Duben
ohodnotit

Černá labuť

Black Swan

Další název:
Czarny łabędź
Rok:
2010
Délka:
108 minut
Premiéra v ČR:
10.2.2011
„Co všechno byste obětovali pro sen?“

Komentáře k filmu Černá labuť

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 62
clara.bow
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.12.2010
Musím napsat, že je to   fascinující film, a   chvílemi nestačíte   postihnout, kde jsou hranice   reality a představy. Boj o   ztvárnění rolí obou   labutí a k tomu obě   výborné představitelky,....   především však mě   neuvěřitelně překvapila a   fascinovala působivá a   baletním uměním úžasně   nadaná Natalie Portman v roli   Niny....
efCZa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.2.2011
Bohužel jsem byla malinko   ovlivněna Filovou recenzí(a   následnými komentáři),   kterou jsem přečetla chvíli   před odchodem do kina, což   mě na začátku filmu dost   odvádělo od děje, ale pak   příběh nabral grády a já   tajila dech. Ano, nebylo to   krásou, kdy bych si   vyhutnávala taneční   pasáže mého oblíbeného   Jezera, ale spíše strachem,   děsem, něbojím se říct   hnusem...
Naopak díky   recenzi jsem byla varována a   přežila posledních   hororvých 15 minut filmu (bez   varování bych to nedala-jsem   měkejš). Ač chápu, že   páni se mohou nudit, dámy   tajily dech, sžívaly se s   Ninou, děsily se její   matky...a čekaly na poslední   představení - vlastně na   první - to perfektní!

Trochu váhám co   napsat k Natalii Portman.   Nijak zvlášť ji nemusím, a   i když ji považuji za dobrou   herečkum je taková prkenná   a ehm "asexuální".   Přesto na ní film stojí a   je sakra pevný postoj.
Závěrem bych chtěla   varovat - tento film není   pěkný. Neukazuje krásu   baletu, ukazuje temnotu   lidské duše.
gabikazavacka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.2.2011
veľmi pekný filmový   zážitok. nakoniec ako   tancovala tú dvojrolú dobrej   a zlej labute. bolo   vynikajúce. a film je skôr   psychologický, než trilér.   lebo všetky predstavy, boli   len v jej hlave.
prvosenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.3.2012
ČERNÁ LABUŤ

Film Černá labuť nás   přivádí do světa   klasického baletu a seznamuje   nás s těžkou dřinou,   kterou provází tento druh   umění. Mladá baletka musí   zasvětit celý život   výhradně jen a jen baletu,   pokud chce v tomto oboru   umění něco dokázat. A ono   se to ne vždy a ne každé z   nich podaří. Pokud se navíc   nesnaží nejen za sebe, ale i   pro to, aby uspokojila   nevyplněné sny své matky,   je to situace, která je velmi   psychicky náročná.   Neustálý nezdravě   přehnaný zájem matky, její   péče, která je příjemná   i obtěžující zároveň,   život pod drobnohledem   ostatních baletek, úsilí   zaujmout šéfa souboru   natolik, aby ocenil její   nezměrnou snahu, a to vše   férovou cestou - to všechno   jsou neustálé tlaky na   psychiku, už od dětství   oslabenou. Celá ta atmosféra   kolem Niny byla velice dobře   vystižena. Touhy, sny a   realita – mistrně   namícháno. Film je protkán   překrásnou hudbou, což jen   umocňuje zážitek z tohoto   filmu. Je hezké jít za   svým cílem, ale člověk   musí znát hranici, za kterou   nelze zajít. Natálie Portman   mi připadala ve své roli   přesvědčivá a líbila se   mi jako představitelka Niny.   Její úporná snaha   uposlechnout rady uměleckého   vedoucího, její usilovná   touha nalézt v sobě   skutečnou Černou labuť, tu   zlou sestru, to zlé dvojče   tak intenzivně, až probudí   hluboko skryté a dávno   zapomenuté tajemství ukryté   na dně bolavé, nemocné   duše. Perfektní. Film na   mně dost zapůsobil a   určitě na něj hodně dlouho   nezapomenu. Určitě patří k   tomu lepšímu, co v poslední   době vzniklo.
Robinson
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.3.2011
Za mě naprostá spokojenost.   Od Aronofskyho jsem sice   viděl jen Requiem za sen, ale   je to dokonalej film, stejně   jako tohle. Černá labuť má   podobnej styl a hlavně   gradaci - prvních 20 minut   jsem se nudil, pak přišly   nějaký ty náznaky děje ...   no a zbytek je vrcholem   filmového umění. Fakt,   neuvěřitelně silný scény,   jedna za druhou, úžasné,   svižné, neustále   překvapující, místy   dokonce až téměř   hororové. Upřímně, nemám   tenhle žánr nějak moc rád,   spíš mě většinou nudí,   ale tohle je fakt podařené.   Film, kterej chytne a   nepustí. Letos moje první   kino, dobrá volba, rozhodně   doporučuju.
Peykka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.1.2011
Film prvním pár minut   napíná diváky, co se   nakonec bude dít. Ale je to   opravdu skvělá podívaná.   Vynikající film s Natalie   Portman v hlavní roli. Po   celou dobu na vás působí   ponurá a depresivní   atmosféra, herecký výkon je   úžasný. Jeden z   nejlepších filmů roku   oceněn Zlatým Glóbem za   nejlepší herecký výkon v   hlavní roli.
kockak1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.2.2011
Výborný film
Strhující příběh, který   stojí na neuvěřitelném   výkonu Natalie Portman,   která by si zasloužila   Oscara jako nikdo jiný.   Chvílemi jsem se na to   nemohla ani dívat a tenhle   film si budu dlouho pamatovat.   Doporučuji!
Yahis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.12.2012
Black Swan (2010)
Tohle napsal sám život.   Dokonalost sama! Black Swan je   definice psychologického   žánru. Darren Aronofsky umí   a Natalie Portman dostala cenu   akademie rozhodně   oprávněně! Líbilo se mi to   tak moc, že mám chuť se   podívat i na samotný Labutí   Jezero. Co víc k tomu psát,   koukněte se na to, je to   paráda! (Doporučuji v   původním znění!)
jajsempravabobika
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.4.2011
Není to taková slaďárna   jak jsem čekala. Na filmu mi   vadilo jen to, že jsem se   neorientovala mezi jejími   halucinacemi a realitou.
Faustka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.3.2011
Black Swan nemůže být   dokonalejší! Aronofského   výkřiky do tmy se pozvolna   proměňují ve strhující   labutí tanec světel a   stínů, osvobozujíc doposud   vytěsněného démona   chtíče – po slávě,   úspěchu, blyštivé záři   reflektorů, neutuchajícím   potlesku. Křehká nevinnost a   dráždivá smyslnost splyne s   Čajkovským v ohromující,   ale zároveň sebezničující   bytost – bytost, která   toužila… až příliš.
Nikotyna
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.3.2011
Fascinující snímek. ;) od   začátku až do konce je   člověk v neustálém   napětí co bude, a poslední   scéna filmu je prostě   doopravdy dokonalá <3   nedivím se, že dostala   Natalie Oscara. protože jí   právem patří.
petricka2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.2.2011
...film se dá popsat jedním   slovem, a to: DOKONALOST.   Doufám, že fil uspěje na   letošních Oscarech:)...
Duen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.5.2011
Zas jeden..
V každém roce existují   jeden nebo dva filmy, které   se prostě zapíší do   paměti.Tento je z nich.   Skvělí herecký výkon i   děj. Proplétání reality a   "představ" je   opravdu úžasný. škoda že   tu je jen 10/10
sismik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.2.2011
Naprosto dokonalé! Vyrazilo   mi to dech a celý film jsem   si vychutnávala plnými   doušky. Úchvatné   znázornění posedlosti   hraničící až s psychickou   poruchou. Opravdu se mi ten   film líbil a můžu ho   jedině doporučit.Natalie   Portman předvedla naprosto   čistý herecký koncert a   zazářila. Nádherná hudba a   líbily se mi baletní   vystoupení.
Gretel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.3.2011
Úžasný film, opravdu nemám   slov. Zajímavé od začátku   do konce. Natalie Potrman   předvadla opravdu strhující   výkon, za který právem   dostala Zlatý Globus a   Oscara.
janka29
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.4.2015
Skvely film, zaujimavy pribeh,   dokonale zahrate hlavnou   hrdinkou, ako keby to všetko   v skutočnosti prežila,   skvely vykon...
mischel251
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.6.2011
Dlho som odolávala tomuto   filmu, neviem prečo nechcela   som ho vidieť až dnes som ho   zhliadla...no ťažko opísať   dojmy ktoré vo mne tento film   zanechal...veľmi náročný   dej na pochopenie sem tam už   aj mne z nej šibalo...o to   smutnejší záver...ale   odporúčam je to   dobréééé.
Rumenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.4.2011
Cestou z filmového klubu jsem   se nemohla zbavit pocitu, že   kdyby se Degas narodil o   nějaký ten pátek a byl   filmotvůrce, kterému dají   za úkol vytvořit velmi   volnou adaptaci na Requiem za   sen, pak by to dopadlo zrovna   takto.
korzybski
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.2.2011
Fascinující...
...herecké výkony, režie,   střih, masky, prostředí,   osvětlení ... komorní drama   z prostředí které mi nic   neříká (nebo je dokonce   nemám rád), ale které mě   ohromilo.
Kristy15
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.3.2012
Opravdu úasný psycho film.Je   málo takhle povedených   filmů. Je sice pravda, že po   tomto filmu se vám nebudou   zdát moc hezké sny, ale   stojí to za to. Já osobně   bych ho mohla vidět každý   den. Hodně smutný je ale   konec, který končí   tragickou smrtí. Co je ale   hodně obdivuhodné je   dokonalý výkon Natalie   Portman. Má ode mě velký   obdiv.:)
hanul.s
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.4.2011
Perfect!
Na tento film jsem se velice   těšila, protože jsem už od   mala byla   "závislá" na   Labutím jezeře. A jsem   ráda, že jsem vůbec nebyla   zklamaná, spíš naopak. Film   mě okamžitě vtáhl do   děje. Tajemno, drama   uprostřed baletní scény   (navíc make-up Černé labuti   byl úžasný) - nádhera.   Někdy jsem až nevnímala   krásu hudby Tchaikovského,   jak mě zaujalo vše ostatní.  
Černá labuť, to   bylo víc jak můj šálek   kávy - jako by někdo   pečlivě vybral zrnka přímo   pro mne, umlel je v tom   nejlepším mlýnku a použil   vodou z toho nejlepšího   pramene. Perfect!
anna.k
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.11.2011
Chtěla bych jen dodat, že   herecké výkony byly   obdivuhodné, děj byl   rovněž skvělý. Alespoň u   mě zafungovalo napětí a   celkový dojem z filmu je   velmi kladný. Ráda ho   shlédnu znovu.
tomfree
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.2.2011
Přikován k sedadlu kina
Ano, přesně takhle jsem   zůstal po poslední scéně v   kině, kdyby do mě kamarád   nestrčil, že už by sme   mohli jít, seděl bych tam do   ted´. Vše je dokonalé -   režie, herecké výkony,   hudba, střih, masky... a   hlavně příběh. Takové   mrazení po celém tělě jsem   už léta v kině neměl.   Natalie Portman dokázala že   "umí", projevy   radosti, smutku, bolesti a já   nevím čeho všeho ještě -   velmi přesvědčivá. A   myslím si, že V. Cassel (tu   jeho francouzskou arogantní   "hubu" prostě   zbožňuji)a W. Ryder tady   odvedli na malém prostoru,   který tady měli obrovský   kus práce. Veliké plus má u   mně tento snímek také za   to, že to není žádný   remake, requel ani knižní   adaptace, ale původní   námět. Nemohu ohodnotit   jinak než 10/10.
green-tea
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.6.2021
do morku kostí mrazící krása
Jedinečný herecký koncert   Natalie Portman, bez něhož   by Aronofskyho Černá labuť   byla jen jedním z mnoha   dalších dobře natočených   psychothrillerů. V podstatě   jednoduchý příběh o touze   po dokonalosti a z ní   pramenící proměně   osobnosti mladé   primabaleríny je podán tak   dokonalým způsobem ve   kterém splývá fantazie s   realitou že divák, naplno   vtažený do děje, je proti   své vůli otřesen i   fascinován zároveň.   Naprosto zasloužený OSCAR za   nejlepší herečku v hlavní   roli.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.1.2011
Černá labuť
Film je rozhodně nevšedí a   vynikající thriller u   kterého nevíte co se stane   dál, je to naprosto   nepředvídatelné což já u   thrilleru považuju za velké   a hlavní plus. Kdybych tady   měla psát o úžasném   výkonu Natalie Portman bylo   by to na dlouho a navíc   Natalie je perfektní v   každém filmu. Proto mě   její hlavní role velmi   potěšila stejně jako role   Mily Kunis. Obě dvě jsou   báječné a dokonalé ženy.   A obě mé oblíbené   herečky. Jen doufám, že   tenhle film získá nějaké   ocenění, protože si ho   rozhodně zaslouží,   přinejměnším Natalie   rozhodně.
A proč   nedám 10, protože jak už   tady bylo zmíněno film je   jedinečný, ale přesto po   jeho skončení jsem koukala   jak blázen, ale nebyla jsem   ohromená natolik abych   řekla, že to bylo   perfektní. Ale vyníkající   film to rozhodně je.
vojtam
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.2.2011
Psycho baletka....
Darren prostě umí. Musím   souhlasit s ostatními, film   mě opravdu nadchnul. Natalie   byla fascinující a   perfektně zahrála duševní   proměnu a propad do temnosti   svého nitra. Film všem   doporučuji. Nebudete   zklamaní....
collen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.1.2018
To, jak na mne silně a   přitom negativně film   zapůsobil, nemění nic na   tom, že jde o nevšední a   skvěle zpracovaný snímek.V   podstatě není co vytknout a   kdyby postavu Leroye hrál   někdo sympatičtější,   možná bych dala 10/10.
lucymat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.2.2011
Dechberoucí a geniální.   Tyto dvě slova se mi   vybavovala už při   sledování Black Swan.   Kombinace černé a bílé   vyvolává neklid, zběsilý   tep života, nepolapitelnost.   Pro mnohé diváky bude   prostředí baletu zcela   neznámé, možná na ně   zapůsobí až mysticky.
Natalie si vás svým   výkonem zcela jistě   podmaní. Její Nina   vyvolává prudké emoce,   mrazení v zádech a nezbytnou   otázku - kde vlastně končí   realita a začíná rozštěp   osobnoti?
Mylím, že   by bylo fajn zmínit i   maličkou, avšak o to   významnější roli Winony   Ryder. Tady si totiž člověk   naplno uvědomí, pod jakým   tlakem jsou starší (ale   rozhodně ne staré!) baletky.   S přístupem "Máš   talent, ale jsi stará a   okoukala ses, takže s   příští sezónou   nepočítej..." se   umělci potýkají v mnoha   profesích.
Darren   opět potvrdil svou tvůrčí   genialitu a já doufám, že   za to Black Swan bude po   zásluze odměněna   proměněním alespoň jedné   nominace na toho zlatého   plešouna. Nominována je na   5, tak uvidíme.
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.4.2014
Ideální film na pošmournou   deštivou neděli, když   tušíte, že za několik   málo hodin musíte vstávat   do děsný práce, zatím   netuše, že vás do týdne   vyhodí, okolo sebe vidíte   plno nesympatických xychtů z   nichž jeden či více patří   vaší v blízké době   další ex-manželce, jež   vás o všechno oškube,   chcete si šlehnout ale prachy   na fet došli, zálohu v   práci nechtějí dát, doma   je k pití už jenom okena a i   ta má poněkud starší datum   spotřeby začínající   ještě číslovkami 199_.   Zkrátka život je v pr…. A   vy hledáte nějakou poslední   kapku, skutečně solidní   důvod, proč si votevřít   žíly. Černá labuť díky   svým kvalitám může být   opravdu tím posledním   hřebíčkem do rakve. To je   samozřejmě nadsázka,   ale…Život umí bejt pěkná   svině, třeba i ve chvíli,   kdy se zdá všechno   „perfection“…
Aronofskému jsem dal   první šanci s jeho prvotinou   Pí. Vydeptal mě chlapec,   řádně. Vzhledem k jeho   dalším filmům (jež znám   pouze z doslechu, trailerů,   obrázků, ohlasů) jsem   neměl jediný důvod myslet   si, že se to s jeho zráním   mělo nějak výrazně měnit.   Měl jsem pravdu. Labuť je   jako shledání po letech s   někým, koho v jádru velmi   dobře znáte, jenom ho   nepoznáte na první pohled.   Ač tematicky, prostředím,   vizuálem, hudebně či   herecky je to někde úplně   jinde, podstata (či snad   otisk Aronofského duše?),   zůstává – deprese.
V životě jsem žádný   balet neviděl. Asi nebudu   první, koho po shlédnutí   tohoto snímku napadlo, že na   tom třeba něco opravdu je a   vidět to naživo nemusí být   tak špatný nápad (nebo   „Bože, viděli jste to?   Měli by balet zakázat!“   :-D ). A to tam ani nemusí   baletit Portmanka (Čert vem,   že podle slov její   upovídané dublérky je jenom   asi 5% jejích baletních   scén skutečně jejích).   Přestože na první pohled je   to právě ona, kdo dělá   film Černou labutí, bez   „nenápadné“ pomoci pana   režiséra by neměla šanci   (dokážete si představit,   že by jí řídil třeba   Boll?!). Ano, hraje bezpochyby   svou životní roli, dává   zapomenout na zprofanovanou   Amidalu z Hvězdných válek i   třeba na výbornou, leč   drobnou roličku v Návratu do   Cold Mountain. Natálka   téměř nesleze z plátna a   já jenom zíral. Psychicky   labilní, neúmyslně matkou   terorizovaná Nina s duší   malého děvčátka, svírána   strachem, zodpovědností a   velkými ambicemi mi vyrazila   dech. Přestože nevidím tak   výraznou změnu jejího   charakteru k horšímu   napříč snímkem (čistě v   tom, co se odehrává   doopravdy), či chcete-li onu   skutečnou proměnu bílé   labutě na černou. Otázka k   zamyšlení – může po své   transformaci na labuť černou   ještě dokázat být   přesvědčivě i tou bílou?   Na plátně rozhodně ano.
Největší síla je   ovšem bezpochyby v morálním   rozkladu osobnosti baletky   díky její nepotlačitelné   touze po dokonalosti, která   je neustále narušována   strachem, rychle se měnícím   v paranoiu a zoufalství. To   vše díky způsobu   vyprávění, kdy všechny   situace sledujeme očima   nebohé Niny a přesto jako   „nezúčastněný“ divák   (do té míry, že děj   nevidíme z pohledu první,   ale třetí osoby). To dává   režisérovi nad divákem   ohromnou moc. Může nám   ukázat cokoliv a nám   nezbývá než čekat, jak to   bude pokračovat. Nemá cenu   moc přemýšlet nad tím, co   a proč se vlastně stalo   protože…je klidně možné,   že se to vůbec nestalo…   Tohle neustálé nahlížení   do baletčina nitra má sice   za následek jistou mou   zmatenost ale výborně   napomáhá vskutku hutné   atmosféře. Místy doopravdy   hororové. A tady následuje   jediná má výtka – mám   dojem, že režisér   Aronofského kvalit nemá   zapotřebí používat   laciných, leckdy dokonce i   předvídatelných lekaček,   ač musím uznat, že jsou   opravdu děsivě   působivé...i když - na   scénu v nemocnici s nožem to   nemá. Běhal mi mráz po   zádech.
Ale není to   celé jenom o Nině (asi jenom   z 80% :-) ) Vincent Cassel má   bezesporu velké charisma i   když mu trochu škodí, že   jsem ho od první scény   naprosto přesně odhadl, Mila   Kunis je krásná baba   (promiň Natálko, ale v   tomhle směru a v tomhle filmu   tě poráží) Winonu Ryder   jsem viděl naposled…ehm, v   Přátelích?! :-D a Barbara   Hershey je zcela a totálně   na pěst (to je poklona).   Audiovizuální stránka je   úchvatná. Vůbec nevadí,   že celý snímek stál jenom   pár milionů dolarů. Na   depresivně šedivé (nebo   černo - bílé?) prostředí   není potřeba utrácet   statisíce za triky. A Clint   Mansell se, díky hudební   složce v tomto filmu (nebo za   to může Čajkovskij?   nepřímo určitě ano),   posouvá mezi mé oblíbené   skladatele filmové hudby.   Předposlední zmínku si   zaslouží erotická scéna   mezi Lily a Ninou. Věřím,   že po uvedení musela být na   internetu velkým hitem a za   sebe říkám, má něco do   sebe (nejen z   prasácko-šmíráckého, ale   i uměleckého   pohledu)…Poslední je   finále. Pokud jsem si celou   dobu říkal: „Ten film je   vážně dobrý.“ Po   velkolepém, mrazivém finále   končím podobně jako Nina.   Perfect. Téměř.
Akana
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.6.2011
Téma, které Aronofsky v   Černé labuti rozvíjí,   není nic nového.   Sebezničující touha po   dokonalosti inspirovala už   autory antické i starší.   Aronofskému se ale podařilo   tohle věčné dilema podat   strhujícím způsobem, kdy   každá minuta filmu přímo   bobtná napětím, neklidem a   psychickým tlakem. Člověk,   který stejně jako labilní a   zároveň ambiciózní hrdinka   filmu, zápasí s podobnou   posedlostí, stojí před   volbou dvou cest: buď se   smíří se svojí   nedokonalostí a pak má   šanci dosáhnout aspoň   relativního štěstí. Nebo   si připne ikarovská křídla   a pak se možná dokonalosti   dotkne, ale zaplatí za to   krutou daň. Rozhodnutí, co z   toho je hodné obdivu nebo   naopak opovržení, nechává   režisér na divákovi, což   jen přispívá k působivosti   vypjatého finále. Natalie   Portman tady dostala životní   příležitost a dokázala,   že patří mezi velké   herečky dneška. V každém   jejím budoucím portrétu či   biografii bude mít Černá   labuť zásadní místo.
Papaja73
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.3.2011
Film z atraktivního   prostředí uměleckého   světa,kde intriky,závist a   zášť mají velmi dobrou   živnou půdu.Balet není   výjimkou.Skvělý výkon   Natalie Portman.
olgab
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.2.2011
Výborný film a skvělý   herecký výkon Natalie   Portman.Po Leonovi,kde byla   ještě dítě,asi nejlepší   v její herecké   karieře.Oskara by si   bezesporu zasloužila.
peginka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.2.2011
Strhující, temné, úžasný   výkon Natalie... Balet je   dřina, odříkání, babička   byla primabalerina Národního   divadla, a často mi   vyprávěla o rivalitě mezi   baletkami. Jakákoliv   příležitost se musí umět   uchopit, což ve filmu je víc   než patrné, je to až   sebezničující. Tleskám,   držím palce, Oscar by   Natalii neměl minout.
Naomi21
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.8.2013
Kam až může zajít touha po   dokonalosti? Co byste pro ni   obětovali? Přátele? Rodinu?   Zdravý rozum? Svůj   život?
Nina je baletka   - ač dospělá, stále   spíše panenka či šachová   figurka, se kterou ovládá tu   matka, tu umělecký ředitel   Thomas. Tahle drobná bytost   hnaná touhou po dokonalosti   je kvůli ústřední roli v   Labutímu jezeru ochotna   cvičit hodiny, je dokonalou   Bílou labutí, křehká,   nevinná. Ale postrádá onu   lehkost a dravost Černé   labutě. Při zkoušení role   se čím dál tím hlouběji   noří do nebezpečných   zákoutí své duše, ze   kterých již není úniku.   Stává se dokonalou a přesto   lidskou troskou.
Darren   Aronofski přímo miluje   prozkoumávání lidské   duše, odhalování   nejniternějších představ,   přeludů, chtíčů a nebojí   se ukázat temné stránky   lidské existence. Což   samozřejmě není pro   každého diváka. Zároveň   každý jeho film zaručuje   herecký koncert   zúčastněného ansámblu   hvězd větší i menší   zářivosti. Black Swan je od   začátku do konce psaná pro   Natalii Portman, která se   dokázala proměnit v   "dokonalou" baletku.   Ani ostatní herci ale   nezůstávají se svými   postavami pozadu - zaujme   Vincent Cassel coby Thomas,   pro kterého je každá   primabalerina   "princeznou". Pro   mužské oko je příjemné   podívání na Milu Kunis,   jejíž Lily představuje opak   Niny. V každém svém   záběru také zaujme Barbara   Hershey coby matka hlavní   hrdinky i Winona Ryder alias   bývalá hvězda souboru   Beth.
Samozřejmě by   film byl poloviční bez   skvělé kamery a hudby,   která vyzdvihuje film o   příčku výš.
Anilvap6
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.6.2011
Dlouho jsem o tomto filmu   přemýšlela a je velmi   zajímavé, jak se člověk   dokáže změnit, jen aby   dosáhl svého snu. Film byl   dobře ztvárněn a líbila se   mi Natalie Portman v hlavní   roli. Určitě by se našlo   něco, čemu sem tolik   neporozuměla, ale i tak   kladně hodnotím
intoska
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.1.2011
Perfektní,ale depresivní   film.Hercům není co   vytknout,odehráli svoje role   perfektně.Natalie se   vyznamenala.Film začíná   jako příběh přehnaně   ambiciózní baletky,ale   chvilkama se z něj stává   čistokrevný horor.Obsahuje   množství znepokojivých   scén,kdy se Nina zraní při   stříhání nehtů,pohled na   srostlé prsty nebo nedejbože   odtrhávání kůže.Až po   scény vyloženě děsivé,kdy   má hlavní hrdinka   halucinace.A všude číhá   zrcadlo,aby ten dojem ještě   umocnilo.
eduardf
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.1.2011
psychologicky perfektně   gradovaný děj, schizofrenie   v podaní Natalie Portman   strhující, hudba - klasika;   trošku slabší Cassel,   Winonu jsem takřka nepoznal   (není na závadu filmu), Mila   Kunis krásná a živelná
veverka-zrzka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.4.2017
husí kůže od začátku do konce
Mám z tohoto filmu velmi   smíšené pocity. Velký   problém mi dělaly přechody   mezi realitou a fantazií.   Prostě jsem skoro nikdy   nepostřehla, kdy se to Nině   jen zdá a kdy je to   skutečnost. A ten konec?   Realita nebo fantazie? Že by   se pan režisér připravoval   na pokračování?
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.1.2011
Černá labuť
Darren Aronofsky, kterého   jsem poprvé zaregistroval až   s "Wrestlerem" (ano,   stydím se, že jsem si tak   výborného režiséra   nevšiml už dřív) opět   zazářil. Black Swan je tak   úžasná podívaná s   gradujícím napětím, kdy   chvílemi nestačíte ani   dýchat. Výborně zvolená   kamera dokáže navodit   vnitřní pocity hlavní   hrdinky a divák se tak   dokáže skvěle vcítit do   jejích pocitů a celé   Labutí jezero prožívat s   ní. Za to ovšem vděčíme   také úžasná Natalii   Portman, která prestižní   Zlatý glóbus prostě dostat   musela (no jo, Aronofsky umí   z herců dostat maximum,   jelikož v jeho minulém filmu   byl stejně tak oceněn Mickey   Rourke).
Baletu osobně   nerozumím a při začátku   sledování jsem měl krapet   strach, abych všem pochopil a   zároveň se nenudil, ale   příběh byl podán tak   zajímavě a poutavě, a to   ať pro divadelní herce či   neznalce, kteří ještě   nikdy žádné představení   nesledovali.
Na Černou   Labuť už se asi nikdy   nepodívám, protože jsem z   ní dost v depresi, ale   rozhodně jí fandím, aby i   při udílení Oscarů utrhla   nějakou tu sošku...
petrusmev
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.6.2016
Sebevražedná bývá touha po   dokonalosti, a přesto ji v   mnoha oborech vyžadujeme a   oceňujeme. Scény ze   samotného Labutího jezera mi   přišly nepřesvědčivé,   ale základní myšlenka a   forma jejího zpracování   byly podmanivé.
Langley
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.2.2011
Mrazivé drama z prostředí   baletek, které stojí na   úchvatném výkonu Natalie   Portman v excelentní režii   Darrena Aronofského, který   zde rozjel zajímavý   příběh.Nataliina postava ve   filmu je jako voda, kdyžto   okatá Mila Kunis je oheň a   dohromady tvoří ucelený   celek a v některých   scénách to vyústí naplno   (zvláště jejich společná   scéna v pokoji).Vincent   Cassel zde vyplňuje mužskou   složku, zasahuje do děje,   ale nechává hlavně prostor   pro hlavní   představitelku.Portman se   opravdu předvedla a zahrála   křehkou balerínu, jenž   pozvolna propadá paranoie,   iluzím a temné   proměně.Kunis si určitě   také zasluhuje pozornost,   ikdyž jí nebyl věnován   tolik prostoru, jako   Natalii.Ale tohle je prostě   její film.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.1.2011
Darren Aronofsky si vždy   vybírá témata, která   nejsou pro každého. Ať už   to je téma drog nebo   wrestlerských zápasů. Vždy   však todkáže dané téma   zpracovat tak aby zaujalo i   diváky, kteří o té   konkrétní věci mnoho   nevědí nebo se jí dokonce   přímo vyhýbají. To je   případ i Černé labutě,   která zpracovává téma   baletu. Je to téma, které je   pro mě absolutně cizí a   vyloženě se mu vyhýbám ale   Aronofsky prostě umí a film   mě nesmírně zaujal.   Pomáhá tomu výborný   scénář, svkělá kamera,   fámózní výkon Natalie   Portman (jednoznačně její   nejnáročnější a zároveň   nejvyspělejší a nejlepší   role) a samozřejmě precizní   režie. V mých očích o   něco slabší než   předchozí režisérův   "Wrestler", (který   však byl žánrem někde   úplně jinde) přesto   vynikající podívaná. Jsem   přesvědčen, že Aronofsky   dokáže natočit cokoliv a   už teď se těším s čím   přijde příště.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.2.2011
Pokud se Darren více rozjede   s filmy na téma   "životní osudy",   tak jak to zvládl v tomhle   snímku a ve   "Wrestler" s Mickeym   Rourkem, budu mu já navždy   věrna. Více než dobrý   snímek, založený na iluzi   i faktu, založený na   schizofrenii. Zajímavě   zpracované, perfektní   herecké výkony. Natalii   nemám ráda a nechápu, proč   je tak často herecky   obsazovaná jako   "imigrantka",   ovšem tato role je podle mne,   tak jako role labutě   hlavní hrdinky, pro Natalii   životní. Absolutně na ni   ta uťáplost seděla, tak   jako její údajný věk v   tomto snímku, kdy   ztvárnila -náctiletou, i   přesto, že už je   třicítka. Zajímavý byl i   štěk vyhasínající   stárnoucí hvězdičky   Winony, tak jako role zase se   zviditelňujícího,   charismatického Vincenta   Cassela, která mu byla ušita   na míru. Mnou očekávaný   poměr učitele a žačky se   nakonec nekonal, což bylo v   prvním momentě   zklamáním, ale nakonec   rodící se psychická   labilita Natalie tento snímek   urovnala. Film utekl velmi   rychle, celkově zanechal   zvláštní pocit. Základní   znaky: hledání se, cíl,   píle, rivalita, deprese,   pláč, smutek, nenávist,   tvrdost, rozcestí, fyzická   bolest, vyčerpání,   blouznění, halucinace,   absence jídla, nauzea,   sexuální oběť - neoběť,   stinné prostředí,   odpírání si, fanatismus...   - holt baletkám není co   závidět. Bála jsem se,   že film bude něco jako Flash   Dance a jiné ty taneční   krávoviny, kde se jen tančí   a my   "probaletíme" celé   dvě hodiny, ale tohle bylo   opravdu zajímavě   propracované, zbytečně ne   romantické, takže i unisex.   Křídla a červené oči   byly sice už přehnané,   ale vydržela jsem to. Baletka   se opravdu do své role   vžila. Co vše dokážeme my   pro svou životní roli   udělat? Doporučuji pro   sobotní večer.
Rollage
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.12.2010
Geniální, nikoli dokonalé
Ano, duo Portman a Cassel jsou   bez diskuze jasní adepti na   oscarovou sošku. Film je   strhující, ale neodpustím   mu, že za vygradovaný   závěr může víceméně   Čajkovského hudba více než   um režiséra Aronofského   (škoda slabšího středu   filmu) a ty   "fyzické" proměny   působily velmi lacině oproti   špičkové atmosféře, za   kterou může především   neokoukaný balet a výše   zmíněná hudba. V každém   případě - tleskám ve   stoje.
čemelka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.1.2011
Strhující temný thriller z   prostředí baletních   tanečnic působí velmi   efektivně na naše emoce.   Střídání reality a   výmyslů fantazie balancují   na úzké hraně, a chvílemi   je dost těžké určit, na   které straně se pohybujeme.   Trochu jsem očekával   odlišnější konec filmu,   ale nějak to skončit muselo.   Mimochodem výkon Natalie   Portman určitě bude řádně   odměněn na udílení cen   Akademie. Za zmínku stojí   určitě velmi charismatický   Vincent Cassel a také Mila   Kunis, která o se objevuje   stále častěji v dobrých   filmových počinech.
ratchetka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.4.2012
Takhle psychicky rozhárané   stvoření jsem snad ještě   neviděla. Natalii Portman   mám ráda, ale z mého   pohledu se na tu roli   nehodila, i když to zahrála   skvěle. Film jako takový je   hodně dobrý.
martymize
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.1.2011
Dvěma slovy. STRHUJÍCÍ   PODÍVANÁ. Jsem rád, že   filmy pana režiséra   Aronofskyho mají stoupající   dendenci a po pěkném snímku   The Wrestler přichází   geniální Black Swan. Jen tak   dál. K dokonalosti vede už   jen malý krok.
tschiggi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.11.2011
Jak poznamenala moje   kamarádka, když jsme   odcházely z kina z tohoto   filmu: "docela slušný   psycho". Je fakt, že ve   filmu je opravdu několik   docela slušných lekaček,   rozdvojená osobnost je   vykreslena velmi věrohodně a   výkon Natalie Portman je   vynikající. Suma sumárum je   Černá labuť dost   depresivní film.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.10.2011
Doktor Freud by měl z tohoto   filmu radost.
A   možná by se spíš měl   zaměřit na režiséra   Darrena Aronofského, jestli   nemá nějaký psychický   problém. Všechny jeho filmy   jsou dost na pováženou z   hlediska vyrovnanosti postav a   Černá labuť rozhodně není   výjimkou.
Taneční   čísla jsou velmi dobrá,   líbivá i pro nebaletní   diváky, Mila Kunis se mi ve   své roli líbila více než   vychvalovaná Natalie Portman.   Jako baletnímu neznalcovi   jsem si vůbec nedala   dohromady hlavní lidské   postavy s možnými postavami   z baletu, teď když už vím   o čem to celé je, se mi   objevil před očima další   rozměr. Takže druhé   zhlédnutí bude nutné.
karlosphonic
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.1.2011
sladkokyselá chuť
Černá labuť mě spíše   zklamala,protože se to   tváří jako velké umění v   okázalém baletním hávu.Ale   je to jen nevzrušivá sázka   na jistotu.Nic nového,nic   originálního.Darren   Aronofsky je skvělý   režisér,ale už vykrádá   sám sebe obehrannými vzorci   o rozkladu duše a těla a   rozpolcenné osobnosti.Takže   na gradující metamorfózy na   konci filmu jsem se   usmíval,než by mě to strhlo   k velkému finiši.Když k   tomu přičtu neustále unylou   hlavní hrdinku Ninu,bylo mně   už jedno,jak to celé   dopadne.Aronofsky použil   ingredience z jiných   filmů.Muže s maskou z   Amadea,neuvědomění si   vlastní smrti ze   6.smyslu,frajerské kouření   ze Základního instinktu a co   největší zrcadla s odrazy z   hororových filmů.
Musím ale uznat,že   vypůjčení různých motivů   z jiných filmů bylo   zpracováno vkusně.Také byla   radost se dívat na herecké   výkony Natalie Portman v roli   již zmiňované unylé Niny.A   především Vincent Cassel se   mi líbil.Má charizma na   rozdávání a jeho výstupem   se film vždy oživil.Jako   třešničku na sladkokyselém   dortu z lednice byla scéna s   obscénním dědou v metru.
anetaaneta
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.2.2011
Moc pěkně zrežírované   dílko...Natalie Portman   krásná a skvělá...Ovšem   film není tak úplně   jednoznačný thriller, od   thrilleru bych čekala trošku   něco jiného, ale určitě ze   snímku očekávejme napětí,   mystično a dramatické   scény. Ovšem úplně   nejvíce se mi líbila scéna,   jak se černá labuť před   publikem proměňuje, s těmi   křídly a stíny za sebou   opravdu nádherná podívaná   - efekt bezkonkurenční
Honey0105
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.5.2011
Natalii Portman mám velice   ráda, ale k tomuhle filmu   jsem se dostala hlavně kvůli   práci na angličtinu, kde   jsem potřebovala znát obsah   filmu. Přišlo mi nejlepší   se na snímek podívat,   protože pak je člověk víc   v obraze.
Musím   přiznat, že jsem se i   poměrně těšila, protože   film je velice dobře hodnocen   a všude je to zaplněno   kladnými recenzemi.
A   moje hodnocení? Nepřidám se   přímo do fanclubu, ale   nebude ze mě ani odpůrce.   Můj dojem je nadprůměrný,   ale unešena nejsem.
Největší plus ve filmu   získává herecké obsazení.   Z Natalie jsem byla ne větvi!   Hrála bezvadně a navíc jsem   poměrně ráda viděla Milu   Kunis. Tuhle herečku znám ze   seriálu Zlatá Sedmdesátá,   tohle byla trochu jiná role,   ale ta rozhodně zaujala!
Dále musím pochválit   hudbu. To je hned na druhém   místě po obsazení.
Celkově snímek stál   poměrně za zkouknutí.   Našlo se hodně scén, kdy   jsem zatajovala dech a   čekala, co bude dál. K   některým věcem jsem se ale   poté musela trochu vracet,   abych je plně pochopila.
Bohužel musím přiznat,   že nejsem zrovna velkým   příznivcem baletu. Nevadí   mi koukat se na nějaké   vystoupení v televizi nebo i   na něco kratšího v divadle,   ale.. Nechodím na to zase   úplně dobrovolně.. Sice mě   balet docela láká, ale teď   jsem zjistila, že to není   rozhodně nic pro mě. A když   řeknu, že mě tenhle druh   tance na kolena nepokládá,   tak je pak jasné, že z filmu   nemůžu být tak nadšená   jako ostatní. Ale jak už   jsem říkala (psala), tak   úplně zklamaná jsem také   nebyla a to je vidět i na   mém hodnocení.
cora22
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.3.2011
Podobne ako vo filme Wrestler,   aj v Čiernej labuti stojí   Aronofského príbeh na jednej   osobe. Natalie Portman je   ťahúňom celého filmu a ten   dokonale gradujúci prerod z   "bielej na čiernu"   stojí na jej výkone.(asi   zaslúžený OSCAR) Vzťah   Niny s matkou akoby bol   vystrihnutý z Hanekeho   Pianistky (Girardot -   Huppert)..a vtedy som sa   začala báť, ani nie toho,   že sa občas strácam medzi   snom(halucináciou) a   realitou, ale toho, že tento   film som už niekde musela   vidieť...Requiem za sen   sposobil čistý priestrel   hlavou, Čierna labuť len   prisvišťala okolo...
Leeslie
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.12.2010
Po prvním shlédnutí bych   film ohodnotil asi 7   hvězdičky, ale hodnotit   Arfonoskyho filmy na poprvé   nejde. Proto dám za několik   dnů repete a doufám, že   hodnocení zvednu.   Každopádně Natalie Portman   předvedla excelentní výkon   a doufám, že za to bude   náležitě odměněna   nějakou soškou.
pigal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.8.2011
Labut ani cierna ani biela
Nezdielam obrovske nadsenie   kritikov ani divakov.Film zo   zaujimaveho prostredia pod   taktovkou talentovaneho   rezisera nesplnil moje   ocakavanie.Nebol to ani   psychologicky film ani   thriller-ani jeden zaner   nesiel dostatocne do hlbky a   vznikla labut ani cierna ani   biela.Hlavne nechapem   specialne efekty-tie boli   pouzite asi pre menej chapave   publikum,ktore neporozumelo   schizofrenii hlavnej   postavy.Film s vyhradami   doporucujem.Labuznici nech si   radsej vychutnaju omnoho   kvalitnejsi Dogville.
Naki
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.1.2013
No uff. Nečekal jsem, že   představení Labutí jezero   bude tak silné z televize a   co potom ta hudba. Natalie   Portman předvedla   nadstandardní výkon. Fakt je   ten, že k úplné dokonalosti   chybělo mnoho. Darren   Aronofsky každému zastínil   myšlenky půvabnou Ninou   (Natalii Portman) a v   určitých směrech to nebylo   nijak zvlášť zajímavé   pokoukáníčko, pokud se   nedíváme pouze na balerínu,   která toužila po úplné   dokonalosti. Celý film se   drželo napětí, které   přerůstalo až v lechtivé   scény a ty po chvilce zase   přerůstaly v drsné a   šokující. Takže   okolností, proč by film měl   být dokonalý je mnoho, ale   že se režisér svezl, to je   !!FACT!!.
mikee007
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.4.2017
Větší psycho, než Psycho
Na rovinu, kdybych věděl, v   jak temné atmosféře se   CELÝ !!! film odehrává, tak   bych do jeho sledování   nešel. Ale věděl jsem o   dobrých recenzích a 80% na   Fdb také jistě není   náhoda.
Nicméně já   nejsem jedním z těch,   kteří jsou s tohoto dílka   nadšení.
Jistě,   Natalie Portman je prostě   dokonalá. Ale i její   protihráčka Mila Kunis a   herec v hlavní mužské roli   Vincent Cassel byli   výteční. Chválit Petra   Iljiče Čajkovského za   geniální hudbu by bylo   nošením Becherovky na   Pražský hrad.
Pro   mě se stal tento film   dalším potvrzením faktu,   že lidé dělající   klasický balet jsou blázni,   obětující své fyzické, i   psychické zdraví, ve   prospěch umění, které   ocení jen hrstka nadšenců a   odborníků. Nic víc.
Atmosféra snímku je pro   mne až zbytečně temná,   často divák jen odhaduje co   je snem a co je skutečností,   celkové vyznění jde   poněkud do ztracena a ani tak   trochu otevřený konec dílu   příliš neprospívá.
Zkrátka pro mě jen   poloviční hodnocení a to za   dokonale zvládnutou   řemeslnou stránku.
weitinger
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.3.2011
***
Byl jsem zvědavý na tolik   opěvovaný trhák, kandidáta   na oskara, jméno tvůrce   Fontány hovořilo jasně.   Chyba lávky! Už ta tematika   mě měla varovat. (Nedalo mi   to a dokoukal jsem do konce.)   Prý napínavý thriller,   vnitřní boj bílé duše s   tou temnou, prvotřídní   obsazení. Nebylo tam z tohoto   pohledu nic. Ba co víc,   výtvarná stránka tentokrát   nulová, jasné, chápu, že   na divadle neuděláte   zázraky, ale to bylo   příliš. Na estetice přeci   balet stojí. Nebo se pletu? A   příběh? Napětí? Tajemno?   Měli by se podívat na jeden   díl Království.
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 10.12.2011
Jsem tady asi jeden z   mála,ale tohle mě za uši   nechytlo.Ano výkony herců   dobré,ale asi nerozumím   baletu.
xxlch
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 28.6.2014
Nevím co jsem   čekala.Určitě však ne   jakousi sondu do psychologie   baletních hvězd a   lidí,pohybujících se okolo   baletní scény.Tento filmík   bych určitě nedoporučila   nikomu,kdo nikdy neviděl   jakýkoliv balet.Prostě by   nechápal a docela se nudil v   očekávání věcí   příštích.Pro mé já je to   filmík o narušené osobnosti   mladé slávychtivé   baletky,její nemožně   starostlivé,narušené matce   a divadelním   zákulisí,protkaným   intrikami a závistí.Jediné   co je dokonalé a nesmrtelné   je hudba Čajkovského.Nic   jiného mně na tomto filmíku   neoslovilo.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 29.9.2012
O tom ako sa stanete vtáčikom
Balet sa mi vôbec nepáči,   ale to je asi jednoducho   tým,že som kultúrny barbar.   Toho oskara som tiež moc   nepochopil, ale to sa   vysvetľuje tým, že som ten   kultúrny barbar. Ale pre mňa   nevysvetliteľné sú tie   samé desiatky. A už vôbec   nie je vysvetliteľná otázka   o čom to vlastne bolo a čo   chcel tým básnik povedať?   Zahrať si vysnívanú úlohu   napriek tomu, že prídem o   zdravý rozum a zapriem v sebe   akýkoľvek náznak pudu   sebazáchovy. Navyše slečna   Nina by bežne tú úlohu asi   nedostala, to priam bilo do   očí i keď ste laik. Bod za   Thomasa, ktorý tu hral   solídne slizkého prasáka
anton11
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 26.6.2011
Lidi, proč ta vysoká   hodnocení? Portmanová není   balerína, ve filmu   odtancovala možná polovinu   tanečních scén,   náročnějčí kreace za ní   odtancovala profesionální   baletka. Dva body jsou za   Vincenta Cassela.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih29724minih29724Svatby podle Mary (2001) 
The Wedding Planner n
minih86801minih86801Red 2 (2013) 
Red 2 n
minih18234minih18234Rváčův deník (1995) 
The Basketball Diaries n
minih5682minih5682Čtrnáctý u stolu (1943) 
Čtrnáctý u stolu n
minih15778minih15778Piano (1993) 
The Piano n
minih42268minih42268Tsunami (2005) [TV film] 
Tsunami n
minih28167minih28167Bratrstvo neohrožených (2001) [TV seriál] 
Band Of Brothers n
minih17728minih17728Rašomon (1950) 
Rashōmon n
minih47050minih47050Šest žen Jindřicha VIII. (1933) 
The Private Life of Henry VIII n
minih72409minih72409Narušený život (2007) [TV film] 
A Life Interrupted n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

TV Program

ČT1 - Sardinky, aneb život jedné rod...

14:45 - 16:00

32 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

ČT2 - Velké stroje zblízka

14:30 - 15:20

47 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

14:30 - 15:30

47 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:30 - 15:35

47 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190566
Osobností: 697848
Fotografií: 763975
Plakátů: 376593
Obsahů a biografií: 178280

Poslední komentáře

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10