Čekej nehybně (2001)

Čekej nehybně (Lying in Wait)
74 %
 
 

Lying in Wait

    Žánr: drama / thriller
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 91 min.
Zajímavý psychologický thriller z roku 2001 v hlavní roli s výborným Rutgerem Hauerem jako Keithem Millerem, a jemu kontruje talentovaný Thomas Newton v roli Babee Gordona.
Mladý, poněkud introvertní malíř Babee se po smrti své matky, známé umělkyně, vrací do svého rodiště. Musí převzít pozůstalosr a zabezpečit její majetek. Zjistí, že se dům od jeho dětství příliš nezměnil, mírně chátrá, ale že se nezměnilo ani jeho okolí.
V sousedství dokonce stále bydlí nyní už dopělá a půvabná El, kamarádka, se kterou si Babee už jako kluk hrál, a vyrůstal s ní. Všechno se však změní od okamžiku, kdy se do jeho domu nastěhují manželé Vera a Keith Millerovi. Srdečný a přátelský pár Babeeho přímo fascinuje. Keith odvahou, sebejistotou a neskrývaným zájmem o ženy, a jeho sexy žena Vera svou krásou a smyslností. A tak začíná propletenec plný vášní a bojů - El se zamiluje do Babeeho, Keith se netají tím, že chce El, a Babee se mnohem víc zajímá o Veru než o El a celkem průhledné Keithovy záměry.
Za čas ale Babee zjisťuje, že Millerovi nejsou tak pohodoví, jak se mu zdálo. Vera mu svěří, že se chce s Keithem rozvést. Když se jednoho dne vybourají v autě, kde se před havárií pohádali, následuje další tragický moment, který spěje k zvlášť vymyšlenému rafinovaně propracovanému plánu. Vera je zraněna lehce, ale Keith skončí na vozíku a zdá se, že je jeho mozek poškozen natolik, že už nebude nikdy mluvit..... ukáže se, že je to, co Keith chce, aby si všichni mysleli. Babeemu řekne, že vážnost svého zranění finguje, a jde mu jen o dokonale propracový plán pomsty. Chystá se totiž vrátit všem to, že mu ublížili...po Babeem chce, aby mu ve všem a bezvýhradně pomohl.....


MartaH-claraB  Autor: clara.bow

režie:
D. Shone Kirkpatrick
 
 
hraje:
Rutger Hauer (Keith Miller), Virginia Madsen (Vera Miller), Thomas Newton (Babee Gordon), Vanessa Dorman (El), Rachel Grodnik, Megan Paul (dívka), Shannon Whirry (Lois)
 
 
kamera:
Don E. FauntLeRoy
 
 
hudba:
Thomas Morse
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.