíček"omluva, odpuštění, odškodnění., odsunutí" odevzdá strýc Karel klíče od svého auta strýci Egonovi a ten zase vrátí chalupu strýci Karlovi. Na závěr si společně zazpívají hymnu "Wo ist mein Heim, mein Vaterland..." (Příští lekce: "Deutschland, Deutschland, uber alles".)

VI./43. Dražba. Dnes odpoledne se v kostele svatého Michala konala dražba audiovizuálních děl, kde pan Prokop vydražil novoroční projev prezidenta republiky. (Moderátor uvítá ve studiu pana Prokopa a poprosí ho o malou ukázku z vydraženého díla. Za zvuku prezidentských fanfár vidíme několik pohledů na Prahu a Pražský hrad. Poté promluví prezident republiky.) Václav Havel: "Vážení spoluobčané!" Najednou obraz začne zrnit, Václav Havel se ztratí a místo něho se objeví Rumburak a vynadá celému národu do lemplů, trhanů, drbanů, gaunerů, grázlů, milánků, sviňáčků a oznámí, že Rumburak tu bude stále s námi!

VI./44. Závěrečný titulek. Na samém závěru se musíme omluvit panu dr. Sládkovi za nepřesnost v textu, kde jsme uvedli, že pan dr. Sládek má AIDS. Správně mělo být, že pan dr. Sládek má ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ. Dr. Sládek k tomu poznamenává: "Myslíš tu růžovoučkou knížečku žabičko zelená?"
Febio


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Kde domov můj? (2016) [TV pořa...

18:25 - 18:55

7 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

ČT2 - Útulek pro záchranu šimpanzů J...

17:45 - 18:35

47 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

18:30 - 19:30

2 minut již uběhlo
58 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:55 - 18:52

37 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190377
Osobností: 697524
Fotografií: 763185
Plakátů: 375836
Obsahů a biografií: 177997

Poslední komentáře

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10

Býčí oko (1990)

Býčí oko
Ona je to obsahově vlastně   úplná pitomost, ale je to   taky docela nápadité,   vtipné a má to správný   švih. No a když vám tu   pitomost více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Expend4bles: Postrad4telní (2023...

Návrat v dobrej forme...

Expend4bles: Postrad4telní
V nejakom článku som čítal   vyjadrenie Dolpha Lundgrena o   sklamaní zo štvrtého   pokračovania   Expendables.Určite mal na   mysli finančnú více >

Autor: pigal | Hodnocení: 8 / 10

Shromáždění starých mužů (1987) ...

Shromáždění starých mužů
Jestli máte rádi čistou   filmařskou práci, natočenou   podle výborné literární   předlohy, jste fanoušky   prvotřídního herectví v   podání více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10